Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вірю.
    Але не вірю,що напищені клоуни в золочениш шатах - ті,хто має право нести Його правду.
    І не вірю,що істина лише в будівлі церкви.
    Будь-якої конфесії.
    Ви маєте вимірювач БОЛЮ?
    Розпачу,душевної напруги?
    Від лєктрики,чи від батерейок?
    Якщо спасіння моїй дитині прийде з рук буддистського монаха,ненецького шамана,гуцульського мольнара,я буду знати,що це спасіння,послане Богом.
    Я ще вірю,що Він чує мої молитви,сльози відчаю і ще надіюсь.

А що мені зробили люди?
    Божа Воля.
    Фатум
    Таки фатум...

А ображатись - дурного робота.

2. Jurgen

Jurgen людина

Якщо правильно, то є лише Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух Святий!

---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

Це хоч добре! Так і треба! Бо навіщо тоді жити? Й молитися треба Ісусу Христу, бо лише через нього спасіння душі.

Ще одна сильна молитва "Господи Ісусе Христе Сине Божий помилуй мене грішного!"

Тут маю таку думку. Процитую ще раз те, що скомпонував із різних джерел (читайте мій останній допис із теми "Вроки, поробляння..." :

"...Преподобний Єфрем Сирін говорить, що краще залишитися хворим, ніж для звільнення від хвороби впасти в нечестя, удаватися до замовлянь. Демон, якщо і вилікує, більше нашкодить, ніж принесе користі. Зробить користь тілу, яке через деякий час все одно неодмінно вмре і згниє, але нашкодить безсмертній душі. Якщо іноді за попуском Божим і зцілюють демони (через різного роду ворожбу), то таке зцілення буває для випробування віруючих: кому вони більше вірять – Богу чи дияволу. Бог знає потреби віруючих, але хоче, щоб вони навчилися не приймати від демонів навіть зцілення..."

"... Сумна статистика свідчить про велику кількість психічно хворих, депресивних, психічно і морально покалічених людей, які не бачать свого майбутнього, молодих людей які не хочуть жити, велике збільшення самогубств і все це не раз є причиною бездуховного життя і окультної залежності...."

Бог осуджує всякі види ворожбицтва в Книзі пророка Єзекиїля (13:18-23): "Так говорить Господь Бог: Горе тим, що шиють стьожки для кожного суглобу на руках та роблять намітки на голову всякої величини, щоб ловити душі, невже ви хочете переловити душі мого народу і врятувати власні. Ви безчестите Мене перед моїм народом за пригорщі ячменю та шматок хліба, погублюючи душі, що не мають померти і обіцюючи життя тим, що не мають жити, бо ви ошукуєте мій народ, що любить слухати брехню, тому ось що говорить Господь Бог: Ось Я проти ваших стьожок, якими ви ловите душі, мов пташок, я позриваю їх у вас із рук і пущу на волю душі, що ви намагаєтесь упіймати... Ви не матимете більше пустих видінь і не будете більше віщувати. Я визволю народ із ваших рук і ви взнаєте що Я Господь".

"... Коли людина вірить в забобони, то з цього тішиться тільки диявол. Диявол тішиться, що люди відкинули Творця, а поклоняються творінню. Християни забули, що кожен рік – це рік Божий, а мир, радість і добро в наш дім може принести тільки Господь Бог, а не коза, свиня чи будь-яка інша тварина. Диявол тішиться також, коли люди самі до нього приходять, тобто коли йдуть до ворожок, гадалок, чаклунів, коли вірять в гороскопи, йдуть до екстрасенсів. Люди готові повірити всім і всьому тільки не Богові..."

Я теж ходив до двох ворожок колись. Пішов спершу до однієї. Трошки полегшало. Утім, за пару місяців почав хворіти й стикатися з численними неприємностями, потрапив у глибоку депресію. І все це частково, звісно, за свої гріхи (а ходіння до них - великий гріх перед Богом! Пішов до однієї "цілительки", яка жила в Рясне (не знаю чи ще живе). Так от після цієї "цілительки" майже півроку мені щастило ледь не у всьому, переважно, звісно, матеріальному.

