Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. Huru

Huru Well-Known Member

Кумранські записи це не Євангеліє від Юди. Вони були написані за 300 років до Ісуса Христа. Але оскільки в цих документах було вміщено 90% інформації яка повторена в канонічних Євангеліях, то Ватікан швидко сховав це все діло до своїх архівів під сім замків, аби не виникло в людей підозр що вчення появилось раніше за Христа. Не розуміють папські наглядачі що використати вже готовий матеріал це нормально, ховають все, втаємничують. От наші історики вже 100 років Грушевського переписують і нічого...

• Подобається Подобається x 1
  2. plastic

plastic Well-Known Member

Ми маємо вірити що Бог дбає про Своє слово. І в канон Біблії не ввійде те, що неправда.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Фанатизм нікого до добра не доводив...:nea:
    Господь створив людину по своєму образу....
    Питання - для чого Він дав людині мозги?:sorry:

4. plastic

Євангеліє було написано апостолами і їх учнями. І написано було і для нас як і для тих, хто читав їх в перші столітт н.е., Мета ж всього-щоб люди знали чисте вчення без людських перекручень.
    Якби Бог не оберігав Свого слова-то канон біблії був би змінений-а він на протязі скількох віків не змінний. Весь старий Заповіт -Тора і пророки до сих пір читають юдеї. Ісус і Його учні так само приймали писання.
    Месіанські євреї приймають також євангеліє.

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

1, згідна.
    2. Але образ це не є копія. Тим більше що за 6 тисяч років людина дуже змінилася. В гіршу сторону. Про це свідчать тривалість життя і хвороби, забруднення землі і поведінка людей.
    3. Щоб людина робила вибір. Бог при творінні дав людині свободу вибору. І до сих пір ми маємо вибір-обирати вчинити добро чи зло. Під злом я розумію обирати задоволення свого "я"

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

Що таке Сата?-сатана?
    Я вірю що Біблія-це слово від Бога. Хто має вуха-тобто духовний слух той почує. Не духовна людина сприймає все по плотські, А треба всю Біблію приймати духовно.
    Наприклад Христос вчив -хто буде їсти плоть Мою і пити Мою кров-той буде жити. А юдеї сприймали по плотські і жахалися від Його слів. А Христос сказав-слова, які я говорю-суть дух і життя. Це треба сприймати духовно. Тобто постійно треба вжитвати духовно.
    Так само в старому заповіті-Єгипет символізує царство гріха, цар Тирський і Єгипетський, а також бегемот-сатану.
    Тому і Христос радить в книзі Обявлення-змазати очі мазю для очей, щоб краще бачити. І цю мазь можна отримити в Нього.
    Нам всім не хватає духовного бачення. Бо гріх робить нас сліпими. Якщо ми шукаємо задоволення світу то осліплюємо самі себе. Розуміння писань приходить від Бога. Бо написане писалося людьми під керівництвом Духа Святого.

Зная прежде всего то, что никакого пророчества в Писании нельзя разрешить самому собою. Ибо никогда пророчество не было произносимо по воле человеческой, но изрекали его святые Божии человеки, будучи движимы Духом Святым. (2 Петра 1/20)

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Тими ж днями Петро став посеред братів а народу було поіменно до ста двадцяти та й промовив:
    16 Мужі-браття! Належало збутись Писанню тому, що устами Давидовими Дух Святий був прорік про Юду, який показав дорогу для тих, хто Ісуса схопив,
    17 бо він був зарахований з нами, і жереб служіння оцього прийняв.
    18 І він поле набув за заплату злочинства, а впавши сторчма, він тріснув надвоє, і все нутро його вилилось...
    19 І стало відоме це всім, хто замешкує в Єрусалимі, тому й поле те назване їхньою мовою Акелдама, що є: Поле крови.
    20 Бо написано в книзі Псалмів: Нехай пусткою стане мешкання його, і нехай пожильця в нім не буде, а також: А служіння його забере нехай інший.
    (Дії 1)
    Ісус же Сам неодноразово говорив учням, що один з них-диявол. На вечері Він сказав, що один з них зрадить Його. І Юда на вечері вже був готовий зрадити Його. Бо до того він ходив до первосвященника.
    Але Ісус все рівно, хоч знав,що Юда зробить, омив йому ноги. Але серце Юди було запеклим. І коли Ісус сказав, що той кому Я обмакну хліб і подам-той зрадить Його, Але він подумав що Ісус його викрив, і він встав і пішов. Юда зрозумів що Ісус все знає, але все рівно не захотів покаятися. Якщо б він покаявся і попросив пробачення в Ісуса, все могло бути по іншому.Ісус же пробачив Петра, хоч той відрікся від Нього. Але Юда не бажав каятися. Потім він не зміг знести своєї провини і осудив сам себе.

