Якою я бачу майбутню країну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 21 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Пане Свято, Ви мене не зрозуміли.
    Ось приклад.
    Підприємство отримало сировину в середині місяця, а за договором з постачальником відстрочка нехай буде 15 днів. Тобто воно перерахує йому гроші за сировину в наступному місяці.
    Що відбувається з балансом? Активи збільшуються на вартість сировини, пасиви збільшуються на суму кредиторської заборгованості. Ось Вам і збільшення балансу.

За Вашою логікою підприємству треба заплатити податки з вартості сировини? Яке навіть ще не запущений у виробництво? Яке, можливо, в майбутньому згниє на складі?:crazy:

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Правильне питання, але для уточнення - тоді питання:
    Звідки взялися кошти на купівлю сировини? (з інвестиції чи таки з активів самого підприємства?)

6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Кошти ще не перераховані. Вони будуть перераховані тільки в наступному місяці. (Нехай це буде банківський овердрафт, яка різниця).

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

То вони (матеріали, сировина) не можуть рахуватися надходженням - їх не можливо ввести в баланс. Хіба не так?
    Хоч з другої сторони інша ситуація - коли кошти надійшли, а продукція не відвантажена на якесь число... (хоч зрештою згідно угоди її можна вже знімати з балснсу продавця...)

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Вам, великий мрійник, не здається, що вся розмова про державу у вас звелася до податкового кодексу?
    І навіть цей аспект Вами висвічується однобоко...
    Приміром Вас взагалі напевно не цікавить те, що Україна вже в СОТі і та, запропонована Вами Fata Morgana, тане на очах, так само як і саме явище. Достатньо порівняти ціну сільгосп продуктів у нас і у них...
    Так що фантазуйте далі. Мюнгхаузен Ви наш... :)))

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Чому? Вони вводяться в баланс.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Значить це можна зарахувати як прибуток у звітньому періоді.... А майбутні фінансові надходження підуть на сплату за отриману сировину і відповідно не увійдуть в прибуток наступного звітнього періоду...

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

А якщо це кредит банка? З нього теж треба платити податок? о_О

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Проблема в тому, що баланс може і збільшуватися, і зменшуватися. Але Ви чомусь вперто намагаєтеся взяти податок з збільшення балансу.

12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я даже знаю почему... "А то что же: один в семи комнатах расселился штанов у него сорок пар, а другой шляется, в сорных ящиках питание ищет." ;) Я быстренько прочитал, не понял вообще к чему стремитесь. Всё прям по Платонову, роем котлован для новой жизни, а что, как выглядит, зачем и надо ли - вторично.
    Свято, можно вас попросить сначала тезисно обрисовать ценности и цели "будущей страны?" Заранее спасибо за ответ по существу.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

В моїй пропозиції - ні.
    Повторюся:
    Ні, я пропоную спростити систему контролю за прибутками. Адже це просто і за одне корисно для інвесторів - відкритість суми капіталу (це і вимагають усі біржі світу)
    До того ж коли підприємство працює тільки на одну зарплату (державне припустимо) то в нього і не повинні мінятися активи. Якщо є ріст - значить є прибуток.
    Просто не розумію, навіщо потрібно оподатковувати інвестиції - це не прибуток, в них інше призначення!!!

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Добре. Якщо Ви не розумієте так, спробую сформулювати по-іншому.
    Підприємство у звітному місяці виготовило продукцію, розплатилося з постачальниками, з робітниками і т.д. , отримало дохід. А потім списало що-небудь зі своїх основних фондів. У результаті баланс зменшився, а підприємство ушло від податків. :)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви знаєте... за це я вас ледь в ігнор не відправив , як би не це:

Я схоже наводив відповідь на подібне запитання.

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ----------

Про цінності і тези наведу згодом. Головне, щоб все було максимально зрозуміло...

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

Так.