Потім знову усе почало погіршуватися (і про це мене попереджали, коли розповів людям, возхваляючи її ледь не вище Бога), доки сам Бог не зжалився наді мною й не звів мене з людиною, яка й допомогла мені прийти до Бога.

Людоньки! Благаю Вас не ходіть до них, бо Господь на це дуже гнівається! Мені теж важко зараз по-своєму (знаю, бо це за гріхи мені й випробування на віру), але я не здаюся, відчайдушно десятки разів удень молюся й поступово мій стан здоров’я покращується. Дещо покращився й стан здоров’я доньки однієї моєї знайомої. Але якби ми відчайдушно не молилися до Бога, не знаю щоб було з цією дитиною. Матір цієї дитини відмовилася йти до будь-яких енерготерапевтів, біоенергетиків та ворожок. Вона покладає надію на Бога! І ви не втрачайте її! Ретельно читайте Святе Письмо (Старий і Новий Завіт). Там знайдете багато відповідей на свої запитання, значно більше, ніж може дати будь-який священик. Вибачте, якщо погарячкував у попередньому дописі!

А торік я пішов до вже покійного священника-екзорциста греко-католицької церкви Василя Вороновського. І саме цей візит допоміг мені ще більше укріпити віру в Господа нашого Ісуса Христа. Процитую рядки з інтерв’ю із ним: Про екстрасенсів, магію і кінець світу (Запитання і відповіді між добром і злом)

— Всечесний отче, останнім часом з'явилось багато людей, які лікують так званими біополями, переконують нас, що можуть передбачати майбутнє. Від кого це?.. Чи справді — від нечистого? Яку думку з цього приводу маєте Ви і Церква зокрема?

— Мої думки цілком співпадають із вченням Церкви. У Діяннях Апостолів йдеться про ворожбита Симона, який "дивував люд самарійський і видавав себе за щось видатне", про юдейського псевдопророка на ім'я Вар Ісус, про служницю, у яку вселився віщун, але його вигнав апостол Павло. Києво-Печерський патерик пише про Микиту, що мав дар пророцтва і надзвичайну пам'ять, він знав увесь Старий Завіт. Коли ж з нього вигнали біса, то усе забув.

Люди, які ходять оздоровлюватися до "енергетиків", "цілителів", не знають суті того лікування. Екстрасенси варварськими методами перерозподіляють енергію, внаслідок чого хворий орган одержує її, а інший слабне. Під час сеансу "цілителі" можуть "викачувати" енергію з пацієнта, встановлювати з ним довготривалий енергетичний зв'язок, можуть навіть жити за рахунок його енергії. "Цілителі" часто доводять людей до психічних розладів і занапащують їхні душі. Краще б людина пішла до Сповіді, на Службу Божу, молилася і просила Господа про допомогу, і навіть померла б у Божій благодаті. Бо Господь посилає хвороби за наші гріхи, щоб ми зрозуміли: життя — це коротка миттєвість, за якою — Вічність. Хвороба дається для випробування нашої покори.

Під час недуги слід звертатись до лікарів, довіряти їм своє тіло, але не душу. Душу, окрім Бога, не довіряймо нікому. А тому християнин, який "лікується" у екстрасенса чи хоче знати своє майбутнє, зраджує Христа, свою віру і вступає в контакт з нечистою силою.[/]

Останнє редагування: 11 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Чорно...біло... А світ різнобарвний....крім семи кольорів існує безліч відтінків. Кожного. До речі,чорного кольору не існує,Ви це знаєте? А життя ще більш різнобарвніше,ніж кольори спектру. До якої секти належить Ромко? Та до ніякої. Всі мої думки - це всього лиш мої думки і моє бачення світу - це всього лиш моє бачення світу. А не істина в останній інстанції. Як сказав Сократ:"Я знаю,що я нічого не знаю"...і додав:"Але інші не знають і цього". Я просто сприймаю той світ таким,яким він є.