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

Я теж багато чого не розумію в книзі Обявлення. Одне знаю твердо-все буде добре коли буде нова земля.
    Раніше я намагалася скласти в себе в голові послідовність подій і прорахувати ,коли ж Христос прийде. Бо книга Даніїла вказує на 2300 вечорів і ранків. Але в першу чергу ми маємо не спати і бути бодрими кожен день.
    Бо Христос відповів на питання учнів, коли Він прийде так-дивіться щоб хто не прельстив вас.
    Учні питалися про час, а Христос звернув їхню увагу що вони мають пильнувати і бути з Богом кожен день. Бо день той прейде несподівано.
    В другий раз, коли учні спитали коли Він прийде після Його воскресіння Христос відповів-Не ваше діло знати сроки, що Отець поклав у Своїй владі.
    Апостол Павло радить-постійно моліться!
    Про знання-згадайте Єву-їй теж дуже хотілося знати:
    4 І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! (Це була брехня!)
    5 Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло.
    6 І побачила жінка, що дерево добре на їжу, і принадне для очей, і пожадане дерево, щоб набути знання. І взяла з його плоду, та й з'їла, і разом дала теж чоловікові своєму, і він з'їв.
    7 І розкрилися очі в обох них, і пізнали, що нагі вони. І зшили вони фіґові листя, і зробили опаски собі.
    Вони набули знання, та чи стали вони щасливими? Які наслідки їх непослуху і тому що вони повірили сатані?
    Так само сумнівні знання, що пропонуються в різних апокрифічних книгах можуть відвести вас від довіри Богу.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вдумайтеся - що ви пишете?
    Коли Ісус згадував про канони? Коли він взагалі згадував за Біблію. Він що з старим завітом ходив??? Може новий започаткував десь на папірусі? Думаєте він писати не вмів? ??? Він приніс нові правила. Подобається - виконуй. Не подобається - твої справи... Дав слово дотримуй. не дотримав слова - не плачся...

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Чого чекали до якогось 381 року???

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

Хто відніме - тому відніметься... (де решта 8 книг?)

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

Попадете а рай, де ідеальне ЗЛО?
    Не смішіть мої тапочки, як кажуть одесити...

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

Хто тут начитаний і інших повчає? Розкажіть мені - що таке Еон?

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

Супер! То таки можна стати християнином не бравши біблію до рук і прийнявши це навчання від інших?

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Їм не знання зашкодили і досвід.
    Вони порушили закон - не чіпати!
    те що вони набули досвіду (це було після порушення закону, що їх і викрило) то дало їм можливість жити окремо від дарів Раю. Вони поплатились.
    Якщо я вичитаю в якомусь апокрифі (до речі усі книги - апокрифи) що можна збагатитись нехтуючи іншими (життям, інтересами, емоціями) то я побачу протиріччя. і мені вибирати по якому шляху йти і кому служити... А неможна говорити з сусідами ,бо вони свідки, чи неможна спілкуватись з будистами бо вони терористи, або не можна знатися з жидами, бо вони не визна ли Ісуса - це все глупство. Спритайте краще в будь-якого селянина, що зробив Яків із своїм сином? Не думаю, що вони готові повторити це саме. До речі можна почути запитання у відповідь - хто такий Яків?
    Плід зірвано. Гріх вчинено. Крапка. Хто має очі той читає. Хто не хоче знати нічого лишнього - його право. Але як би ви жили в часи Ноя і до вас підійшли і сказали - будуйте човен (не читайте молитву тільки через те, що боїтеся Бога, що він вас покарає, якщо ви її не прочитаєте) Спробуйте знайти зміст...

