Якою я бачу майбутню країну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 21 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

На разі поки що скажу, що таку складову, як інвестиції (як я розумію довгострокові зобов'язання необхідно, виключити зі схеми балансу. Якщо їх сума 10 млн. то 5 сплачується у звітньому періоді. Тому і просідання по капіталу.

3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Шедеврально! Хм... Я вот даже не знаю как вопрос поставить. Начнём издалека. Вы представляете себе себестоимость выработки киловатта из угля, дров, газа, или урана? А в чём будет оцениваться теплота, которую нынешние ТЭЦ так же вырабатывают? А ветряки? А энергия волн?..

Ко мне ревнуют. Как мило. :)

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Червоним я навів інвестиційну складову.
    Тут відбулося вилучення капіталу за рахунок вилучення з необоротних 0,5 і 4,5 з оборотних коштів. 2 млн маємо зріст заборгованості зі сторони покупців.

Як би виглядала схема, якщо вилучити інвестицію з балансу (щоб не обкладати її лишній раз податками)

Нехай баланс на початок місяця:

I. Необоротні активи - 20 (20) млн.

II. Оборотні активи - 20 (10 інвестицій)млн., у тому числі:

- Запаси: 12 млн.

- Дебіторська заборгованість за товари: 9 млн.

- Грошові кошти та їх еквіваленти: 9 млн.

Сума активів - 40 млн.

Пасив балансу:

I. Власний капітал - 35 млн.

II. Довгострокові зобовязання - 10 млн.

III. Поточні зобовязання - 5 млн.

Сума пасивів - 40 млн.

Нехай у звітному періоді: сума необоротних активів зменшилася на амортизацію на 0,5, збільшилася дебіторська заборгованість на 2 млн., був погашений довгостроковий кредит у банку на 5 млн., на поточному рахунку залишилося менше коштів, власний капітал збільшився за рахунок нерозподіленого прибутка.

Маємо:

Нехай баланс на кінець місяця:

I. Необоротні активи - 19,5 млн.

II. Оборотні активи - 23,5 (5 інвестицій) млн., у тому числі:

- Запаси: 12 млн.

- Дебіторська заборгованість за товари: 11 млн.

- Грошові кошти та їх еквіваленти: 5,5 млн.

Сума активів - 43 млн.

Пасив балансу:

I. Власний капітал - 38 млн.

II. Довгострокові зобовязання - 5 млн.

III. Поточні зобовязання - 5 млн.

Сума пасивів - 43 млн.

Тобто прибуток підприємства складе 3 млн, що пішло прямо на власний капітал. З цих 3 млн і потрібно стягнути податок.

Так виглядає з моєї точки зору...

---------- Додано в 01:45 ---------- Попередній допис був написаний в 01:22 ----------

В загальних рисах - так.

В гривнях по собівартості плюс прибуток на одиницю продукції :)

Так само.

Я розумію, що вас вводить в штопор. Вартість електроенергії на різних фірмах. Бачите, я знав, що вас зацікавить.
    Посилатися на ці відповіді я не буду викладу ще раз.
    ТАк собівартість різна на ТЕЦ, ТЕС, АЕС, ГЕС.

Але основне питання!!!!

Грошова одиниця

Хтось питав про собівартість золота, коли ним розраховувалися? Хтось питав, скільки народу згинуло на копальнях? Хтось спитав скільки коштує в людиногодинах 1 кг золота????

Ото ж. Це не мало ніякого значення. Всі вірили, що за унцію можна отримати 33 доляри. Так і тут. Важливо, щоб бізнес міг відштовхнутися від чогось і оцінити свою продукцію і послуги в незміній величині.

Забігаючи вперед я скажу більше.

Мова йдеться про гарантію!!! Сам папір вартий тільки паперу. Важливо чим він підкріплений.