• Подобається Подобається x 3
  4. Jurgen

Jurgen людина

Це слова покійного Василя Вороновського, але й джерел, які про це свідчать, чимало в інтернеті. Шукайте і знайдете! Ось лише деякі з них...

http://www.christusimperat.org/uk/node/16131
    http://vilne.org.ua/index.php?optio...cle&id=1365:bilcherez&catid=19:post&Itemid=26
    http://www.k-istine.ru/occultism/occult_disease.htm
    http://old.cerkva.info/2006/06/13/vorozhka.html
    http://www.livingrosary.org.ua/saviorway/items/xaj-ne-bude-v-tebe-inshix-bogiv-okrim-mene.html
    http://bogistina.info/m/bibl/svyash/rodion.rar
    http://forum.zl.lviv.ua/topic1729.html
    http://sueverie.net/index.php?searc...F6%E5%EB%E8%F2%E5%EB&option=com_search&Itemid
    http://emmanuel.org.ua/ukr/II/consul...00/index10.htm

Погоджуюся, що світ різнобарвний й лише Бог знає, що таке істина! І лише йому відомо, що там за задвірками світу, відкритого для людей…

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Так, звісно! Деякі джерела розповідають, що у першій половині першого тисячоліття відбувся церковний собор, під час якого лише чотири Євангелії були визнані канонічними! За цією інформацією Євангелія написали усі апостоли. Можливо так було потрібно, а можливо - ні! А можливо тих інших взагалі не було. Хоча чув, що до тих інших євангелій відносять послання апостолів та "Одкровення Івана Христителя". Можливо священнослужителі просто не назвали їх Євангеліями, а залишили назву послань. А взагалі "Апокаліпсис" часто відносять (чи плутають) з Євангеліями. А з приводу "Євангелії від Юди", то це, мабуть, така ж уловка диявола, який з того дужек радіє, аби ввести людей в оману, як і версія про те, що Марія Магдалена була дружиною чи коханкою Ісуса Христа. Це вже справжня єресь... Що те, що й інше Богохульство сучасних лежпророків!

5. Romko

Нам,ниніживучим,дійсно невідомо,ЯК БУЛО НАСПРАВДІ. Якщо,навіть недавня історія переписувалась(та й переписується)в "світлі рішень..." і трактується,так,як це вигідно правлячій верхівці...незалежно від країни,історичного відрізку і теде і тепе... А істина... Хм... От,чомусь теологи встидливо обходять одну тему: де був Ісус 20 років? В СП згадується,як він,в 12 років навчав людей в храмі,,,і зразу ж,,,Новий Завіт,,,ходіння з апостолами...в'їзд в Єрусалим...Оливна гора...поцілунок Юди...сходження на Голгофу...розп'яття....смерть...Воскресіння? Де 20 років з життя чи не найвидатнішої постаті в історії людства? А я переконаний,що десь є записи про цей період життя Христа. Просто сховані,припадають пилом десь в архівах,або й знищені,щоб цей період історії був ретельно стертий для нащадків.

• Подобається Подобається x 3
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

По великій мірі - мені по барабану, як люди назвали ці твори. (слова придумали люди). Головне що описано в цих творах. І ще. Хто, як не християни повинні вивчати усі послання, та ще й древні. Може Японців запросити? Якщо людина у щось српавді вірить, то будь-яке випробування лише зміцнить її віру, а правда - підтримає. Здається писав, але побачивши вперше передачу про це писання, я був здивований задумом Бога - наскільки непередбачуваний світ він створив. Бо все тайне - таки стане колись явним...
    Хіба там не сказано, що Юду будуть проклинати? Але за що його ненавидять? За те що він привів людей (нехай і римлян) до Христа? Так Ісус і не скривався ніколи ні від кого... Він ходив і проповідував... Його бачили щодня, могли би і арештувати... Чи за дня в когось жилка була затонка? Арештували би його на другий день...на третий... То де злочин? Кого вдарив, образив, оговорив Юда? Який злочин про якому закону він порушив??? Його ненадвидять - це гріх! Це було комусь зручно - воно так і сталося. Хто не пробачить кривдника свого - як може сподіватися на прощення????????????????????????????????????????????????

