Язичницьке християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Даяна, 13 січ 2010.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Те, що Бог може чинити чуда через воду можемо почитати в Біблії в Ів.5:2-4.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

але ніхто не робив з цього культу

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Тим не менше христимось ми в ім’я Пресвятої Трійці саме водою і Святим Духом.

• Подобається Подобається x 1
  4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Але суть же ж не в самому ритуалі, а в тому що він значить для охрещеного. Людина приймає Христа і на визнання цього вона хреститься і змінює своє повсякденне життя.
    Хрещення це не просто обмивання водою...

5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

саме тому в традиційній церкві мене нітить те, що хрещення зробили обрядом посвяти у члени Церкви. тобто, це непогано. але тоді потрібно, щоб кожен у свідому віці повторював свої обітниці хрещення. так буде чесно...

• Подобається Подобається x 3
  6. Зануда

Зануда така зануда

Не уявляю, як це виглядає у східних церквах, але у Католицькій щороку на Пасху, у Страсну Суботу відбувається відновлення обітниць хрещення.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ----------

Основна мета хрещення навіть у традиційній Церкві - синівство Боже, а вже тоді влиття у лоно Церкви.

7. ABDURAKHMAN

Правильно:
    Не був похрещений при народжені у традиційній церкві за це понесеш вічну кару в пеклі. І байдуже що ти робитимеш при житті . Справедливо, нє?

8. маюнка

розумію. але мене більше цікавить те, який зміст у хрещення вклав сам Бог, Христос?
    є можливість їх відновити,я знаю. це добре. тому так і написала. але ж це не є примусівкою. і слава Богу. я писала про те, наскільки зміст хрещення зараз відповідає тому, який вкладався в нього в біблійські часи.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто... ви жалієте, що вас похрестили у несвідомому віці?

10. ABDURAKHMAN

Дивіться така ситуація:
    припустімо нехай 95% громадян України є охрещеними християнами при народжені. 10% із них стане вбивцями, 40% із них стане злочинцями, 20% стануть просто безбожниками і 25% стануть дійсно християнами.
    А як ви думаєте світові диктатори були похрещені?

Хрещення має символізувати духовний стан людини, її покаяння і прийняття нею Господа Ісуса Христа. Це має бути Свідомий, Особистий Вибір людини.
    Хрещення це повне визнання того що людина присвячує своє життя сужінню Господу.
    Учні Ісуса були охрещені у свідомому, зрілому віці коли отримали грунтовне свідчення.

11. маюнка

я жалію, що таке "хрещення" називається хрещенням. це мало б називатись якось інакше.

тобто, так, фактично, - жалію не маю нічого проти цього обряду як символу приєднання до Церкви. але як хрещення в біблійному сенсі він викликає у мене певні сумніви.

рішення про хрещення людина повинна приймати самостійно - адже, це акт її посвяти себе Богові, життю в Христі і зречення (омивання) своїх гріхів...

Останнє редагування: 23 січ 2010
    • Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрещення це....... як ви багато епітетів, припущень тут написали... хрещені мають, хрещені повинні і т.д...

А хрещення, як писала Даяна - то обітниця Богу. Пр це сказано у Біблії. А обітниця Богові була віддавно, ще до Христа. І такою обітницею було обрізання.
    А скажіть-но будь-ласка, в якому віці євреї робили обрізання?
    -Декілька днів після народження. Чомусь у євреїв не виникало питання, мов чого так рано, або то тре свідомо робити і т.д.
    Тепер... таке запитання: Ісус прийшов, щоб наблизити людей, до Бога, чи віддалити? Напевно наблизити... То чому виникає запитання і звідки такі застереження? Всі переживають, мов от похрестили дитину у ранньому віці, несвідомо... А от, якщо людина у помре, неохрестивштсь, то всім байдуже.

Я думаю, що питання, вірніше "проблема" раннього прийняття хрещення - вєянія новоспечених релігійних течій і придумані вони з однією ціллю - вплинути на людину і перетягнути її у свою громаду, прикриваючись гаслом: свідоме хрещення, але вже у своїх адептів.

скажіть, Маюнко, кому воно зашкодило? Я не чув, щоб комусь зашкодило хрещеня у віці немовляти. Так само, як воно не шкодило евреям давати обітницю, так, як воно не шкодило апостолам (обрізання), так воно не шкодить буль-кому й зараз.
    Я не бачу у тому біди, а ви?

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

Незнаю, але припускаю.

