Євромайдан (2)

Discussion in 'Євромайдан' started by Locke, Dec 22, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Це я про те, що народ ніяк не навчиться відрізняти лозунги від конкретних дій. І кожного разу вірить, що Саме Цей Новий Цар приведе нас до світлого майбутнього.

Писала вище.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ома

Ома Дуже важлива персона

Можна конкретно? Які півроку новий цар? Або зараз на Майдані про якого саме царя йдеться?

На 4 сторінці? Ясно.

3. Un.Known

На Майдані зараз тріє.

На тридцять першій.

4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Дик ніхто не вважає їх царями. І тим більш не очікує від них манни небесної. Навпаки, їх приходиться стусанами змушувати щось робити.

На 31 ви ні про які недоліки не писали. Тільки мене тролили. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Un.Known

Не вважали б - гнали б вже давно. На разі їм плескають в долоні.
    Гм. А що це за опозиція, котру ТРЕБА ЗМУШУВАТИ ЩОСЬ РОБИТИ?
    :facepalm: Омо! "Не погоджуватись" не означає "тролити".

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Якщо не рахувати що вони у розвитку позаду католицьких-протестантських країн.
    Взагалі, якщо дивитися на 'білі' країни, є чітка ієрархія:
    Найменш розвинуті мусульманські країни, потім ідуть православні, потім католицькі, потім протестантські.

7. Ома

Ома Дуже важлива персона

Якщо ви не знали, то поразка Площі в Мінську і Болотної в Москві сталася перш за все через те, що протест був без політиків.
    Важлива перевага, яку маємо ми - це діюча опозиція. Яка є. Без неї простір зачистять на раз два.
    Ваші пропозиції - прогнати опозицію. Далі що?

Ну не Европа ми ще, не Европа. Я ж вам розповідаю, що суспільство переросло не тільки владу, а й опозицію.

Не погоджуватись? Я вас п"ять разів запитала про те, які помилки робить українське суспільство, ви ні єдиного разу не відповіли. Мені це більше на тролінг схоже.

---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:43 ----------

Це відома градація. Єдине у мене до неї питання - а іудеї?
    Тим не менш, Греція не постраждала від Орди. Тому має більш розвинену державу. Тому не тільки релігія впливає на розвиток. Історія і географія також.

8. Un.Known

Моя пропозиція - примусити опозицію діяти.

Що змінилось від 1го грудня?
    Ви про майдан?

Гм. Вона, опозиція, його не зібрала. Крім фізичного майдану є ще майдан віртуальний, котрий мені подобається набагато більше.
    :)

Омо, мені не тре розповідати. Я не дивлюсь провладне ТБ.
    Відповіла-відповіла. Тільки розжовувати ліньки. Може, Ґрон Вам пояснить, він з таких же лінивих, може тому розуміє, про що я.

9. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ги-ги. А це не вашы слова?

І на моє про стусани для опозиції:

Якось то одне ви кажете, то зовсім протилежне.

І що з того? Чи ви більше Найему довіряєте?

Це ви мене вкусити вирішили? В мене теліка вже 6 років немає. Ги-ги.

Не відповіли. Єдине - ви закликали до радикальних дій. Все.

І якщо я вже вас 5 разів запитала, то могли б відповісти. А так наша з вами розмова ні про що.

---------- Додано в 02:02 ---------- Попередній допис був написаний в 02:00 ----------

Я ж не до пана Грона звертаюсь, а саме до вас. Насамперед тому, що ви не живете в Україні і розказуєте про якісь міфічні помилки українського суспільства. От мені і стало цікаво. Думаю, що пан Грон більш реально оцінює ситуацію.

• Подобається Подобається x 4
  10. Un.Known

Мої. І що? В чому протилежність?
    Подумайте, чи що...
    :scratch_one-s_head:

Гм. Нащо мені Вас кусати?

Я констатую той факт, що я не дивлюсь провладне ТБ. Я користуюсь іншими джерелами. ІНШИМИ.

Погоджуюсь. Саме
    І що? :)

11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Якщо про помилки українського суспільства вам особисто сказати нІчого, то нічОго. Бо переливати з пустого у порожнє мені не цікаво. Навіщо засмічувати форум?