7. Jurgen

Jurgen людина

Цього мені невідомо! Й над цим не бачу особливої потреби замислюватися. Основне, що потрібно знати, Ісус Христос розповів. В мене лише таке запитання: ви вірите чи припускаєте, що Ісус Христос був Сином Божим єдинородним? Я, звісно, вірю і хотілось би, щоб у це вірили представники інших христяинських конфесій, які називають його дише пророком! Хоча це запитання до іншої теми. На мою особисту думку, якщо у це не вірити, тоді це означає взагалі не визнавати Євангелії та віри у справжнього Бога. Утім, не засуджую нікого. Один мій хороший друг дитинства теж у цьому сумніавється. Утім, це не означає, що я повинен розірвати з ним через це дружбу, адже він не нав’язує мені іншої позиції.

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

Я зумів пробачити усіх, хто проклинав мене,хто чаклував проти мене й молюся за їхнє покаяння! Інша справа, що у душі залишається більша рана, загоїти яку лише під силу Богові. Й кого б Ти не простив, якщо більше не хочеш спілкуватися з кимось і мати справи, це твій вибір й Бог цього не засуджує! Ісус Христос радив прощати, але водночас, закликав уникати спілкування з тими, хто піддає сумніву Святу віру, якщо не можеш допомогти привести їх до Бога! Я вже не спілкуюся з тими, хто відтягував мене від Бога різними шляхами, зокрема, нав’язував свою позицію. Це моє право й мій особистий вибір!

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Ні секунди не сумніваюсь,що Він був Божим Сином. Але й ні секунди не сумніваюсь,що,живучи в світі людей і перебуваючи в людському тілі, Ісус був людиною. З людськими бажаннями,мріями,потребами. І людським страхом..."Хай мине мене чаша сія..."

9. Jurgen

Jurgen людина

Додам ще таке. Коли недоброзичливці та люди, які вважають себе твоїми ворогами, через свою злобу, заздрість, мстивість, бажання розділяти і владарювати, роблять якийсь негативний вчинок проти тебе – це відкриває душевну рану й пробачити одразу, прогнати цю образу із серця не легко, якщо удар був влучним – у саме серце! Йдеться про людей, які у житті встигли багато чим допекти, йнамагаються продовжувати це робити. На жаль, такі є навколо нас. А зрадники – це завжди найбільший біль для усіх!

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Чим менше народ знає, тим легше його здурити! Яле брехня завжди боком вилазить... Я вже писав і приводив докази, що Євангелія були написані в 16 столітті. Королева Єлизавета на другий день після коронації у листопаді 1558 року отримала прохання про амністію чотирьох євангелістів Матвія, Марка, Луки і Іоанна (напевно так називали людей, які писали євангеліє) і святого апостола Павла. Детально

11. Jurgen

Jurgen людина

Він є Творцем, який зійшов до людей, аби навчити їх, а дозволивши себе розіп’яти за гріхи людства на хресному дереві, об’єднав під хресним знаменням людей з усього світу й усіх народностей! Відтак богообраним народом стали представники усіх народів. Усе це промисел Божий!

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Дурете народ! І тепер, і колись тільки юдеї - вибраний народ (для їхнього бога). Всі решту - гої.

13. Jurgen

Jurgen людина

Я себе так низько не оцінюю! А все є і буде, як сказано у молитві:

"Вірую в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого.

І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося.

Він для нас, людей, і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком.

І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований.

І воскрес на третій день, як було написано.

І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця.

І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.

І в Духа Святого, Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків.

В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву.

Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів.

Чекаю воскресіння мертвих.

І життя будучого віку.

Амінь.

14. vov66

vov66 Well-Known Member

За таку єресь людей спалювали. І церква з її "не убий" приймала в цьому дуже активну участь. А Магдалину - оббрехали, тільки в 1969 році - церква вибачилася за неї. Але по сьогоднішній день в церквах ксьондзи говорять, що Магдалина розпусна жінка. Тому виникає питання - чому???

15. Jurgen

Jurgen людина

Ті, що так кажуть, відповідатимуть за цей гріх перед Богом, оскільки святих, ким би вони не були до покаяння, так не можна паплюжити. Це майже все рівно, що називати злодієм людину, яка колись вкрала або ж алкоголіком чоловіка, котрий колись пиячив, а потім покаявся й змінив своє ставлення до життя

16. vov66

vov66 Well-Known Member

Можливо Ви мене неправильно зрозуміли. Марія-Магдалина ніколи розпусною жінкою не була. І було вибачення в 1969 році.