6. Fon

Fon whom how

на мою думку юда звичайний плебей, що хотів знати. звичайний неосвідчений селюк котрий тягнувся до всього нового і дивного. і те що йому інкримінують зраду, так може в його свідомості і не було такого поняття. ось Ісус, розумний - добре, треба послухати. ось ще 11 людей, добре, походим мені цікаво. ось гроші, де Ісус - гроші добре. Ісус там. не думаю що люди того часу вирізнялись празарлівастью і тонким розумом. на прикладі юди біблія вчить відрікатись невчення і невігластва.
    щось я ні в однім євангелії не знайшов слів про штат ангелів, про походження бога і його слуг на небі. значить ті рибалки були ще неосвідченіші ніж юда?
    мені здається свята церква часів піїв і бенедиктів взагалі шукала і найшла винного у всіх бідах. поставила чітку межу - ось хороші. наші, і погані - вороги.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі чув, що саме Юда завідував грошима (тобто йому довіряли...) Джерела не пам'ятаю...

8. plastic

Читайте Євангеліє. Там сказано.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:30 ----------

Він визнавав Закон і пророки. І як сказано в Євангелії-В субботу, за звичаєм був в синагозі.
    16. И пришел в Назарет, где был воспитан, и вошел, пообыкновению Своему, в день субботний в синагогу, ...(Лука 4/16)
    Той, хто дав Тору і через пророків передавав вість до єврейського народу хіба міг відкидати писання?
    ... Иисус Христос провозгласил: “Не думайте, что Я пришел нарушить закон или пророков: не нарушить пришел Я, но исполнить” (Матф.5:17). ...
    Ісус Христос народився в Ізраїлі і така назва як "Біблія" в них навіть не згадувалася. В них Тора , Танаха.
    Він не ходив зі Старим Заповітом-Він його знав.

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

Але вони бажали мати знання-це теж було поводом до непослуху.

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

А ви впевнені що зможете побачити?

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

Бог не лицеприятен.Он одинаково относится к людям из разных народов. А евреи-были Его избранным народом.
    Кстати, на кресте у Иисуса была надпись Его вины-Царь Иудейский.
    Почему на новой земле будет город -"Новый Ерусалим?"
    Почему Иисус прийдет и ноги Его станут на горе Елеонской?

• Подобається Подобається x 2
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не дивно. Бо все має збігатися (в результаті). Як написано - відкинутий камінь стає вглаву кута. Чому відкинули інші писання. Будь-яка наука корисна для навчання. (поганого не пропонувати). Чому скривати те, що колись було явним? (Брехня додала церкві ваги. Це не питання - це ствердження) Хороше дерево не могло давати поганих плодів...(не кажу про всі церкви - лише ті, що забули для чого вони)
    Вони порушили вказівку самого Бога.

Бо не один відступиться. Читав. (Це до речы стосуэться усых) Дивитимусь уважно ;)

Це Божі плани - не мої.

10. ovod

ovod Well-Known Member

це як? Якщо мені, наприклад, стає добре і радісно коли читаю біблію, то для того щоб себе не задовольняти її не треба читати?
    Іжа також до цих задоволень відноситься?
    а які критерії правильного розуміння?
    Тобто чи неможна будь-яку книжку сприйнявши духовно отримати святість?

Ми не повинні були отримати знання про добро і зло?
    п.с. святий чи досконалий у духовному розумінні як Адам і Єва не розрізняють добро і зло?

11. plastic

Думаэте?
    Невже наука сатаністів буде вам корисна? Чи наука Ніколаїтів була корисна першій Церкві?

---------- Додано в 04:19 ---------- Попередній допис був написаний в 04:17 ----------

Мається на увазі якщо ви не підкорили свою волю Божій волі і суперечити їй.
    Надмірність в їжі -це погано. Ісус ще бувши на землі звернув увагу, щоб ми не загострювали увагу на їжі і не робили з цього ідола для поклоніння.

