Європа назавжди втратила Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Speedo78, 15 лют 2010.

1. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вы пишете, шановный DIDIO, что я сам с собою веду беседу и сам себе противоречу в высказываниях. Как я понимаю, мне отвечают многие, и подавляющее количество моих постов - ответы на посты в мой адрес. Или вы - это мираж, и я сейчас отвечаю самому себе? Вроде бы, я не страдаю раздвоением личности...Второе - прошу привести примеры моих "противоречий, когда я противоречу сам себе. Конкретно, чтобы я сам это увидел и понял. За всё время я свои слова опроверг один раз, когда привёл недостоверные данные. ЗА что я публично извинился. Итак, примеры моих противоречиЙ - на стол! Только не поэзию - "От жажды умираю над ручьём, смеюсь сквозь слёзы, и тружусь, играя...Куда бы не пошёл - везде мне дом! Чужбина мне - страна моя родная!" -- И здесь, кстати, единство и противопоставление тезы и антитезы создают удивительную гармонию! Но я не поэт.... А вы сами не находите. что требовать повышение зарплат, пенсий, доходов без указания, откуда взять на это средства - выглядит по крайней мере.... необоснованной маниловщиной. Размышлять о прекрасном - приятное дело! С уважением! Примеров противоречий жду!

---------- Додано в 08:31 ---------- Попередній допис був написаний в 08:20 ----------

Добрый день, шановный Agaton! Вы намекаете на то, что я выдаю своё мнение за общее мнение европейских политиков? Прошу, как говорится, без намёков - мне предоставить какие-то доказательства для обоснования сказанного мной? Например, статьи в европейских СМИ, подтверждающих то, что я написал? Могу это сделать без проблем! Далее - что именно Вас так задело в моих воспоминаниях о далёком прошлом? Вы уж, если можно, попроще, А то всё намёками, да намёками! С уважением!

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Давайте.
    Оксана Забужко: ХХІ століття буде століттям "жіночих фашизмів"

Оксана Забужко: правдиву історію ми маємо лише з родинних переказів

Юрій Андрухович: Я патріот Західної України

І додам вірш Ліни Костенко....

Шакали знову ошукали,
    тепер вони вже не шакали,
    тепер вони: то «за», то «проти»,
    то шахраї, то патріоти.

Доборолися! Добалакались!
    Досварилися, аж гримить!
    Україно, чи ти була колись
    незалежною хоч на мить:

від кайданів, що волю сковують,
    від копит, що у душу б»ють,
    від чужих, що тебе скуповують,
    і своїх, що тебе продають?!

Популяція! Нація! Маси!
    І сьогодні, і вчора, й колись
    українського пекла гримаси
    упеклися мені. Упеклись!

А знаєте,до чого я привів ці уривки?

Про що свідчать заяви Андруховича і Забужко, що сколихнули суспільство

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:))) Ідіотизм чистої води, навіяний дивними інстинктами пані Забужко. Тепер пані Забужко напише про Тимошенко "Польові дослідження жіночого фашизму"? Нова влада непогано заплатить! То ж до роботи, бабло чекає!

4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Прийде вїіна, будемо вбивати ворогів.
    А зараз поки ми ще в кав"ярні, decadence i fin de siècle :pardon:

справа в тому, що ІМХО(!) сразу Ви були праві, а в уточненіі вже ні.
    GDP per capita і його джерела в тому сенсі набагато важливші ніж просто рівень зарплати.
    Тому-ж і придумали колись економисти з журналистами тзв "гамбургер-валюту". Там вже різниця далеко не 5-10.

Якщо GDP в Україні взросте, скажем на 50 %, і дійде нп до переговорів з ЄС, процесс зрівнання зарплати сам почнеться. Правде, по йншим причинам, це дуже небезпечниа фаза для держави... :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

http://www.forum.lvivport.com/showpost.php?p=713516&postcount=711

---------- Додано в 08:55 ---------- Попередній допис був написаний в 08:46 ----------

Я спробую висловитись так, щоб нас зрозуміло більше людей. Співвідношення ВВП і рівня зарплат - це палиця, що має 2 кінці.

У випадку Польщі і розвинутих країн - це одне, у випадку України - це дещо інше.

У випадку Польщі не можна перевищувати певний рівень виплат, щоб не збільшувати грошової маси, яка не має еквівалентної кількості товарів. Тобто, щоб не викликати інфляцію і скупку валюти. Це - тільки одна з причин.

