Європа назавжди втратила Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Speedo78, 15 лют 2010.

1. nikolas

nikolas Well-Known Member

Ну що тут скажеш,як в тому анікдоті "яка країна,такі і теракти".Україна майже всю свою історію була чиєюсь колонією,от іставляться до нас адекватно(раби).Поки не буде в нас нормальної держави,відношення не зміниться.

2. RJK

RJK Well-Known Member

Можно на сайте cvk посмотреть, там же есть данные по трем прошедшим выборам, вот первые туры президентских посмотрите плюс парламентские.

Вдобавок были и соцопросы, которые вполне понятно очерчивают подобные расклады.

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Європарламент вказав Україні на головні виклики сьогодення

Головний виклик, перед яким постала Україна після президентських виборів, – це стабілізація політичної й економічної систем. Про це йдеться у резолюції Європейського парламенту, ухваленій 25 лютого.
    Члени Європарламенту висловили жаль, що за декілька днів до другого туру виборів Верховна Рада з подання Партії регіонів внесла до виборчого закону деякі суперечливі поправки.
    Які дали змогу отримати перемогу. (коментар Danilo)

Однак тепер лідери України повинні встановити політичний діалог, реформувати Конституцію та затвердити у державі верховенство права, налагодити ринкову економіку, насамперед орієнтовану на соціальні потреби, стверджує Європарламент. Бачимо монолог, попрання конституції самим гарантом. Социалка вже накрилася.

"Політична й економічна стабілізація України передбачає конституційну реформу, зміцнення влади закону, залучення меншин у політичний процес, установлення соціальної ринкової економіки і боротьбу з корупцією", - говориться в резолюції. без коментарів, це не з нашим щастям.

Європарламент визнав європейські устремління України, зазначивши, що вона "може подати заявку на вступ до ЄС, як будь-яка європейська держава, яка визнає принципи свободи, демократії, поваги прав людини і фундаментальних свобод, владу закону".
    Ну і де заявка, чекали 5 років, а коли можна, не подаємо?

"Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі дозволила б Україні поступово інтегруватися у внутрішній ринок ЄС, включаючи поширення на Україну чотирьох свобод (цього ринку)", - вказується в резолюції.
    Пахан чекає інструкції з Кремля.

Також члени Європарламенту наполегливо закликали до розробки "дорожньої карти" руху до безвізового режиму для України, у тому числі, як проміжний крок, до скасування нинішніх візових зборів.
    Ой щось не віриться...

• Подобається Подобається x 3
  4. Taakinen

Taakinen Well-Known Member

Демократія

Ну, не треба нам байки про "справжню" демократію розказувати - якщо тільки ви не маєте на увазі ідеї купки космополітів, геїв та ще к-кох диваків.

Історично демократія виникла і розвивалась паралельно з ідеями націоналізму. Щоб там не вішали нам на вуха західні бюрократи і філософи (а вони це вміють; не вірте їм - у Європі навіть сьогодні націоналізму не менше, ніж в західній Україні) - і в сучасному світі демократія неможлива без такого поняття як нація-держава. в імперіях будь-якого гатунку її не буває.

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:17 ----------

З того, як уся ця європейська знать кинулась плескати в долоньки "демократу" Януковичу і "з розумінням" поставились до порушення конституції при формуванні уряду, видно весь справжній інтерес до України. На сьогодні, їм начхати, чи буде в нас демократія, чи совковий порядок а-ля кремлівських карликів - головне, щоб була "стабільність". думаю, вони можуть круто прорахуватися. в т.ч. через те, що якщо Янек і далі буде такими методами керувати, без чергової Помаранчевої революції не обійдеться. але на цей раз вона навряд чи буде така мирна.

• Подобається Подобається x 2
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На цей раз обійдеться...
    Особисто президентом не зроблено ще жодного хибного кроку.
    До речі вчора у Кісєльова хтось (я не встиг роздивитись прізвище) дав добру пораду владі. Не виходити новій владі на різного роду шоу принаймі сто днів. За ці сто днів так звана "опозиція" перегризе сама себе... Мудрі слова :good:

• Подобається Подобається x 1
  6. syavych

syavych копач

Бачу продовження розмови не має змісту, бо Ви далі за своє... Я просив вказати цифри підтримки як Ви висловились "рухів на подобу героїзації Бандери", а не підтримки особи Ющенка. Ще раз повторю, що це абсолютно різні речі, бо: а) діяльність президента характеризується не тільки роздачею героїв; б) не тільки його електорат підтримує ці "рухи".

7. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

"...но стоило один раз трахнуть козу" /из анекдота/

8. Taakinen

Ну, про революцію сперечатися нема сенсу. буде видно. це впершу чергу від донецьких залежить - чи вистачить їм клепки на рожен не лізти. А за Правим берегом не заржавіє, якшо шо, будьте певні. одне стерплять, друге, третє... а там і дивись походом підуть.

За опозицію теж не хвилюйтесь. ці гризлися і будуть гризтися, але вони не вічні. будуть і інші. при чому, думаю, з"являться швидше, ніж це усім цим мудрагелям хотілося би.

всім добраніч!

• Подобається Подобається x 5
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

От оце мудро!!!

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

От..найшов...

- А кто у вас премьер-министр?
    Пахло.
    - А президент?
    Хамло.
    - А министр образования?
    Мурло.
    - А что же это за страна у вас такая?
    Окраина.
    - А как же Украина?
    А Украина - это левее Окраины и там таких уродов нет, поэтому не путайте.

11. PraV

PraV Well-Known Member

Евросоюз постепенно сотрёт границы. Это и происходит потихоньку. За евроконституцию не хотели голосовать, а потом додавили отдельные государства. Это только начало. Так что в современном мире всё станет возможно. А вы продолжаете жить в пещерном прошлом национализма.

---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:47 ----------

Левобережье значит?

12. Mikr

Mikr Member

Да...Северодонецк отдыхает.

13. Taakinen

Я жив у ЄС не один рік, при чому в різних країнах. Цікавлюся і теоретичним боком справи. Тому про сучасні суспільно-політичні процеси в цьому куті світу я обізнаний добре. при чому, крім власного досвіду, ще й з альтернативних джерел інформації (масмедія, наукова л-ра...).
    Тому й мав усі підстави твердити - націоналізм у Європі, як у Східній, так і Західній це не минуле. Можна сперечатися про його форми (їх може бути к-ка типів на одну країну) і терміни, яким його позначають. Але не про факт його існування. (Взагалі ЄС достатньо складне, багаторівневе утворення, де інтеграція є і була справою еліт, яких часто не розуміють їхні громадяни).
    Тож моє питання: на чому грунтується ваша теза, та ще й подана так категорично?

---------- Додано в 01:35 ---------- Попередній допис був написаний в 01:30 ----------

2 Romko:

Людське життя – лишень обрубок вічності.
    Із болю в біль, із тіні – і у тінь...

Хто автор вірша, якщо не секрет?

• Подобається Подобається x 5
  14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Наче не пишете, а печатаєте штампом радянської пропаганди.
    Колись мені Ромко порадив книгу, раджу і Вам:
    Украдене ім'я - Євген Наконечний

Нова книжка Євгена Наконечного, яка ось доходить до рук читача, розкриває справжні нетрі інсинуацій, вигадок та взагалі різних негідних спекуляцій, придуманих для того, щоб очорнити, висміяти ім’я української нації, її землі, а в дальшій проекції — поглузувати з української історії, української культури, української національної свідомості. Так було знайдено ще цілком радикальний рецепт: не було, немає і не буде.

15. Стаття - перебільшення. Але частково - це правда. ЄС зробив замало для євроінтеграції України. Виною тому Росія та криза. Не думаю, що Європа назавжди втратила Україну - лише на деякий час панування про-російського васала. В тому, що наступний президент України буде про-європейським та буде продовжувати справу Ющенка, немає ніяких сумнівів.
    ЗІ Тому європейці і забігали після обрання Януковича. Перспективу знов наголосили, про безвізовий режим заговорили... Знають, що винні.

16. Taakinen

Погоджуюся. Але впевнений, що ні Росія, ні криза (вона була потім, коли вже було все зрозуміло) не були головною причиною.

Саме Європа провалила можливість суттєвого наближення України до ЄС. Так, Ющ і Тим не зробили жодних реформ і це нам балів не додало, скажемо м"яко. Але не треба мати жодних іллюзій: до ЄС беруть не за реформи, в сенсі готовності бути членом. Якщо є зелене світло з боку ключових гравців ЄС, то євробюрократи зроблять все, щоб країна почала ті реформи (пряником і палкою) і врешті втягнуть таки до ЄС. Зрештою, така співпраця між ЄС і країною-кандидатом, як показує досвід Центр.-Схід. Європи, є ключовою для успіху реформ.