---------- Додано в 04:29 ---------- Попередній допис був написаний в 04:19 ----------

Дух Святий відкриває нам розуміння Біблії. Якщо ваше розуміння протирічить якомусь віршу з біблії-значить ви помиляєтесь.
    Людина може зрозуміти Слово Боже читаючи його наполегливо з молитвою. Можливо щоб зрозуміти потрібно буде багато років.
    Якщо будете вивчате Слово не самостійно,а з розмов інших людей-навіть нібито дуже освічених в цьому питанні, то можете сильно помилитися.
    Згадайте саддукеїв. Вони по плоті належили до синів Авраама. Мали Тору.Але Вчителі саддукейські пояснювали писання з своєї точки зору-що воскресіння нема. І вчили так своїх учнів. Ісус же звернув їх увагу, що вони не праві.
    Особисто я тепер розумію що так само вивчала Біблію крізь призму вчення. А треба було полагатися не на вчителів, а на Бога. На Його мудрість і керівництво.

---------- Додано в 04:43 ---------- Попередній допис був написаний в 04:29 ----------

Моя думка-ми не мали отримувати знання що таке зло. Хіба це знання зробило нас щасливими? Не краще б було наразі жити в Едемі?
    Свята людина-це "відокремлена" людина від зла.
    Праведна людина-це та, що одіта в праведність Христа.
    Наша праведність без Христа-це ніби фігові листочки, що зробили собі Адам і Єва, коли дізналися що нагі. Ісая називає таку праведність-"запачкана одежа"
    Бог же зробив їм одежу з шкіри. Для цього напевно була вбита тварина( початок жертвоприношення) і з неї зробили одежу, що символізує "білу одежу праведних-віссон білий і чистий"
    Людина, що водиться Духом Святим-навчена розрізняти добро і зло. Як написав апостол-1 Иоан.2:20 Впрочем, вы имеете помазание от Святаго и знаете все.
    Апостоли знали де правда а де ні-вони навіть злали коли Сапфіра і Ананія збрехали і частину маєтку утаїли.

12. ovod

ovod Well-Known Member

а якщо власне розуміння не суперечить іншим віршам, але суперечить розумінню інших людей. Так як, наприклад, свідки і католики. В кожного своє розуміння?
    В якому розумінні відокремлена? Вже когось питав, але забув :). Святий не знає про зло чи зло і добро для нього однакове?
    І в чому суттєва різниця між святим і праведним? Ісус був праведним чи святим?

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я думаю, святий має особливу, майже пророчу мудрість, відчуваючи якимсь чином що є добром (і навіть наперед - що буде добром.. бо інколи важко сказати до добра чи до зла призведе колись потім теперішній вчинок). І ця мудрість живиться не із земного розуму чи досвіду, виховання, суспільних догм і правил.. а звідкись "згори".
    Тому повторити чи наслідувати це неможливо.. це буде наслідування, калькування поведінки святого. Але це не буде внутрішня святість. Для неї, напевно, треба пережите щось на зразок буддистського "просвітлення" (слово "буддистський" вжито лише заради терміну).

Мені здавалося що у док. фільмі згадувалося що вони були знайдені недалеко від кумранських печер, але виходить, помилилася.
    Мабуть, в контексті згадували і їх, і печери в пустелі "Эль-Минья в Египте":

Интересные параллели были проведены между свитками Мертвого моря и недавно переведенным Евангелием от Иуды, текст которого позволяет по-новому взглянуть на отношения Иисуса с предавшим его, печально известным апостолом. Этот древний, завернутый в кожу папирус, — единственный из известных сегодня текстов Евангелия от Иуды — датируется 300 г. Манускрипт был найден в 70-х годах XX в. в пещере возле города Эль-Минья в Египте и несколько лет переходил из рук одного торговца древностями к другому сначала в Египте, затем в Европе, пока не оказался в Соединенных Штатах, где в 2000 г. был продан торговцу антиквариатом из Цюриха Фриде Нуссбергер-Чакос. Новая хозяйка, госпожа Нуссбергер-Чакос, вскоре отослала манускрипт в Швейцарию в меценатский фонд Базеля для перевода и проведения реставрации. В апреле 2006 г. на пресс-конференции в Вашингтоне (округ Колумбия) Национальное географическое общество заявило о завершении перевода и реставрации манускрипта. Как и в случае со свитками Мертвого моря, большая часть текстов Эль-Миньи утрачена, хотя некоторые, возможно, до сих пор находятся у торговцев антиквариатом и в частных коллекциях. А нам остается только гадать, что входило в сокровищницу манускриптов библиотеки Кумрана. Может быть, где-нибудь на северо-западном побережье Мертвого моря в какой-нибудь пещере и сейчас лежат свитки, погребенные в песках, и дожидаются часа.
    http://myrt.ru/news/inter/828-svitki-mertvogo-morja.html

