Єгор Соболєв 1 год · Відновлення незалежності української православної церкви - це чудова історія про те, як правда і справедливість прямо на наших очах перемагають багатосотрічну брехню і корупцію. Так-так, у загарбанні Москвою цієї частини нашої Незалежності теж не обійшлося без хабарів і (у нинішніх термінах) зради національних інтересів. У 1686 році московський посол Нікіта Алєксєєв i представник гетьмана Самойловича Iван Лисиця передали патрiарху Дiонiсiю "три сорока соболiв та 200 червiнцiв" за згоду з фактичним рейдерством української церкви. Самойлович бачив в цьому шанс укріпити особисту владу. Помер гетьман у засланні у Сибіру. І знадобилося більше трьох століть - століть амнезії, неволі і великих страждань - щоб правда і справедливість знову перемогли. Це історія про перемогу віри у найкращому значенні цього слова. Не лише у церкві. У нас з Вами набагато більше усвідомлення цінності Незалежності, її загрозам від гібридної агресії Кремля. І світ сьогодні за нас. Вітаю вас, співучасники історичних подій. Не зупиняймося
Єгор Соболєв 2 год · Усім, хто пише: «відмажуть, самі себе не розслідують, Ви такий наївний». Зрозумійте - головна риса «русского мира», якого ми позбуваємося - це коли людина думає, що від неї нічого не залежить. Що нічого змінити не можна. Журналістка Lesya Ivanova знайшла інформацію про незаконне збагачення і ймовірну залежність від агресора другого за посадою розвідника України. Її керівник Denys Bihus видав цю інформацію до ефіру. Я першим звернув увагу на проблему у Верховній Раді, запропонував викликати керівників спецслужб, організував слухання у парламентському комітеті з протидії корупції. Антикорупційне бюро і Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження. Чи є загроза, що Семочка прикриють і він продовжить продаватися на такій посаді? Величезна! Повірте, я на порядок більше знаю якого рівня кругова порука між корупціонерами. Вони поза сумнівом прикриють один одного. Особливо якщо ви будете лише обмінюватися коментарями, що нічого змінити не можна. Якщо ж Ви будете вимагати виправити ситуацію - як люди, яким насправді належить влада - ті, кому ви її делегували, не зможуть сховатися один за одного. У тому числі Президент, який призначив Семочка і зараз тисне на спецслужбу, щоб вона нічого не робила View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209735836232299/
Єгор Соболєв був в ефірі. 1 год · Нарешті вдалося зібрати засідання Комітету з питання запобігання і протидії корупції. Обговорюватимуться питання: 1. Розслідування фактів незаконного збагачення Першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка. 2. Нападів на активістів. Чим більше уваги буде приділено цій ситуації, тим швидше вирішуватиметься питання національної безпеки. View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209736596051294/
Єгор Соболєв 2 год · Запитав Володимира Гройсмана, чому наступного року знов пропонується витрачати більше 7 мільярдів грошей платників податків на Генпрокуратуру, і лише наполовину фінансувати Суспільне мовлення. Правдиві теленовини - безцінні для утвердження незалежності і демократії в Україні. Команда Zurab Alasania, Майкл Щур, Sasha Koltsova вже може пишатися очищенням UA: Суспільне мовлення від замовної або зробленої за вказівкою керівництва держави дезінформації. Щоб гарантувати незалежність Суспільного, ми законом визначили, яка частинка грошей платників податків має їм діставатися. Але це правило свідомо порушується Урядом цього року. І на наступний рік при ухваленні бюджету у першому читанні у Суспільного забрали 800 мільйонів (!) гривень. Це одна з причин, чому я голосував проти. Відповідь нинішнього Прем‘єр-міністра на цю проблему показує, що він або не знає, як витрачатимуться сотні мільйонів гривень платників податків, або свідомо намагається нас всіх надурити. Що лише підкреслює потребу у сильному Суспільному View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209746001846433/ зі із коментів Tatyana Goloborodko ну вы Егор не стали с ним вступать в перепалку ,я смотрела ,вы промолчали ,а недодепутаты от БПП хлопали в ладошки ,им понравился ответ Гроймана 1 Єгор Соболєв Одразу звернувся до спікера з вимогою надати право на репліку через дезінформацію Гройсмана. Парубій натомість швидко передав слово іншому