З інету:
    "...дурную репутацию Мария Магдалина получила в 591 году на проповеди, которую прочитал мирянам папа Римский Григорий Великий. Именно он первым отождествил Марию с раскаявшейся грешницей из Евангелия. Так все и считали в течение многих столетий. Но в 1969 году католическая церковь вдруг реабилитировала Магдалину и принесла этой женщине свои скромные извинения, которые в мире мало кто заметил. Ватикан принял тогда официальную резолюцию, в которой говорилось, что она – не «раскаявшаяся грешница», а ученица и последовательница Иисуса Христа..."

17. Jurgen

Jurgen людина

Якщо бодай щось у Євангелії могло бути написано не правильно, то за це відповідати на Страшному суді тим, хто так зробив.

Повірте! Для тих, хто у середньовіччі, прикриваючись церковним одіянням, спалював невинних людей та розкрадав церковну казну й будував маєтки, втягував у розпусту монахинь - для них всіх уготовано вічний пекельний вогонь. Ми не можемо достовірно знати, але за інформацією представників церкви, чимало душ єпископів середньовіччя, серед яких здається, були папи римських після смерті назавжди потрапили до рук диявола. За будь-яких умов, кожному, в тому числі, сучасному священнику доведеться віповідати за гріхи перед Богом! А з них, як кажуть "спрос будет большой!"

А ось, як ставляться до інквізиції та злочинів церкви самі ж представники церкви. Подаю без коментарів:

"Сучасне ставлення католицької церкви до науки полягає в намаганні поєднати наукові знання з релігійною вірою. Яскравим підтвердженням зазначеного є визнання Ватиканом факту, коли католицька церква припустилася прикрої помилки, притягнувши до суду інквізиції видатного вченого Галілео Галілея і його офіційна реабілітація. Щоправда, Ватикану знадобилося понад 400 років для такого визнання, однак цей крок, на думку богословів, у політичному плані був необхідним. Він мав підтвердити, що Ватикан тепер не зазіхає на автономію науки і свободу наукових досліджень. Водночас усі розмови про авторитет науки та наукових досліджень ведуться богословами з позицій визнання пріоритету божественного промислу і релігійної віри."

http://readbookz.com/book/164/4798.html

"То, що Церква зробила, вона не може повернути назад. То є факт, Те, що Церква зробила, не завжди було правильним, У християнській доктрині ніде не сказано: «знищуй». Передусім, Господь наш ІсусХристос ніколи не сказав - мусиш, у нього завжди - «якщо хочеш». Вибір мусить бути у кожної людини. Те, що Церква до чогось примушувала, не є її чеснотою. Ніхто не має права нікого до нічого змушувати, якщо сам Бог того не робить."

http://risu.org.ua/ua/index/monitoring/society_digest/35271/

І це також цікава думка

http://www.uuba.org.ua/naukoviy-vis...ske-obgruntuvannya-svyatoyi-inkvizitsiyi.html

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вірно, але питання вже не про них, питання про нас. Що нам робити?

19. ovod

ovod Well-Known Member

:good:
    помітили як цікаво підтвердив канонічність.
    Думаю, якщо зрозуміли ці слова, то про канонічність даної Євангелії і думати не треба. Значення має тільки те, що воно стверджує.
    :good:

20. Jurgen

Jurgen людина

Вірити у Бога й боротися за перемогу добра над злом у своїх душах молитвою й аргументованими підказами та порадами допомагати людям уникати міцних обійм диявола та його покірних слуг на цій землі. Я намагатимусь триматися до кінця. Й лише з Божою поміччю!

Матеріалізм, атеїзм та християнське язичництво (вірра в Бога у перемішку з забобонами, заговорами та язичницькими молитвами) нічого, крім депресій, зневіри та розчарувань. Це для мене не вихід! Молитва та віра дала мені набагато більше й допомогла піднятися з колін і нарешті стати Людиною!

а де твій аватар? :)