• Подобається Подобається x 3
  14. ovod

ovod Well-Known Member

15. plastic

Мне немного рассказали про ето "евангелие"от Иуды.
    Во первых "евангелие-ето благая весть. Весть о том, что Бог-есть Свет и НЕТ В НЕМ НИКАКОЙ ТЬМЫ. Весть о том что БОГ отдал СЫНА СВОЕГО ЕДИНОРОДНОГО чтобы каждый верующий в Него имел жизнь вечную. Весть о том что Бог примирил с собою мир не вменяя людям их грехи.
    В этом же "евангелии" Иуда представлен бедной овечкой, у которой не было выбора, и какт буд-то Бог с самого начала решил его судьбу и предрек его погибели. Где же тут , в етом "евангелии" можно в таком случае увидеть что БОГ есть свет?
    Эта рукопись уже не соответствует действительной благой вести. Это подделка.

Во вторых, если бы она действительно была написана Иудой, то ето было бы самое первое евангелие которое было бы написано учениками Христа. И было бы написано еще при жизни Христа на земле.
    Написание етой рукописи мне кажется сомнительным.
    Тем более любителей написать апокрифы было достаточно, о чем свидетельствует их количество и разнообразие тем.

---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

Только что нашла это Эвангелие-и выбрала некоторые фразы-"щедевры"
    1, Он стал говорить с ними о тайнах, неведомых миру, и о том, что случится в конце. Часто он являлся ученикам не в собственном облике, а находился среди них как дитя.(Нигде в других Евангелиях нет етому подтверждения)

2,Когда он [приблизился к] своим ученикам, [34] собрались вместе, и сели, и возносили благодарственную молитву над хлебом, [он] засмеялся.
    (Иисус смеялся над благодарственной молитвой к Его Отцу? Еще и апостол Павел , исполненый Духом Святым, писал, что святым не подходит смехотворство, а наоборот благодарение.)

3,Услышав это, Иисус засмеялся и сказал ему: "Ты тринадцатый дух, зачем тебе так стараться? Но говори, я потерплю тебя".
    (Иисус здесь представлен каким-то надменным и вообще не соответствует тому что Он общается с больными и детьми и проводит ночи в молитве за Своих учеников.

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

После этого Иисус [засмеялся].

[Иуда сказал]: "Учитель, [почему ты смеешься над нами]?"

[Иисус] в ответ [сказал]: "Я смеюсь не [над вами], а над ошибкой звезд, ибо эти шесть звезд странствуют с этими пятью воинами, и все они будут уничтожены вместе со своими созданиями".

Иисус что-то очень часто смеется в етом "Евангелии". Насколько мы помним миссия у Него была не самая легкая.
    В Эвангелии от Марка, Луки, Иоанна мы ни разу не видим чтобы Он смеялся. Наоборот Он плакал. Плакал над Ерусалимом , который не узнал времени своего посещения. Плакал над могилой Лазаря. Наверное плакал над многими людьми, которые отвернулись от Него.
    Изучите основные и истинные Евангелия, и увидете несоответствия "эвангелия от Иуды" с ними.

16. Jurgen

Jurgen людина

Євангеліє від Юди - це богохульство, як і підняття такої теми взагалі! Це все одно, що ворожок та екстрасенсів вважати пророками від Бога! А істинному християнину навіть і думати про таке грішно і страшно! Кара для зрадників - найстрашніша у пеклі! А для сучасних зрадників Ісуса Христа (не буду повторюватися) уготовано вогонь пекельний!

