Єврейське щастя.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Danilo, 24 жов 2007.

1. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Відповідь: Єврейське щастя.

Не знаю, чи щастям можна назвати той факт, що євреїв насамперед скрізь інші (корінні) нації не любили і не люблять. Так званий антисемітизм, хай навіть промовлений не вголос, практикується і до сьогоднішнього дня.
    Тому, напевне, єдиний вихід для них - гуртуватися і триматися один за одного.

Маю досвід спілкування з багатьма євреями і тільки позитивне враження. Чому успішні? Бо працюють, бо не нарікають на владу, устрій, життя, а йдуть по ньому, вирішуючи щоденні проблеми. Чому мудрі? Бо аналізують ситуацію, підкоряються старшим (тут мова швидше про ортодоксальних євреїв), продумують кроки наперед.
    Ну це, принаймні, моя така думка.

• Подобається Подобається x 2
  2. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

ну, от! Суперечите самі собі: то у вас євреї найуспішніші, то "далеко від життя", "інші також добре живуть при капіталізмі".

Чому? Я ж вам написав: Бо капіталістична мораль - то є мораль іудейська. У них немає характерного для гоїв морального конфлікту умов повсякденного буття з релігійним (неіудейським)/духовним світом.
    ну, і не забувайте про тактику!!!

• Подобається Подобається x 3
  3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Здається тут не зле розібратися у коріннях тої нелюбові. Де причина а де наслідки. У кого які думки?

4. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

заздримо успіху(c)

5. KabMiner

Ну подумайте логічно, якщо ви з сусідами знаєте, що один ваш сусід дивиться на громаду як на своїх рабів і так поводиться ніби ви його раби, то яке у вас буде до того розумника відношення? - Правильно, дуже погане. Коли це стосується народів, то називається антисемітизм.

Додано через 6 хвилин
    Пане afterstep, у вас є щось по суті питання сказати?
    Чи ви, як булгаковський Шариков: "да не согласен я!".

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

по суті питання - повім....
    вам не сподобалася стара галицька байка аж до зняття карми?
    Ви не вважали за потрібне пояснити свої дії?
    --
    А ваш махровий антисемітизм - невже потребує пояснень?
    Саме за цю вашу чудову радянську рису - антисемітизм у "прикритому прояві" - ви й отримали свої бали....

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Блукати по світу (тікаючи від своїх проблем) та займати не цілком заповнені соціо-економічі ніші набагато легше ніж боронити свою землю на протязі століть від одночасних нападів різних орд. Це я так, думки вголос, у роздумах про відмінності між українцями та євреями...
    То що ж ніхто не розповість секретів успіху євреїв? Вже були відомі всім, ті що так би мовити на поверхні- освіта, та підтримка одне одного. Ще будуть думки?

8. KabMiner

А в чому він проявляється оцей самий антисемітизм, та ще й махровий? І чому люди не можуть бути антисемітами? Якщо євреї дозволяють собі дивитися на гоїв як на недолюдей, то чому гої повинні добре ставитися до євреїв? Елементарна логіка моїх міркувань, сподіваюсь, зрозуміла?

Антисемітизм - радянська риса?!
    Це дещо нове в теорії. Я завжди думав, що радянська влада то результат єврейської революції 1917 року в Росії, а тут такий пассаж!!!

Додано через 5 хвилин
    Вперто ігноруєте мою думку стосовно того, що в євреїв при капіталізмі немає ментального конфлікту між вірою і юридичними законами, що регулюють повсякдення життя. А це, між іншим, важливо, розуміти, що ти вчиняєш не тільки законно, але і морально. Християни собі цього при капіталізмі дозволити не можуть, бо капіталізм, з точки зору християн, аморальний.

І не забувайте про тактику!!!

• Подобається Подобається x 1
  9. afterstep

наприклад:
    достатньо? ви приписуєте УСІМ євреям якісь придумані вами думки - і що?
    так, безперечно! і Mein Kampf (в перекладі, безперечно, і не в радянському) я пробував освоїти. Вважайте - ознайомлений.

так. Може, ви в цьому й сумніваєтеся - але ви саме типовий вихованець "Радянської школи".

саме так і було прийнято думати. Ви не оригінальний у цьому питанні.

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Але саме у капіталістичних країнах живуть мільйони християн, чи то пак даруйте, природньо "загнівают", як писали у газеті "Правда" за СРСР.:D

Додано через 4 хвилини
    Так, це одна з причин. Гітлер, наприклад сперше відібрав паспорти та власність у євреїв.
    Ще існує думка: цю націю ненавидять за схильність до зради. Що Ви скажете, це так?
    Тут десь на одній з гілок наведені дані про сексотну організацію НКВД, про її управлінців, там їх дійсно рясно було на той час.

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Прошу відійти від персональних розборок... :agree:
    Зле закінчується... :aggressive:

12. Forpost

Forpost Стоїк

В генах однозначно

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не так вже й однозначно. Ви от напевно не визнаєте ніколи, що у них інший набір хромосом. Це абсурд, хоч я і не є генетиком, але точно знаю що ті хто вважають себе гоями страждають комплексом меншовартості.
    Українцям вбивалося (у спілкуванні з жидівськими володарями своєї землі) що вони не українці, не люди, а що вони "гої". Зі зміною часів, змінилася тактика. Але стратегія була й залишається - щоб українці вважали себе за щось менше ніж жиди (а саме так їх назавають віками по селах).
    Але гілку я все ж відкрив, бо цікаво мені що люди думають: у чим той секрет успіху євреїв? А він дійсно існує, успіх. Вони перші у шоубізнесі, у владі, у банках, у юридичній та медичній сфері, та багато де ще.