12. Un.Known

13. Bambook

Bambook Persona non grata

Народ, може, й так, а Майдан - точно ні.
    Біда номер один в тім, що навіть у тих, хто дуже скептично ставиться до оппо, є розуміння присутність трьох богатирів перетворює Майдан з чергового "оккюпай" проти чогось, але не за щось, на рух хоч у якийсь бік.
    Біда номер два в тім, що бік цей влаштовує далеко не всіх, а з тих, кого влаштовує - лише як менше зло, і навіть при цьому далеко не всі впевнені, що навіть у цей сумнівний бік нас спроможні завести богатирі, які власне туди найбільше хочуть.
    Біда номер три в тім, що притомних альтернативних варіантів, окрім тривалої громадської партизанки і роботи "300 років за п'ятирічку (але аж ніяк не за пару тижнів)", наразі нема. Ми з колєгами провели на початку минулого тижня годин з вісім у розмові з більш радикальною частиною громадської ради, але не вигадали нічого, окрім а) Треба йти на Межигіря - що десь приблизно в той же час або й раніше зрозуміли ще з десяток різних груп, до "трьох богатирів" дійшло аж в неділю зранку... б) Треба відзначити річницю Чаушеску в) Треба готуватися до боротьби без опозиції г) Треба готуватися до боротьби проти опозиції, коли вона стане владою д) Друзі, нам треба зустрічатися частіше.
    Це всі ідеї, хоча серед співрозмовників були, як на мене, люди винятково розумні, дуже розумні і навіть надзвичайно розумні. Є межа для будь-якого розуму, треба досить вихідних даних (хоча б розуміти, який ресурс насправді наявний у тебе, у твоїх ворогів і у твоїх союзників), треба час, треба місце, треба синергію різних способів мислення і треба розуміння, що знайдуться люди, готові втілювати те, що ти накреативиш.
    Не все так просто, купа проблем, купа помилок, купа суперечок і навіть сварок, купа енергії, витраченої на порожнечу. Але караван потроху рухається, і зовсім не тому, що так вирішла трійка потенційних царів.
    Похід на Межигіря продемонстрував дуже яскраво, що зараз "лідери" наздоганяють суспільну ініціативу, а не навпаки.

---------- Додано в 03:03 ---------- Попередній допис був написаний в 02:59 ----------

І ще трохи думок на тему - в гарному тексті Любка Петренка. Не з усім конче згоден, але з настроєм і оптимізмом - на сто відсотків.

http://zaxid.net/blogs/showBlog.do?svyatkoviy_nastriy_yevromaydanu&objectId=1300190

• Подобається Подобається x 3
  14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

16. iso

iso Well-Known Member

Не такої вже великої шкоди завдала Орда, порівняно, напр., з Хмельниччиною і наступною Руїною. Зрештою, Європа теж перейшла десятилітні війни, море крові і купи трупів. .. І нічеґо...:dntknw:

17. Un.Known

Четверта біда є та, що оми себе втішають:"в нас є хоч щось". "Хоч якась опозиція". Проти когось, не за щось.

300 років становлення громадського суспільства в Європі, бла-бла, що ж, так можна і на майдані 300 років стояти... Не розумію, як можна свою країну свідомо ставити на рівень 17го століття.

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Орда і донині живєє всіх живих. Ставку тільки із Сарая у Мацкву перенесено. :)
    Схід України нещадно, просто нещадно і боюсь, що незворотньо спаплюжено Ордою (в різні часи вона прикривалася різними назвами РІ, СРСР, РФ).
    Про Хмельниччину не зовсім згодна. Могло таке статися, що аби не Хмельниччина, то не мав би народ такого досвіду спротиву і були б ми зараз такою собі Білоруссю (хоч вони і є нащадками ВКЛ - однієї із величних держав середньовіччя).
    Різниця між Европою і Ордою в тому, що у першій через кров прищеплювалася людям соціальна відповідальність, а Орда навпаки рубала голови соціальним активістам. От і маємо. Особливо Схід постраждав.

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:48 ----------

Я попросила би не принижувати опонентів. Це по-перше.
    Історичний розвиток ніхто не відміняв і його вплив на суспільство. Так, ми відстаємо у цьому від Европи. І це - реальність.
    По-друге, на питання, що робити, якщо вигнати опозицію, ви сказали, що змушувати її працювати. Як і де? Вона ж буде вигнана? Щось реальне можете запропонувати?
    Сумніваюся, що отримаю чітку відповідь, зважуючи на те, якою була відповідь про помилки українського суспільства.

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

+100500!
    Саме так. Найважливішим результатом Майдану є зародження і формування громадянського суспільства. А цей процес ЗАВЖДИ йде знизу. І ніякою указкою зверху його не зробиш. Виключно активність кожного окремо і об"єднання зусиль всіх.
    І ніякі царі, оппо тут ні до чого. У тій же Европі політики працюють саме так виключно через те, що суспільство їх контролює і змушує робити правильно.

19. Ома

Ома Дуже важлива персона

Чудова відповідь для тих, хто готовий гнати оппозицію вже сьогодні.

20. Un.Known

Омо, якщо Вам узагальнення здаються приниженням, то я Вам не лікар. "Оми" - це всього лиш загальна назва людей, котрі думають так, як Ви. Зауважте, ніякої оцінки не даю! Я не кажу навіть, що ця думка вірна-невірна-погана-хороша.
    Ці фрази - це можливість списання власних помилок і їх виправдання. Реальність є така, що досвід є. І нема якоїсь там аморфної Європи. Є досвід конкретних країн - і не такий давній. А в Україні, на щастя, багато розумних людей.
    :)

Омо, ну Ви ж мусите знати відповідь, зважаючи на те, що пишете далі:
    Опозиція - це ті ж політики, чи ні?

А щодо "реальних пропозицій" - від опозиції мусить бути отриманий чіткий звіт, що вона зробила і чого вона НЕ зробила, і чому. Хоча, це формальність. Майдан має повернутись до цих пустобрехів спиною, вони мають зрозуміти, що без підтримки народу вони - ніщо. Якщо вони хочуть підтримки народу, то вони мусять робити щось для народу.
    О, пардон, думала, що тут всі дорослі.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)