Рух "Визволення" 59 хв. · Чому скандал щодо ймовірного незаконного збагачення і залежності від Росії першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - це небезпека для кожного? Про це розповідає лідер Руху "Визволення" Єгор Соболєв у відеоблозі "Доброчесна країна" на 24 Канал. Ви дізнаєтесь про те, як Президент захищає особисто віддану йому людину. Як тиснули на депутатів Блоку Петра Порошенка та Народного фронту, аби зірвати публічні слухання про бездіяльність спецслужб. Як Порошенко завадив готовності говорити голови Служби безпеки України Василя Грицака. І як Ви можете допомогти розслідувати, що саме продав другий за посадою розвідник України за три нових маєтки вартістю 8 мільйонів доларів View: https://youtu.be/LN_25Ar6z2k
Єгор Соболєв був в ефірі. 10 год · #ЗвітуюЯкГолосував View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209761887603567/
Єгор Соболєв 1 год · #ЗвітуюЯкГолосував Увага - оскільки вечірня трансляція з незрозумілих причин постійно переривалася, відзвітую перед Вами ще й письмово. 1. Чому телеканал ЗІК змінив редакційну політику в сторону Порошенка? Це плата за покривання Димінського? - Точну відповідь знають Димінський, Порошенко і Генпрокурор Луценко, який розслідує справу про ДТП за участі Димінського, де загинула людина. Я лише можу сказати, що Порошенко тисне на власників всіх каналів - щоб не показували його провальні рішення, брехню та збагачення. 2. Кому і як можна подати пропозицію про внесення змін в законодавство про успадкування? -Найважливіше, знайти депутата, який справді буде відстоювати Вашу пропозицію, а не покиває головою і нічого не робитиме. Оскільки Вас цікавлять зміни до Цивільного Кодексу, я б радив Ruslan Sydorovych - старанний парламентар і добрий правник. 3. Один единственный вопрос -как сделать так чтобы народ наш был более разборчив в выборе политиков? -Ви здивуєтеся, але я вважаю, що в Україні люди не помиляються на національних виборах. Обирають тих, хто демонструє найбільшу спроможність, найбільше претендує на владу. І зараз головна проблема - не Порошенко, Тимошенко чи відвертий кандидат від РФ. А те, що замало принципових, пасіонарних, добре освічених людей в Україні готові займатися управлінням своєю державою. Займатися політикою. Я у парламенті часто відчуваю себе проукраїнські налаштованим громадянином на окупованій території. Хоча з 5 років, які я віддав політиці, я пишаюся власними результатами - від організації початку Євромайдану і творення люстраційного законодавства до законів про відкритість власності, незалежність Антикорупційного бюро, Антикорупційну прокуратуру і Антикорупційний суд. Що важливо, я першим застосував ці закони на себе, почав жити за ними - від подачі е-декларації до пояснення майна. 4. Які на вашу думку шанси від 0%до 100% щодо відміни мажоритарки до парламентських 2019? Якщо реально дивитись на речі, зняти рожеві окуляри. - Якщо не боротися, нуль відсотків. У неділю Громадський рух "Чесно" | Civic movement "Chesno" збирає у Києві людей на підтримку цього закону. Ви можете приєднатися. 5. Чья была заведомо проигрышная идея с импичментом президента? - Якщо Ви про нашу акцію тиску на вулиці Грушевського, яка почалася рік тому і тривала 137 днів і ночей, то ми виходили під парламент з вимогою ухвалення законів про антикорупційний суд, про нові правила виборів та про скасування депутатської недоторканості. Оскільки нас було мало, треба було об'єднюватися з тими, хто теж готовий був боротися. Ідею імпічменту висунув Рух нових сил. 6. Єгор, коли Андрій Іванович представить команду і свою програму ? - Я раджу зробити це якомога скоріше. Але це рішення Андрія Садового, яке має приймати Андрій Садовий. 7. Егор, ваша позиция, ваша работа заслуживает уважения, но как можно голосовать за Вашу политическую силу, если "Самопомич" позорно "слила" выборы в Киевраду? - Знову повертаємося до необхідності принциповим, порядним людям йти до політики. Тоді буде з кого вибирати. Ті, про кого Ви згадуєте, вже не представляють "Самопоміч". 8. Пане, Єгор, у нашому багатоповерховому будинку створено фейкове ОСББ. Що робити? - Зібрати сусідів, обрати нормального голову і управляти власним будинком. Якщо є проблеми з Мінюстом, напишіть мені на Грушевського, 5, народному депутату Соболєву Єгору. 