Я ж, Smeet_е не Гіпократа мав на увазі, а ту клятву лікаря СРСР, яку Ви давали випускаючись із інституту... Ой-йой... Хто ж знає, кого що чекає... Хто правий, а хто винний, хто праведний, а хто грішний... ??? ---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ---------- Коли я можу питати, вимагати, домовлятись тощо я їду в військовий шпиталь. А коли мене ношами занесли в прийомний покій і отямився я на слідуючий день, то цього зробити я не міг фізично... На рахунок особливого ставлення, то через добу мене військовим транспотром перевезли до Львова в шпиталь... То за що? За те, що перелякана дружина не знала що робиться? Досить... То стоматолога можна вибирати, косметолога... Який кращий, і який дешевший... І то тільки приватного... Який має СВІЙ кабінет...
Нема, вже Василю, нема клятвоприймача.... всьо, крапка... ---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ---------- Ніхто не забутий, ніщо не забуто....
Тобто кінці в воду? Але ж є клятва лікаря України... Чи, не смію питати, і цього "клятвоприймача" Ви вважаєте недійсним? ---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ---------- Тільки одне "но". Все питання стоятиме у тому, ХТО згадуватиме!
ПРИСЯГА ВРАЧА СОВЕТСКОГО СОЮЗА (с изм. и доп., внесёнными Указом Президиума ВС СССР от 15.11.1983 — Ведомости ВС СССР, 1983, N 47, ст. 722) Получая высокое звание врача и приступая к врачебной деятельности, я торжественно клянусь: все знания и силы посвятить охране и улучшению здоровья человека, лечению и предупреждению заболевания, добросовестно трудиться там, где этого требуют интересы общества; быть всегда готовым оказать медицинскую помощь, внимательно и заботливо относиться к больному, хранить врачебную тайну; постоянно совершенствовать свои медицинские познания и врачебное мастерство, способствовать своим трудом развитию медицинской науки и практики; обращаться, если этого требуют интересы больного, за советом к товарищам по профессии и самому никогда не отказывать им в совете и помощи; беречь и развивать благородные традиции отечественной медицины, во всех своих действиях руководствоваться принципами коммунистической морали; сознавая опасность, которую представляет собой ядерное оружие для человечества, неустанно бороться за мир, за предотвращение ядерной войны; всегда помнить о высоком призвании советского врача, об ответственности перед Народом и Советским государством. Верность этой присяге клянусь пронести через всю свою жизнь.До слова, коли на зорі СРСР, Ленін з Луначарським призначали зарплату лікарям, то Ленін казав так призначимо їм чисто символічну зарплату, а народ їх прокормить. Ось присяга яку давав я. Порушив я її на рахунок комуністичної моралі бо прочитав, як поборники тієї моралі масово розстрілювали людей, морили голодом і відправляли на Сибір. Покажіть мені який з пунктів присяги порушив я чи інший лікар.Ви ж мене не знаєте, і не знаєте чи беру я гроші чи ні , за що беру і за що не беру,Це ж лише ваші догадки відносно мене особисто.Тай згадайте, як Ви порушили військову присягу , приймаючи присягу на вірність Україні.Ви що не з того тіста зліплені? Нема СРСР , всі присяги тій державі канули в лету.Між іншим,військові переприсягання організували, а медики ні.Присягу лікаря СРСР давали,а потім коли СРСР не стало, медики не переприсягали, а тільки ті що діставали дипломи в Ураїні присягали як лікарі України. Тепер викладіть свою думку як може присягати молода людина, батько якої виложив з сімейного бюджету: на лікувальний факультет 90480 грн, на стоматологічний факультет 106 850 грн це тільки в касу, я не кажу про вартість проживання в місті студента і інші розходи, на безкоштовну роботу -чи на зарплатню в 1000 грн за місяць. Та держава і одним і другим сама штовхає людейна те що Ви казали. Це так само як платне навчання в юридичному вузі.Чи буде суддя судити без хабарів, якщо він платив за навчання і немало.
До речі, в наведеній Вамі присязі, нема заборони брати з хворого гроші. Тому хабарники-лікарі її де-факто і не порушують, навіть і сьогодні...
Я, чесне слово, знав, що Ви цей аргумент вважатимете основним... Крім, звичайно, відсутності, як пан Мих сказав, "клятвоприймача". Але це лірика. Про Вас особисто я, здається, жодного слова не сказав. І не вважаю себе вповноваженим говорити про всіх лікарів гамузом. Крім того і живу я в Україні. І не гірше Вашого знаю реалії її життя. Так... Пияк, який хоче "сухого" Ропопорта, повинен платити, лайдак, який хоче лівий лікарняний, повинен платити, "електровіник", якому влом стояти в загальній черзі, повинен платити, хто не хоче дільничого лікаря, а хоче світило з області, повине плати... Тут навіть не може бути розмови. Про совість і мораль надавачів таких платних послуг наразі не на темі. А от чому пересічний громадянин, робітник, селянин, порговець за направленням з поліклініки повинен платити лікарю в лікарні за його службові обов"язки? За які такі витрати на навчання бере гроші санітарка, щоби винести судно? М.М.Жванецкий От за це, пане Smeet, я і поставив Вам мінус, на який Вам начхати... Але спитаю: хтось силоміць тягнув того батька, чи то пак, молоду людину? Є ще дещо, але формат форуму не дозволяє вислослюватись щиро...
