Якою я бачу майбутню країну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 21 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. respekto

respekto миється в бані

Якщо гречка від селянина буде коштувати 8 гр - то всеодно буде вигідно вирощувати її. Тут політика.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Кому? Вам зі мною? Селянину? Баригам від крєстьянства?
    Гречка родить раз на три роки.( принаймі так нам пояснив мінагропром) 8,00 х 3 = 24 грн. А у наших друзів щороку родить...
    Знаєте приказку:
    Якби у нас можна було вирощувати два урожії в рік, ми би мали два неурожаї в рік! :)))

• Подобається Подобається x 4
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

На на фуршеті після семінару голів колгоспу підвипивші голови хваляться один перед одним своїми врожаями:
    - У мене цього року пшениця вродила, як телеграфні стовпи.
    - А у мене.... У мене ще рідша.

• Подобається Подобається x 5
  4. bayard

bayard Дуже важлива персона

не совсем так....дело в том что с этого года, как ни странно, большинство реформаторских законов поддаются внешнему аудиту, так например закон о Судьях и судопроизводстве был подан на рассмотрение Венецианской комиссии, Закон о пенсиях писался совместно с специалистами из МВФ, к Закону о админреформе привлекались консалтинговые фирмы из Франции и Польши. К слову сказать при Ющенко и близко такого не было. Пока неясно к чему это в конечном счете приведет, но наряду со всеми реформаторскими начинаниями власти, по мнению специалистов не происходит главного - борьбы с коррупцией, а это похоронит абсолютно все, все реформы, все законы, а главное время будут упущено...понимает ли это Янукович - не знаю...
    но уже сейчас виден раскол взглядов между Януковичем и Табачником, о чем заявила Герман))) Не так монолитна власть как ее рисуют)))
    конечно, любая медстраховка стоит денег

рост ВВП и уровень жизни который на порядок выше чем в Украине и РФ вместе взятых

никто же не говорит об избавлении от госпредприятий, речь идет об уменьшении роли государства в управлении.

а кто?

да какие там основы))) основы это взятки - называйте все своими именами)))
    а ответственности со стороны врачей по-прежнему никакой, ты можешь заплатить, а вылечат так, что потом инвалидом станешь, я таких случаев могу привести с десяток только среди своих знакомых, а если брать масштабы страны?
    моей маме 3 года назад делали сложную операцию, нужно было купить лекарств на 1600грн, хорошо аптекарь оказалась наша соседка по даче!
    половина лекарств вообще была не нужна! они их снова отдают в аптеку, и эта карусель может быть по нескольку раз - знакомая ситуация?
    поэтому взятка, ИМХО не должна быть основой страховой медицины...

• Подобається Подобається x 6
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Коби так добре було. Але ж усі ці закони не проходять по стандартах цієї ж веніціанської комісії. Так, що така співпраця - це лише фількіна грамота :sad:

Красиво грають дурку. Вам не здається? В мене перше питання виникає - чого його ще не зняли?
    А відповідь - ну дуже проста. Маємо хама в якості міністра. Він в поперек горла у всіх. Українцям, що заяви робить антидержавні і хамить. Москалям - що нічого не робить... Ось перед виборами його герман знімає і каже - дивіться, які ми хороші - такого поганого зняли...
    Побачите - Янукович ще квітки Бандері покладе... (вони підуть на все, лиш би не дати народу право на самоорганізацію.

• Подобається Подобається x 6
  6. bayard

я предположу что пан Свято говорит о сокращении функций чиновников)))
    наша инфантильность пустила корни еще при царе когда привилегии даровались а не зарабатывались своим трудом
    с тех пор мы и выбираем себе не политика-менеджера-президента а именно царя, при чем делаем это на всех уровнях, вплоть до местного депутата
    мы хотим чтобы за нас, кто-то пришел и все решил, все дал, наказал виновных
    а нужно понять что никто не придет, ничего не дадут, а накажут как правило тех кто выбирал
    ведь это мы же выбираем власть которая наделена поистине божескими функциями, а потом удивляемся почем какой-то вшивый донецкий суд отменяет звание героя присвоенного Президентом(!!!)
    вы в вдумайтесь в парадокс! а что если завтра Украина вступит в НАТО, а наш мэр на внеочередной сессии вынесет решение что Харьков вступать туда не будет)))
    и я вам скажу попытки уже были)) Добкин уже объявлял Харьковщину территорией без НАТО

Когда согласия нет, ни демократия, ни диктатура не обеспечат порядка, кроме самых жестоких и тиранических режимов типа Сталина или Муссолини. Уже при 30% активно несогласных порядок невозможен.

