ага, тільки від слів не буває синців і ребер зламаних... Б'ють жінок ті, хто крім жінки нікого вдарити не вміє, яка би ситуація не була.... лохи, коротше. Ми колись з чоловіком гуляли ввечері, і бачили, як один "чоловік" свою жінку "виховував". Мій його так навчив, що довелося швидку викликати... Як каже народне прислів'я: "Язиком хоч в ср...ку, а рукам волю не давай!"
- распространенное заблуждение. Основано на том, что женщин бьют И те, кто кроме женщины никого ударить не посмеет (на женщин им сил хватает). Но это статистика на один раз, слабого ударить проще решиться, а дальше всё зависит от реакции - бьют того, кто это позволяет, даже если это лось в два раза тяжелее тебя. Если тот "учитель", которого Ваш отправил полечиться, бил жену в первый раз, то может, ему на пользу и пойдёт. Если нет - то только хуже будет. Впрочем, Ваш мужчина показывал себя в первую очередь перед Вами...
На сто процентів згідна. Ляпас у емоціях ще можу зрозуміти (не виправдати), побиття - це клініка, питання - як жінка дозволила довести стосунки до такого рівня, залишаючись в них, повторне і постійне биття - це вже клініка у тієї жінки, котру б"ють. Я чоловіків ніяк не вигороджую, але жінка має бути також мати гідність.
Думаю багато залежить від жінки. Якщо вона подала повід (напилась як свиня, гульнула чи привселюдно обламала чоловіка) то ляпас напевно часто може мати місце. Якщо в сім’ї постійні побої та на це дивляться діти - то ради дітей це терпіти не варто. Це травма в першу чергу для них.І в житті це їм аукнеться. Не потрібно мучити себе і дітей наражати на негативні експерименти. Знайдеться в майбутньому порядна половинка. P.S. До речі, нерідко в такій ситуації, де все навпаки і дітей потрібно залишати чоловікові. В бувшій Совковії цього не хочуть признавати. Мовляв :"Як дитина без матері?" А як вона з такою матір’ю? (Чи батьком) Ге?!
Є тільки одна-єдина ситуація, яка виправдовує ляпас жінці - це коли вона втратила самовладання (істерика), і це загрожує її життю. Є у мене знайомий... Його дружина колись отримала посвідчення водія. Якось вони їхали вдвох, і вона була за кермом. І ось в критичній ситуації (їхали по мокрих рейках на вулиці, і машину трохи занесло) вона (на швидкості!) кинула кермо... закрила лице двома руками, і вперлася ногами в підлогу, ну і в акселератор (газ)... Чоловік схопив кермо лівою рукою, а правою дав їй ляпаса. Це їх і врятувало... І не тільки їх... Якщо у жінки істерика - краще просто утримувати її силою, слідкуючи, щоб вона не кусалася і щоб не зашкодила й собі також. Але іноді утримування може бути недосить. Ось подивіться це відео. У мене склалося враження, що тут лікувальний ляпас би не завадив. Звичайно, не зі сторони міліції. http://www.youtube.com/watch?v=DimdQZlvBTY
З вищепереліченими ситуаціями щодо застосування сили до жінки згоден...Хочу доповнити. Дзвінок у двері.Іду (добре що був удома!),відкриваю вхідні двері. Вривається розпатлане чудо жіночого роду з запахом алкоголю і криком "Степане,Степане!!" відштовхує мене (бо зненацька.Я того не чекав))) і лізе далі у квартиру. А дома дружина і мале дитя.Переляк був би немаленький... От і прийшлось...застосувати. Можливо,я в той момент і був недостатньо джентльменом..не пам"ятаю..
А то шо таке було, я глянула і не можу відійти,вона когось збила7 ---------- Додано в 11:46 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ---------- Мене ніколи не били (не було за шо) але я розумію,що в саме такій ситуації,як на відео ляпас,би не зашкодив .
Нічого не хочу добавити по цій темі,спірна вона.В житті,є всілякі підвохи.Я не прихильник бити жінок,просто згадав дві народні мудрості: "Ніколи не кажи,ніколи.",та "Жінка не бита,як коса не клепана." Хочеться побажати всім дописувачам,бути максимально мудрими і ввічливими,в різних ситуаціях пов"язаних з даною темою.Бо стосунки "чоловік - жінка",ой які не прості.
Я мою думку жодна людина немає права піднімати руку на іншу людину, неговорячи вже про насильство у сімї. В Україні явище насильства у сімї є дуже поширеним і небезпечним. Небезпечним тому, що це приховане правопорушення. Люди бояться говорити що вони є жертвами насильства а тим більше у дома. Жінки терплять, бо наша українська ментальність не позволяє їм сказати, що її бє чоловік, бо кажуть, що стидно, що хочуть зберегти сімю, що шкода дітей. Але це зовсім не логічно і дуже неезпечно для психічного здоровя жінки а особливо дитини. Діти дуже страждають коли бачуть що батько бє маму. І не може бути жодних виправдань людині яка розпускає кулаки. Якщо щось не підходить можна обговорити проблему або не жити разом якщо не можливо змиритися. Кожна людина особистість і биття її шкодить здоровю фізичному і психологічному. І взагалі шкодить здоровю суспільства.
Якщо по мирному не виходить притягати до відповідальності. Бо якщо це відбувається у присутності дітей і діти бачуть що поведінка батька не карається і визнається суспільством ми ніколи не припинемо коло насильства у сімї
описано вище...у Ваш дім-помешкання вривається неадекватна особа напідпитку..у помешканні рідня,діти..їх можуть сильно налякати..Особа на слова не реагує абсолютно, контакт з нею встановити неможливо.,Ваші дії?
По-перше людина не може вриватися коли Ви є вдома, значить Ви її впустили. По-друге людину можна силою виставити за двері, але не бити, можете самі собі зашкодити. По-третє, на мою думку варто людину затримати і викликати працівників міліції та написати заяву, бо деколи виходять абсурдні ситуації. Коли Ви абсолютно праві, але вдарили людину, вона піде зніме побої і ще Вас по судах затягає.
- Что "не выходит"? Уйти не выходит?Уйти всегда "выходит" (если муж не отпускает/угрожает, то заяву писать не думая), просто люди делают выбор: разойтись или посадить. Второй путь как правило материально выгоднее. Но вызывает вопросы: а что эти люди РАНЬШЕ делали вместе?..