Європа назавжди втратила Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Speedo78, 15 лют 2010.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Більше вірю анґлійській вікі

Europe
    (/ˈjʊərəp/ YOOR-əp or /ˈjɜrəp/ YUR-əp[1]) is one of the world's seven continents. Comprising the westernmost peninsula of Eurasia, Europe is generally divided from Asia to its east by the water divide of the Ural Mountains, the Ural River, the Caspian Sea, the Caucasus region (Specification of borders) and the Black Sea to the southeast.[2] Europe is bordered by the Arctic Ocean and other bodies of water to the north, the Atlantic Ocean to the west, the Mediterranean Sea to the south, and the Black Sea and connected waterways to the southeast. Yet the borders for Europe—a concept dating back to classical antiquity—are somewhat arbitrary, as the term continent can refer to a cultural and political distinction or a physiographic one.

http://en.wikipedia.org/wiki/Europe

The modern world is in consensus that Europe ends at the Aegean Sea, the Black Sea, the Caspian Sea and the Ural Mountains, but the boundaries between these latter three features are uncertain; that leading from the Urals to the Black Sea, for example, has been drawn by different authorities as at the Don, the Kuma-Manych Depression, the Caucasus, the Russian frontier or the Rioni River.

According to the most wide spread Meso-Caucasus definition the border between the Caspian and Black seas goes between the Greater Caucasus and Lesser Caucasus, and is marked by the Rioni River and lower Kura River, although this border is ill-defined between the two rivers. This definition leaves a greater part of Georgia (Approx. 65:wacko: and Azerbaijan (Approx. 55:wacko: in Europe. This division was introduced by the "father of history" Herodotus[1] and is almost identical to modern wide spread definition. Capital of Georgia Tbilisi is founded on the Kura River that makes it the transcontinental Capital, just like the old capital of Georgia - Kutaisi built on the Rioni River.

http://en.wikipedia.org/wiki/Borders_of_the_continents#Europe_and_Asia

Найбільш поширена Meso-Caucasus definition започаткована Геродотусом включає в Європу більшість Грузії і Азербайжану. А російське вікі дуже політизоване. "Грузія в Європі - ууу." :)

• Подобається Подобається x 4
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та ну. Це просто різні погляди різних географів та істориків, а не політиків. Заполітизованість ВІКІ.РУ саме в цьому випадку - ні до чого. Про це й енциклопедія Британніка пише, а російськомовна ВІКІ просто повторює:

Ось пряме посилання на статтю та мапу у всесвітньовідомій енциклопедії Britannica:

http://www.britannica.com/EBchecked/topic-art/195686/65171/

• Подобається Подобається x 1
  3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Отак. Це Україна втрачає Європу.

• Подобається Подобається x 2
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А візіта в планах нєт тому, бо ще невідомо, як буде між Росією і Польщею. А то поїде туди Наукович в гості - і раптом виявиться, що з Польщею дружити - Кремлем вже знову заборонено... Он Кремль дуже важливі документи по авіакатастрофі не хоче віддавати... А він візьме і здуру поїде ... Шкандаль...

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

According to the most wide spread Meso-Caucasus definition the border between the Caspian and Black seas goes between the Greater Caucasus and Lesser Caucasus, and is marked by the Rioni River and lower Kura River, although this border is ill-defined between the two rivers. This definition leaves a greater part of Georgia (Approx. 65:wacko: and Azerbaijan (Approx. 55:wacko: in Europe. This division was introduced by the "father of history" Herodotus[1] and is almost identical to modern wide spread definition. Capital of Georgia Tbilisi is founded on the Kura River that makes it the transcontinental Capital, just like the old capital of Georgia - Kutaisi built on the Rioni River.

Чомусь російське вікі суперечить анґлійському і українському буржуазному націоналісту-содоміту Геродотусу. Анґлійська мова на час є мовою інтернаціонального спілкування. Анґлійське вікі пишуть всі народи. Російське - тільки члени партії "Єдиная Россия". Раджу добре вивчити анґельську бо на користь. )

• Подобається Подобається x 3
  6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Саме поодинці. Коли будемо готові - вступимо, не дивлячись, хто раніше/пізніше вступає.

Нагадаю: скандал з хрестами в Італії. І
    , на рівні цілого ЄС.

Стовідсотково. І давно пора, починаючи з примиренням проукраїнських сил.

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Вище я подав посилання на всесвітньовідому англійську енциклопедію Britannica, до якої Росія взагалі не має стосунку. Там один з "кордонів" Європи проходить по Кuma-Manych depression, як вже неодноразово повторювалось. Це - один з географічних та історичних варіантів, яких є кілька. Якщо ви настільки неуважні - то не давайте порад, особливо вчити щось і комусь. Я добре володію п"ятьма мовами, в тому числі англійською.

