Язичницьке християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Даяна, 13 січ 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

правильно.

віра не від людини йде, а то є дар Бога, то яка різниця в якому віці?

---------- Додано в 15:25 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

правильно.

тому нема значення для людини коли вона була охрещена.
    \Хрещення для людини просто відкриває нові можливості.
    Бо до свідомого хрещення можна й не дожити....

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я вже про це писала, читайте уважніше (ТУТ). ТОМУ ЩО ОБРІЗАННЯ (на відміну від хрищення) НЕ БУЛО ОБІТНИЦЕЮ БОГОВІ ЧИ АКТОМ ПОКАЯННЯ, а лише знаком союзу єврейського народу з Богом.(Буття 17:11)
    Та справа не в цім. Звичайно, що не всім помогло, бо людина може відмовитися від обітниці. Тому зараховується лише щире покаяння і та обітниця, яка виконується. А у несвідомому віці від охрищеного не може бути ні обітниці ні покаяння, що (за вченням апостолів) і є СУТТЮ і змістом хрищення. Тому несвідоме хрищення грає таку ж роль, як і "мертвому припарка".
    «Апять 25». Скільки можна перекручувати апостольське вчення? Може ще напишете, що то - обмиття перворідного гріха? Відкрийте Новий Завіт, і прочитайте – що таке хрищення: (1 ПЕтра 3:21)(Луки 3:2).
    Панове двовірці! Будь-ласка, не пишіть неаргументованих нісенітниць і запам'ятайте, що: нема ЖОДНОГО джерела про те, - коли народився Христос. Штучне встановлення дати Його народження пов'язане з зимовим сонцестоянням, яке святкували язичники як Різдво Всесвіту. Про це частково йдеться у самому першому дописі цієї теми.
    Які би фантазії і перекручення ви не підтримували, хрищення згідно апостольського вчення всеодно залишиться актом покаяння і обітницею Богові (яку в силу об'єктивних причин несвідома людина дати не може), а не обмиттям перворідного гріха і захисним таїнством.

Статті в тему:
    http://readbookz.com/book/190/7043.html
    http://www.br.com.ua/referats/Religiya/11080-15.html

Останнє редагування модератором: 25 січ 2010
    • Подобається Подобається x 6
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Але Мих мудрий...

Миху, перестаньте чіпляти ярлики. Хто вашій церкві не дає виправити цю "проблему" і робити так, як Біблія вчить? Вчити свідомо людей, а тоді христити ще й у дорослому віці? Християнство йде від Христа, то і слідуйте, як і на прикладі Христа все у Біблії показано. Немовлям Його принесено у храм, а у дорослому віці Він Сам христився. Та і яке то у вас тепер "хрищення" немовлят? От водичкою побризкали. А хрищення - то повне занурення, "погружение", як росіяни говорять.
    Ніяк не погодитеся, що католицька церква далеко багато в чому відійшла від Біблійної науки, замінивши на придумане людьми.... То хоч інших вже не звинувачуйте.
    Я, як згадаю, як сокільницькі сусіди-католики пообростали різними забобонами, що і заходити після заходу сонця до хати, де є нехрищена дитина, не можна, ні позичати, ні ту дитину вигулювати. Не християни, а язичники, віруючі в різну чортівщину. А Ви ще тут про "адептів" починаєте. о_О

• Подобається Подобається x 2
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

То все така маячня,що правда то правда,,,,,,,
    Кожен обирає чиєю головою йому мислити своєю власною,чи головою св"ященника .
    Як на мене, то християни вже давним давно відійшли від істинно правдивого вченння,домішуючи до релігії язичницькі свята,поклоніння і.т.п.і т.д. зомбують молодь,щоб та сама не думала не читала,не вивчала Біблію(хоча молодь зараз на таке не дуже й ведеться)А сташе покоління то вже такі зомбі,шо ой-ой ,то таким навіть сташно щось доводити.:dntknw:

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ісус сказав:- Не забороняйте дітям приходити до Мене!
    Боже усиновлення дитини - то велика радість для батьків, адже в дитини з’являється крім земних батьків ще й небесний Отець.
    Я відношусь до свого хрищення серйозно і не маю потреби відновлювати обітниці, дані від мого імені моїми хрещеними. Якщо хтось вважає інакше, то можливо дійсно варто їх відновити.
    Повірте, коли людина приходить до розуміння значення свого хрищення, вона також міняється.
    Я не вважаю це проблемою, своїх дітей я христила немовлятами керуючись духом, а не "бо так треба". Також вдячна своїм батькам, які одразу подбали про мою безсмертну душу. Крім того у церкві можна христитись у будь-якому віці.
    То був такий час.
    Розумію і повністю вас підтримую.
    А цитатою щодо "мертвому припарка" не кинете, або хоч посилання?

Останнє редагування: 25 січ 2010
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж, хоча тут про хрищення не йдеться, свідомі діти можуть не лише приходити до Нього, але й навіть свідомо христитись.
    Авжеж, свідоме хрищення дітей (а не немовлят) - ще з 1-го століття для батьків було великою радістю.
    А вас ніхто не примушує відновлювати апостольську практику хрищення і ніхто не забороняє вірити у перекручення. Тут лише полеміка, де з одного боку - апостольська практика і пояснення, що хрищення - це покаяння і обітниця Богові, а з іншого - неаргументовані фантазії про хрищення немовлят як обряд захисного таїнства і обмиття перворідного гріха, як і вигадані т.з. "хресні батьки".
    Інакше вважали апостоли (1 Петра 3:21) ; (Луки 3:2). Ті, хто зрозумів, що зайшли вже далеко від апостольської віри, вже давно відновили, ще під час реформації, лиш через це змушені були бути відторгнутими від більшої частини, яка не хотіла відмовлятися від перекручень.
    Ніхто не суперечить. Буває і таке. Ось тоді і проходить справжнє хрищення У СЕРЦІ, а не ті язичницькі забобони про охоронні таїнства як обмиття перворідного гріха.
    Ніхто не посягає на ваше право, - слідувати апостольській практиці і вченню, чи вигаданим післяапостольським традиціям.
    Цього ніхто не заперечував.
    А це не цитата. Взято в лапки лише тому, що це не мої слова , а відомий вислів "поможе - як мертвому припарка". Стосовно ж цитат, що вказують на свідоме хрищення, як і пояснення самого хрищення (1 Петра 3:21) ; (Луки 3:2), то подібного є повно у Новому Завіті.

7. Leri

Leri Well-Known Member

36 І, як шляхом вони їхали, прибули до якоїсь води. І озвався скопець: Ось вода. Що мені заважає христитись?
    37 А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного серця свого, то можна. А той відповів і сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син Божий!
    (Дiї.8:36,37)

от і все... і до чого тут дискусії? :)

віруєш - тоді ти християнин а не віруєш тоді хоч би десять раз хрестили - то тобі не поможе

але бути впевненим в тому, що якщо тебе покропили у немовлячому віці - це означає що ти вже християнин і Бог мусить тебе прийняти у Своє Царство - це марнота...

особисто я прийняла хрещення у 19 років...
    дуже сумнівалася чи воно мені треба...
    боялася реакції батьків (вони у мене на паску та на різдво - православні)

але не шкодую ні на мить... хоч і пройшла через такі скандали дома що навіть згадувати тошно

це від хрещення не залежить... навіть діти людоїдів з племені тумба-юмба помираючи нехрещеними йдуть до небесного Отця
    а якщо свідома людина відкидає Бога - їй хрещення не поможе

є ось така

16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде.
    (Мар.16:16)

тому хто не вірить - навіть хрещення не поможе, він (вона) засуджений уже

ну що є тут сказати - по вірі вашій буде вам.
    ви відноситеся до свого хрищення з розумінням - це чудово
    нехай Господь вас благословить і веде у пізнанні Своєї волі. :)

