хм... закони ентропії тут грають в мінус... чим далі тим гірше буде у нас після "офіційного дозволу вірити у Бога" - багато людей дійсно повернулися до віри... почали шукати але все з часом деградує... звичайно завжди існує надія на "вибух" або пробудження... але само по собі воно стається рідко і якщо наступним поколінням не показувати на власному прикладі - швидше за все у них буде ще менше віри і розуміння ніж у нас ну як хто? якщо це непокаяна перед Богом людина, що не визнала перед Богом і людьми своєї віри у Ісуса Христа і вірить собі у щось своє - тоді це просто напросто язичник (перепрошую, якщо це когось образило, я не кажу що він мусульманин чи буддист - але християнином є тільки та людина яка усім серцем, душею та розумом вірить у Христа як свого Господа і Спасителя, а не той у кого батьки у церкву ходять) "У Бога є діти а онуків немає" (с) я тут нікого не осуджую і пальцем не тикаю... за собою часто помічаю яка ж я ще язичниця... якщо ви християнин - тоді єдине, що можу побажати (собі в першу чергу) - жити і думати як християнин. той хто зодягнувся у Христа - усе життя його буде наповнене Христом і це все? краще вже починати з чистого листа... прийняти усиновлення свідомо, раз і назавжди і АМІНЬ! ніж туди-сюди... інакше це хрещення втрачає свою цінність... воно якесь потоптане виходить ---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ---------- "щоб зрозуміти що вино прокисло не обов'язково його пити до дна, достаньо і одного ковтка, в деяких випадках вистачає і понюхати" (с)
Тут мова йде про тих, що охристилися (дали обітницю Богові через покаяння на прощення гріхів, підтвердивши це символічним водним (а по суті духовним) очищенням), а не окропилися. Авжеж, лиш це не стосується розглядуваного питання.... хоча.... дійсно треба щось робити, і почати з того, щоб слідувати Його вказівкам, а не людським гіпотезам і вигадкам. Хотілось би, але практика показує, що з кожним поколінням число перекручень християнського вчення і вигадок зростає. Дякую за співчуття, взаємно. У моєму розумінні будь-яке відступництво від християнського вчення (Івана 8:31) є "припаркою", а особливо - язичницькі фантазії про різноманітні охоронні таїнства.
Стосовно спекуляцій на тему властивостей свтої води http://www.vesti.ru/doc.html?id=337387&m=2 ---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ---------- Хрещення опсанев Новому завіті відбувалось шляхом занурення людини у воду а не окропленням чи омиттям водвю. Якщо кількаденну дитину занурити в річку то відразу після хрещення ми перейдем до обряду поховання. В часи Ісуса хрещенню передувало поркаяння. Чи може каятись дитина? ---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ---------- В перщому столітті людина спочатку усвідомлювалазначення хрищення а вже потім охрещуваласью У вас чомусь навпаки.
Не і т.п., а ще на очищення гріхів. А якщо дитина тільки - но народилася, то які у неї гріхи крім первородного? От і виходить, що хрищення є очищення від первородного гріха. Так що Даяно, вєк жівітє, вєк учітєсь, а не уявляйте себе рупором апостолів. ---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ---------- можете пояснити що таке захисне таїнство? Чи то ви так в запалі і заодно? ---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ---------- а дитина має в чому каятися? Чи мусить перше нагрішити, щоб виконати покаяння? Ух і логіка, нє? А що до обмивання, занурення, скажу вам більше. Занурення має бути у річці і річка та має бути Йордан... ну щоб так, як у Біблії... Язичники ви, бо вірите не у духовне, а у предмети і прикмети. Хіба кількість води залежить від цілі та ідеї? ---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ---------- глупість! Скажіть, а восьмиденний хлопчик, якому робили обрізання свідомо укладав угоду з Богом? Він шось у тому розумів? То ж чому Бог наказав так робити? Даяно, я розумію, що для вас все зрозуміло, тому для вас таке слово, як таїнство є явним. Для церкви з 2000 історією є таїства, а для вас нема. Ви "все знаєте". ---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ---------- Ух ти.... "охоронні таїства".... Даяно, то вже не жарти, та покиньте язичницькі фантазії... Маю надію, що ви таки поясните звідки ви такого багажу набрали, нє?
Власне саме занурення маэ символычний зміст а не те в якій водой мі це відбувається. Не думаю що розсудливо змінювати практику встановлену апостолами. Хрещення немовлят немає нічого спільного з апостольськи періодом. Воно виникло значно пізніше і спочаткуіснувало лише в одній єпархії Те що хрещення позбавляє первородного гріха також немаєнічого спільного з апостольським навчанням. Звісн дитна може бути охрещена але в Новому завіті мова не йде про хрещення немовлят.