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Пустіть дітей до мене - бо ...

Так. Ісус тільки громив лавочників....
    Читайте далі:

Ні! Він застеріг їх від фарисейства.

Чи не був Іуда заміщений іншим учнем? Чи їх лишилося 11? Де решта 7 послань?
    Все життя в казематах...як при розвинутому соціалізмі..
    Нічого не нагадує?

Це мені і подобається - бо він був людина а не робот (згідно вибраних книг)...

---------- Додано в 02:06 ---------- Попередній допис був написаний в 02:05 ----------

Бути всесильним?
    Життя в нього було - буднє. Останні дні важкі...

---------- Додано в 02:08 ---------- Попередній допис був написаний в 02:06 ----------

Так. Бо так вам зручніше? Є ворог, ну і добре...Іуда? Супер. Є де каміння кидати, не треба з собою носити свою ношу...

---------- Додано в 02:09 ---------- Попередній допис був написаний в 02:08 ----------

Це не Євангеліє. Як я чув, Євангеліє - твір, в якому є свята вечеря і розп'яття...

• Подобається Подобається x 2
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як це знайомо...
    А в чому богохульство?
    А не богохульство повторювати за злодійкуватими,збанкрутілими духом і розумом отцями церкви їх бздури?
    Секта - є секта...і апологети кожної з них вважають себе і своїх однодумців віруючими а інших - єретиками...а своє бачення - істиною в останній інстанції.
    І якими б словами не прикривались фанатики від релігії,вони є тим,ким є:фанатиками...
    Ви знаєте істину?
    Вони знають істину?
    А істина...
    Все,що існує - існує з Божої на те волі.
    Бо,що не існує - знищується.з Божої волі.
    І все.

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Золоті слова. Підтримую на всі 100%... Тільки слово отцями би написав так- "отцями". Чомусь почали називати священників отцями, а це хіба не суперечить заповіді???

20. Jurgen

Jurgen людина

Я вірю в Ісуса Христа - Сина Божого у Трійці Святій Єдиній й визнаю його Богом над всіма церквами! Я - греко-католик по хрещенню, але визнаю усі конфесії, які визнають Христа, бо він - Господь над всіма церквами! Від коментарів про свідків Єгови, нео-християн та мормонів утримаюся. Але впевнений, що і серед них, а також мусульман, атеїстів є люди, котрі будуть спасенні після їхньої смерті. Бог оцінить людей по-ділах їхніх.

А до якої секти належить Ромко? Чи вірить він в Ісуса Христа й у порятунок душі після смерті? Хотілося б дуже знати.

З приводу його постійної критики саме у мій бік скажу таке. Ісус Христос сказав: "Мене переслідували, і вас будуть переслідувати". У моєму житті багато таких людей, як Ромко, хоча він ще квіточка проти тих "ягідок", з якими я стикаюся в житті. Утім, і завдяки їхній критиці та переслідуванням (не стану уточняти яким чином), я зумів багато зрозуміти й переоцінити у своєму житті й не йти за долею, а зробити правильний вибір. Кожного судитиме Господь за ділами його. Так що дякую Ромко! Мир твоїй душі й успіхів у власному життєвому виборі, адже навіть перед смертю його можна зробити правильно! А ще необхідно навчитися прощати й не тримати образ на людей! І й прощапю Тебе по-християнськи!

Ображати будь-яких людей є гріх перед Богом, а тим більше священників! До речі, я на форумі ще про жодну конфесію чи секту не сказав нічого поганого! Під віровідступниками мав на увазі ворожок, чаклунів, екстрасенсів, котрі відверто пстали проти Бога й відверто псують людям життя! Але був би радий, якби навіть хтось із них покаявся й щоденно молюся за покаяння ворогів своїх. Адже Ісус Христос радив своїм учням навіть ворогів своїх любити! А любов до ворога - це молитва за те, щоб простив йому й допоміг розкаятися у своїх гріхах!

До речі, я не підтримую думку священників, які вважають, що "от саме наша церква правильна, а всі інші погані". Бог оцінить людину після смерті по-ділам її!

а де твій аватар? :)