• Подобається Подобається x 4
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олена, а скільки христять, бо "так треба"? Думаю, переважна більшість.
    Не так давно був присутній на хрестинах. Грекокатолицький священник на жахливій українській мові (сам в основному англомовний) провів обряд "хрищення".
    Далі - неофіційна частина. Думав, прийде той же священник, помолиться.
    Не було. Був батько. "Молився" до чарки з горілкою...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, а ви самі читали Новий Завіт? Бо оте "опять 25" смішно звучить, по відношенню до цитат, на які ви вказуєте. У католицькій православній церквах хрищення - то є заміна обрізанню. У вас інша думка і поняття? Ну але то ваші проблемки. Слово "Трійця" теж у Білії не знайдете. Тому, якщо ви щось не розумієте, то воно зовсім не означає, що воно не так.

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

угу, як і в будь-якому віці.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, я не Даяна, але в мене інше поняття. Вірніше, таки процитую вірші, що Даяна вказала.
    1Петра 3:21
    Того образ, хрищення не тілесної нечистости позбуття, але обітниця Богові доброго сумління, спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа

І Луки3:3
    І він перейшов усю землю Йорданську, проповідуючи хрищення покаяння для прощення гріхів

То де тут те, про що Ви говорите, що

А про Трійцю є. Хоча кажуть, що то додане пізніше.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

А чого ви про Новий Завіт згадуєте? Хіба католики звідти черпають свою віру у хрищення немовлят, освячення водою, лімбо, чистилище, інквізицію, індульгенції, целібат, непомильність, у те, що Ісус народився саме з 25 на 26 грудня і т.д. і т.п.? Я прекрвсно знаю, що у католицькій і православній церквах хрищення - це заміна обрізанню, захисне таїнство і обмиття перворідного гріха. САме про ці безпідставні нічим не підтверджені вигадки йде мова вже на кількох сторінках, а ви - "апять 25":) А от моя думка і поняття нехай нікого не цікавить, бо я її не ставлю в авторитет, оскільки лише репрезентую думку і поняття апостолів: "Хрищення - обітниця Богові" (1 Петра 3:21) через покаяння (Луки 3:2) за умові віри (Дiї.8:36,37).
    " Ну але то ваші проблемки."

• Подобається Подобається x 3
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу, так скромненько... Даяна - репрезентант думок і понять апостолів.
    Вони про то знають? Що уповноважили вас?:haha::haha::haha:

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

ВОНИ ПРО ТО ПИШУТЬ:
    "ХРИЩЕННЯ - ОБІТНИЦЯ БОГОВІ" (і т.п.), А Я ЦЕ ЛИШЕ ВІДТВОРЮЮ і ПОКАЗУЮ написане ними (ПОВТОРЮЮ, РЕПРЕЗЕНТУЮ)ЗА НИМИ, ( http://uk.wikipedia.org/wiki/Репрезентація ) А ЯКЩО ВИ З НИМИ НЕЗГІДНІ, ТО МОЖЕТЕ ВАЛЯТИСЯ ЗІ СМІХУ З РЕПРЕЗЕНТОВАНИМИ ВАМИ КАТОЛИЦЬКИМИ НЕАРГУМЕНТОВАНИМИ ФАНТАЗІЯМИ.;) "То ваші проблемки".:)

Останнє редагування: 25 січ 2010
  14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В протестантських церквах на Заході є аналогічний обряд - dedication to the Lord (Олю, перекладіть). Думаю, ці молитви, ці слова, сказані під час цього дійства можуть важити набагато більше ніж часом пустпорожній обряд.