Сергію, а що буде з людиною, яка не охриститься, можете сказати? ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ---------- Ну як? А Даяна для кого приводила цитату Євангелія від Луки?(великими буквами, між іншим) ---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ---------- ну по великому рахунку - так. Адже християнами ставали дорослі люди, а не немовлята в апостольські часи.
а те що ці таїнства давніші ніж церква до уваги небертеься. Адже саме поняття таїнства або містерії є саме язичницьким
а звідки ви взяли що ми вправі визначати ї долю? Ми можемо бути впевнені що Бог зверне увагу на обставини цієї людини.
Переклад 1 Петра 3,21 в перкладі Огієнка не зовсім чітко виявляє значеннях рещення. Більші точний переклад цього вірша есть нечто подобное, спасающее теперь вас, крещение (не избавление от телесной грязи, а просьба к Богу о чистой совести), через воскресение Иисуса Христа, 22 который, взойдя на небо, находится по правую руку от Бога и которому подчинены ангелы, власти и силы. Крещение, по словам Св. Писания, является символом погребения греховной жизни уверовавшего
Це є посвята Господеві. Коли маленькихих дітей, чи й більших, батьки приносять, приводять до церкви і священнослужитель молиться за них, і батьки моляться і обіцяють виховувати дитину так, як їх вчить Слово Боже і вся церква молиться за цих дітей. Не гарантія, що ця дитина виросте християнином, але вона є під охороною Божою. А от коли вона виросте, коли її навчать і вона свідомо зробить вибір служити Богові добровільно і признати Його Своїм Спасителем, от тоді вона приймає хрищення, засвідчуючи свій вибір. І як ту обіцянку нарушує, тоді лише вона і тільки вона, несе відповідальність за це. А не те, що мене колись там батьки у недільному віці похристили, не спитавши мене, чи я того хочу. Шкода тільки, що тут форумляни православні і католики, так несамовито ( Мих аж качається зі сміху) захищають те, що їхні церкви неправильно роблять, не згідно Біблії. Здається лютерани теж христять дітей, але у дорослому віці мають друге хрищення по вірі. Але то я не досліджувала. Тому не буду говорити певно.
Ви дійсно вважаєте, що ваша віра від Вас? Я думав, що то Бог вибирає людину, а не людина Бога. (Нагадайте цитату з Біблії). А тому... мали ви свідомість, чи не мали - то немає конечного значення. То переше. Друге, що підтверджує перше, євреї робили обрізання хлопчикам у 8 днів. Вони мали свідомість у тому віці? Отож бо і воно. А якщо дитина померла у 5 років, чи 10, що тоді? Без обітниці, без змивання гріхів... то нормально? Так має бути, чи як? ---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ---------- З лютеранами все ясно, не буду говорити, але один раз побачив і того досить.
обрізання було символом угоди і проводити паралелб з хрещенням не доціляьно. Інакше дівчат хрестити було б непотрібно_))) Така дитина має надію на воскресіння. От в цих питаннях і криється ключ до розуміння -- воскресіння ше не є спасінням
Ви дуже гарно і правильно описали все, порівнюючи то зі східними шлюбними домовленостями. А багато церква їх вчить, що то плутання з окультизмом? Багато то священники говорять на проповідях? А як говорять, то дуже їх народ слухає? Всім цим забобонам слідують всі мої сокільницькі і несокільницькі українці.Одиниці тільки так не рахують. Може Ви, Віта, якраз серед тих одиниць. Та і як вони можуть слухатися дуже Церкву, якщо сама Церква набрала купу язичницьких ритуалів у свої служіння? Або ще тоді скажіть мені, чого того протестантські віруючі не роблять, не практикують всі ті забобони? Тільки не уподобляйтеся Михові і не говоріть мені про "адептів". Почалося, коли не було доступу до води ( а звідки така усвідомленість, що не було води? чи де то такі місця є, де нема зовсім води?), а закінчилося тим, що нині немовлят кроплять. Та і до чого тут біжуча вода? Написано, що Христос прийшов туди, де була біжуча вода? Чи Пилип скопця христив там, де була біжуча вода? У річці христили, у морі христили, у храмах взимку христять, де є резервуари( балії ) з водою. Малося на увазі повне погруження у воду. У нас тут щоліта на озері Вашингтон кілька церков христять.
Моя віра тільки від мене. Бо Бог дав мені вільний вибір.Я могла ним скористатися, а могла і ні. Як багато людей навіть з віруючих сімей роблять.Тому так багато покликаних, але так мало спасених. На решти Вам, Миху відповім пізніше, бо мені пора на роботу.