14. KabMiner

Придумані мною?!!! та почитайте їх "священні книги", починаючи з тори. Навіщо мені щось придумувати, якщо воно все вже давно придумано самими євреями?
    Тут от ще Данило "придумав":
    Данила також вважаєте антисемітом і продукторм радянської системи?

Так, я навчався в радянській школі, але антисемітизм виник задовго до радянської школи, і в рад.школі ним і не пахло. Тоді ж всі ми були патріотами-інтернаціоналістами, і ніякого расизму, націоналіму чи антисемітизму!, невже не памятаєте?
    Ой ні, щось ви плутаєте, призабули напевно СРСР? В радянській школі нам розказували, що жовтневу революцію зробив руський хлопець Володя Ульянов, піднявши на боротьбу проти царату робітників і селян Росії (ну і України, звичайно). А ще там з ним було дуже багато хлопців з чисто руськими прізвищами: Свердлов, Киров, Бухарин, Рыков, Каменев, Стеклов. Про євреїв ніхто нічого не говорив.

відходите від вами ж заданої теми. Я ж не казав, що християни не можуть жити при капіталізмі. Я просто розказував чому іудеї успішніші при капіталізмі.

Думаю, що тут помилка. Євреї не більш зрадливі ніж українці, чи представники інших народів.
    Те, що їх було рясно в НКВС - нічого дивного: вони ж захопили владу в Росії в 1917 році, то хто ж мав засідати в НКВС, росіяни чи українці?

15. afterstep

у вас просто каша в голові.....
    на тему "расизму" - найзапеклії бої були між боксерами СРСР та Куби.
    на тему "націоналізму" - термін був перекручений, і застосовувався для "лайки" проти будь-яких національних (не російських) поривань.
    стосовно антисемітизму - всі поблажливо посміхалися з пісеньох "еслі в кранє нєт води". І про "політкоректність" ще при сталіні анекдот склали - "что на остановкє дєлаєшь? - автобус под'єврєіваю" - за слово "жид" тоді жорстко карали.
    --
    СРСР - то була суцільна брехня, і не одне покоління повинне пройти, доки то вивітриться з голів.
    --
    А от стосовно Тори та іншого - ну, то ви круто, звичайно..... У вашому виконанні тлумачення біблійних та інших релігійних текстів - то воно теє..... Навіть і не прокоментуєш - забянять...
    Загалом, пошли "шахтаря кабінетного" корінь квадратний шукати - воно замість лісу рілля лишиться...

16. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Чому ж ні. Їжте рибу - там багато фосфору.

17. lanka

lanka Well-Known Member

Як на мене, то це все стереотипи, так само можна думати, що багаті люди щасливіші за бідних. Просто вони ще з дитинства навчені цінувати себе і те, що мають на відміну від нас.

18. KabMiner

Ну, про кашу говорити не буду...

А про кубинських боксерів і расизм - це ви круто звязали. Я щоправда не бачив спалахів расизму в СРСР після того як якийсь кубинець побив Ягубкіна, якщо слідувати вашій логіці, то вони мали б бути. А його не було, расизму в СРСР, на жаль.

З ваших сільськогосподарських алегорій, я так зрозумів, що першоджерел ви не читали, а жаль. Багато не потрібно, тори цілком вистачить для того щоб зрозуміти суть іудаїзму, можна навіть не всю тору читати, а обмежитися "Второзаконием".

А вони це хто? Євреї, чи багаті, бо то не одне і те ж.

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пробував, не допомагає.:)
    А не можна без насмішливого тону? Чи може це так от євреї відповідають на питання гоям? ;):p Доречи я то відповідь знаю, цікаво почути думки.
    Стосовно слів "жид" та "єврей" я читав про таке:
    До радянської влади ніколи українці, розмовляючи своєю мовою, не використовували непритаманне цій мові та чуже слово "єврей", так саме як і поляки досі не знають про існування цього слова. В жодному екземплярі української літератури 19 сторіччя не зустрічається слово "єврей". Старі (до-1939) галицькі жиди нормально реаґують на слово "жид" і воно не є для них образливим. Натомість привезені зі сходу жиди, які культурно є росіянами, хочуть бути виключно "євреями", а "жид" то для них матюк.

Тому
    для дискусії про успіх, про щастя, "жид-єврей" несуттєво.

20. afterstep

то по вашій логіці - мали б бути ;)
    У вас надто пряме мишлення - ну зовсім "остання інстанція" шлунково-кишкового тракту ;)
    Власне на рингу і виявлявся весь інтернаціоналізм - так жорстко та безкомпромісно - як гладіатори - не бився ніхто в любительському спорті.
    --
    Розказувати вам щось про реалії совка - про те, як били "кольорових" іноземців (правда, багато іноземців себе й поводили так) - марно ;)
    --
    А ви обмежилися з тори тіко
    чи ще щось подужали?
    хоча для антисемітів типово - висмикнути пару фраз, перекрутити "по своїй логіці" - і кричати, що всі біди в світі через жидо-масонську змову ;)

отого - ну просто не зрозумів ;)
    Хоча - у вас багато таких "логічних" висновків - і при тлумаченні релігійних текстів - також ;)

а де твій аватар? :)