У випадку України - зовсім інше.
    Найперше - державний рівень мінімальної та офіційної зарплати в Україні штучно і різко занижений. Катастрофічно занижений, бо бюджет централізовано розкрадається. І такі зарплати призводять до кількох додаткових, вкрай негативних явищ:

1.Зарплати "в конвертах" на недержавних підприємствах.
    1а. Тотальне хабарництво державних службовців.
    2.Недобір в пенсійний та інші державні фонди.
    3.Зниження легальної купівельної спроможності громадян - ріст нелегального товарообігу.
    4.Різке скорочення внутрішніх інвестицій (бо як покласти на депозит "чорні гроші"?).
    5.Нелегальному (тіньовому) обігу готівкових грошей, який сягає понад 50% всього обігу готівки.
    6.Виїзд кадрів за кордон.
    7.Відсутність середнього класу.

Все це в комплексі - просто нищить економіку.

Останнє редагування: 5 жов 2010
    • Подобається Подобається x 4
  6. Romko

Суть не в тому ж...
    Я голосував за Тимошенко,лиш тому,що є естетом.

Мій допис - в тему.

7. FourA

Извините, шановный DIDIO, но у меня складывается впечатление, что это вы не понимаете - производство - первично! Не бывает сильной страны со слабой экономикой! У бедных нет ничего! И не будет! Ну сами подумайте - откуда нам возьмут деньги для повышения зарплаты и пенсии до уровня европейских, если мы не работаем так, как европейцы? То, о чём вы пишете, очень важно и нужно. Но без хорошо функционирующей экономики ничего из написанного вами не будет никогда. Вы, вероятно, не читали "Мёртвые души"? Там есть персонаж - Манилов, который лёжа на диване предавался мечтаниям, как он будет ездить по отличным дорогам, по мостикам над прудами... Как всё вокруг будет красиво и благородно! Но для этого ничего не далал, только лежал на диване! -- "Кремлёвсими призывами" была построена громадная страна со второй в мире экономикой. Ракеты, атомные бомбы, самолёты, космические корабли, заводы, электростанции, дороги, аэропорты - для этого надо было работать! Одними призывами дело не обходилось! Ещё и работали, строили! То, чем до сих пор пользуется наша страна Украина! А Вы можете привести примеры построенного за 19 лет после 1991г.? С уважением!

• Подобається Подобається x 2
  8. Ома

Ома Дуже важлива персона

Что по-вашему хорошо функционирующая экономика? Кроме "работать хорошо надо"?

9. FourA

Шановна Ома! очень кратко я написал об этом в своём посте на 35-й странице, от (21:56) Не хочу повторять, поэтому там можно посмотреть. Если хотите более развёрнуто, тоже могу изложить свои соображения. Но это займёт гораздо больше времени и уведёт нас от темы. Кстати, Вам приходилось работать на производстве? - спрашиваю не для того, чтобы как-то посмеяться или приколоться. Я сам работал, и производство знаю. Может, не шибко большой теоретик, но это лучше, чем просто рассуждать, не зная. что это такое - промышленное производство, взглядом изнутри. С уважением!

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ні, "Мертвих душ" я не читав, вєроятно. :haha:

Я ж вам талдичу (але більше вже не буду) що при Гітлрові ТАКОЖ прекрасно функціонувала економіка. Половина населення працювали в концтаборах, а друга половина населення - була закохана в Гітлера і чомусь не хотіла в концтабори, і також працювала. Те ж саме - при СССР. А ви мені талдичите про "космічєскіє кораблі бороздят".

Що створено за дівітнадцать лєт? Прімєри?

Найбільша ГАЕС (ГідроАкумулюючаЕлектроСтанція) у Європі.
    Ракети та міжнародна плавуча космічна система "Морський старт".
    Літаки АН-70, АН-148 та інші.
    Електрифіковано всі залізниці України.
    Побудовано Кончу-Заспу та Міжгір"я...

Оглашать вєсь спісок?

11. Romko

Вдумайтесь,якою ціною?
    Згадав Івана Багряного...

Чи це вкладається у Вашу систему цінностей?

• Подобається Подобається x 3
  12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так відвикайте! :haha:

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Це вам до товариша Чернобильця. Він теж спрощує економіку країни до рівня підприємства.
    Одним словом, я вас зрозуміла - працювати треба краще. На користь наших олігархів. Як в Росії. Ви ж її берете за приклад?

• Подобається Подобається x 3
  14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Работать лучше, работать молча, работать даром, работать больше! Во имя людей и во благо людей! И не интересоваться фамилиями этих нескольких людей.

• Подобається Подобається x 5
  15. Romko

Захід прагматичний.
    І реально бачить стан речей.
    До Росії ставиться з побоюванням,бо невідомо,що можна чекати від величезної напівдикої країни під керуванням кровожерного диктатора,який продовжує лінію своїх попередників: Джугашвілі і Берії,маючи за ніщо мільйони людей.
    А до України - як до великого стада зажерливих свиней,які ніяк не можуть поділити корита.
    А до обох - як до сировинних придатків,то величезного ринку збуту "секонду" - від фільмів до старих шкрабів.