Порядок при Сталине нам лучше знаком. Власть регламентировала все – учебу, отдых, устройство на работу, увольнение, должности, зарплату, лечение, покупки, досуг и т.д. Заниматься чем-то, что не регламентируется, равнялось антисоветчине. На каждом сантиметре жизни были партийные и комсомольские организации, 1-е отделы. Отклонение от указанных процедур жестко каралось. Когда контроль ослаб, порядка не стало.

В 19в. когда Францию сотрясали революции и перевороты, де Токвилль задался тем же вопросом в отношении своей страны. Он подробно описал ее жизнь во времена Людовиков, обратив внимание на порядок, который был в те годы заведен. Государственный чиновник контролировал все. Работу мануфактур и агротехнику крестьян, ремонт церкви в селе и прокладку дороги. В результате такого порядка, по свидетельству де Токвилля, люди отучились договариваться и совместно что-то делать, им всегда нужен был кто-то, кто бы и объединил.

Американский социолог Патнэм изучил то же самое явление на Сицилии. 2 века назад в тех местах было Неаполитанское Королевство с таким же точно устройством. Потомки его жителей в объединенной Италии дополнили демократические порядки мафиозными отношениями. Мафия по Патнэму заменяет людям неспособность самим объединяться и взаимодействовать. Другой заменой может быть тоталитарная диктатура. Такая, которая проникает в самую глубину, контролирует все до мельчайших действий. Но практика показывает, что никакого диктатора не хватает надолго. А при распаде тоталитарной диктатуры опять возникает бардак и мафия.

Ни в одном законе невозможно предусмотреть всего. В демократическом обществе никто и не пытается. Есть множество неписанных законов, которые, тем не менее, все соблюдают. В демократии неписанные, но исполняемые законы считаются правом, ими руководствуется суд. У нас же неписанные законы считаются «криминальными понятиями». Как видим, кто на что учился.

Почему же у нас такое почтение к написанному, и пренебрежение к общим принципам права? Потому, что нет тех принципов, которые бы все признавали и соблюдали. Только если начальство пропишет, и будет контролировать.

Представьте некую аудиторию, которой поставлены вопросы. Как вы относитесь к частной собственности на построенные в СССР предприятия? Их надо приватизировать, национализировать, не трогать? Как Вы относитесь к частной медицине? Допустима ли она полностью, частично или не допустима в принципе? Как вы относитесь к воинам УПА? Их надо чествовать, проклинать или забыть?

Аудитория тут же разбивается на непримиримые группы, каждая из которых ни в чем не соглашается с другой. Хотя вопросы из разных сфер результат один, хоть в Харькове с Донецком, хоть во Львове с Тернополем. Причем, чем дальше спор, тем он ожесточеннее, тем дальше расходятся позиции спорящих. Диалог ведет не к компромиссу, а к раздражению и озлоблению. Это и есть неспособность договориться. Она же проявляется на каждом шагу. В невозможности договориться, чтобы благоустроить двор, подъезд, протестовать против убыточного решения власти, начальства, против теневых отношений.

- Давайте сбросимся и благоустроим двор, поставим детскую площадку?
    - Тебя политик прислал перед выборами?
    - Ты от фирмы, выпускающей детские площадки?

Без внешнего воздействия совместные действия невозможны. Если не начальник, значит корыстный политик или бизнесмен.

Нет желания научиться договариваться. Выработать общие ценности. Есть общее ожидание кого-то, Великого и Ужасного, кто придет и установит Порядок.

то к чему вы призываете и есть желание сильной руки)))
    кстати основатель либерализма фон Мизес - львовянин, и я думаю, что Украина просто обречена на создание либеральной экономики)))

Останнє редагування: 31 січ 2011
    • Подобається Подобається x 4
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви дуже правильно припустили :)

• Подобається Подобається x 2
  8. bayard

но часть рекомендаций все же выполнена относительно Закона о судоустройстве...

тут сложный вопрос....
    о каких-то коренных изменениях говорить рано...
    по поводу Табачника...я думаю что этот вариант нашего Геши)))
    Янукович очень не хотел его мэром, экс-наперсточник попал в мэры благодаря давлению еврейской диаспоры....
    Дело в том что я наблюдаю ситуацию очень похожую на ту которая возникла при Ющенко)))
    Он окружил себя пауками которые 5 лет грызлись между собой за власть...и в итоге вы сами знаете что получилось....
    Тоже самое делает и Янукович и скандал с Евро 2012 тому подтверждение...

• Подобається Подобається x 3
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

То інші країни через це теж проходили...:scratch_one-s_head:
    Це дає шанси і нам...

