Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. Зануда

Зануда така зануда

От ви самі і відповіли на своє питання: заборонена не Біблія, а читання її без належної підготовки. Причини розумієте чи "розжовувати"?

Жартуєте? Він за це гроші взяв. А повісився через відчай, не вірив у прощення.

Тоді для чого прийшов Ісус? Іван Хреститель підготував людей напояву Месії, але сам ним не був. Не мішайте все в одну купу, бо буде у вас каша в голові.

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Будь-ласка детальніше. Справді не розумію.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

В голові в мене...

Пробачте відповідь почитаю завтра або пізніше.

3. Leri

Leri Well-Known Member

де? о_О

я читала тільки от таке...

28 (3-1) І буде потому, виллю Я Духа Свого на кожне тіло, і пророкуватимуть ваші сини й ваші дочки, а вашим старим будуть снитися сни, юнаки ваші бачити будуть видіння.
    29 (3-2) І також на рабів та невільниць за тих днів виллю Духа Свого.
    30 (3-3) І дам Я ознаки на небі й землі, кров та огонь, та стовпи диму.
    31 (3-4) Заміниться сонце на темність, а місяць на кров перед приходом Господнього дня, великого та страшного!
    32 (3-5) І станеться, кожен, хто кликати буде Господнє Ім'я, той спасеться, бо на Сіонській горі та в Єрусалимі буде спасіння, як Господь говорив, та для тих позосталих, що Господь їх покличе.
    (Йоїл.2:28-32)

а поті це ж місце із Старого Заповіту цитував Петро

14 Ставши ж Петро із Одинадцятьма, свій голос підніс та й промовив до них: Мужі юдейські та мешканці Єрусалиму! Нехай вам оце стане відоме, і послухайте слів моїх!
    15 Бо не п'яні вони, як ви думаєте, бо третя година дня,
    16 а це те, що пророк Йоіл передрік:
    17 І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло, і будуть пророкувати сини ваші та ваші доньки, юнаки ж ваші бачити будуть видіння, а старим вашим сни будуть снитися.
    (Дiї.2:14-17)

три дні? цікаво... вперше чую... мабуть хтось попутав час між смертю та воскресінням

чиста вечеря коли була? - у четвер(він Пасху святкував з учнями на день раніше від усіх євреїв),
    розп'яття - у п'ятницю
    заарештували Ісуса ПІСЛЯ вечері а не ДО неї

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Парадом командували римляни.

Іван Хреститель був не християнином, а есеєм.

5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

і римляни привели Ісуса до Анни і Каяфи? А як же Аве Цезарь?

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не завжди. Іноді садукеї мали перевагу. До речі, садукеї мені нагадують СЄ. Теж ні в що не вірили.

7. Василь

Василь Well-Known Member

Ісуса заарештували військові, які були римлянами.

8. ABDURAKHMAN

Садукеї не вірили у воскресіння з мертвих, а СЄ вірять.

Ісуса заарештувала охорона храму, яка підкорялась фарисеям і була виключно єврейською. І лиш згодом вони віддали Його у руку римлян, які і стратили Його, не без втручань фарисеїв і підбуреної ними толпи.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я напутав, не то написав...
    Що до Іуди - часу думаю все одно було досить, бо Ісуса водили туди - сюди, в'язниця, страта...

Що до заборони пророкувати значить свідки напутали - отже пророчі сни зараз можливі - отже дивні пророцтва теж?

10. Василь

Василь Well-Known Member

Основне запитання

А хіба Іуда не міг написати свого євангелія тоді, коли Ісус ще не був заарештованим?

11. ABDURAKHMAN

Напевно що ні, бо він начебто описував події які відбувалися на таємній вечері. Хіба що він був пророком. Найбільш відрогідним її автором був якийсь підстаркувати дідусь на ймення Юда який жив десь в 500 після Р.Х. і задумав написати якийсь художній твір або стати Магометом для невірних і викласти свої істинні вчення. А тепер щоб збільшити ажіотаж до цієї писульки говорять - євангеліє від юди іскаріота, того хто зрадив Ісуса. Провокація чистої води.

12. Leri

Leri Well-Known Member

Єсей? це ще що таке?

13. Василь

Василь Well-Known Member

Звідки Ви це взяли?

Ось тут детально про Євангеліє від есеїв.

14. ABDURAKHMAN

сцена1........

15. Василь

Василь Well-Known Member

І це Ви називаєте тайною вечерою? Це просто одне з зібрань, яких було багато! Тайної вечери в Євангелії від Юди немає.

16. ABDURAKHMAN

да да да саме це...

17. Василь

Василь Well-Known Member

Тоді прочитайте канонічні Євангелія і порівняйте! Де тут написано, що треба пити кров Ісуса, і так далі? Тоді канонічні Євангелія брешуть?

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вичитав - Одного дня він перебував зі своїми учнями в Юдеї,..
    Справді, Василь правий - не описано конкретної дати.
    Ви ж вроді довіряєте науковим методам аналізу - у дослідженях встановлено 3 століття. (Ви фільм дивились?)

19. ABDURAKHMAN

який фільм? Це лише мої особисті догадки.

20. Leri

Leri Well-Known Member

о_О м-дя... чем дальше в лес тем толще партизаны)))

пропоную обговорити тему апокрифів тут

а де твій аватар? :)