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В російській вікі було вибрано одну "традицію" яка була вигідна росіянам як головну. Тому я рос.вікі не читаю як ресурс де є тенденція до перекручення.

Більше її обговорювати не буду. Важайте далі що Грузія, Вірменія і Айзербайжан знаходяться в Азії. Ніяких порад Вам давати більше не буду. Упаси Боже!

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви взагалі - допускаєте для себе слово "варіант"? Чи вам достатньо буде взнати, що в російських підручниках фізики друкують Ньютона, і ви запропонуєте закрити Закон всесвітнього тяжіння!?

Щодо країн - я вже писав - до ЄС могли б приєднатися не тільки країни Європи, а є прилеглі до Європи, та євразійські країни, такі, як Грузія, Азербайжджан, Росія тощо.

10. Ravin

Ravin Well-Known Member

Израиль, на пример.:bye2:

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

Та яка різниця: поділ на Європу і Азію все одно умовний ...

Тут просто треба дивитися: у країні більш європейський стиль життя або більш азіатський? ... :)

12. Ravin

Ravin Well-Known Member

На пример- Израиль :bye2::bye2:

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Израиль - европейский стиль жизни (насколько я полагаю )

14. Ravin

Ravin Well-Known Member

Ну, не совсем.
    Религия не отделена от государства.
    Но это только плюс.

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

У каждого разные критерии, как различить Европу и Азию :)
    У меня, например, Азия - это когда верблюды ходят по улицам, вместо нормальных супермаркетов - рынки, где надо торговаться, и отсталость в развитии современных технологий лет на 30-50 :)

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тільки не одночасно з Росією. Бо ЄС не витримає. :)))

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Скоріше - єврейський стиль життя. Дуже рафіновано єврейський. Чистота раси і все таке інше. Неєвреї "нє котіруются". Я б не котирувався також. А мене б дратувало, якби я десь нє котірувався. :)))

17. Ravin

Ravin Well-Known Member

:))) Ну это тоже, штампы.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та ні... Саудівська Аравія - там в основному "Бентлі" на вулицях, а не верблюди. І при цьому законодавчо заборонено жінкам сідати за кермо. Тобто - Азія чи Схід - вона не географічна. Це в голові. Іноді це - хвороба.

А є Емірати, де бізнес роблять разом араби,євреї, індійці, англійці, французи і т.д. І все більш-менш нормально.

Взагалі, надзвичайною удачею Євросоюзу буде те, якщо в майбутньому вдасться запобігти міжрасовим, міжетнічним та міжнаціональним зіткненням. Це - повинно бути єдиною метою. Все інше здійсниться майже само собою, бо справу зробить вільний бізнес.

19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Lesser accepted Europe and Asia divisions

According to the Russian definition, the boundary between Europe and Asia runs along the Mugodzhar Hills, then down the Emba River to the Caspian Sea. From the Caspian Sea it runs to the Black Sea along the Kuma-Manych Depression, marked by the rivers of the same name. This definition from Strahlenberg was in use by Russian geographers since the mid-18th century; it was officially recommended for use in textbooks by the Geographical Society of USSR in 1958. Strahlenberg's definition is also common in German-language regions. It places all of the Caucasus, including countries of Georgia and Azerbaijan and North Caucasian republics of Chechnya and Ingushetia, entirely in Asia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Borders_of_the_continents#Europe_and_Asia

Так російська вікі приймає російський офіційний варіант як найпошереніший. (оречі єдиний із всіх який не включає Кавказ в Європу, коли всі інші включають хоч і по різному, див. карту із джерела). Анґліське вікі твердить протилежне. І я персонально не збираюсь сприймати російський варіант як щось серьозне. Дуже вже в Росії древня традиція "своего путі". Хай ним йдуть далі. Мені байдуже. Тільки російські джерела завжди варто сприймати з певною дозою скептису. (А про лямпочки історію нагадати?)

Так повинні хоч частково знаходитись в Європі. Он Марокко подававсь не прийняли. Не в Європі знаходиться і все. Є доречі тенденція хоч покищо і слабка обєднати північну Америку і Європу. Я не проти доречі але то вже не Європейське Обєднання буде а щось інше. Тому ні Ізраіль ні Мароко ітд туди не війдуть бо нема ґеоґрафічної частини навіть в Європі. Для Грузії, Вірменії і Айзербайжану це не є проблемою. Російська (і деяких інших країн) точка зору не є загальноприйнятою.

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Верблюди на вулицях - не так суттево, як такі собі аятоли або путіни на чолі країни, чи коли взагали для саміх мешканців незрозуміло, хто у країні хазяїн.

а де твій аватар? :)