9. Після ганебного голосування в ВР про заняття мораторію, на висилення людей які мають валютні кредити, самопоміч, для мене вмерла! - Це неправда. 10. Як можна себе називати борцем з олігархією, якщо твоя жінка працює на одному з найбільших олігархічних каналів?????? - Це біда, що всі великі телеканали в Україні належать олігархам. Але кожен має відповідати за себе. Марічка Падалко (і це одна з причин, чому я її ТАК кохаю) - завжди займає принципову позицію. В неї на каналі репутацію ведучої, до якої краще не приходити із замовними чи маніпулятивними сюжетами. Я ж, як політик, роблю все, щоб в Україні утвердилося Суспільне мовлення. Тоді і людям буде доноситися правда, і журналістам де працювати. Порушення встановлених нами вимог про незалежне фінансування суспільного мовлення - одна з причин, чому я не голосував за закон про бюджет на наступний рік у першому читанні. На неефективну і свавільну ГПУ Луценка гроші є, а на суспільне нинішній Уряд і пов'язана з ним корупцією більшість депутатів гроші не знаходять. 11. Це питання я задавав в приват, але так і не отримав жодної відповіді: Чи можете Ви пояснити, чому Ви на засіданні нкреп сказали, що голосували за закон про ринок ел. енергії. А також, з яких міркувань Ви насправді голосували проти цього закону у другому читанні? Дякую - Вам дякую за таку увагу до голосувань! Звітую. Саму ідею збільшення конкуренції серед виробників електроенергії я підтримував і підтримую. Тому і голосував за закон у першому читанні, коли ідея схвалюється в цілому. Але так і з такими правками, як закон приймався в цілому, змусило мене голосувати червоною кнопкою, тобто проти. За спікера Андрія Парубія закони часто ставляться на голосування без шансів їх хоча б прочитати, з криками «голосуй, аби ти агент Кремля!». У таких ситуаціях я завжди голосую проти. Інакше легалізуєш корупцію чи здачу національних інтересів. 12. Як там примудрився проголосувати за закон, який має зворотню дію та порушує Конституцію??? Закон 6027д… - Це неправда. Причому Ви постійно неправду про цей закон тут поширюєте. Навіщо? Цей закон не зобов’язує родичів платити борги за померлих, чим Ви лякаєте людей. Йдеться про інше - якщо Ви успадкували квартиру чи машину, які у заставі, бо були придбані у кредит, зобов’язання переходять до Вас. Так в усьому світі. Раджу всім іншим самім читати закони, які вас цікавлять. Усі тексти і прізвища тих, хто за них голосував, публікуються на сайті rada.gov.ua. 13. Ви голосували за закон про банкротство юридичних і фізичних осіб? - Ні. Вважаю, що в наших умовах корумпованості судів, прокурорів, посадовців частина прописаних у законі процедур буде використана шахраями. 14. Єгор,Ви і Ваша фракція проти свободи слова,Ви вже програли,не виправдовуйтесь своїм інтернетом,не допоможе,ще Садовий добавляє недовіру Вашій фракції . - Якщо Ви про рекомендацію закрити «112-ий» і «Newsone» - я вважаю це рішення правильним. І ще раз би за нього проголосував. Більше того, вчора підписав звернення до Порошенка і Турчинова із запитанням, коли наша рекомендація буде розглянути Радою національної безпеки і оборони, яка має право приймати такі рішення. Це канали російської гібридної агресії проти нас. 15. Как же ты мог проголосовать, о снятии неприкосновенности с Надежды, что ж вы там такие продажные. - Народний депутат Савченко разом з «деенерівцями» планували теракти в центрі Києва. Я - за очищення нашої держави, а не руйнування її. Я вже не говорю про неприйнятність будь-яких спільних дій з ворогом. 16. Чи будете Ви балотуватия в президенти України ? - Ні. На цих виборах від українських некорумпованих політиків має бути один кандидат. Щоб він був, я особисто не буду балотуватися. І вимагаю такого ж відповідального підходу від інших політиків, які насправді за Україну і проти корупції. Інакше у другому турі всім українцям доведеться обирати між лайном і отрутою
