Язичницьке християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Даяна, 13 січ 2010.

1. Leri

Leri Well-Known Member

хм... закони ентропії тут грають в мінус... чим далі тим гірше буде
    у нас після "офіційного дозволу вірити у Бога" - багато людей дійсно повернулися до віри... почали шукати
    але все з часом деградує... звичайно завжди існує надія на "вибух" або пробудження... але само по собі воно стається рідко і якщо наступним поколінням не показувати на власному прикладі - швидше за все у них буде ще менше віри і розуміння ніж у нас

ну як хто?
    якщо це непокаяна перед Богом людина, що не визнала перед Богом і людьми своєї віри у Ісуса Христа і вірить собі у щось своє - тоді це просто напросто язичник

(перепрошую, якщо це когось образило, я не кажу що він мусульманин чи буддист - але християнином є тільки та людина яка усім серцем, душею та розумом вірить у Христа як свого Господа і Спасителя, а не той у кого батьки у церкву ходять)

"У Бога є діти а онуків немає" (с)

я тут нікого не осуджую і пальцем не тикаю... за собою часто помічаю яка ж я ще язичниця...

якщо ви християнин - тоді єдине, що можу побажати (собі в першу чергу) - жити і думати як християнин.

той хто зодягнувся у Христа - усе життя його буде наповнене Христом

і це все? краще вже починати з чистого листа... прийняти усиновлення свідомо, раз і назавжди і АМІНЬ! ніж туди-сюди... інакше це хрещення втрачає свою цінність... воно якесь потоптане виходить :sad:

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ----------

"щоб зрозуміти що вино прокисло не обов'язково його пити до дна, достаньо і одного ковтка, в деяких випадках вистачає і понюхати" (с)

Останнє редагування: 25 січ 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Тут мова йде про тих, що охристилися (дали обітницю Богові через покаяння на прощення гріхів, підтвердивши це символічним водним (а по суті духовним) очищенням), а не окропилися.
    Авжеж, лиш це не стосується розглядуваного питання.... хоча.... дійсно треба щось робити, і почати з того, щоб слідувати Його вказівкам, а не людським гіпотезам і вигадкам.
    Хотілось би, але практика показує, що з кожним поколінням число перекручень християнського вчення і вигадок зростає.
    Дякую за співчуття, взаємно. У моєму розумінні будь-яке відступництво від християнського вчення (Івана 8:31) є "припаркою", а особливо - язичницькі фантазії про різноманітні охоронні таїнства.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Стосовно спекуляцій на тему властивостей свтої води
    http://www.vesti.ru/doc.html?id=337387&m=2

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Хрещення опсанев Новому завіті відбувалось шляхом занурення людини у воду а не окропленням чи омиттям водвю. Якщо кількаденну дитину занурити в річку то відразу після хрещення ми перейдем до обряду поховання. В часи Ісуса хрещенню передувало поркаяння. Чи може каятись дитина?

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

В перщому столітті людина спочатку усвідомлювалазначення хрищення а вже потім охрещуваласью У вас чомусь навпаки.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не і т.п., а ще на очищення гріхів. А якщо дитина тільки - но народилася, то які у неї гріхи крім первородного? От і виходить, що хрищення є очищення від первородного гріха.

Так що Даяно, вєк жівітє, вєк учітєсь, а не уявляйте себе рупором апостолів.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

можете пояснити що таке захисне таїнство? Чи то ви так в запалі і заодно?

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

а дитина має в чому каятися? Чи мусить перше нагрішити, щоб виконати покаяння? Ух і логіка, нє?

А що до обмивання, занурення, скажу вам більше. Занурення має бути у річці і річка та має бути Йордан... ну щоб так, як у Біблії...

Язичники ви, бо вірите не у духовне, а у предмети і прикмети. Хіба кількість води залежить від цілі та ідеї?

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

глупість!

Скажіть, а восьмиденний хлопчик, якому робили обрізання свідомо укладав угоду з Богом? Він шось у тому розумів? То ж чому Бог наказав так робити?

Даяно, я розумію, що для вас все зрозуміло, тому для вас таке слово, як таїнство є явним. Для церкви з 2000 історією є таїства, а для вас нема. Ви "все знаєте".:haha:

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Ух ти.... "охоронні таїства".... Даяно, то вже не жарти, та покиньте язичницькі фантазії...

Маю надію, що ви таки поясните звідки ви такого багажу набрали, нє?

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Власне саме занурення маэ символычний зміст а не те в якій водой мі це відбувається.
    Не думаю що розсудливо змінювати практику встановлену апостолами.
    Хрещення немовлят немає нічого спільного з апостольськи періодом. Воно виникло значно пізніше і спочаткуіснувало лише в одній єпархії
    Те що хрещення позбавляє первородного гріха також немаєнічого спільного з апостольським навчанням. Звісн дитна може бути охрещена але в Новому завіті мова не йде про хрещення немовлят.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, а що буде з людиною, яка не охриститься, можете сказати?

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

Ну як? А Даяна для кого приводила цитату Євангелія від Луки?(великими буквами, між іншим)

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

ну по великому рахунку - так. Адже християнами ставали дорослі люди, а не немовлята в апостольські часи.

