Януковичу браво!!! (2)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Володимир Вишня, 12 бер 2011.

?

Чи зрозуміє Донбас, що ПР - це відвертий кримінал?

1. таки прозріє

49 голосів
    47,6%
  2. ніколи не прозріє

54 голосів
    52,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

2. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Най Янукович не плаче,же го на Галичині не люблять...
    Люблять ,та й ще як! І мову люблять,і свободу слова ,і яко президента також.Нозі готові цілювати...
    Та он подивіться самі вісті з ріденького села Трускавця!
    о_О

http://www.youtube.com/watch?v=_X4PsDtJI0o#

Останнє редагування: 4 вер 2012
  3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 1
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

За разговоры на кухне о власти украинцев и прессу будут сажать на три года

Принятие закона Верховной Радой (ВР) о возвращении уголовной ответственности за клевету приведет к тому, что простая дискуссия людей против власти может стоить для каждого как минимум три года тюремного заключения.

Ось так, хлопчики й дівчатка, в цьому розділі б'ємо чолом партії і уряду. Василь п'є шампанське.

• Подобається Подобається x 3
  5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Президенти України та Польщі відкрили меморіал жертвам тоталітаризму у Биківні

Віктор Янукович та Броніслав Коморовський відкрили меморіал жертвам тоталітаризму на території заповіднику "Биківнянські могили" у п'ятницю, 21 вересня.

Як передає агенція Інтерфакс, глави держав поклали квіти до меморіалу жертвам репресій, до пам'ятника знаку польських поховань та до братської могили.

"Разом викриваючи та засуджуючи злочини сталінізму, відновлюючи історичну справедливість, ми не тільки виконуємо свій обов'язок перед загиблими, ми виконуємо свій обов'язок перед майбутніми поколіннями", - заявив Янукович під час церемонії.

Своєю чергою, президент Польщі сказав, що його країна довго чекала цього моменту та нагадав, що сталінізм губить не лише людей, але й людську пам'ять.

"Правду про Катинь захищали родичі жертв", - сказав Коморовський.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

КОЛЕСНИЧЕНКО: ПЕРЕВОДИТЬ ИМЕНА НА УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК БОЛЬШЕ НЕ НУЖНО

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Рецепт давно прописаний у "Матриці" ;)

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

Схоже, єдине розумне. Адже "Джон Браун" (як чужеземне і геть нерідне ;) ) не пишемо як "Іван Брунатний".

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви не праві, Іван - це єврейське Йоханан. Чому його пересобачили, най пишуться в паспорті Йохананами. І потім, мені що, харківського Миколу вже не називати Миколою, буду казав "Здоров, Ніколай"?

9. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

UBR, сьогоднішня стаття "Украинскому автопрому осталось жить пару месяцев". Це з приводу зростання економіки і покращення вже сьогодні...Першим мені сподобався другий абзац, але і далі...

10. аксакал

Чому ж неправий? Ви самі приводите як нісенітницю повернути Йоханана для: 1) Івана, 2) Джона, 3) Яна тощо. ІМХО, якщо харківський Микола є москалем, най буде Ніколай, одразу буде видно, "хто є ху" ;) :) А якщо він є нормальним українцем, матиме право записатись і на російськомовній сторінці "Миколай".

11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

І буде гемор наприклад зі спеллінгом по телефону: "-Не Світлана, а Свєтлана? - Та ні, С-В-Е російське, ну як СвЭтлана якщо читати українською. А моя коліжанка - Свитлана, С-В-Ы широке..."

12. kym

kym Well-Known Member

Часом щось і добре зроблять...

13. аксакал

Так дуже просто визначатись - спитати, та Світлана є нормальною українкой чи москалькой.
    А будемо прізвичаюватись, що російське ім'я і українськек ім'я - різні речі. Чому поляка Янека не звуть Іванком? Тому що ІНОЗЕМНЕ.
    ================
    А зайшов я на цю гілку заради ось цього:
    Нєкляєв: "Стало ясно, что власть хочет еще больше раздробить позицию оппозиции, которая до сих пор не имеет единого плана насчет этих "выборов". Власти очень выгодно, чтобы часть оппозиции участвовала в этой компании, часть – бойкотировала… Режим хочет, чтобы оппозиция ушла в "избирательную кампанию" во время, когда политзаключенные сидят в тюрьмах. Это принципиальный момент для власти. Пока есть хоть один политзаключенный – лично я ни в каких «выборах» не участвую, ни в каких других политических акциях, кроме акций по освобождению политзаключенных. Но я знаю некоторых лидеров партий, которые говорят, что не стоит увязывать наличие политзаключенных с этой компанией… Пока есть политзаключенные – это означает, что мы не участвуем ни в каких политических кампаниях, кроме акций по освобождению политзаключенных. Некоторые «акцтывисты» предлагают обсуждать возможный формат участия в «выборах», но политзаключенные существуют. Раз так, то нечего и обсуждать..."
    http://www.charter97.org/ru/news/2012/9/22/58774/
    Якщо вибори гарантовано змухлює влада - можливо, є сенс?

14. аксакал

УВАГА! 29 жовтня:
    facebook.com/events/455320697845777/

• Подобається Подобається x 1
  15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

"-" за "москльку"
    Українською - як чується - так i пишеться. Не треба нiчого видумувати. Якщо батьки назвали сина - Николай, то це не Микола.
    I - навпаки.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

От іменно, не треба нiчого видумувати, це грецьке ім'я, в оригіналі звучить як Nikolaos. А все решта - похідне, так що українські і російські варанти між собою рівнозначні. А прізвище Миколаєнко, по-російськи "Николаенко", в СРСР так і писали, тому що грамотність була не в приклад краща за нинішню, де кожен що хоче, те й робить з цією українською мовою.

17. Boris_Kiev

Свого часу подібний шурхіт був і в Естонії - але чомусь швидко заспокоювалися. Естонський закон про мови встановив пріоритети щодо фонетики і транслітерації. І щоден естонський росіянин на ім"я Михаил не вмер від того, що в документах став писатися Mihhail.

З іншого боку - київська дівчинка (переможниця конкурсу з української мови для школярів) при отриманні паспорту заявила, що хоче називатися Анною, а не Ганною - її бажання задовольнили без проблем.
    Де проблема, я не розумію?
    Ось у татар і гагаузів проблеми справді можуть бути - тюркські голосні літери не мають фонетичної відповідності у мовах слов"янських.
    Якщо розвинути ідеї Дальневосточника, то татарам і гагаузам в українських паспортах імена слід друкувати "специфічними" літерами?
    Әә, Өө, Үү, Җҗ, Ңң, Һһ Ққ, Ғғ, Ўў
    Не кажучи вже про китайців та в"єтнамців (кожна голосна може бути в кількох звуковисотних тонах). :)

Останнє редагування: 25 вер 2012
    • Подобається Подобається x 3
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Все одно як не крути, а об'єктивно вона є Ганна.

19. Boris_Kiev

Віднесемо це до фонетичних уподобань блондинки :)
    Її українська - бездоганна (факультет журналістики, на 1 курсі отримувала персональну стипендію від Ющенка).

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В деяких регіонах старі люди кажуть не Андрій, а Гандрій, тому я розумію чому Ганна.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)