Єгор Соболєв 14 год · «Найбільшою проблемою, що заважає розвитку нашої країни, є корупція – це зазначили 79% населення. Причому війна на Донбасі зібрала менше голосів (55» - соціологічна компанія Democratic Initiatives Foundation-Фонд "Демократичні Ініціативи". Дуже добре! Громадяни України мудрішають. Довбана корупція руйнує і управління державою, і можливість мати нормальну роботу/школу для дітей/дороги/...., і обороноздатність. Усвідомлення цього більш ніж трьома чвертями суспільства - великий крок до творення доброчесної України. Наші пропозиції ви знаєте #НіколиНеГолосуйтеЗаКорупціонерів #КонтролюймоСтворенняАнтикорупційногоСуду #УкраїнськомуБізнесуНайбільшуУСвітіСвободу
Єгор Соболєв, народний депутат України, у програмі Vox Populi (26.10.18) View: https://youtu.be/SGnzR1mbsyY
Єгор Соболєв, батько чотирьох дітей, народний депутат – про те як поєднувати активну політичну діяльність та батьківство
Єгор Соболєв 1 год · Якби з самого початку, з перших нападів на громадських активістів знаходили виконавців, а головне – замовників, багато людей не боялися б, не були покалічені, а головне – вижили б! Юрій Луценко та Арсен Аваков повинні піти у відставку, бо ці напади живить безкарність – а це їхня відповідальність View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209838277633270/
Єгор Соболєв 6 год · Вчора до пізнього вечора був з однодумцями у Житомирі, де представляв п‘ять рішень, які дозволять ліквідувати топ-корупцію в Україні. Через це не мав можливості відзвітувати за останні голосування в парламенті. Перепрошую. Щоб укріплювати традицію підзвітності Вам тих, кому Ви особисто делегували владу, зроблю це сьогодні - 21:00, пряме включення тут, #ЗвітуюЯкГолосував. Ставте Ваші запитання у коментарях. Можна не лише про голосування. З них почну
Єгор Соболєв 21 год · #ЗвітуюЯкГолосував View: https://www.facebook.com/IegorSoboliev/videos/10209872111399093/
Єгор Соболєв 8 год · Встиг сьогодні побувати на батьківських зборах у класах трьох наших з Марічка Падалко дітей. В їхній школі є гарна традиція - і учні, батьки щочверті описують свої бачення шкільних успіхів. Одне рішення моєї 8-річної Катрусі вразило мене - як колись аналогічний крок Скарлетт О‘Хара. Обожнюю!
Єгор Соболєв 15 год · Визнали корупціогенними законопроекти народних депутатів Вадима Рабіновича і Наталії Веселової з пропозиціями відновити торгівлю з окупованими Росією територіями. Така торгівля додасть Путіну ресурсів для утримання окупованих територій. І посилить можливості Кремля корумпувати керівництво України включно з СБУ і Генштабом. Я вже не кажу про деморалізацію воїнів, які тримають фронт і проти того, щоб хтось на цьому заробляв. Пишаюся, що разом з ветеранами добровольчих батальйонів ми з січня 2017-го року фізично заблокували цю торгівлю, яка тоді велася залізничними ешелонами. За три місяці вона була визнана поза законом рішенням Ради національної безпеки і оборони. Зупинимо спробу знов легалізувати аморальну торгівлю на крові зі слухав по ящику, мусет Тарута на ЗІКу казав. Лінь шукати... Антрацит з рашки заходить в Україну ніби транзит на Європу. Десь в Конотопі переоформляють папери і вугілля вже залишається у нас. Ротердам+ рулить
Я деколи задаю питання політикам на ті дописи, котрі вони постять в ФБ. Соболєв поки що не відповів /хоча він практично завжди реагує/ А Наливайченко мовчить досі ще з 5 листопада
Марічка Падалко путешествует в Kraków, Poland с Єгором Соболєвом из Boryspil International Airport. 4 год · Borispol · Вперше вдвох летимо до Європи! ("Він мене нікуди не возив") Їдемо підтримати Міху на турнір до Кракова. Він туди ще вчора вирушив зі своєю командою, а про наші плани не здогадується))). "Футбольні" батьки - це найпотужніші ультраси у світі Знайте ⚽! #footballmom#footballparents #happytogether P.S. Ryanair вже вдруге, поки ми в аеропорту, відкладає рейс , мабуть, щоб ми відчули це наповну)
Єгор Соболєв . 3 год · Kyiv · О п’ятій ранку вилетів до Києва з Польщі замість запланованої поїздки звідти до Брюселя на зустрічі у Європарламенті. Збираюся голосувати у нашому парламенті за запровадження воєнного стану. Вважав це необхідним рішенням ще чотири роки тому. Так само далі буду відстоювати запровадження віз з РФ, обмеження торгівлі з нею та ліквідацію неприпустимої російської присутності в українській економіці і політиці. Не сварімося тут. І не біймося. Україна позбудеться і російських окупантів, і внутрішніх мародерів. Для цього кожному важливо бути відповідальним громадянином. І робити свою роботу