Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. vov66

vov66 Well-Known Member

Віра - це в першу чергу знання, розуміння. "Сліпа віра" - приносить людству багато горя. Наприклад суд на Ісусом (25 И, отвечая, весь народ сказал: кровь Его на нас и на детях наших.) ... Це я про фанатиків. Історичні факти, правдиві і не сфальшовані - можуть дати багато-чого для розуміння. І тоді зникають "білі плями" в історії людства. Колись зібрати ці факти було неможливо. Люди колись вірили на слово... і дехто цим скористався. А зараз завдяки інтернету зникають відстані, мовні бар'єри. І народ ділиться інформацією. І коли бачиш брехню і фальш, хочеться спитати: Чи не цьому богу моляться вони - "...44. Ваш отец ДИАВОЛ; и вы хотите исполнять похоти отца вашего. Он был человекоубийца от начала и не устоял в истине, ибо нет в нем истины; когда говорит он ложь, говорит свое, ибо он лжец и отец лжи. А как Я истину говорю, то не верите Мне ." Євангеліє від Іоанна.
    Це слова Ісуса про юдейського бога Яхве (Єгову), які не виправили.
    В якого бога Ви вірите?

• Подобається Подобається x 2
  2. plastic

plastic Well-Known Member

Юда-не ворог. Юда зрадник. Він не бідна біла овечка. Він замислив зрадити Ісуса не за один день. Він носив в собі ці плани досить довго. Як люба людина він міг зрозуміти що зрада це погано.Він міг покаятися, тим більше що Ісус говорив йому що знає його плани. Виправдовувати його не варто, так само і засуджувати.
    Головне щоб ми не стали "сучасними Юдами" і не зраджували братів і сестер.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

А Він і не був роботом.
    Просто в нас так заклали знання-що Він був -ну такий як на іконах. Безрадісний, похмурий і т.д.
    А Біблія про Нього пише-що радість Його була повна, і мир завжди був у Його душі. Він був сповнений любовю і співчуттям і прості люди тягнулися до Нього. Він не відмовляв людям, коли вони приходили до Нього зі своїми немочами, горем, хворобами. ВІн зціляв не тільки їх тіла, але і серця.
    Він завжди молився до Небесного Отця і з радістю виконував Його волю. Він любив дітей і людей навколо і вчив їх звертатися до Бога.
    В Біблії написано-хто не народиться звише-не зможе побачити Царства небесного ( не зможе побачити красоту характера Христа, )
    А також написано-
    СИЯ ЖЕ ЕСТЬ ЖИЗНЬ ВЕЧНАЯ-ДА ЗНАЮТ ТЕБЯ ЕДИНОГО ИСТИННОГО БОГА И ПОСЛАННОГО ТОБОЮ ИИСУСА ХРИСТА.

• Подобається Подобається x 3
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Супер!........

4. plastic

прочитати можно, але можна і заблудитись. Проклинати Юду не варто, так само як і вбивати євреїв-ніби то вони тільки винні в смерті месії. Вина за Його смерть лежить на всіх нас. Бо і через наші гріхи Ісус помер на хресті.
    Який злочин вчинив Юда-зрадив близьку людину за гроші. Але не тільки через гроші. Юда пішов до священиків після того як Ісус похвалив поступок Марії, коли вона вилила миро Йому на ноги. І не підтримав Юду, коли той сказав-краще це миро продати і роздати гроші бідним.
    ,

5. Jurgen

Jurgen людина

Я не фанатик й вірю в Господа нашого Ісуса Христа. В якого Бога вірю я? У того, про якого пише Святе Письмо (перекладене католиками, православними чи навіть протестантами), у Бога, про якого писав в усіх своїх дописах у розділі "Філософія і релігія", в тому числі й в останньому й не вважаю себе гоєм. І вважаю, що це особисті проблеми євреїв, котрі не вірять в Ісуса Христа. Мені їх просто шкода, бо сказано в Євангелії, що лише через Ісуса Христа лежить шлях до спасіння! Шкода і тих євреїв, які вважають нас гоями.

Я не фанатик і визнаю Ісуса Христа Богом у Святій Трійці Єдиній над усіма (православними, католиками, протестантами) й взагалі над усім людством. Й помолитися зайду у будь-яку церкву, яка визнає Христа!

А ті, хто, припустимо, вважають мене гоєм, чи ті, хто вважає, що він має гроші, й може купити усе, душу мою не купить і не знищить, й, знаю, що Господь Бог не дасть її погубити, оскільки вірую в Господа нашого Ісуса Христа! А те, що я досі живий й не лежу прикутим до ліжка чи у сирій могилі, чи не перебуваю ще десь, свідчення Божої справедливості та могутності над цим світом, і над тими, хто переслідує християн за правду!

