Якою я бачу майбутню країну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 21 лис 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Это Вы зря.
    Я конечно понимаю, что высоким армейским чинам, которые подкатывали УАЗами к самому началу мероприятия, проводимого в полевых условиях, отхожее место не к надобности... Оно, начальство, и под кущем разок помочится может, смачно рокотнув.
    А вот инженерная наука гласит совершенно противоположное. Придя на место выполнения задачи, кроме всего прочего командир обязан указать л/с расположение сего элемента фортификационного оборудования.
    А гр.Свято как всегда слепил горбатого, ибо всегда в Сибири, да и во всей России, и наш уважаемый сибиряк это подтвердит, обживать место начинали с туалета, следом шла баня, а уж потом дом.

• Подобається Подобається x 5
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хороший допис - гарно пасує до теми:

:good:

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Подобається Подобається x 4
  4. ovod

ovod Well-Known Member

на мою думку, питання зміни системи чи людей в системі є головним і без його вирішення складно щось думати дальше... я трохи писав про це тут http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=51538&page=3

• Подобається Подобається x 1
  5. Полковник

Полковник миється в бані

А вот ППР гласит совсем противоположное.
    Первое отделение - устанавливать палатку.
    Два бойца из 2-го отделения - устанавливать "буржуйку".
    Все остальные в лес за ельником и дровами.
    Установили, затопили, обогрелись, обсушились - пошли сортир строить.

• Подобається Подобається x 4
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ось і я так думаю...

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:54 ----------

Освіта

В школі потрібно, щоб були такі предмети:

Основи медицини - викладатися повинні знання пов'язані з першою допомогою потерпілому, лікарським препаратам, що лежать в аптачках першої необхідності - бинти, джґути, пігулки від серця, ...
    Учням можна розповісти - які хвороби є найпоширеніші - їх ознаки і яку допомогу треба надавати в першу чергу.

Поведінка в стресових ситуаціях - яку допомогу слід надавати потерпілим в надзвичайних ситуаціях і як зберегти спокій під час незвичних подій - шторм, ураган, злива, блискавка, землетрус, техногенні катастрофи - аварії, руйнування будівель, враження струмом, інше.

Основи бізнесу - як заробити перший кусок хліба, як оплатити рахунок, як не купити непотрібну річ...

• Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Для цього непотрібно предметів, принаймі, у початкових загальноосвітніх школах.

Україні потрібна фундаментальна освітянська реформа, ІМХО.

Я не педагог, але коли порівнюю системи, то висновки не на користь української, на жаль.

Наприклад - я в десятому класі заморочувалась з фізикою і асторономією, котрі мені в житті не пригодились ані на хвилину, все, що вивчила, успішно забула. Натомість історії було дуже мало, а мистецтва обмежувались уроками малювання.

А мала, котра на третьому курсі менеджменту туризму, вивчила основи фізики, зате має в тиждень 12 годин історії європейських пам’ятників, економіку і право туристичного бізнесу, а основи медицини і поведінку стресових ситуаціях вони взагалі мають окремим курсом - бо то суттєво для кожної спеціальності.

8. ovod

ovod Well-Known Member

основи діти вчать на основах здоров'я...
    тільки воно найкраще влізає в голову на власному прикладі...

то вам не пригодилося, але це не означає, що вона не пригодилася комусь...

9. VasMT

Для чайників: ППР - парт-політ-работа... :)))

• Подобається Подобається x 2
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Який клас?
    Таке треба давати, як мінімум перед випуском із середньої школи...

То то і воно! Ні в кого вдома ніхто - ніколи не хворіє? (Учням це може бути цікаво - якщо заняття велися би на реальних прикладах. Хоч хтось та й зацікавиться краще інших................)

А я про що?

11. VasMT

- Товарищ капитан! А Вам когда-нибудь высшая математика в жизни пригодилась?
    - А как-же! Помню, иду я вечером домой... Тут ветер... Покотилась моя фуражка и упала в канализационный люк... Нашел я кусок проволоки, согнул ее интегралом и вытащил...
    :)))

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Свято! Поцьомайте мене в носик...

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чисто військова совкова логіка. Тому нам і потрібно міняти порядки в армії, щоб там не було таких капітанів...

13. VasMT

Яке щастя, шо тото "нам" написане з малої букви... Бо "Вам" я би навіть виходок будувати не довірив.... Не кажучи вже про армію, а тим більше Державу...

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

О! То ви знаєте, як у армії збудувати виходок з підручних матеріалів? Чи в нас нарешті перейшли на біотуалети? (Польові навчання як проводяться?)

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я дуже рада за щасливця, але чому це мала вчити я? І чому я не отримала знань, котрих мені бракувало в майбутньому?

Чому, взагалі, всі діти мають отримувати щось універсальне в час, коли вже мають вчити спеціалізоване?

16. ovod

ovod Well-Known Member

основи здоровя в 6, а медицину(правда тільки дівчата) в 11

ну один урок поговорять, але не більше...

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

на те воно і майбутнє, що нікому невідомо що там буде...

тому що в нас потрібно знати багато щоб потім на щось знайти роботу....
    уявіть - вивчили б одне конкретне, а потім виявилось, що воно непотрібне...

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Єдине, що вони запам'ятали - тел. 03?

Значить треба повторювати, поки не запам'ятають що таке активоване вугілля, пеніцилін, аспірин, йод, бинт, і серія необхідного для життя...
    Щоб могли хором відповідати, як гімн союзу...

18. ovod

ovod Well-Known Member

а ви як думаєте? запамятовують тільки те що їм важливе на той момент або дуже цікаве...
    той кому потрібно про це сам дізнається...

я вот в тому не дуже орієнтуюся..

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Саме так. (все повинно бути цікаво)

А для чого тоді вчити щось?

Щоб було так:
    ?

Я не кажу, щоб кожен знав як працюють бактерії пеніциліну, але як працює активоване вугілля - повинен, як на мене знати кожен, якщо він хоче отримати паспорт і права водія...

Я ж не кажу - зробити медика з кожного громадянина, але якщо дитина доросла до інтернету, то повинна і досягти - як самій вижити, а не їсти все підряд, що рекламують - усілякі чаї типу Колдрекс...

20. ovod

ovod Well-Known Member

це вічна проблема...

згідний...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)