Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Про пошук і дослідження цього писання було знято фільм і прокручено каналом National Geographic. Є в інтернеті і крутили по TV.

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Не довелось мені такого побачити. Хто його знає, мозливо, то вся справа в дециметровій антені що чипить на даху?:haha:

3. NIK

NIK Well-Known Member

Всім відомо що було знайдено близька 30 Евангелій... Але більшість були підробки Свого часу пам'ятаю були спроби канонізувати Євангеліє від Петра....

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Апокриф?
    Скажім,я не сумніваюсь,що воно існувало...

• Подобається Подобається x 2
  5. Huru

Huru Well-Known Member

Які Євангелії включити в канон, а які ні вирішував Іриней. В Біблію мало ввійти 4 по тій самій причині чому є тільки 4 Веди. До моменту укладення тексту Біблії всі євангелії були рівноправними. Не розумію чому апокрифи не сприймають серйозно. Їхня історичність так само достовірна як і канонічних писань

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

смішно то читати.....

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Комусь було як завжди -"зручно"...

8. nikolas

nikolas Well-Known Member

Важка тема і спірна,той... робить все,аби збити людей з пантелику.Є люди май освіччені в цій темі від мене,але десь написано,що при кінці "...будете шукати слова Божого,та не зможите його знайти."

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Перечитав кілька разів... Нічого поганого там не описано.
    До речі з цієї книги можна взяти хороший урок - як бути людиною - і не один...

10. plastic

plastic Well-Known Member

В біблію ввійшло саме 4 Євангелія, бо так було вирішено Богом.Бо Бог сказав що Він дбає про Своє слово. І багато людей на протязі всього життя читали саме 4 Євангелії.
    Я сама Єв від Юди не читала-я стараюся не читати апокрифи. Тому що більшість з них-підробка, хоч і висококласна. І відрізнити правду від неправди може людина, що наповнена Духом Святим. Всі інші можуть сприйняти лож за правду і піти невірними шляхами.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та не перебільшуйте.
    Всього-навсього імператором Констянтином.
    На Першому Нікейському Соборі..
    Звичайна політика і гризня патріархів.

• Подобається Подобається x 4
  12. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Розписався він під тими 66-ма, чи як?

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

А може він подбав і про слово від Іуди....

Як вам це:
    Де неправда?
    Хто з християн пробачив Юду? (Тепер після своєї відповіді згадайте, що говорив Ісус про ворогів...)

Таки дожила ця книга до свого відкриття людям (і не має значення, що думають люди - Бог має свій план)

• Подобається Подобається x 4
  14. vov66

vov66 Well-Known Member

Известный английский писатель Чарльз Диккенс написал в 19 веке книжку, которая называлась «Child's History of England». На русский язык это переводится, как «История Англии для детей». Эта интересная книжка была издана в середине 19 века в Лондоне. А рассказывает она об английских правителях, которых юным англичанам надлежало хорошо знать. Нам всё это английское чванство мало интересно, за исключением одного момента. Исключительно важного момента!

В этой книжке чёрным по белому написано, что во время коронации принцессы Елизаветы, 4 евангелиста и некий святой Павел были узниками в Англии и получили свободу по амнистии (в англоязычном издании об этом сказано на странице 98).
    В 2005 году эта книжка была издана в России издательством «Б.С.Г. Пресс» в переводе Татьяны Бердиковой и Марины Тюнькиной. Мы приведём здесь небольшой фрагмент из XXXI главы (стр. 411):

«...Коронация прошла великолепно, а на следующий день один из придворных, согласно обычаю, подал Елизавете прошение об освобождении нескольких узников и среди них четырёх евангелистов: Матфея, Марка, Луки и Иоанна, а также святого Павла, коих некоторое время вынуждали изъясняться на таком странном языке, что народ их совсем разучился понимать.

Но королева ответила, что лучше сперва узнать у самих святых, хотят ли они на свободу, и тогда в Вестминстерском аббатстве было назначено грандиозное публичное обсуждение - своего рода религиозный турнир - с участием некоторых виднейших поборников той и другой веры
    («другая вера» - это, скорее всего, протестантство. - Д.Б.).

Как вы понимаете, все здравомыслящие люди быстро додумались до того, что повторять и читать стоит только понятные слова. В связи с этим было решено проводить церковную службу на доступном всем английском языке, а также были приняты другие законы и правила, возродившие важнейшее дело Реформации. Тем не менее, католических епископов и приверженцев римской церкви травить не стали, и королевские министры проявили благоразумие и милосердие...»

Письменное свидетельство Чарльза Диккенса, о том, что евангелисты жили в 16 веке, изданное около 150 лет назад в Англии, так просто уже не отбросить, не так ли? Отсюда автоматически следует неопровержимый вывод о том, что Новый Завет Библии писался, самое раннее, в 16 веке! Дмитрий Байда.

