Якою я бачу майбутню країну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 21 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В середній школі?

Як, скажімо, допомогли б мені знання з астрономії знайти роботу?

Якщо мене цікавить мистецтво і історія, то я в ті сфері і буду шукати роботу, і якщо не буду знати щось про мистецтво, то знання астрономії не допоможуть ніяк.

"Мы все учились понемногу, чему-нибудь, и как-нибудь..."

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Уявіть собі, знаю... Крім того ще дещо, чого Вам до скону не взнати, але то пусте... Стає того, Що Ви про "державу" все знаєте...
    Ви маєте уявлення, що таке біотуалет? Ні! Поцікавтесь... Бо в армії такий мотлох не тримають... А навчання проводяться за планом... Серем-с...

• Подобається Подобається x 2
  3. Gron

Gron тафгай

Старша донька моїх знайомих саме у середній школі зацікавилась астрономією.
    Правда до цого вона дуже захоплювалась математикою:)
    Батьки лякали тим, що не дадуть розв'язувати задачі як не прибере у кімнаті.
    Зараз Алік з Ларкою розповідають, що ніколи б в житті не повірили, як на власні очі не бачили, що лежачі на дивані з ноутом можливо заробляти тисячі доларів і мати власний доступ до Хабла.
    Насправді крім школи, лицею, знадобилось ще два універа скінчити, але все ж зі звичайної школи почалося.
    PS Влассно мені більш довподоби Ваше ставлення, але винятки трапляються.

• Подобається Подобається x 4
  4. Un.Known

Хаббл - це круто, звичайно. Але я таки притримуюсь думки, що це - щасливий виняток.

Власне, коли я вчилась в школі, мені не приходило в голову порівнювати, порівнювати я почала аж тут, коли діти в школу пішли, а старша закінчила основну (základní) школу, тобто 9ий клас.

Ту саму астрономію ми вчили аж в десятому класі, тобто, вже коли здобували повну середню освіту, тут її мають вже в програмі неповної середньої школи. Не вчать у такому об'ємі, але достатньо, аби дитину (не)зацікавити. А ще в них проводять години профорієнтації, щоб допомогти визначитись із спеціальністю, зрозуміти свої можливості в майбутньому.

От що мені більше подобалось в нас (в минулому часі, бо не знаю, чи є ще такий предмет зараз в українській школі) - це уроки праці.

5. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Але вже зараз є можливість отримати таку освіту в Україні, коли після 7кл. можна за різними напрямами одержувати освіту.

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:12 ----------

Можу запевнити, що знання точних наук - не щасливий випадок, і наші математики, фізики,.. мають більшу вагу на заході, ніж економісти, менеджери,...
    Щодо уроків праці - є ще такі уроки. Моя дочка зараз в 5кл., вчать робити викройку і зшити річ (зараз наразі наволочка на подушку), потім трохи кулінарії,...

• Подобається Подобається x 3
  6. Gron

Gron тафгай

Коли мій навчався то були.
    Але вже неякі, в сенсі що молоток від паяльника може відрізнять, але верстат токарний від свердлильного вже ні.
    Взагалі, мій каже, що освіта нашого універу і та що він отримав у Європі, це дві великі різниці.
    Зараз у Штатах, особливої різниці з Європою не відчуває, але це мабудь залежить на кого вчитись.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гаразд. Тоді питання - історія астрономії - то не астрономія? Невже одні історичні факти не можна поєднати з іншими? Галілей тільки займався астрономією? Його не судила релігія? Все це було ще за мезозою?.... (Сподіваюся ви зрозуміли до чого я веду.)

Заставляти учнів на пам'ять вчити що таке парсен чи паралакс - це явне глупство, але що таке світловий рік - знати не завадить і чому в році 365,2500012 днів.

---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ----------

Можна в мистецтві використати космічну тематику - наприклад - Жан Мішель Жар

http://www.youtube.com/watch?v=x8dqzTl0vUI&feature=related

---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

Може ви не повірите, але якраз всього не знаю.

8. Un.Known

О, та я зовсім не проти, аби всі володіли основами знань. Але коли розширюється програма за рахунок інших якихось предметів - в результаті той, що цікавитиметься астрономією і той, що нею не цікавиться, отримають тотожний об'єм знань, для одного недостатній, для другого зайвий.
    Тут Ви мене трохи розсмішили.

Я не митець, я, скажімо, була екскурсоводом - не в обсерваторії, в галереях, замках. Завжди хотіла це робити. Як би мені допомогли знання з астрономії?

А те, Жарр чимось надихнувся - то такий самий виняток. Оригінально, бо на той час нічого подібного не було. (Але уявіть, Жарр мені ніколи і не подобався).

• Подобається Подобається x 2
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дуже потрібна річ. Практичні заняття особливо...

---------- Додано в 21:45 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Не конче, щоб все що викладається, було у списку контрольних завдань...

10. VasMT

Питайте щось розумне і не буде жодних проблем...
    Хочете я Вам розповім про польовий туалет? :)))

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Спробуємо

Дякую - це лишнє.

Краще скажіть - скільки в Україні танків, і яку кількість ви вважаєте доцільною. Було би добре, як би ви поєднали відповідь із порівнянням переоснащенних танків і тих, які зараз на озброєнні. Дякую.

12. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Можу розказати про біблійний польовий туалет...В Моїсейових законах всім євреям наказувалось, відчуваючі певну потребу, виходити за стан з лопаткою і викопувати ямку, яку потім закопувати;). Гігієні в давньоєврейській армії вже тоді приділялась увага:).