Я - не фанатик, бо не ображаюся ні на кого й з піною в роті не доказую свою позицію, але лише висловлюю свою незгоду з тим, з чим не вважаю за потрібне погоджуватися з логічних міркувань. Більше того, не тримаю на атеїстів, мусульман та юдеїв зла за їхні переслідування християн (Бог їм суддя), і за зневагу Хреста Животворящого, на якому було розп’ятого Ісуса Христа

Я - не фанатик, бо вважаю, що й свідки Єгови, юдеї, мусульмани, буддисти, атеїсти, які, дійсно, є хорошими людьми у цьому світі, утім, за життя було не дано пізнати істинного Бога, пізнають його після смерті.

Вважаю, що дав вичерпну відповідь. Решта відповідей, а вірніше усі відповіді на життєвоважливі питання шукайте у Святому Письмі та інших мудрих книгах людства. Лиш би це не викликало сумніви у Вашій вірі шановні форумчани!

Останнє редагування: 12 вер 2010
    • Подобається Подобається x 3
  6. vov66

vov66 Well-Known Member

Тут я з Вами погоджуюся.

7. Jurgen

Jurgen людина

І слава Богу!

• Подобається Подобається x 1
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Надибав переклад слова Еон з грецької αιών - вічність.
    Дещо проясняє. Якщо це слово є грецьке, то послання від Іуди було перекладено на грецьку. Дивно тоді, як грецький переклад попав в аравію, та й ще й перекладений на копську?... Адже християнство само пішло з Аравії. Невже грецька тоді так рулила у середземномор'ї?

До речі, хто має якісь посилання на інші апокрифи і чи Ватикан викладав якісь древні твори?

9. plastic

Не зрозуміла що ви хотіли сказати.

10. vov66

vov66 Well-Known Member

«…Это подтверждается и словами самого Иисуса, который, говоря с иудеями, разделяет отца своего и отца иудейского:
    «Я говорю то, что видел у Отца Моего; а вы делаете то, что видели у отца вашего» (от Иоанна 8:38).
    Далее он говорит: «если бы Бог был Отец ваш, то вы любили бы Меня, потому что Я от Бога исшёл и пришёл….»,
    «Ваш отец диавол, и вы хотите исполнять похоти отца вашего; он был человекоубийца от начала и не устоял в истине, ибо нет в нём истины; когда говорит он ложь, говорит своё, ибо он лжец и отец лжи» (от Иоанна 8:42 и 44).
    Это указывает на то, что Иисус не считал Иегову (Яхве) своим отцом…»
    Джерело

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Старому завіті говориться про Бога. Є сумніви? Нема.
    Ісус каже: если бы Бог был Отец ваш, то вы любили бы Меня....

Я вже не кажу про те, що Ісус називає себе Божим Сином.
    Пророки Старого Завіту пророкували про прихід Месії. А пророки - уста Божі.

Інша справа, що фарисеї впали на вплив диявола і виконували його волю, про що йдеться у цитаті і чому Ісус каже, що диявол їхній батько.
    Все просто і без філософій.

12. plastic

Ісус сказав що ті фарисеї поступають не як діти Бога, а як діти диявола. Бо вони порушують закон Божий і не поступають по Його заповідям.
    Коли Христос воскрес Він промовив слова до Своїх учнів-юдеїв по національності, які поклонялися Богу Яхве:
    Иди к братьям моим и скажи им: восхожу к Отцу моему и Отцу вашему, и к Богу моему и Богу вашему (Ин.20.17); ...

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Наскільки я зрозумів іменем Юди рукопис названо чисто умовно.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Угу,...
    А ще там Юда згадується досить часто і саме в релігійному змісті...

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну я думаю він не був прямо "исчадием ада", просто проявив малодушність в кінці. А до того був апостолом, який нічим від інших не відрізнявся. До речі серед апостолів був ще один Юда, Іскаріот. За те що його ім'я було зневажене його побратимом молитва до нього має більшу силу.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Він був людиною. І найбільший його гріх - самогубство. А що до зради - то він нікого не зраджував. Ісус його сам послав до фарисеїв. Про це чітко говориться в Біблії. Ісус знав, що буде під час арешту, бо він перепитував чи має хтось меч...

То що твориться на небесах - то нам не відомо. Думаю Сатана сидить і чекає...
    (До речі дуже цікава постановка питання в цьому творі - Бог дав людині знання, щоб вона могла боронитися від царя світу цього - знання...)

а де твій аватар? :)