5. borkhes

Хорошо, есть несколько замечаний:
    1. Технический прогресс будет ускорять инфляцию, строительство новых электростанций будет равносильно вводу новых печатных станков. Изобретение новых источников энергии может привести к событиям, подобным до описанных в "Гиперболоиде инженера Гарина";
    2. Если речь о киловатте, как о некой величине не обеспеченной реальными киловаттами, то переходить на неё можно хоть завтра. Достаточно все цены поделить на стоимость киловатта и всё. Что изменится?;
    3. Один из недостатков электроэнергии - невозможность её сохранить. Это не газ, который можно закачать в ПГХ и топить им зимой. Поинтересуйтесь как происходит управление энергосистемами Украины, как торгуют оптом электроэнергией, что значит покупка той или иной мощности на рынке... Покупают гарантии обеспечить эту мощность, а не её саму физически. Эти особенности придадут особый шарм финансовым операциям. :)))

Если же говорить о "Всі вірили, що за унцію можна отримати 33 доляри", то это действительно так было. Почитайте про золотой стандарт, до 70х он работал, потом бумажных денег стало нужно больше, нежели было золота. Инфляция это и есть плод того, что мы нуждаемся во всё большей денежной массе, а обеспечение этой массы растёт гораздо меньшими темпами. Если проводить аналогии, то недолгим "спасением" от инфляции может явиться ввод нового стандарта, например уранового, если мы об энергии говорим. Сменяли же друг-друга, бронза, серебро и золото... Так и тут, в качестве обеспечения должно быть выбрано что-то такое, чего хватит на довольно большую денежную массу. Золото уже не подходит, поэтому я предлагаю уран. :)

Блажен кто верует... :))) Свято, не подскажете кто вы по образованию? Явно не технарь, тот бы вспомнил про КПД, который наверняка есть куда ещё улучшать.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Класична помилка. Багато впав доляр, який був підкріплений золотом, після того, як відкрили купу нових копалень? Кожен хотів заробити. ...
    Нафта обезціниться, коли ціна на елен впаде???
    Вартість елен відкоректується і знову прийме свою незмінну ціну.

Саме так.

І це її перевага - не потрібно сейфів :)))

Саме так. Ви гадаєте у вас в гаманці є масло, м'ясо чи молоко? ;)

Це ви все про інфляцію - вбивцю віри в майбутнє і пасивний податок на лохів.
    Я розпочав мову про стандарт не прив'язаний ні до якої продукції. Це вічний актив (гарантія) який не втратить ліквідності.
    Подумайте, кому потрібно елен на суму 3 мрд дол??? Нікому. Бо це нонсенс. Але суми в міліони обналічити ще можна - виробництво алюмінію, міді, титану...

Це знову постійні коливання на ринку - хтось відкрив уранову шахту - ціна вниз. Хтось закрив - вверх. І довго така економіка встоїть? ;)

---------- Додано в 03:15 ---------- Попередній допис був написаний в 03:13 ----------

То ви маєте на увазі електродвигуни - підняти з 97 до 98 відсотків не враховуючи втрат на транспортування енергії до двигуна? ;)

---------- Додано в 03:16 ---------- Попередній допис був написаний в 03:15 ----------

7. borkhes

Доллар ничем не был подкреплён. Доллар это сертификат на владение определённой массой золота и всё. Он никуда не мог падать, т.к. соотвествие массы золота, которую можно получить в обмен на доллар было фиксировано.
    Вроде сами же сказали:
    Что-то не привязанное ни до чего не будет иметь исходно цены. :)))

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не перекручуйте.

Грошова одиниця
    Роз'яснення

9. borkhes

Это можно сделать и сейчас. Я же сказал, делим цены на стоимость киловатт/часа, гривну переименовываем в киловатт/час и привязываем к мощности электростанций государства. Что меняется?
    А что произойдёт, если т.н. денежной массы потребуется больше, нежели суммарная мощность всех электростанций государства? Ну вот возьмём продукт какого-нибудь энергоёмкого производства, например ту же выплавку алюминия. Скажем, хочу я вам продать столько алюминия, сколько его было выработано из всей электроэнергии вашего государства за 5 лет. Согласно исходной постановке задачи, каждый банковский билет должен быть обеспечен киловатт/часом. Логично, что в государстве не будет такого количества билетов, которое бы покрывало выработку энергии за 5 лет. Что делать? Отменять сделку?

