Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. mavka

mavka Well-Known Member

про прапор я вже розповіла.....
    а про діток, то чужих завжди легше вчити..... :)) не даремно була в нас традиція віддавати дітей в науку "до дядька"...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тобто ви своїх довіряєте вчити чужим?

3. mavka

mavka Well-Known Member

не всім, не всім.... :) життя - хороший вчитель.
    релігійні кляси в укр. школі з їхніми дурацькими розмальовками - недосконалі учбові методики.
    канікули на Україні й вивчення мови, традицій - дарунок Божий.
    часом слово коліжанки , історія розказана заронить в душу дитині чарівне зерно, якому радуюсь.
    все так, як в усіх.
    табу на англійську вдома. вірші англійською, вірші українською.
    на запитання, що б міг принести Миколай, дитяча відповідь : "Крила, щоб можна було літати..."

все так, як в усіх - всі діти чутливі до фальші.

4. Liliyah Romanova

Відки ж така певність, що так, як у всіх? Не мені ж вам казати, що будь-яке узагальнення - лише узагальнення. :)

5. mavka

mavka Well-Known Member

впевненість в тому, що діти й старі люди - особливий народ, в мене є давно. вони живуть в своєму світі, але пильно придивляються до нашого. тому їм добре разом. дідусі й бабусі - найкращі вихователі.

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Еге ж...
    Того й Мойсея Бога водив пустелею 40 років...
    Але загалом рація.
    Хоча я лише прабабусі довіряла, а дідам-бабам у вихованні - нізащо. :pardon:

7. mavka

mavka Well-Known Member

оп"ять же не тема цієї гілки - число тисяч юдеїв , яких висікли на смерть левити у виховних цілях. є в Торі. цитати не даю бо... (з чого той чай складається радехівський. що оце я приговорила з медом: трава звіробою, меліси, материнки, квітки липи, листя малини, сон-трава...) :)

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

левсиленкокрішнамурті + порфірій іванов(або трипільці без різниці) головне щоб не
    іудео-християнство яке змінило і продовжує міняти світ.Русськи предки це конєчно сила велика,от тільки християни,а особливо фарисей Савл збили весь нарід на невірний шлях.
    Ваші пильні спостереження про Кенеді і Обаму теж достойно.Можна бути впевненим,що світова закуліса буде викрита і переможена,(або ні)

Мавко,ну це вже з репертуЯру борців із жидомасонами(ви ж не претендуєте на таку почесну роль?) Може з нахилом в християнську?

А от що до віри наших дітей то ,я вже писав ,що в теперішньому глобалізованому світі в основній масі вибір дітей мало буде залежати від віросповідання батьків,і це залежить від принциповості і стійкості у вірі в родині.А от тенденція до зменшення атеїзму буде,так само як і причетність до нових і псевдостарих вчень.

П.С,якщо ви тут щось подібне вже обговорювали 2 роки тому,то не біда,бо ситуація стрімко міняється.

9. Lents

Lents Well-Known Member

Ви можете вважати ці віри більш достойними, бо вони "старіші", чи численніші. Але ж йшлося про змішування усього в один котел, бо у всіх вір "основне - спільне". Чи ви теж вважаєте, що неважливо у що вірити, бо прийдеш до одного? Мабуть, ні.

10. Окультист

Окультист Well-Known Member

А хіба так важливо, якої віри будуть наші діти? Головне - якими людьми вони будуть. Для мене нема такого поняття, як краща чи гірша релігія. Всі релігії сприяють духовному очищеню людини, її самовдосконаленню. Саме релігії, а не люди і структури, які говрять зараз від їх імені. Не потрібно нікому нічого нав'язувати. Так, можна говорити, що вони повинні бути християнами, сповідувати іслам, це не є так важливо. Головне розуміти, що є Абсолют, якого людина намагається якось "підігнати" під свою свідомість і створює з прадавніх часів релігії, які цього Абсолюта наділяють певними притаманними людині рисами.

• Подобається Подобається x 2
  11. Levko

Levko Well-Known Member

А що є "Абсолют"? Поясніть.

12. франц-йосип

ABSOLUT?-трохи краще за FINLANDIA

13. mavka

mavka Well-Known Member

Я теж вважаю, що дітей треба виховувати Людьми. але віра й релігія - різні речі. віра об"єднує, релігія - роз"єднує. вогнем та мечем не можна було насаджувати чуже. по якому праву ?!

• Подобається Подобається x 3
  14. Окультист

Це не можна пояснити словами. Абсолют, це, умовно, сила, яка є поршоосновою всього у Всесвіті і яка утримує Всесвіт у гармонії. Але це не особа у нашому розумінні. Наші органи чуття обмежені, тому ми не можемо зрозуміти такі речі. Можете почитати про сефіротичну систему Кабали, вона дасть розуміння певних принципів світобудови. Церква приписала Абсолюту антропоморфні риси, щоб люди краще усвідомлювалим його, та і не лише Церква, ці рис були притаманними усьому пантеону Богів Греції і Риму та іншим.