7. Сергій аспірант

а те що ці таїнства давніші ніж церква до уваги небертеься. Адже саме поняття таїнства або містерії є саме язичницьким

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, а що буде з людиною, яка не охриститься, можете сказати?

9. Сергій аспірант

а звідки ви взяли що ми вправі визначати ї долю? Ми можемо бути впевнені що Бог зверне увагу на обставини цієї людини.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді нащо хрещення?

якщо ми щось робимо, то ми чОгось певні, чи робито так, на всякий случай?

11. Сергій аспірант

Переклад 1 Петра 3,21 в перкладі Огієнка не зовсім чітко виявляє значеннях рещення. Більші точний переклад цього вірша
    есть нечто подобное, спасающее теперь вас, крещение (не избавление от телесной грязи, а просьба к Богу о чистой совести), через воскресение Иисуса Христа, 22 который, взойдя на небо, находится по правую руку от Бога и которому подчинены ангелы, власти и силы.

Крещение, по словам Св. Писания, является символом погребения греховной жизни уверовавшего

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я не про це.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Це є посвята Господеві. Коли маленькихих дітей, чи й більших, батьки приносять, приводять до церкви і священнослужитель молиться за них, і батьки моляться і обіцяють виховувати дитину так, як їх вчить Слово Боже і вся церква молиться за цих дітей. Не гарантія, що ця дитина виросте християнином, але вона є під охороною Божою. А от коли вона виросте, коли її навчать і вона свідомо зробить вибір служити Богові добровільно і признати Його Своїм Спасителем, от тоді вона приймає хрищення, засвідчуючи свій вибір. І як ту обіцянку нарушує, тоді лише вона і тільки вона, несе відповідальність за це. А не те, що мене колись там батьки у недільному віці похристили, не спитавши мене, чи я того хочу. Шкода тільки, що тут форумляни православні і католики, так несамовито ( Мих аж качається зі сміху) захищають те, що їхні церкви неправильно роблять, не згідно Біблії. Здається лютерани теж христять дітей, але у дорослому віці мають друге хрищення по вірі. Але то я не досліджувала. Тому не буду говорити певно.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви дійсно вважаєте, що ваша віра від Вас? Я думав, що то Бог вибирає людину, а не людина Бога. (Нагадайте цитату з Біблії). А тому... мали ви свідомість, чи не мали - то немає конечного значення. То переше.
    Друге, що підтверджує перше, євреї робили обрізання хлопчикам у 8 днів. Вони мали свідомість у тому віці?

Отож бо і воно.

А якщо дитина померла у 5 років, чи 10, що тоді? Без обітниці, без змивання гріхів... то нормально? Так має бути, чи як?

---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

З лютеранами все ясно, не буду говорити, але один раз побачив і того досить.

15. Сергій аспірант

обрізання було символом угоди і проводити паралелб з хрещенням не доціляьно. Інакше дівчат хрестити було б непотрібно_)))
    Така дитина має надію на воскресіння. От в цих питаннях і криється ключ до розуміння -- воскресіння ше не є спасінням

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

аааааааа, то вже питання про те, що немовля у своєму віці несвідоме, вас вже не турбує?

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви дуже гарно і правильно описали все, порівнюючи то зі східними шлюбними домовленостями.:)

А багато церква їх вчить, що то плутання з окультизмом? Багато то священники говорять на проповідях? А як говорять, то дуже їх народ слухає? Всім цим забобонам слідують всі мої сокільницькі і несокільницькі українці.Одиниці тільки так не рахують. Може Ви, Віта, якраз серед тих одиниць.
    Та і як вони можуть слухатися дуже Церкву, якщо сама Церква набрала купу язичницьких ритуалів у свої служіння?
    Або ще тоді скажіть мені, чого того протестантські віруючі не роблять, не практикують всі ті забобони? Тільки не уподобляйтеся Михові і не говоріть мені про "адептів".

Почалося, коли не було доступу до води ( а звідки така усвідомленість, що не було води? чи де то такі місця є, де нема зовсім води?), а закінчилося тим, що нині немовлят кроплять. :) Та і до чого тут біжуча вода? Написано, що Христос прийшов туди, де була біжуча вода? Чи Пилип скопця христив там, де була біжуча вода? У річці христили, у морі христили, у храмах взимку христять, де є резервуари( балії ;)) з водою. Малося на увазі повне погруження у воду. У нас тут щоліта на озері Вашингтон кілька церков христять. :)

18. Сергій аспірант

Турбує інше - обрізання було прямою вказівкою Бога - хрещення немовлят результат домислів.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Моя віра тільки від мене. Бо Бог дав мені вільний вибір.Я могла ним скористатися, а могла і ні. Як багато людей навіть з віруючих сімей роблять.Тому так багато покликаних, але так мало спасених. На решти Вам, Миху відповім пізніше, бо мені пора на роботу.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

аааааа, то вже турбує інше?

а заборона є? чи то вже ваші домисли?

а де твій аватар? :)