• Подобається Подобається x 1
  15. Leri

Leri Well-Known Member

мені тут цікавий приклад у голову прийшов

як нам усім (у крайньому випадку тим хто дійсно цікавиться християнством), відомо
    відносини Христа і Церкви часто описують як шлюб

Церква - це Невіста Христова

Хрещення людини (долучення до церкви) - також порівнюють до весільної церемонії

давайте змоделюємо певну ситуацію

===============================

У певній сучасній країні прийнято одружувати немовлят у 8-ми денному віці
    (до прикладу у Індії таке явище досі поширене)

батьки домовляють один з одним, дають замість своїх дітей клятви вірності і далі виховують дітей вже з розумінням того що вони одружені

доростаючи до певного віку діти це починають усвідомлювати

і навіть деякі одиниці із тисяч дійсно закохуються одне в одного і живуть надзвичайно щасливим життям, вони задоволені і навіть не можуть собі уявити, що можна якось інакше...
    своїх дітей вони так само одружують немовлятами і онуків також
    (це охрещенні у дитинстві, виховані у вірі, люблять Христа і чітко слідують традиціям)

інші до своїх "половинок" відносяться як до традиції... "нас одружили - ну нехай собі, всерівно це ні до чого не зобов'язує, буду жити так, як собі захочу"
    - по суті вони живуть у блуді з тими з ким собі хочеться (в переводі на тему віри - рахують себе християнами, бо хрещені, але постійно блудять то з Буддою то з Крішною то з гороскопами, то з Ктулху (віртуальне, вигадане "божество") ... або ще будь-якою іншою нечистю)
    але традиційно своїх дітей так само одружують на 8-й після народження день
    (формально - виконують усі потрібні обряди та традиції які їм передалися від батьків)

ще інші активно протестують проти насильницького (з їхньої точки зору) одруження і як тільки їм надається право - відразу розлучаються і в кращому випадку назавжди забувають про нав'язану "половинку"
    (у гіршому випадку - йдуть у сатаністи або войовничі атеїсти)

а є ще одна категорія людей - їх можливо і одружили в дитинстві але один до одного вони відносился по різному... можливо приязно, можливо байдуже а може і не знали один одного...
    приходить час, вони закохуються і хочуть щоб про це знав увесь світ :) (для закоханих це нормальне явище)
    і тоді перед Богом і людьми вони дають обіцянки, кажуть "ТАК"
    а народжених у цьому шлюбі дітей залишають неодруженими (з погляду суспільства беззахисними і дещо неповноцінними)

а ось тут починається найцікавіше - більшість родичів, друзів, знайомих і не знаомих цього не сприймають...
    "ви ж уже били одружені у дитинстві! що ж виробите!!! ви зрадили батьківські звичаї"
    інші кажуть - "ну це ви обновили свої обітниці, але ми своїх дітей уже одружили"
    "одружуватися можна у будь-якому віці - тому ми дітей одружимо уже зараз"

=================================

ось таке порівняння...

• Подобається Подобається x 3
  16. vov66

vov66 Well-Known Member

Правильно, треба мислити самому...
    Прошу почитати тут і тут

17. Зануда

Зануда така зануда

Але їх того не Церква навчила. Ті забобони з вірою нічого спільного не мають. Ви ж то розумієте? І тут нідочого чи то католики чи православні чи ще хтось...

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

А щодо цього моменту. То виник він ще за апостольських часів. Коли почалися проповідування далеко за межами імперії і не всюди був доступ до біжучої води (а тільки у такій(річковій) початково хрестили людей, а не у храмі в балії з водою, якщо вже на те пішло), тоді приписи щодо цього дещо змінились.

18. Leri

Leri Well-Known Member

хм... і це ви називаєте мисленням? :sad:

"Ведунка Марія і Волхв Іоан
    чекають Білого Волхва
    при народженні Радомира"

може ви і Дена Брауна рахуєте святим пророком сучасності? :scratch_one-s_head: о_О :pardon:

ну тоді ви в потрібній гілці... "язичницьке християнство"

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Щоб почати мислити, потрібно спочатку прочитати... а потім робити висновки...:)

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Звісно, що християнин, а хто ще.
    Гал. 3:27. Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися!
    Якщо нічого не робити, лише над міру надіятись, що Бог нам щось винен, то нічого доброго з того не вийде.
    Бувають добрі сини, а бувають блудні...Завжди є надія на повернення блудного сина.
    Сподіваюсь, що наступні покоління будуть освіченішими.
    Якщо для вас це "мертвому припарка", то мені вас шкода.

а де твій аватар? :)