Але ж.... До чого то питання? Хрещення - то ще не спасіння. Воно напевно не дає гарантій.

13. ABDURAKHMAN

Так, і ви до цього дійшли. Це є добре.

Дитина що померла при народжені згідно догм Загальновизнаного християнства в кращому випадку попаде в 'Чистилище'.
    Думайте... Думайте в що ви вірите...

14. маюнка

я не казала, що шкодить. але не треба відходити від суті. хрестяться у Христа. як може дитина у несвідомому віці хреститись у Христа? і як вона може зрікатись гріхів? і яких? (окрім первородного).

це все одно що "покаяти" людину, а не людина кається сама...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Колись, коли мій тато важко хворів, його лікар до купи виписаних перед тим ліків виписав йому ще якісь пігулки. Коли тато спитав, чи це допоможе, то лікар сказав, що мало ймовірно, що чимось поможуть..., а потім, додав, усміхаючись: "Але й не зашкодять...:)"
    Так само і хрещення немовлям нікому не зашкодить, але й не допоможе....
    А от свідоме хрещення- просто кардинально міняє людські долі в кращу сторону!!!! Знаю це на власному досвіді, бо прережив одне і друге...

16. ABDURAKHMAN

Християнам не було настанови обрізуватись, і так само не було настанови хреститись в несвідомому віці.
    Якщо обітниця, то хіба вона може бути дана немовлятами?
    Якщо ви себе відносите до відкинутого Богом ізраїльского народу, то їдіть і обрізуйтеся.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де сказано, що обрізання - обітниця Богу? Обрізання - це знак Заповіту з євреями (Буття 17:11). Оскільки покаяння не вимагалось, то тим самим у такий заповіт УСІ євреї входили автоматично. Тому там вік ролі не грав і робили це на сьомий день.
    А от Новий Завіт укладений зі всіма народами на НОВИХ умовах . Хрищення - це обітниця Богові (1 ПЕтра 3:21). через обряд "покаяння для прощення гріхів" (Луки 3:2).
    Під впливом ЯЗИЧНИЦТВА церковники придумали бізнесовий обряд освячення-окроплення водою. Що лише під цю єресь не підставляють: і старозавітнє окроплення кров'ю жертовних тварин жертівника, і Божі чуда, пов'язані з водою... Але фантазії залишаються фантазіями. Відбулася також ПІДМІНА ПОНЯТЬ стосовно хрищення. Замість хрищення - як обряду обітниці Богові (яку немовлята в силу зрозумілих причин дати не можуть) і покаяння, ВИГАДАЛИ, ніби хрищення - це обмиття перворідного гріха і захисне таїнство. Звичайно, що після таких фантазій і постають небіблійні абсурдні питання на кшталт:
    Адже людині внушили, ніби та вода -це захист і спасіння, ніби це таїнство і обмиття перворідногог гріха.
    "Я думаю, що питання, вірніше проблема раннього прийняття хрещення - вєянія новоспечених у 4-6 століттях (Дії 20: 29,30) релігійних течій і придумані вони з однією ціллю - вплинути на людину і перетягнути її у свою громаду, прикриваючись гаслом: "у нас таке ж саме вчення як у апостолів".
    Але небіблійні фантазії про освячення водою чи хрищення як обмиття перворідного гріха і захисне таїнство, залишаються сформованими під впливом язичництва фантазіями,незалежно від того, яка кількість фанатиків у них вірить, а хрищення (ЗГІДНО З АПОСТОЛЬСЬКИМ ВЧЕННЯМ) залишається обрядом покаяння і обітниці Богові.(1 ПЕтра 3:21 ; Луки 3:2). І кожен має право іти шляхом біблійних Божих вказівок і апостольських пояснень, чи шляхом гіпотез, уявлень, підміни понять, доповнень і перекручень.

Останнє редагування: 24 січ 2010
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але всі мудрі....

Так чого ж обрізання було зразу після народження? У несвідомому віці?

Хрещення у свідомому віці ВСІМ допомогло?

19. ABDURAKHMAN

Не всім дехто в силу обставин відступився від істини.

20. vov66

vov66 Well-Known Member

Хрещення - заміна обрізання
    У євреїв на восьмий день відбувається обряд обрізання.
    Оскільки Христос народився 25 грудня то обряд обрізання припадає на 1 січня, або народився 7 січня - то на 14 січня.
    14 січня християнська церква відмічає Господнє обрізання.

а де твій аватар? :)