Язичницьке християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Даяна, 13 січ 2010.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну і як ті постанови суперечать моїм твердженням? Поясніть.

2. I see light

I see light Well-Known Member

Огромное спасибо автору! Корни языческих празднований - были задолго до любых других религий на землях Украины. Знание о прошлом- и есть самое важное- не забывать своих предков , их обычаев.

почему я буду праздновать языческие праздники:
    - я не хлебороб, но хлебушек кушаю
    - мы не понимаем большинства обрядов, но наши предки были гораздо грамотнее в этих вопросах
    - лучше не поспать пару часов но приобщиться к древним могучим силам Природы
    - потому что я - верю в мудрость предков моего Рода, Слава Богам и Предкам нашим!

3. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня, пане Миху.

Суперечить самим прямим шляхом.
    Нас закликають уникати всього нечистого, від усього, що не від Бога. Натомість маємо перебувати у вірі та правді, любові та терпінні, смиренно приймаючи вказівки дані нам у Біблії.
    Якщо піднімати питання про обряди виключно із точки зору наших намірів, то чи буде таке поклоніння Богу прийнятне в Його очах? Він просить нас щоб ми уникали від лукавого, а ми замість того, щоб проявити покірність, послушність продовжуємо перебувати у нечистоті, але оправдовуємось тим, що цю нечистоту ми використовуємо для прославлення Бога... Уявіть собі хірурга, що підійшов до операційного стола із брудним халатом або із брудними чи порватими рукавичками. Його наміри зрозумілі - він намагається врятувати життя, але скільки користі, у такому вигляді, він принесе хворому?
    Ви ставите запитання: "Ви вірите в Бога, чи обряд?". Таким чином людина, що не святкує повинна докоряти собі бо вірить в обряд, а не у Бога?! Це запитання взагалі беззмістовне. Так, Бог сильніший від будь-якого обряду, однак чи його сила має значення? Він має її виявляти для того, щоб допомагати людині, котра не дотримується його настанов?

Пороздумуйте над такими віршами:
    "14 Не преклоняйтесь под чужое ярмо с неверными, ибо какое общение праведности с беззаконием? Что общего у света с тьмою?
    15 Какое согласие между Христом и Велиаром? Или какое соучастие верного с неверным?
    16 Какая совместность храма Божия с идолами? Ибо вы храм Бога живаго, как сказал Бог: вселюсь в них и буду ходить в них; и буду их Богом, и они будут Моим народом.
    17 И потому выйдите из среды их и отделитесь, говорит Господь, и не прикасайтесь к нечистому; и Я прииму вас.
    18 И буду вам Отцем, и вы будете Моими сынами и дочерями, говорит Господь Вседержитель."

(2-е Кор., 6:14-18)

• Подобається Подобається x 1
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Золі, ми вже звертали увагу ваших "братів". В вас українська мова заборонена? Як інакше пояснити, що ви постійно цитуєте Писання на іноземній мові?

5. Zoli

Zoli Well-Known Member

:) Не хотів Вас образити. Вибачте :give_rose:

Просто користуюсь онлайновою Біблією, де можна швидко знайти потрібний вірш та не тратити час на набирання тексту - просте копіювання... Економія часу...

Так сталось, що натрапляю на російськомовні Біблії...

Ось знайшов електронну версію перекладу Огієнка (надалі користуватимусь нею):

14. До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?
    15. Яка згода в Христа з белійяаром? Або яка частка вірного з невірним?
    16. Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!
    17. Вийдіть тому з-поміж них та й відлучіться, каже Господь, і не торкайтесь нечистого, і Я вас прийму,
    18. і буду Я вам за Отця, а ви за синів і дочок Мені будете, говорить Господь Вседержитель!
    (2 Кор. 6:14-18.)

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А учнями апостолів - то вже вигадка?

7. Pedro

Дякую. І я користуюсь онлайн ( маю 5-6 англійських Біблій різних перекладів), але завжди натрапляю на український переклад.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

посівання - то нечисте? гм.... Нечисте - то жертвоприношення божкам, поклоніння їм... от беру я пшеницю і кидаю на підлогу... шо в тому нечистого?

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Повторюю: я у контексті звернула увагу на ПЕРЕКРУЧЕНІ поняття (решта частина питання, - до теми "апостольська церква і сучасне християнство").

10. Levko

Levko Well-Known Member

Рим.14:14 Я знаю, і пересвідчений у Господі Ісусі, що нема нічого нечистого в самому собі; тільки коли хто вважає що за нечисте, тому воно нечисте.