15. mavka

mavka Well-Known Member

Ви знаєте, що вчення про Дерево життя критично сприймається традиційними християнами, очевидно тому, що про нього мало хто й знає, - це ж потребує методичного вивчення, дослідження й зусиль для розуміння. Християнство не приймає еволюції душі натомість даючи їй тільки один шанс, вчення про Трійцю геть викрутило ідею Hokhmah, Binah та їхнього Сина - Каббалістичний містицизм не для пересічного громадянина пригнобленого світовою економічною кризою. :) хоч пройшло вже тисячу років, все-одно ще не час.

16. франц-йосип

Ваша пропозиція "почитати" про сефіротичну систему схоже на пораду вирощувати квашену капусту,тай ще в банках.Бо вивчення ,дослідження цих знань без ивриту і арамейської мови,а також у відриві від традицій вивчення,від Тори(ТАНАХ) призводить до породження величезного розмаїття псевдокультів ,псевдознань,лжевчителів та ін.Правда Мавко? І ви ж пишете,що критично сприймається,от бачите але ж сприймається.А ви хіба все сприймаєте некритично?
    Мавко ,а як жінка,учитель Каббали називається- равка?чи ребка?

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

До вивчення Каббали допускають лише равинів - та ще й не усіх, а найбільш достойних, тих які опанували усі інші ступені науки. А ото що Мадонна та інші зірки рекламують - то не Каббала, а так, дитяча забавка і "фішка для туристів".

• Подобається Подобається x 2
  18. франц-йосип

Із найменшим погіршенням економічної ситуації,погіршенням добробуту населення,появою тривожних очікувань від майбутнього,нестабільністю як політичною так і економічною на наших теренах з»являються всілякі месії,провидці, чаклуни.
    І це не дивно ,бо перелякана людина,будучи напіватеїстом напіввіруючим шукає надійного захисту від своїх тривог і легко стає добиччю отих місіонерів,від різних «академій»,сект,новочесних псевдо релігій.Тому зараз питання «Якої віри будуть наші діти» стоїть так само гостро як і в 90-х роках.Тоді при абсолютній безграмотності і тупості
    огранів регулюючих релігійне життя і реєстрацію організацій,які займаються духовними практиками на терени постсовіцьких держав хлинув весь західний непотріб.
    Яким чином мормони,свідки Єгови дістали право на існування у Львові? Через привабливість своїх вчень?-сумнівно.Через хабарі і недоумкуватість чиновників,відповідальних за реєстрацію-більш правдоподібно(а це контори не бідні і заради «віри» зелені не пошкодують) Хто дає право на реєстрацію отих окультних «академій»,які тут представлені дописувачами «Окультист» і «Razi»(що очевидно те ж саме)Подібні «академії» і курси –продуценти нових пацієнтів Кульпара,це без сумнівів.
    А от хто подбає про психічну і духовну безпеку наших громадян?Чиновники що видають дозволи на таку діяльність-повні невігласи,їх некомпетентність видно неозброєним оком.
    Вони можуть боротися тільки з московським патріархатом,за принципом «аби не москаль».А те що їх діти і близьки потенційні жертви деструктивних проповідників і культів,про це не думається,це не про них ,бо вони щонеділі –до церкви,на сповідь,і ще трохи постять.
    Так що подбати про нас немає кому отже будьмо уважні(знов і знов). Бо теперішні помилки будуть гірші за наслідками ніж в 90-х
    П.С. а от про європейську толерантність і терпимість це можна розповідати батькам і рідним тих людей які постраждали від подібних організацій,чи культів ,морально,психічно,матеріально.Мудрі люди і толерантність сприймають не як вседозволеність і безпринципність. А «толерують» хабарники і злодії від влади.

19. Окультист

Ого! Вам би трохи влади в руки, то Ви б усіма "інакомислячими" тюрми вщент забили:) Назвіть мені хоча б одну організацію, яка зареєстрована у Львові і яка проповідує окультизм і до якої Ви мене причислияєте, навіть не маючи жодного уявлення про мене. Так от, я Вас змушений засмутити - до жодної "окультної академії" я не належу, та і в існуванні останніх дуже сумніваюся, вивченням того, що мене цікавить я займаюся самостійно, інколи консультуючись з однією людиною через електронну переписку. Ніхто із моїх знайомих навіть не здогадується, чим я займаюся і я нікому не нав'язую мої погляди. Це є суто індивідуальна справа, а в будь - якій організації завжди є керівні органи, які хочуть використати всіх і все. Я вже одному дописі писав, що для мене є прийнятними всі системи, я не зациклююся на чомусь одному, бо це обмежує світогляд. А щодо постраждалих дітей, то тут треба шукати тих, що перекручують на свій манер Біблію і називають себе спасителями, затягують їх в якісь організації, зомбують за допомогою масового гіпнозу, НЛП та з використанням наркотичних речовин. Але чомусь 99% тих організацій прикриваються іменем Ісуса, а не вченнями езотериків:)

20. франц-йосип

Не треба таких некоректних екстраполяцій.Я,нащастя,приватна особа,не наділена владою і тому можу дозволити собі демонструвати свої симпатії і антипатії.

а де твій аватар? :)