10. Locke

Locke невиправний реаліст

Якою я бачу майбутню країну

Недавно я бачив сон: Україна через 20 – 30 років:

Виробництва немає практично взагалі. Сільське господарство зруйновано вщент. Лише торгівля. Шувар і Південний злилися воєдино, територіально їх розмежовує лише вузька стежка. Всі торгують, але майже ніхто не купує. Покупці вимирають як клас, бо і нічого купувати. Своїх товарів нема, а китайські - ні за що купувати. Поняття «споживчий кошик» означає власне вартість кошика як тари. Освіта чисто символічна, і то за великі гроші. Престиж педагогів і науковців зростає, але зарплати зменшуються. Молоде покоління навіть і близько не чуло про такі професії, як токар, інженер, комбайнер. Навкруги лише менеджери, логісти, юристи, мерчандайзери і супервайзери. Тіньова економіка становить майже 90%.
    Навіть саму елементарну медичну допомогу можуть отримати лише достатньо заможні люди.
    Наука практично ліквідована як така. Старі науковці повмирали, а молоді торгують на базарах. Хто був проворніший – давно втік за кордон.
    Євросоюз нас не те що не приймає, а навіть не пускає на поріг. Хоча давно ввів безвізовий режим для мешканців Буркіна Фасо і Тринідад і Тобаго. На черзі Папуа Нова Гвінея. Росія приєднала би нас до себе залюбки, але чисто хіба зі своїх імперських міркувань, бо їй пів світу мало, а цілий забагато. А так ми і їй нафік не потрібні.
    Наступив транспортний колапс. Локомотиви, трамваї і тролейбуси, що були виготовлені ще за совітів давно відпрацювали свій ресурс, та і рельси також. Не кажучи вже про водогони, каналізацію і газопроводи, в більшості прокладені ще за бабусі Австрії. А нових ніхто не виробляє, та й купити за кордоном нема за що.
    У Верховній Раді розглядається законопроект «Про мови», де державною мовою хочуть зробити китайську.
    Триває розслідування по справі отруєння Ющенка, призначили 25-ту міжнародну експертизу тіла Гонгадзе. Опозиція сидить по тюрмах. Журналісти, яких не повбивали чи не посадили співають дифірамби владі. На телебаченні кожну годину реклами переривають п’ятихвилинними вставками фільмів. Міністром культури призначено Вєрку Сердючку.
    Хрущовки і панельні багатоповерхівки потихеньку валяться. Будується чуть-чуть тільки дороге елітне житло, про яке переважній більшості навіть і мріяти не можна. Зате по всій країні будуються мечеті, невдовзі їх кількість перевищить немалу кількість церков. Легалізовано легкі наркотики. Педерастія в законі. Сім’я з чоловіка і жінки не те що не в моді, а викликає насмішки у суспільстві…

Так, це був сон. Причому страшний сон. Поки що лише сон. Але якщо нічого не почати робити сьогодні, то цей сон вже завтра-післязавтра цілком може стати реальністю. І тоді вже буде пізно.

11. bayard

тут есть опасность...
    другие страны это проходили тогда когда между людьми было общее понимание совместного существования в пределах какой-то одной географической территории, легитимной на тот момент.
    В Украине я на данный момент не вижу никакого понимания. Харьков понимает по своему, Одесса по-своему, Донбасс по-своему...
    выходит так что становятся верными слова Маннергейма:
    Я хочу, чтобы в сознании будущих поколений запечатлелся лишь один урок: разброд в собственных рядах смертоноснее, нежели вражеские мечи, а внутренние расхождения открывают двери иноземным захватчикам.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

я оптимист поэтому думаю, что стакан еще наполовину полный)))

• Подобається Подобається x 3
  12. Alter

Alter Well-Known Member

а Ви таки песиміст ;)

13. nastinka

nastinka відсутня

ви поки що оптиміст, жлобре, що люди виїжають з України, нема чого тратити своє життя молодість і здоров'я на тих хто того не вміє цнувати. приєднуйтесь, якщо хтось знає про спільноту українців в моїх теренах дайте знати, нічого не можу знайти в інтернеті

14. VasMT

Cпробую висловити свою думку. Не буту фантазувати і мріяти за майбутнє. Хочу перетерти за шлях до нього...
    Це тільки думки. При цьому мої. Вони не прийнятні, бо дуже жорстокі...
    Як я вже казав, живемо ми зараз у королівстві кривих дзеркал. Україна поєднала найгірші риси капіталізму, соціалізму, націоналізму, комунізму.... і інших -ізмів. На цій суміші нічого путного не взросте. Тому треба міняти. Все міняти. Не реформувати, а нищити і починати заново.
    І ось як.
    1. Відмінити Конституцію.
    Кожну область зробити автономною. Аж до суверенітету. Зі своїми владами-радами.
    2. Розігнати міліцію, сбу, прокуратуру, суди, армію...
    Звільнити всіх держслужбовців і всіх бюджетників.
    3. Встановити економічну незалежність кожної автономії.
    4. Дозволити носіння зброї.

