Не люблю примітивної музики -така буває і в репі, і в році, і в попсі, хорошу пісню чути відразу, хочеться підспівувати, але думаю, як би не було поганої музики, то не було би і улюбленої.
нууу, шансон ж є різним: є "блатняк" з виспівуваннями всіх "прелестей тюремной жизни" а є шансон, який виконували Піаф, Кутуньо..навіть не знаючи всіх особливостей мови, ну, навряд чи вони все-таки мали на увазі, співаючи про любов, "я сел за пахана, за дело"
Той ерзацшансон -тюремний фольк. Модернізована народна творчость ,то що раніше звали жалямі-скаргами. В Австро-Угорщини типу Виси лихiй на гаку а крук го дзюба у сраку. Кай муй милей поховани? На Ораве мороване порубалі чупагамі за овецкі за барани.
Ой чупаго, цосік ви гань паре песнічек з собоу помердалі Ваша пісня мікс типа Майне лібе доннерветер шнапс сальцесон хох яволь
Взагалі-то шансон вперше виконували французські музики - шансонье. Але я Вас запевняю, зеківський бидлячій "шансон" ніяк до нього не причетний. Шум - це noise. Так-так, стиль такий. Є люди, які слухають шум Шум - це теж свого роду музика)))
Jailhouse Rock Тюремний Рок був добрий фильм а файна музика з Елвисом. Може хтось колись й тюремний фольк нам смачно заспiває.
Томусь що нiмецка марка i cовецька одiнаково називалися але совецька коштовала копієчку.Цінності з часем змінюються тепер рідкісна копійчна марка може сто німецьких коштувати.
Цієму шансону майже 90 років. Такі старі витримані сибирско -еврейскікіе бувають зовсім не погані. 1. Эх, шарабан мой, американка, Какая ночь, какая пьянка! Хотите пейте, посуду бейте, Мне все равно, мне все равно. 2. Бежала я из-под Симбирска, А в кулаке была записка. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 3. Один поручик, веселый парень, Был мой попутчик и был мой барин. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 4. Вся Молдаванка сошлась на бан, Там продается мой шарабан. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 5. Привет ворам, рецидивистам, Шиш *мусорам и активистам. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 6. Все на войне, да на гражданке, А воры все на Молдаванке. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 7. Зачем нам пушки, зачем нам станки, Когда нас любят на Молдаванке. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 8. У нас в Одессе — шути всерьез, Здесь дружба дружбой, а деньги врозь. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 9. Я гимназистка шестого класса, Денатурат пью я вместо кваса. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 10. Продам я книги, продам тетради, Пойду в артистки я смеха ради. Ах, шарабан мой, американка, А я девчонка, я шарлатанка. 11. Эх, шарабан мой, американка, Какая ночь, какая пьянка! Хотите пейте, посуду бейте, Мне все равно, мне все равно. Бан — вокзал. Молдаванка — старый район Одессы. Мусора — блюстители порядка. Станк — станковый пулемет. Слова и музыка — 1914-1920 годы. Текст и мелодия записаны с напева ансамбля "Мираж" (1981). надал- haim1961 * варiант- смерть
Вобще слушаю разную, практически всех стилей, но не люблю джаз, блюз, черезчур тяжелый рок. П.С. Еще народные песни чукчей и племени холохоло П.П.С. Поплавский, Вакарчук, Козловский - вне конкуренции
To Бойцовская Рыбка Шансо́н (фр. chanson — «пісня») — француські естрадні пісні кінця 50-60-их., у стилі кабаре. З ними у багатьох бабусь францужанок пов'язані наймиліші любовні спогади. Радянські виконавці хотіли перебрати щось собі з цього стилю, але все на що вистачило душевної лірики і чистоти серця - це тупувата, блатна пісня. На мою думку, російський шансон - це чистої води деградація. Французьку музику я обожнюю. Послухайте колись Yann Tiersen.
хм...вважаю що музика повинна щось донести до людини...... за часів Баха музика(мелодія) містила у собі ряд символів...які означали слова....і без тексту можна було зрозуміти про що йдеться.....гГ..)) навіть якщо взяти музику ХХст...думаю тоді більше думали про зміст.....композицію......зараз нажаль в більшості все надто примітивне........сама інколи берусь за голову й думаю як до такого можна докотитись.....(я не говорю про всю сучасну музику..... зараз звісно є прекрасна музика.... а є й примітивна.....жалюгідна.....яка дедалі збільшується.....можливо вона просто імпонує,або ж знаходиться на тому рівні розвитку людини...... хто його знає.....)
хе-хе..)) я аж ніяк не згідна що шансон це французькі пісні КІНЦЯ 20ст....шансон зародився значно раніше...близько 15-16ст......його виконували французькі маністрелі.... шансон часто був танцювально-жартівливого характеру й містив у собі ясний французький колорит ))
Я ненавиджу альтернативний рок - те що вийшло в кiнцi 90х - початок 2000х. Як коти дранi на парканi виють. ФУ! Хоча я люблю справжнiй рок - Аеросмiт, ЕйСiДiСi, Вен Хейлен, Ролiнг Стоунс iтд...Куiн,
Поплавський, Козловський - згідна. А от чого Вакарчука до цього списку "улюбленців" добавили - не зрозуміла Але кожен має свій смак - і про це не сперечаються, як казав класик.
Кстати, а Поплавский не со Львова? А то странная какая-то тенденция: сравнительно много певцов родом оттуда.