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нє, почекайте, пане Свято! Ви сказали: 35% від суми збільшення балансу в звітному періоді.
    Я Вам намагаюся показати, що збільшення балансу і прибуток - це взагалі не повязані речі. Приклад: яка різниця, що списали. Старе обладнання.

Я Вам ще зараз купу прикладів можу навести, як можна грати з тією ж дебиторкою. Наприклад, в кінці місяця відвантажили продукцію, а гроші за неї прийдуть тільки в наступному місяці. А потім - все по-новому. І баланс не змінюється взагалі.

Та за рахунок тієї ж амортизації.

---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цінності та цілі.

Хм.

---------- Додано в 23:32 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

Почну з зворотнього.

При списанні коштів на обладнання відбувається перенесення ватрості обладнання на продукцію. Так? (ті самі амортизаційні відрахування, щоб повернути інвестору).

Коли списують старе обладнання, його вартість має рівнятися "0" . Коли списується обладнання з не нульовою вартістю - його продають,

Не бачу суттєвої різниці.

18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Свято, такое ощущение, что основная цель вашего многостраничного опуса - нивелировать бюрократию мешающую бизнесу. Отчего бы не изобретать велосипед, а посмотреть на ту же самую Грузию, которая вроде бы сделала в этом направлении серьёзные шаги и отталкиваться уже от её модели?

Свято, но ведь это же не проблема в глобальном масштабе. Вы вот часто бегаете по ведомствам? Лично я - нет, хотя бюрократии выше крыши. Да и если речь о бизнесе, то всегда есть возможность воспользоваться услугами тех, кто делает это профессионально. Есть посредники, они сделают это за вас за небольшие деньги - это их бизнес. Кмк, бизнесу мешает изменение "правил игры" - потому все боятся вкладывать деньги во что-то кроме себя и своих сбережений.

---------- Додано в 01:01 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Добре, спробую пояснити Вам на прикладі у числах.

Нехай баланс на початок місяця:

I. Необоротні активи - 20 млн.

II. Оборотні активи - 30 млн., у тому числі:

- Запаси: 12 млн.

- Дебіторська заборгованість за товари: 9 млн.

- Грошові кошти та їх еквіваленти: 9 млн.

Сума активів - 50 млн.

Пасив балансу:

I. Власний капітал - 35 млн.

II. Довгострокові зобовязання - 10 млн.

III. Поточні зобовязання - 5 млн.

Сума пасивів - 50 млн.

Нехай у звітному періоді: сума необоротних активів зменшилася на амортизацію на 0,5, збільшилася дебіторська заборгованість на 2 млн., був погашений довгостроковий кредит у банку на 5 млн., на поточному рахунку залишилося менше коштів, власний капітал збільшився за рахунок нерозподіленого прибутка.

Маємо:

Нехай баланс на кінець місяця:

I. Необоротні активи - 19,5 млн.

II. Оборотні активи - 28,5 млн., у тому числі:

- Запаси: 12 млн.

- Дебіторська заборгованість за товари: 11 млн.

- Грошові кошти та їх еквіваленти: 5,5 млн.

Сума активів - 48 млн.

Пасив балансу:

I. Власний капітал - 38 млн.

II. Довгострокові зобовязання - 5 млн.

III. Поточні зобовязання - 5 млн.

Сума пасивів - 48 млн.

Що, зменшилося? Дивно, нє?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі, мені дуже сподобалося, як сказав один митець-журналіст Чечетову:
    Ви стільки крадете. Вкрадіть якийсь податковий кодекс нормальної країни!!! Польщі наприклад. Це ж для вас так просто... Я вас дуже прошу!!!

Так. Я не заперечую, що десь існують стабільні системи. Але для України неможливо в'їхати в нюанси ф'ючерсів... Нам потрібно підніматися з початку. Щоб ВСІ ВСЕ розуміли.

Та я не проти.

Не нагадаєте, якою статтею в ВВП вони фігурують ;)

А це со? :
    Думаєте, я це написав, бо мені так захотілося?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)