Якщо ми не використовуємо політику, то політика використовує нас.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем serg-shs, 25 січ 2009.

1. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

бАлотуватися, вибач...

2. Field

Field Well-Known Member

Эх, жаль!))))

3. Olivi@

Olivi@ Well-Known Member

Ой, нееееет))
    Я в свои тоже питаю надежды. Возраст тут совсем не к фигам!

4. serg-shs

Надія ефективна , при наявності хоч яких дій. Можна брати приклад з американців (з тих, що за часів Вашингтона, та пізніше) Могли б залишити все на рівні Мексики, але якось спромоглися на констітуцію і певним чином повагу до цієї конституції... Тоб-то не лише надіялись, а ще діяли. (хоча діяльність без обдуманого плану нагадує працю мавп - зусиль багато - ефекту мало). :)
    Всеж таки градуючи и зважуючи, яким може бути суспільний рух(партія), який хоч якось стимулює державу до інтенсивного розвитку виникають питання: яка ІДЕЯ повинна привалювати, які ЦІЛІ потрібно обрати?

5. ostrov_Rabin

ostrov_Rabin Well-Known Member

так о том и речь
    должно быть что-то что нельзя купить за деньги, выменять или выпросить.
    У американцев это права и свободы гарантированные конституцией,в обмен на уплату налогов.
    Что есть сейчас у граждан Украины ?
    всё дезавулировано и задемагогизированно ,всё можно купить или выпросить...
    должно быть заново написано всё законодательство с изменением судебной системы,от назначения судей к выборности и до исполнения судебных решений...
    но это так долго и никому не нужно.
    проще сразу получить минимум прав и свобод пусть и не гражданином...

6. ostrov_NIKO

ostrov_NIKO Well-Known Member

Ой, боюсь, что это тоже одно из проявлений того, как нас использует политика... Нет?)))

7. serg-shs

Так мова про те і йде, що ті американці не чекали, коли ті самі свободи і права їм хтось дасть, а самі створювали їх для себе (звістно це все пройшло чималий еволюційний шлях). Хто має створити цю систему взаємодії серед людей з побудовою досить сильного, надаючого певні соціальні гарантії суспільства (мяко кажучи америкнці не багато досягли в останьму - тоб-то приклад "не дуже") для нас, зокрема для ВАС, та для мене, моєї сімї, американці? европейці? росіяни? українці при владі? - я наприклад бачу, що ніхто з названих нічого такого робити не хоче, а останні не можуть навідь перейти до розглядання закону про "відклик народних депутатів", "виборів по відкритих списках, та іньших накладаючого хоч якісь законні обмеження ма свою депутатську безглуздість... обіцяють, але навідь не починають працю над цим законом .
    ВЛАСНЕ, ПРО МЕХАНІЗМИ УТВОРЕНЯ ТАКОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ГРУПИ(громадського руху, партії), ТА ПРАЦІ ЇЇ НА БЛАГО СУСПІДЬСТВА, ПРО МЕХАНІЗМИ КОНТРОЛЮ ТА ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД САМОГО СУСПІДЬСТВА хотілося б поговорити.

8. serg-shs

Перші депутати незалежної України були людьми, яких поважали на підприємствах, їм довіряли, АЛЕ дуже скоро вони зрозуміли що Дружба - річ звісно класна, але машину, будинок, дачу, завод за неї не купиш, і довіра громадян легко була обміняна на легкоконвертуєму валюту... і все...
    Погляньте на Яценюка - все начеб-то добре, але зверніть увагу - "він вже підібрав пятірку", то б то це нова точно така партія під самого себе коханого, яка навідь в середені себе не буде виконувати демократичні принципи. І він хоче мене переконати, що "беде будувати демократію для України" - брехня... не вірю. То б то навідь вступи я в його партію, я можу отримати право голосувати тільки "ЗА", і чхати хтіли на мою думку наскільки б правельную, чи не дуже правильною вона не була....

9. serg-shs

Чомусь я не здивований, що проблема "Саме як, будувати демократичне суспільство ? (то б то де народ здійснює керування країною, а не те що цим терміном приховують ;) )" не має відгуку... Ну що ж - життя таке, яке воно є. ....
    P.S. Чи може алгоритм "антифлуд" (тоб-то українська) занад-то потужний ? ;)

10. ostrov_NIKO

А за якими ознаками було визначено, що його партія вже не буде демократичною?

11. serg-shs

він вже вибрав 5-ку, але ще не сформував партійні принципи...

12. ostrov_NIKO

може сформував для себе та друзів, а для широкого загалу ще відточує...

13. serg-shs

може й так, але яка ж тоді це партія? - очередной узкий круг ограниченых людей.
    Хотілося б якогось простого, але ефективного алгорітму функціонування партіі, та її підконтрольності, хотя б членам партії, включаючи тільки тільки прийнятитих. І що б не обовязково організатор партії був її незмінним лідером. Партійний ідеолог, та лідер, особа, що висувається на ту чи іньшу посаду - не одна і та сама людина.
    Певні ескізи у мене є, але краще врахувати різні думки. Може якась полеміка і буде. хз.
    Я розумію, що наявна політика відбила всяку охоту розбиратися у всіх політичних "завихах" різних партій і рухів, алгорітм працювання яких не сильно відрізняється від гри в наперсток. АЛЕ, що ж робити, якщо в наших реаліях іньшого способу вирішувати проблеми суспільства, окрім впливу на органи виконавчої влади, та участі в виборчих установах - НЕ МАЄ.

а де твій аватар? :)