Тит.1:15 Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління.

• Подобається Подобається x 3
  11. Pedro

А я не розумію, який такий гріх святкувати Різдво чи Великдень? Я маю на увазі по-справжньому святкувати. Ще раз пригадати, яку велику ціну Бог заплатив за наше визволення, подякувати йому...
    Памятаю деякі факти з минулого. Великдень, Різдво, Трійця... Люди готуються, святковий настрій... Здається і комуністи роблять вигляд, що теж святкують. Один сусід, свідок Єгови якраз знаходив на перший день свят якусь наглу роботу чи своєю поведінкою хотів показати, що ті всі події йому десь...
    Питання - хто найбільше грішив, тобто знеславлював Бога?

12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Де в Новому Завіті Ви прочитали що це необхідно робити? І звідки Ви взяли що я зичеські звичаї прийнятні для християн?
    Чомусь християни перших двох століть не мали такої потреби.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ми прославляємо Бога у святкуванні не з інструкції, а просто так. І якщо у Біблії не заборонено, то значить можна.

Рим.14:14 Я знаю, і пересвідчений у Господі Ісусі, що нема нічого нечистого в самому собі; тільки коли хто вважає що за нечисте, тому воно нечисте.

Тит.1:15 Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління.

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви на контест віршів дивились?

14. До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?
    15. Яка згода в Христа з белійяаром? Або яка частка вірного з невірним?
    16. Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!

Цікаво чому вшановування Бога робляться саме в днівшановування язичеських Богів.
    Згадайте що ставалось з ізраїльтянами коли вони намагадись славити Бога на власний розсуд?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що прославляння правдивого Бога можна будь-коли і будь-де, незалежно від того які свята божків є в той самий день. Чи ви вважаєте, що наприклад сьогодні прославляти Бога не можна, бо сьогодні припадає язичницьке свято?

---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:58 ----------

не впрягаємося.

згоден.

супер!!!

І що ви тим хотіли сказати?

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Як дивитеся на те, аби на купальські свята стрибати через вогонь, ворожити і шукати в лісі руту, прославляючи Бога?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. стрибання через вогонь? Та прошу дуже. Якщо то помагає людині... нема проблем.
    2. ворожіння - ні. Ворожіння не може бути сумісним з прославлянням Бога.
    3. Руту? Та хоть папороть. Справа не в тому. Просто, коли колядуєш, чи сієш, то прославляєш Бога словами, якщо знайти спосіб прославляти Бога, шукаючи руту, то чому ні?

Вірити тре у Бога, а не ритуал, чи народні традиції.
    Кажу, бачив, як в Африці племя прийняло християнство. Так вони у церкві з бубнами, тарілками і підтанцьовкою... виглядало так оригінально, але якщо щиро, то не бачу проблем у цьому.

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Мета засівальників сьогодні ,як правило, не прославляти Бога, а зібрати грошей, а їхні щедрівки "сійся-родися жито-пшениця..." і ритуальні розсипання зерна за своїм змістом вказують на язичницький магічний обряд.
    Ось тут я з вами погоджуюсь, бо церковний спів (із серйозними обличчями учасників літургії) навіть на радісні свята (наприклад Різдво чи Воскресіння Ісуса) більше нагадує похорон, аніж радісне свято.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, до того питання можна підійти по-різному і відповідь буде різна.

Якщо б церква заборонила сіяння, колядування, знайшлися б ті, котрі сказали б: от церковники вигадали... нема такої заборони в Біблії.

Ну а раз дозволено, значить церковники теж вигадали.
    Як то кажуть, всім не догодиш.

Я думаю, Даяно, якщо ви вважаєте, що то нечисте, то краще вам того не робити. Якщо я вважаю, що сіяння, колядування є чисте, то воно таким і є для мене.

у чому ви бачите магію? Що магічне стається?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

То лише Мих тут пише, що можна УСЕ, про що немає прямої заборони. Більше подібного ніде не зустрічала. Про наркотики теж нема заборони, нє?.. але ....
    Та ніхто не боронить, це просто полеміка.
    Магічного нічого не стається. Я мала на увазі, що зміст є магічним, неначе від слів "сійся-родися..." щось зміниться. Язичники вірять, що зміниться, а християнину то ІМХО взагалі непотрібне, якщо він не вірить у той язичницький ритуал.

а де твій аватар? :)