16. FourA

Шановный DIDIO! Или я чего-то не понял, или Вы чего-то не понимаете... Я попросил Вас привести доказательства моих противоречий самому себе. Вы прислали ссылку на свой же пост, где утверждаете, что я противоречу самому себе. Это и есть Ваше доказательство? Тогда, конечно, да! Это потрясающая логика! -- Далее, со многим написанным Вами о ситуации в экономике спорить не приходится. Это хорошая констатация фактов. Разве что не могу согласиться со словами, что ситуация иная в Польше и на Украине с соотношением зарплат и ВВП. Примерно во сколько раз увеличивается ВВП, во столько же раз примерно возрастает и средняя зарплата и доходы населения. А инфляция действительно растёт, если выплачивается денежная масса, не обеспеченная эквивалентным количеством товаров. Только много ли на Украине производится товаров?Тезис Ваш применим лишь к произведённым в стране товарам. С импортом немного по-другому, хотя и импортированый товар в конечном итоге закупается на то, что мы произвели и смогли продать. То есть, на заработанное. Или на взятое в долг. Других источников поступления денег в стране нет.Или я ошибаюсь?

---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

Я Вас поздравляю - Вы сами пришли к той мысли, на которую я намекнул! Совершенно верно- отвыкайте, шановный! :haha:

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Извините - если не видите по ссылке - найдите сами свои противоречия и войдите в согласие со своими утверждениями. Я - просто пас. :haha:

18. FourA

Попробую и я Вам ответить. Довоенная экономика Германии практически не использовала труд зэков. В концлагерях, созданных до войны, находилось в основном сравнительно небольшое число политзаключённых. Ваш тезис оказывается, неверным. Далее, в привели внушительный список построенного на Украине за годы незалэжности. Если только не знать того, что Днестровская гидроаккумулирующая станция на Черкасчине была спроектирована в СССР и начала строиться в начале 1990г. Если не ошибаюсь, бОльшая часть строительства была выполнена при "совке" А оставшееся достраивали 18 лет. Это, конечно, успех. Ракеты, строящиеся на Украине в КБ Южное, были разработаны, испытаны и вводились в эксплуатацию при "совке". В частности, это касается носителей для "Морского старта" - модернизированных ракет 11К77, разработанных в 1976-85гг. Я бы не стал говорить применительно к Морскому старту об успехах Украины - Украине там принадлежало всего 5%. И вдобавок, Морской старт обанкротился. Это, конечно, успех. Абсолютно схожая ситуация с самолётами.Много их выпустили? Кто оплачивал разработки?. Единственное, в чём согласен с Вами - о строительстве "маткив" Вы написали святую правду. Это, конечно, успех! :)

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Емоційно ні про що.

Який збут секонду? :))) Ти що, не бачив по телевізору "секонди" в Польщі, в США, в Германії? То є в будь-якій країні. Комісійна торгівля уживаними речами. Але стверджувати, що Захід робить свою економіку на збуті секонду, це, м"яко кажучи, дуже смішно.

Сировинний придаток? А що можна взяти з України? Яка тут сировина? :)))

"Захід" прийме кого завгодно, лиш би країна відповідала ЕЛЕМЕНТАРНИМ, базовим вимогам. Україна не відповідає жодній - див. вище. І не спішить виправлятися. І не спішила. То хто її тягнутиме за вуха? Прийняли Румунію, де не були вирішені проблеми з кочовими циганами. Тепер цигани перекочували у Францію, там торгують наркотою, займаються проституцією, жебракують, крадуть все, що можна... В Закарпатті немає циган? Є, багато. Чи намагався хтось щось вирішувати? Щось не чути... Затра відкриють кордони - і півмільйона наших не самих чесних громадян перекочує в Європу. Не встигне Європа охнути, а вони тут як тут:
    "торгують наркотою, займаються проституцією, жебракують, крадуть все, що можна...".
    А ще в Україні немає нормального кордону з Росією. Звідти з гарячих точок та транзитом в Європу через Україну піде широким потоком зброя і наркота - опій, героїн та гашиш з Афганістану, Чуйської долини тощо...

А ти про "свиней" і "корита"... "Свині" і "корита" - то дрібниці, то - само собою...

20. FourA

Дык это же Ваш постоянный приём - Вы постоянно пытаетесь меня отыскивать доказательства Ваших утверждений.Логика у Вас, действительно, потрясная - вы пытаетесь заставить меня самого находить доказательства Ваших утверждений, что я противоречу сам себе. Извините шановный. если у вас нет этих доказательств, то я вам отыскивать то, что не существует, не буду. Как говорят в определённых кругах, за свой базар надо самому отвечать! С уважением! :haha:

а де твій аватар? :)