Рідко я погоджуюсь з паном Василем, але тут згоден на всі сто. Не можна виправдовувати злочинні вчинки, якимись важкими обставинами, бо так можна виправдати любий злочин...
Так і я про що.Розумієте, тут головний обвинувачувач віртуальний совок.(я не VasMT маю на увазі). Чому коли сантехнік, чи електрик бере гроші,відремонтувавши Ваш кран-це називається гонорар, або якось інше.Чому коли репетитор працює і готовить студента до вступу це нормально, а брати гроші за відновлення найдорожчого що в людини є здоров"я це хабар.Чому поставити квадратний метр плитки по 15 -20 доларів це плата за роботу, а оплата лікаря це хабар. Хабарники у нас майже всі.Починаючи з політиків (всі гроші, які платять членам виборчих комісій. виборчих штабів всіма партіями чорним налом-незаконні хабарі, вони також неоподатковуються).Всі заробітчани, які працюють за кордоном(там вони податки платять)а в Україні не платять, але їхні дружини і діти вчаться в школах України і вчителів оплачує держава, але батьки цих дітей не оплачують податки цій державі-це теж ухиляння від податків(вони фактично мали б забирати туди свої сім"ї і ті держави мали б платити за їхнє навчання і медобслуговування.).Хіба платять податки за ті сотні тисяч і мільйони земельних участків які вкрали чиновнки різних рівнів і продали.Просто так хтось колись з партійної еліти сказав на лікарів хабарники і так і пішло гуляти по світу.Державна система сама зробила так, бо вони це робили перш завсе для себе, щоб ніколи не платити.У нас в Мукачево є християнський медичний центр(чому він так називається я не знаю), факт той, що там роблять аналізи, приймає терапевт, гінеколог, дерматолог, окуліст.Платять за прийом невелику суму гривень так з 40-50. І за аналізи=-загальний аналіз крові-гривень 20.Так от там черга на 3 місяці вперед.Люди не проти платити, люди хочуть прозорості. Не думати а скільки йому дати, а може дам стільки,а це мало, а дам більше, то може забагато. Там(в християнському центрі все прозоро, хворий платить 50 гривень за прийом, і спокійно заходить і думає про те як його вилікують, а не про те, скільки дати лікарю і чи не замало це буде). Держава маєвстановити прозорі відносини між пацієнтом і хворим.Люди мають мати високооплачувану роботу і медичне страхування-лікарі високу зарплатню і високу кваліфікацію .Якщо будуть добре платити зможуть і спитати. Ну чому ж лірика. В 1982 році, підполковник в Чернівцях вимагав хабаря в мого батька, за те що мене не відправить в Афган, хоча він цього не вирішував.Підполковник теж приймав присягу офіцера. Не повинен платити, лікарю в даному випадку повинна платити держава, але вона не платить, бо багато платить за гелікоптери і площадки для них, за житло вищого керівництва і їхні закордонні вояжі, на зарплатню депутатам в якихбезрозмірні апетити, через двійну бухгалтерію всього бізнесу, через податкові пільги наближених до президента(я не уточнюю якого-всіх що були) осіб, через те про що я писав вище і т.д.Через це два суб"єкти лікар і хворий є в заложниках у держави.Один не має що платити, а лікар немає чим кормити свою сім"ю.От вони починають думати за себе самі, хоча б це мала робити держава. А раз самі, значить бувають перекоси в різні сторони і серед пацієнтів і лікарів.Система сама заставила лікарів бути такими. З тієї 1000гривень лікар має робити ремонти в палатах, купляти обладнання.Подивіться в лікарнях. там вже майже нічого державного немає крім стін, тай поштукатурених за ті кошти. котрі лікарям дали пацієнти.Я не знаю, як в Стрию але в Закарпаті так. Мінус Ви мені поставили за цитату з газети про Португалію.У Вас є діти? Ви їх вчили? Ви думаєте, я не хотів би свою дитину вчити безкоштовно? Ви думаєте, що я все життя на Гаваї з Багамами їздив? Я на морі був всього 3 рази. Я останні чотири роки у відпустці не був-вчив двох дітей. Куди мені було діватия.якщо на безкоштовний попасти неможливо.Самі викладачі казали.Там потрібний блат. Чи Ви вважаєте що дітей треба тільки родити а потім, як щенят викинути на смітник.