Європа назавжди втратила Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Speedo78, 15 лют 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В кожній трагедії, яка відбулася в історії, є певний ланцюжок подій.

До другої світової війни існувало дві України - Галичина - в рамках Польщі і Радянська. Про Радянську владу - польська влада знала добре. Не могла не знати. Знала про революцію, про колективізацію, про масові репресії і про страшний голодомор.

Тому є деяке пояснення, чому проукраїнські виступи на Галичині сприймалися польською владою, м"яко кажучи, роздратовано - тому що Польща вважала їх також і прорадянськими. І, варто сказати, що це, певною мірою, так і було - бо в 1939 багато галичан зустрічали сталінську армію польськими прапорами, від яких було відірвано білу стрічку, тобто - червоними прапорами. В цей час відбулися масові самогубства тих польських офіцерів, які сприйняли розірвання Вітчизни як особисте збезчещення і трагічно поклали вину на себе, хоча що вони могли протиставити двом монстрам - Гітлеру і Сталіну?...

В 1939 відбулися масові грабунки львів"ян худючими та радісно збудженими радянськими вояками. Це набуло таких масштабів, що псувало всі плани Сталіна по "добровільному приєднанню Західної України до СССР", тому радянське командування було вимушене заарештувати до 80 своїх вояків, з яких 10 засуджено до розстрілу.

Негайно була розгорнута масована радянська пропагандистська кампанія, яка спекулювала на возз"єднанні України, як єдиній меті Радянської влади. Очевидно, що ця мета була не єдиною. Західна Україна повинна була стати плацдармом для стрибка в Європу... Але в Гітлера була такі самі плани. Але зараз не про це...

Трохи пізніше, після возз"єднання, після розстрілів та репресій, після миттєво і брутально проведеної колективізації, після десятків ешелонів з поляками та українцями, яких було відправлено до Сибіру - вже аж тоді галичани тотально зненавиділи радянську владу. І саме тому в 1941 році квітами зустріли вже Гітлера...
    Це був другий етап української і польської трагедії.
    Був і третій етап, найбільш кривавий, коли поляки і українці зганяли лють за сталінсько-гітлерівську окупацію один на одному...

Зараз я спостерігаю певний рух до взаємного роздратування, коли рішення приймались не на ЗАГАЛЬНУ КОРИСТЬ двох країн, а НА ЗЛО один одному...

• Подобається Подобається x 11
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

3. Taakinen

Taakinen Well-Known Member

Загалом погоджуюся з дописом, окрім цих двох речей.
    1. Ви забули ще про Волинь, Закарпаття і Буковину.
    2. Польська пропаганда намагалася показати етнічних українців зокрема і як п"яту колону Москви. Але по вел. рахунком це було брехнею. Так, тоді діяла сильна прорадянська КПЗУ і власне її прибічники з хлібом-сіллю зустріли "визволителів". Але це була відверта меншість. Переважна більшість українців були або нейтральними, або прибічниками ОУН та інших націоналістичних груп. Останні також чекали початку війни (але не радянського "визволення", це різні речі), бо було зрозуміло, що у цьому випадку Польській державі доведеться сутожно, а це дало б змогу спробувати утвердити Українську державу на українських землях. Українцями майбутня війна сприймалась як шанс для власного державного самоствердження.
    Ця польська пропаганда була недалекоглядною для самих поляків - зрештою, як і багато інших дискримінаційних і відверто репресивних кроків щодо українців у міжвоєнній Польщі. Хоча б тому, що остаточно підривало єдність країни і закладало базу ненависті щодо поляків вцілому (що потім і вилилося у волинські чистки, подібні відповіді з боку партизан АК щодо українців, і так далі).

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви самі даєте відповідь на свої спростування. Сталін та Гітлер були союзниками, тобто - одним, ідеологічно близьким, ворогом Польщі, і союзники Сталіна чи Гітлера - все одно кого, були, звичайно, ворогами Польщі.

Останнє редагування: 19 бер 2010
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

О то-то.
    А зараз давайте поміняємо декілька слів :scratch_one-s_head:

ОУН-івська пропаганда намагалася показати етнічних поляків зокрема і як п"яту колону Москви. Але по вел. рахунком це було брехнею. Так, тоді діяла слаба прорадянська польська партизанка і власне її прибічники ітд ітд. Але це була відверта меншість. Переважна більшість поляків були або нейтральними, або прибічниками польського уряду та різних націоналістичних груп....

во... :dntknw:

Знаєте, я бачив звіти ОУН, де у одном документі називали поляків прихильникамі більшовіків, німців та англійського імперіализму.... :crazy:

• Подобається Подобається x 7
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Думаю, важливіше робити висновки і жити далі разом. Як це зробили сучасні Німеччина і Польща.

• Подобається Подобається x 6
  7. Agaton

Agaton Well-Known Member

Це точно, але рано чи пізно атмосферу зі старих трупів теж треба очистити. Бо що й руш хтось новий захоче скористуватися нагодою.

І не тільки дехто відкілясь зі страшного Мордору - нема що самих себе обманувати - і в наших країнах достаточно різних придурків, так нині, як і колись було.

А з німцями - теж само не прийшло... скажем - вже більше 40 років, від відомого листу єпископів...