Все.

Всі розвинуті суспільства пройшли цей шлях за 200-300 років. Нам треба скорше. Бо так і залишимось біля туалету...

Останнє редагування: 31 січ 2011
  15. nastinka

nastinka відсутня

ну подивіься самі, знаєте ому у нас нічого нема? бо більшість українців ледащо!
    перший пункт у всіх стоїть як когось намахати, вкрасти збрехати, всі обманюють, починаюючи від супермаркетів завершуючи владою, янікувічі ваяють собі вілли, українці кажуть, що їм треба ще більше свят, чому зараз не садять за розвалювання на дивані цілими днями?
    а жаль, чесно жаль, одні пияки та наркомани, нація не те що псує свій генотип, вони взагалі паплюєать свій рід. у нас 1/3 чорноземів, і ми ніфіга не виводимо зато тут поля і науковці виводять генну кукурудзу, щоб вона краще розла схрещуючи гени, натомусть наші люди шукають якби то вкрасти,в українрі море заводів, а навіщо їх відкривати? той самий вітнам до прикладу має нафту відкрили офшори і продають, в україни є нафта, але у нас монополія нафіга нам заробляти гроші?
    чому нас не беруть в ЄС? бо кому таке "щастя" треба, нікому вірна відповідь, хто хочу людей котрі в свому місті курять і кидають недопалки на землю? перепрошую.
    звичайно це не всі, але більше частина...ми всі цьому свідки

---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

це рівноцінно з повішанням, ніби хтось прийшов до вас додому згвалтував вашу жінку
    юудуть війни як колись, може введемо ще князів?)
    підтримую міліцію варто залишити
    тоді буде велика інфляція бо до прикладу львів крім туризму гроші ніде не заробляє
    тоді Васічькі всіх нас перестріляють

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хоч у ваших словах є велика доля правди, але так і хочеться сказати, як в анекдоті -
    "Чур по ушам не стрелять!"
    "Чур по голове тоже!"

Найбільша перевага приватної зброї - це гарантія захисту своїх прав. І зброя необхідна, до поки інші не навчаться поважати ваші права - чи то мова, чи то край городу, чи то вами кровно зароблене чи зроблене.

А до поки взаємоповаги нема, лишається лише одна "повага" до міліції -
    Боятся - значит уважают...

17. VasMT

Ви неуважні.
    Я писав про суверенітет кожного суб"єкта. Хочете, запровадьте свою муніцепальну міліцію, службу безпеки, пожежну частину, потєшний полк... Платіть їм гроші і вимагайте чесного служіння. Торгуйте з ким завгодно, платіть податок, який в Львівському королевстві встановить світлійший круль Михальчишин. Воюйте з Соціалістично Республікою Черноуцією за територію. Об"єднуйтесь на добровільних засадах з Республікою Польщею, Волинським кантоном, Франківським валє...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ні, я читав уважно.

Для таких маніпуляцій - достатньо ввести місцеве самоврядування на кшталт Німеччини. Хоч, я думаю, як би це зробили ще в 91-му, то не було бизагальноукраїнської корупції... (про макроекономіку чули в нашому селі).

До речі на попередніх сторінках я пропонував місцеве самоврядування, яке би жило з місцевого податку - а саме з продаж. Тоді і конкуренція між областями могла би налагодитися.

• Подобається Подобається x 1
  19. VasMT

Це до прикладу... :)))

Та не достатньо. Держева (рос. государство) розрослось як ракова пухлина. У всі сфери суспільного життя впхалась. І її, державу, приходиться годувати тим, хто знаходиться в самому низу харчового ланцюга. Реформувати цього паразита неможливо, як не можливо вбити Вінду із Вінди. Питається, навіщо нам департамент аграрної політики, міністр сільського господарства, якщо у нас немає с/господарства? Навіщо нам міністр оборони, якщо нас нема від кого захищати?
    Тому повне знищення держави (рос. государства) у всій країні і починати будувати нову. А там побачим чия краща: Донєцка, Жиромирська чи Ужгородська.

20. nikolas

nikolas Well-Known Member

Нічо з цього не вийде,ні один суб"єкт довго не протримається.У нас поки що карма така - рабська.Керівники цих областей продадуть їх і продадуться самі,першим ліпшим,хто дасть на рило або в ..., а люди всі дружненько промовчуть:"Лиш би гірше не було".Історія з штатами тут не пройде.

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:09 ----------

Але ідея непогана!

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)