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Відшкодування податку
    Процедура відшкодування
    Пропонується наспупна схема. Громадянин збирає чеки та квитації та подає їх разом із звітом про доходи. (будь-коли, але не рідше ніж раз в рік)
    В звіті вказується ідентифікаційний номер, сума доходу, (можна добровільно вписати джерела)
    Від усієї суми витрат, громадянину нараховується 5 (як пропонувалося) відсотків і повертається готівкою або перерахунком на рахунок протягом 10 днів. Відшкодування не може бути більшим ніж 5 відсотків суму доходу, задекларованому у звіті за поданий період.
    уточнення
    Примітка.

Для спрощення процедури подачі чеків, на чеках пропонується ввести штрих-код, який міститиме наступні дані:
    - Ідентифікаційний код продавця.
    - Дата, та час продажу,
    - сума,
    - (можливо вказувати код товару)
    Громадянин несе пряму відповідальність за достовірність наданої інформації. (оригінали чеків та квитанцій - не підробку) За правельність оформлення квитанції чи чеку відповідальність лежить на продавцю.

Зауваження
    Обгрунтування

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

Так і пропонується.
    Грошова одиниця
    Примітка

Абсолютно вірно. Але не потрібно ніяких запасів. Згенерувати можна більше ніж будь-хто заявить про конвертацію. (Одночасно - це абсурд, якщо не буде наведено прикладу)

Приклад

---------- Додано в 13:52 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

11. borkhes

За киловатты. Предположим на выработку этого миллиона тонн было затрачено 5 млрд. квт/ч., а Украина обладает суммарной мощностью в 1 млрд. квт/ч. Если каждый банковский билет должен быть обеспечен энергией, то в вашем государстве единовременно не может быть более 1 млр. квт/ч. Где возьмёте ещё 4?

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

Как это? С золотом там понятно - слитки отгрузили и всё ок, а с электроэнергией вы что, ждать предложите? Мол мы эту энергию за 1 год вырабатываем - сиди жди?

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ----------

Угу.

---------- Додано в 14:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

Взаємно.

13. borkhes

Тогда не совсем понятно, что вы имели ввиду под переходом на новую единицу.
    А это не ваше дело, куда я собираюсь деть электроэнергию. Надо. Здесь и сейчас. Вы сейчас приходя в банк снимать деньги даёте отчёт о том, куда их собираетесь потратить?
    Свято, я знаю как выглядели торги энергией в РАО "ЕЭС". А вы что об этом процессе знаете?

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

15. borkhes

Свято, вы задайте вопрос своей собеседнице с экономическим. Пусть она вам расскажет о том, какой объём денег должен всегда находиться в банке, исходя из каких требований эта сумма высчитывается и кто контролирует её наличие.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

17. borkhes

За тем, что в денежных отношениях никто никому не обязан обосновывать зачем ему эти деньги. Вы же знаете, что для предлагаемого вами варианта генерировать энергию несколько лет в финансовом мире есть термин "рассрочка". Я не хочу, чтобы мильён тонн алюминия мне оплачивали в рассрочку. Я хочу получить все деньги в течение недели и закрыть сделку. Ваша схема денежных отношений этого не позволяет.

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

Не давите терминами, не поможет. :)
    Достаточно будет в общем процесс описать. Там и понятно станет, должны ли у банка быть деньги, которыми он оперирует или гарантии банка - профанация чистой воды. :)

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

Вот тут неплохо описано: http://ru.wikipedia.org/wiki/Оптовый_рынок_электроэнергии_и_мощности

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

19. borkhes

При чём тут куда я собираюсь деть алюминий, с кем планирую чем рассчитываться и т.п. Речь о конкретной сделке. Я ведь правильно понимаю, что закрыть подобную сделку в течении недели будет невозможно? Да или нет?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Банк не зобов'язаний мати готівку що рівняється його балансовій вартості. Достатньо як і зараз мати коштів в районі 3 відсотків для термінових рахунків. Сальдо банку повинно бути завжди позитивне...

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

Якщо ви ведете до того, що вартість енергії різна під час торгів, то нехай і купують її тоді коли зручно. Гарантія - це гарантія. Тонами ніхто продавати не буде. Це лише гарантія держави, як третьої стотрони, що продукція яка виготовлена на заводі А буде оплачена не папірцями а гарантованими одиницями...

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Ні.

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:18 ----------

Це ваша схема не дозволяє!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)