8. Taakinen

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В українців були більші вороги. Це самі українці. І ніхто так не знищив української ідеї як власне українці.
    Щодо поляків... Ви знаєте, я вже немолода людина, отже мав можливість спілкуватися з масою людей, які жили при Польщі.
    І, можете собі уявити, переважна більшість шкодувала за цим життям.
    Особливо, якщо порівняти з життям по другий бік Збруча і мільйонами померших від голоду. Так само якщо порівняти життя до війни і після війни...
    Завдяки полякам і їхньому ТБ ми в 70-х і 80-х не почувалися ізольованими від світу.
    Не забувайте, що поляки перші признали Україну.
    Хочете ворогів? Почитайте дописи "контужених", як колись виразився Левандівка. Вони далі не визнають вашого права на життя, як українця.
    І заспокійтеся з пошуками ворогів на захід від українського кордону.
    Не знаю, як багато там друзів, але гарантія, що ворогів нема.

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Коректніше сказати склалася конфліктна ситуація між прихильники польської та української державності.
    Пілсудського Ви даремно вписали у вороги народу, українців як народ не скривдил, після щось :crazy: почалося.
    Цікаво йому зараз карту поляка б дали?

• Подобається Подобається x 3
  11. Taakinen

Я ворогів не шукаю. Попередній мій допис був лише відповіддю, співзвучною висновку Didio - щоб підкреслити, як це виглядає як "інверсія", антипод від сказаного.
    Я бажаю полякам і українцям порозуміння, бо нас історія мала би чогось навчити.
    Але я, як українець, не згодний на порозуміння, де інша сторона себе й далі вважає якщо не старшим братом (досить з нас вже цих братів), то принаймні набагато цивілізованішим народом (вони - пани, а ми далі - хлопи).
    Логіка Didio щодо укр-польського конфлікту у міжвоєнній Польщі - це класичний підхід польського "ліберала", який хоч і визнає право України на незалежність сьогодні, але вважає українців головорізами у минулому. Витикаючи нам наші злочини (а вони були, я цього не заперечую), вони чомусь забувають про злочини поляків.
    Порозуміння і полягає в тому, щоб обопільно визнати свої помилки і не вдаватися до подібних висновків: ми були хороші (кращі), а вони - погані (гірші). (Знову ж таки, я не заперечую, що такий самий підхід застосовує і багато українців щодо поляків).

• Подобається Подобається x 5
  12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Перепрошую за те що вліз у дискусію, а багато Ви маєте прикладів з сучасного життя, на підтвердження цієї Вашої тези? Можливо це у Вашій уяві, спробуйте переконати. Тільки не наводьте ту статтю у першому допису гілки, самі ж казали днями що то є перебільшення. Наперед дякую.
    Я не був у Польщі, але і звідси бачу що поляки "набагато цивілізований народ" як не прикро, але це факт, так складається. Тішуся надією, ми наженемо.

• Подобається Подобається x 1
  13. Nina

Nina Well-Known Member

14. nikolas

nikolas Well-Known Member

Золоті слова,ніхто так не плюндрував Україну,як її продажні сини.

• Подобається Подобається x 2
  15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Nina,

16. HOHOL

HOHOL миється в бані

Западная Украина не хотела воссоединения с великой(большой) Украиной?
    Тогда это многое объясняет... )))
    Этого хотел Сталин?
    Ну тогда Сталин сделал ошибку...
    Западную Украину наверное стоило оставить Польше, по вашему мнению...

СТАЛИН...ГАНЬБА!!!)))

---------- Додано в 02:23 ---------- Попередній допис був написаний в 02:18 ----------

Дорогой...)))
    Пэрэважна бильшисть украинцев была в Советской Армии... Каждый четвертый солдат Красной Армии был украинцем...

Или украинцы - это галычане, типа свидомые, титульные и истинные...Вы не стесняйтесь...Говорите как есть...)))

п.с. Многое зависит от того, кого вы считаете украинцами?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Можливо і так, бо поляки швидше б навчилися української мови ніж москальня з маларасіі. (Попередній допис, до речі, написаний поляком.
    Дописує по-українськи. На що бідненький москальський розум не здатний)

• Подобається Подобається x 4
  18. HOHOL

HOHOL миється в бані

Ну так может тогда не стоит ваше галицкое учение навязывать как всеукраинское...
    Объявите референдум об определении кто за кого...
    Ну или для начала давайте забацаем федерацию и будем жить на свои средства...

Кстати. Тебе не оценить, на что здатный мий москальскый розум по сравнению с твоим...
    Тем более я не москаль, я украинец малоросс(Новоросс) с 2007го года себя таким ощущаю., и далеко не один такой...
    А так называемых москалив, считаю хоть и не за единый со мной, но братский народ. Гораздо более братский, чем западных Украинцев...
    ПОЧЕМУ ЗАПАДНАЯ УКРАИНА НАМ БОЛЕЕ ЧУЖДА, ДУМАЮ ОБЪЯСНЯТЬ НЕ НУЖНО... Почитайте свои посты и все станет на свои места...))
    Вам не понять...Вы чужие....((((и стремитесь таковыми быть)

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Звичайно,що ми чужі.
    Отаким,як ви.
    МАЛОросам.
    Не росіянам.
    Не українцям.
    ХОХЛАМ.

---------- Додано в 08:00 ---------- Попередній допис був написаний в 07:59 ----------

В армії були і чечени.
    І мешканці Прибалтики.

• Подобається Подобається x 3
  20. nikolas

nikolas Well-Known Member

Ця тема вже трохи зашуркана.
    Але на Новий рік та Різдво,ви їдете до нас(по крайній мірі багато хто),святкувати за народними традиціями які ще збереглися,бо то цікаво - нє?Це так просто один приклад того які ми "чуждые".

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)