Згадайте Румунію і Болгарію. Чим вони були кращі (та й є досі) від Укр.? І справа навіть не втому, що серед впливових зах. європейчиків є скептики щодо "європейськості" України - тобто її можливості претендувати на членство в принципі.

Так склалося, що прихід проєвропейської влади в Укр. після Помар. революції припав на чи не найгіршу кризу самого ЄС. вони просто не хотіли "брати на борт" ще одну проблему. Ну а тодішня влада своїми діями лише ствердили їх у цьому переконанні. А те що знають, що винні - це правда. Але голосно визнати, на це не підуть, звичайно.

Проблема і перевага України в тому, що дійсно, у нашій ситуації багато що залежить від нас самих: тягнути за вуха ніхто не буде, але й двері повністю ніхто не зачиняв...

• Подобається Подобається x 3
  17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Вони були одностайні в необхідності вступу в ЄС і не мали хоча б якогось помітного прокремлівського лоббі. Навіть Болгарія, "16 республіка СССР".

18. Мікі

Мікі Well-Known Member

Я вже тут не раз дописував про те, що Європа ніяк не може продовжити свій дах над самою східною, впритул до Росії, 46-ти мільйонною країною, яка абсолютно до цього часу не визначилася зі своїми політичними уподобаннями. Я вже не кажу про те, чого не можуть второпати навіть ті наші співвітчизники, які по багато років живуть та працюють в Європі, їм там просто не до цього зараз, - це розуміння самої суті громадянського суспільства, яке є органічним для Заходу і яке до цього часу майже не знайоме в Україні.
    Говорив і буду говорити, що таку не демократичну країну, як наша, а громадянське суспільство є абсолютно невід'ємною частиною західної демократії (оце і є те, що у нас називається "народ приймає участь..."), ніяка Європа до свого гурту не візьме.
    Болгарія та Румунія докорінно відрізняються від нас хоча б тим, що більшість населення там не вагаючись хочуть жити в Європі, а це надважливо для ЄС, я вже не кажу про те, що вони і меньші за масштабом і не мають спільних з Росією кордонів.
    У росіян є хороше прислів'я: "Неча на зєркало пєнять, коль рожа кріва". Зараз я це прислів'я успішно, як мені здається, прилаштовую до наших, українських умов: що нам винити Росію з Європою, коли левова частина нашої неготовності входження в Європу лежить на нас самих. Був обалдєнний, раз на сто років, шанс це зробити в останні п'ять років і куди ми його діли на чолі з Ющенком, га? Є одне місце, але я його прямо назвати не можу, бо є тут і дєвочки і модери, тому я цей шанс дєлікатно відправляю коту під хвіст:sad:
    Нагадую, що я ще біля 30-ти років тому почав знайомитися з розвинутою Європою і робив це до біса по кількості разів. І я не стояв там за станком, або тягав цеглу, у мене була там ще тоді можливість вчитися тому, про що я краєм, інколи, тут говорю і про що навіть у найвищих колах України до цього часу, на жаль, майже ніхто, ані пєть, ані свістєть... І в Незалежній, вже більше 10-ти років я співпрацюю з дуже високими європейськими організаціями, тільки поглиблюючи при цьому свої знання по спільним проблемам.
    Європа... Європа... Я, особисто, руками й ногами за Європу, але я, на відміну від багатьох, бачу реалії, від яких, на превеликий жаль, дітися просто нікуди. Вірю, що це - тільки поки що...

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

І знають що цей придурок не надовго, його незабаром змінить

20. Gron

Gron тафгай

Як уявляється, шанс був теоретичним.
    Європа, в захваті від безкровної "революції", та частка українців, мали надію, але швидко отямились.
    Ту велику кількисть кроків по землі, власності ,боротьби з тотальною корупцією, законотворчої праці,...., за 5 років, створити неможливо.
    Неможливо, тому, що ми, не Європа.
    Одна справа повертати власність нащадкам і зовсім інша, деребан того, що належало всім, та нікому.Майже 75 років знищували "хазяєв", виховували покоління пофігістов до майна, що власного, що державного,насаждали безглуздий культ колективізму, та колективної "відповідальності".
    Навіть підгрунтя у свідомості немає, що про законодавство казати.
    А Європа зробила що могла, навіть Євро подарувала, але час прискорити, не в змозі навіть ЄС.

а де твій аватар? :)