язичництво \ родноверие

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 17 гру 2009.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

зручно, правда?
    взяв, побавився -- віддав назад.
    кровного зв’язку немає ніякого.
    дітей у вас, я так розумію, ще немає...
    скажіть, панно крамо, а що ви можете зробити?
    наскільки далеко простягаються ваші уміння?

можете з пороху створити людину?
    ні?
    можете з нічого зробити сонце?
    теж ні?
    а хоч начарувати собі люте здоров’я?
    і це не можете?

так звідки такий пафос щодо Бога, якщо ви нічого не можете? :scratch_one-s_head:

2. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

о_О это чего я должна отдавать ребенка назад?
    вообще прикольно по христианству хорошо - подложить под мужа подстилку
    плохо-взять ребенка из дед дома..
    в чем пафос? зачем я должна что то мочь? для своих домашних животных я тоже бог) я могу их накормить, погу налить воды , могу дать любовь и ласку ...я Бог молитесь и вы мне я ж смотрите сколько могу , я создаю картины, создаю еду , создаю огонь, и т.д. и примеров тому множество ...в чем пафос?
    почему я должна верить и молится еврейскому богу являясь славянкой?
    ПОЧЕМУ?

3. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

блин , откройте библию и почитайте внимательно а не со стороны того что это святая книга

4. duncan

у вас така собі гіпербола... :rolleyes:
    літературне перебільшення... :rolleyes:
    уже виявляється "підклала під чоловіка"...

складається враження, що вам років 12 -- усе таке у чорних та білих кольорах.
    "взяти дитину з сиротинця" -- це ж не взяти котика, щоб побавитися.
    боюся, що ви не зовсім добре усвідомлюєте:
    1. відповідальність.
    2. життєві складнощі.

ваша безпосередність зворушує... :rose:
    те, що ви називаєте роботою -- не більше ніж епізод між тим, як вас чомусь навчили і тим, як ви забули, як це робити...
    через рік ні ви, ні хтось інший навіть не згадає, що ви запалювали вогонь, когось годували, наливали воду...
    а через 50 років мало хто вас згадає.

то у чому ж проявляється ваша велич?
    може у пафосі, егоїзмі, у байках, які вам розказали, що людина цар природи, чи у казках, що ви щось можете начарувати? :)
    бгггг.
    ну та, я таке вже чув...
    "нє чітал, но асуждаю"....
    "мені мудрі люде сказали, що Біблія -- це неправда, що Біблія це розпуста, казки і тд; я їм вірю, бо люде хороші" :rolleyes:

5. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

во-первых я пока что детей брать не собираюсь я их собираюсь рожать сама
    :) я думаю спорить бесполезно ....))) оставайтесь при своем мнении..
    кому , что , мне мудрые ничего не рассказывают...

6. duncan

але тим не менше вважаєте за доцільне засуджувати вчинок жінки, яка просто ... гммм, що? :scratch_one-s_head: просто кохала свого чоловіка!
    ви маєте рацію! :rose:
    час розставе усе на свої місця...
    повернемося до цієї розмови років так за 50.
    усі люди черпають інформацію від інших людей.

7. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

То ви, пане Пупере, виявляється, матеріаліст гегельянського типу...

8. mavka

mavka Well-Known Member

) розумію, що гілка про язичництво, але дозвольте втрутитися й зауважити, що Сара була ще то-оо-ю феміністкою, яка там любофф!.... наказ Всевишнього Авраму слухатися всього, що йому скаже Сарочка був ? Був... Притісняла вона вагітну Агарь так, що та аж втекла ? Яяпп !.. Примусила Сара Аврама прогнати Арарь з довгоочікуваним немовлятком з хати ! О, єє, - всі це знають...

Аврам дав Сарі повню волю й сам бігав до неї за порадами й суппортом.
    може вона українка була ?.. щось я її дуже з макогоном уявляю.... :) - "а тоді мені все-одно, на якому боці твоя тюбетейка.. "

9. Forpost

Forpost Стоїк

віндовз вже тоді глючила

10. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

да, ну и любовь,...это наверное с мужской точки зрения нормально...с моей же - нет .вопрос по этой теме закрыт.
    это такой бред указывать на возраст человека , когда он имеет свое мнение отличное от других...
    я черпаю из книг

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Хочу одне питання по цій темі. У мене склався такий стереотип, що для українських рідновірів характерні крайній націоналізм і антисемітизм, а також гомофобія. Роз'ясніть, будь ласка, шановні рідновіри, до якої міри цей стереотип можна визнати слушним.

12. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

особенность родноверия в основном в том, что они отрицают котегорично другие религии а насколько у них крайние и нациолистические взгляді сказать тяжело

13. mavka

mavka Well-Known Member

а що поганого в крайному здоровому націоналізмі ? (яким просякнутий Старий Заповіт, наприклад, і який завуальваний в Новому)

14. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

...и никто не спит... интересный образ жизни...

15. bars

bars Well-Known Member

Не могу понять в этом случае, что это за родноверие и кому оно родное. Вера древних славян была как раз терпима к другим религиям и народам, иначе не расплодились бы на наших землях византийцы, крестившие в конце концов Русь себе в угоду.

16. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

:wacko: я много раз обїясняла ....
    вера наших предков словян - ведизм, родноверие - ответвление

17. bars

bars Well-Known Member

С христианством уже доответвлялись, дальше некуда. Так там понятно - власть и бабки. А тут чем ведизм не угодил?

18. KRAMA

KRAMA Well-Known Member

ну єто ві не у меня спрашивайте я не в курсе...

19. Forpost

Forpost Стоїк

як на мою скромну думку ,язичництво тупиковий напрям пізнання людиною дійсності,цивілізація отримала потужний поштовх з входженням в систему монотеїзму.простіше від дикунства і мороку первинних вірувань до системи побудови духу і організованого соціуму

20. bars

bars Well-Known Member

В первинних вірування мороку було значно менше, чим в християнстві чи ісламі.
    На мою (не менш скромну:))) думку, більшого тормозу для побудови духу, ніж ці дві релігії, не було.
    Про це можна говорити тоді, коли монотеізму буде стільки років, скільки язичництву.

а де твій аватар? :)