Текст оригіналу:

«…The coronation was a great success; and, on the next day, one of the courtiers presented a petition to the new Queen, praying that as it was the custom to release some prisoners on such occasions, she would have the goodness to release the four Evangelists, Matthew, Mark, Luke, and John, and also the Apostle Saint Paul, who had been for some time shut up in a strange language so that the people could not get at them. To this, the Queen replied that it would be better first to inquire of themselves whether they desired to be released or not; and, as a means of finding out, a great public discussion -- a sort of religious tournament -- was appointed to take place between certain champions of the two religions, in Westminster Abbey. You may suppose that it was soon made pretty clear to common sense, that for people to benefit by what they repeat or read, it is rather necessary they should understand something about it. Accordingly, a Church Service in plain English was settled, and other laws and regulations were made, completely establishing the great work of the Reformation. The Romish bishops and champions were not harshly dealt with, all things considered; and the Queen's Ministers were both prudent and merciful…»

Біографія Єлизавети

15. plastic

plastic Well-Known Member

Якщо ми почнемо сумніватися і недовіряти Богу про те що Він дбає про своє слово вчасно- то до чого ми дійдемо?
    А дійдемо до того-що взагалі будемо сумніватися в інших 66 книгах-чи повинні вони входити в канон.
    Апокрифічні книги відрізняються від інших тим, що вони були написані авторами цих книг без керівництва Духа Святого. Інакше вони не протиріччили загальному писанню.
    Може в канон біблії через пару років захочете включити раптово знайдене "Євангеліє від Понтія Пилата?"

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

А хто вам сказав що сатана говорить тільки неправду? Він мішає 99 % правди з 1 % брехні. І той 1% тяжко виявити.
    Згадайте спокуси Ісуса в пустелі. Диявол цитував Йому писання!-і це було правдою. Але 1% -неправди тут теж був-сатана пропонував вчинити неправильно.
    Для чого вам апокрифи? Вам не хватає канонічних книг. ?
    Я в свою чергу теж колись хотіла читати апокрифи-щоб дізнатися більше про Бога, але добре що Господь мене зупинив. Якщо нехватає знання з 66 канонічних книг-моліться щоб Господь дав вам бажання читати їх знову і відкривав глибокі істини що там сховані. Бо кожен раз, коли ви станете читати Біблію з керівництвом Духа Святого-ви будете відкривати там все більше і більше істин для себе!
    Божих благословінь!

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

До правди.
    Правду неможливо заперечити. Чи не так...?
    Я не вірю і ніколи не вірив книгам. Я вірю що був Ісус Христос і що Його послав Бог. І намагаюся виконувати те, що він казав...

Я не бачу нічого поганого в повчальних і оповідних книгах...
    Не доведено! Ніким!!! що книг має бути 66. Чому не 666?

Я нічого не хочу нікуди включати. Я слухаю і намагаюся зрозуміти. Мені по барабану хто захотів уніфікувати вчення Христа і став новим книжником...
    П.С. В Біблії є слова (в кінці книги) хто відніме тому відніметься. Хто додасть - тому краще не родитися. Як би слова Ісуса оберігав Бог - не потрібно було би вписувати попередження. Було би написано в кінці - все це без поправок сказав Бог...

А хто вам сказав, що в книги не замішані слова Сата? (попередження навіщо?)
    Бо сказано - хто слухає той почує. Хто намагатиметься - той зрозуміє.
    П.С. Не заявляю що я правий. Якщо я помиляюся - Ви можете бути спокійні, що потрпите в Рай. До чого тоді дискусія?

Мене цікавить, що казали інші учні. Вам не цікаво?

Я не розумію одкровення. Я знаю, що буде важко. Перечитуючи його я не хочу вгадувати які царі об'єднаються. На зміст віри це не впливає.Чи не так?
    Я не збираюся ставати будистом, якщо читаю старі рукописи, чи кришнаїтом, коли з ними спілкуюся. Як мені можуть зашкодити знання?

Дякую.
    Нехай Творець береже вас від всього лихого.
    Слава Богу, що створив такий цікавий світ!

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

У перші віки християнства з причин усної передачі християнського віровчення, таємності зібрань і з інших причин, виникло багато напрямків, зокрема і гностицизму "замішаному" на християнстві.. і з точки зору сучасної церкви чимало "перших християн", яких переслідували, були ні ким іншим як єретиками.
    Бачення теології, філософської концепції, так би мовити, у них були трохи різні - хоча всі вони визнавали Ісуса Христа Сином Божим.
    Тому теоретично можливі кілька "версій" записаних апокрифів чи євангелій - від різних груп перших християн. І от "практика" це доводить - у "Євангелії від Іуди" зокрема.
    Я теж не бачу особливих протиріч.. яка різниця, власне, ЯК мало сповнитися те що мало сповнитися: "випадково" Юда видав Христа чи по його проханню.. адже так мало статися - і сталося.

Випадково бачила колись уривок док. фільму про реставрацію цього папірусу.. це вражаюче. Зліплені докупи листи переносили на скло і акривали зверху іншим склом (щоб мати змогу прочитати обидва боки) - по клаптикам.. страшенно кропітка робота. Бо страшенно старезний манускрипт.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не слід забувати, що він пролежав з 15 років в якомусь сейфі...

Мій дід батькові колись казав:
    (я не бачив ще злочинця, якого викрили, а він таки пішов чинити злочин...)

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я цього не знала.
    Але чому?..
    наскільки пригадую з фільму, його було знайдено в тих.. кумранських, чи яких там, печерах, які по самому своєму місцю розташування не залишали сумніву щодо того що це дуже цінний і важливий манускрипт..

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Там його знайшли десь біля 90-х років...
    (цікаво скільки ще таких сейфів?...)

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Посилання для бажаючих...

а де твій аватар? :)