13. ovod

ovod Well-Known Member

свято
    такі проблеми я бачу при спробі змінити те що на даний момент є:
    1. влада в нас є горизонтального типу - кум, брат, сват, тобто якщо тре щось зробити то йдеться на поступки перед законом. Це означає, що нові люди повинні бути таким які не користуються блатом і не роблять поступок перед законом своїм друзям, родичам і іншим...
    п.с. батьки роблять все для того щоб син поступив, пішов на роботу і просувають в верх любими доступними засобами...
    люди такого способу мислення у владі нічого доброго не зроблять..
    п.с. вертикальна влада - це коли такого немає - як блат, допомога родичам і так дальше, тобто страх перед законом..
    2. відкритість економіки, тобто вплив на економіку країни ззовні -мвф, транші і то всьо таке решта..
    цікаво то описано тут http://economics.kiev.ua/ (я не спеціаліст в економіці може там і не зовсім точно, зате для мене цікаво було почитати), договори раніше підписані з мвф все-таки доведеться виконувати...
    3. навіть якщо люди будуть кристально чесними, то лишається проблема впливу зі сторони криміналу і людям, перед якими стане питання здоровя сім'ї чи якись там проект будуть думати про сім'ю...
    4. якщо нові люди будуть чесними, ідеальними і не будуть піддаватися впливу(в тому випадку якщо вони не будуть мати сім'ї і не мати компроматів, що досить складно піднімаючись по вертикалі влади), то лишається проблема - люди завжди будуть чимось недовольні. Влада то ідеальна, а вони по першому пункту лишилися ті самі, а нова влада це вже не допускає..
    5. Ідеальна влада для ідеальних людей, получається ми маємо те що заслужили, в загальному випадку...
    п.с. зробити людей довольними не вийде, якщо вони цього не захочуть... а поки що вони лишаються в першому пункті...
    п.с.2 без вирішення цих проблем, на мою думку, немає смислу змінювати одну владу на іншу - по своїй суті вона буде одинаковою...

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Влада завжди була - вертикально-горизонтальна (сила (силовики) завжди вище).
    Влада - це лише адміністратор закону. В нас вона вийшла з під закону і зайнялася бізнесом. Тому вихід один - зменшити кількість людей, які приймають рішення і ввести звітність їх - хоч перед кимось (народ напряму або керівник вище...)

Усі питання треба вирішувати в корені:
    Що таке поступити? Для чого? 5 років побути студентом (чи 5,5)? Бо для посади потрібно диплом? Відмінити закон, що вимагає диплом...(так нічого не вчать, а приватник сам вимагатиме дипломованого спеціаліста) І нарешті відновити поступання по балах - без усяких пільг. (Пільги (будь-які) я пропонував заборонити). Людина з мізками повинна нарешті цінуватися а не диплом. Диплом повинен сам заслужити, щоб його цінили... Нехай університети самі турбуються за свою репутацію.

Робота, просування - гарно жити не заборониш.

Система (будь-яка) підживлюється лише вірою в неї. Тому стару систему треба дискридитувати - щоб перестали вірити в поганий диплом, перестали вірити, що хабар спасе (допомаже), перестали на неї надіятися.

Але будь-яку угоду треба виконувати... Інакше не треба було підписувати... І Янек з Азаровим сяде, якщо не туди відправлять кошти...

Що до економіки - її теж можна розігрівати і студити. В нас вона під постійним душом - ліцензії, податки, хабарі, дороги, дурні витрати, ідіотська адміністрація бізнесу, купа інших дурниць - які можна заборонити за 2 дні. (повім детальніше, якщо цікавить - коротко - відмінити те, що і так не працює)

Якщо номер 102 не працює - повинен запрацювати номер 22 *калібр

Ідеалу не існує, як і ідеальних людей. Але і при кращій системі - люди стають кращими.

Так, але не тільки. Цю владу силою принесли в 39-му. (На Галичину) Ніхто її силою не викидав і вона досі є. (Починати треба з малого - щоб був приклад і мотив для інших)

Мотивація, мотивація і мотивація...

не треба надіятися тільки на кардинальні зміни... Можна заставити ЖЕК виконати свої обов'язки, можна створити спілку і відв'язатися від ЖЕКу, можна зібратися і зробити самосуд - народ ніхто ніколи ще не засудив.

15. VasMT

Уявіть собі табір хочаб однотисячної армії :)))...
    Тепер я знаю звідки взялась приказка: Пішов, як за море с...ти! :)))

16. ovod

ovod Well-Known Member

дана система мислення не зникне, хіба що будуть більше боятися перед тим щоб таке зробити...

якщо приклад цього діти бачать ще під час навчання, а потім використовують, то якими вони будуть керівниками?

може й так...

і що з того часу та влада не помінялась?

подивіться тут

як мотивацією ви поміняєте людей з першого пункту? - вони там назавжди..

згідний, тільки я про владу в загальному..

17. Yarema

Копається кілька великих ямок, які закопуються у міру заповнення;)...

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Керівник повинен виховатися сам - сильніший вверх. (В нас ніхто у владі не відповідає за людей, яких взяли на посаду. З'явиться відповідальність - з'явиться і відбір)

Трішки, але більшість старих кадрів далі на місцях. (Глянемо, що буде по тих виборах на Галичині. Маємо таки більшість вже своїх...)

То я читав ще 2 роки тому.
    Дещо з там наведеного трохи консервативне і не дивиться в корінь. Своїх поглядів не змінив від тоді, лише посилив :)

Конкуренцією. Спробую детальніше написати вже з нового року. (троха обдумаю)

19. Yarema

ПОЗДОРОВЛЯЮ ВСІХ З НАСТУПАЮЧИМ НОВИМ РОКОМ! БАЖАЮ ЗДОРОВ'Я І ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

• Подобається Подобається x 6
  20. ovod

ovod Well-Known Member

то ви згідні з тїєю казкою про 5 процентів?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)