Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. mavka

mavka Well-Known Member

:) звісно ж !!!

є така думка й вона є в Біблії, що на той час племена Ізраїлеві мали дуже багато гріхів, отой особливо. недаремно ж в Біблії сказано, не пригадую, чи Моїсей це казав, :" подивіться на язичників , вони законів Божих не знають, але живуть за ними"...
    тобто, релігія та утворилась для окультурення диких племен пустелі.
    з нами на той час все було в порядку.

отож ! (Ви не з Гощанського району ?) :)

Останнє редагування: 15 гру 2008
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А ви прошу дуже пригадайте де це і ЯК сказано,а то у вас щось так легко все цитується,а тут запор якійсь.
    І тут будьте добрі уточніть.з КИМ

3. mavka

mavka Well-Known Member

Ви знаєте, я шукала ту цитату, але неуважно. Впевненість 100%, бо мені випадково нагадав про неї один добрий товариш, який Біблію для себе переписував (є такі от оригінали).

4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Але ж вже перебуваючи у служінні Христос наказував: Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, Мт.6.9 І вцьому немає протиріччя.А всі ті версії про гоїв і якись там невідомі слова ап.Павла,то вам теж колєга-переписувач Біблії нашептав?
    П.С. Мавко,а чому ви пишете Дварім,а не Второзаконня,або ж Повторення Закону,ви вже тоді будьте послідовні і всі цитати подавайте мовою оригіналу,а то якось наполовину.

Останнє редагування: 16 гру 2008
  5. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

А я підтримую думку, що діти мають бути перш за все ЛЮДЬМИ. Віра - це вже їх особистий вибір. Думаю, що всі віри пропагують певні моральні цінності. Різниця лиш в деяких нюансах та обрядах, що не є важливим. Головне, як хтось вже писав вище, без фанатизму.

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви не плутаєте віру й релігію?

7. Lents

Lents Well-Known Member

Якщо дізнаватися про різні релігії більше, то різниця дуже суттєва. Це хіба Нью Ейдж твердить, що неважливо як, а всі ми прийдемо до одного - як йти на гору різними шляхами, а все одно опинишся на вершині.
    А Ісус казав:
    Ів. 14:6 Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.
    Що ж у християнства може тоді бути спільного зі спотвореним добром? Зло - це просто трошки змінене добро.

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як то бути людьми і не мати віри?

9. egoistka

egoistka Well-Known Member

Віру можна мати... її не треба нав"язувати... кожен має право обирати віру....про то і мова...

10. Liliyah Romanova

Ви теж плутаєте віру й релігію...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

не навязувати, бо віру неможливо навязати, але формувати такий світогляд, щоб дитина мала віру.

12. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Віра істинна -то є дар Божий, а навязати можна поклоніння чомусь-снам, гороскопам.Вибирати можна релігію

• Подобається Подобається x 2
  13. mavka

mavka Well-Known Member

:preved: привіт усім н"ювасюківським філософам ! мир вам !... і мир з вами !...

:) авжеж! й завжди знайдеться той, хто захоче розпитати про "віру істинну" - зауваживши, наприклад, що конфуціанське п"ятикнижжя У-цзін старіше від Нового Завіту й має надзвичайну вагу для мільйонів людей, віра зороастрійців ще теж жива - не будемо рахувати навіть, скільки їй років :nea:(Фредді Меркюрі, до речі вважав себе зороастрійцем)

а коментувати ось "Що ж у християнства може тоді бути спільного зі спотвореним добром?" навіть не будемо на цій гілці :pardon:

Франце-Йосипе :mocking:, мені б принесло невимовне задоволення подавати цитати мовою оригіналу й коментарі до них - хоча б частково, бо всі мої особисті шпаргалки-закладки це гібру й переклад-тлумачення англійською. :tongue:, коли б я знала, що Вам справді цікавий сабж, а не демонстрація власної "непохитної істинної думки" . :tongue:
    а оскільки у Вашому питанні вже є її певні ознаки, як і рівень Вашої компетентності, то вже ж вибачте мені - Ваші питання ми тут обговорювали ще рік-два тому й , знаєте, часом виникає нехіть писати й коментувати кілька разів одне й теж саме.

гілка про те, якої віри будуть наші діти й хочу додати, що в американських публічних школах вивчають усі головні віри, з нахилом, звичайно ж , в юдейську.
    врахувати треба й те, що такий самий резонанс, який відбувся в Штатах після виборів чорношкірого президента, був після виборів Кеннеді-католика. до того часу усі президенти були протестантами й бачимо, який повільний поступ й у яку сторону відбувається.

вважаю, питання "якої віри будуть наші діти" значно ширше релігійних рамок. думаю, коли ви їм вкладете в голову , що тільки дякуючи духовності юдейських племен їхні русські предки вилізли з печер 2000 років тому, вони повірять. до того часу, як самі полюблять досліджувати історію-хаос й виявляти чуття, де правда, а де брехня.

як виховують американці?
    в престижній чудовій школі оголошений ось конкурс на найкращий твір про голокост жидів, приз - 500 $. усі по-перше, проінформовані, що таке було, усі вжахнулися, усі зацікавилися, усі ринули шукати ще більше інфо...
    з тим вони підуть у світ....
    оце мудрий хід у вихованні !...
    те що українців загинуло недопорівняння більше в інший час майже ніхто не знає - до того часу, як хтось з нас уже колись занесе в школу гроші й домовиться з директоркою. ;) наразі тільки цього року повісили в актовому залі український прапор - за час існування школи там назбиралось кілька з різних країн. тепер наш - найбільший !

14. Liliyah Romanova

Я думала це називається гомосексуалізм... :mocking:

15. mavka

mavka Well-Known Member

я думаю, це називається злісним оффтопом :))

(тільки не просіть мене подати список впливових фігур в християнському світі, католицькому, зокрема, які були-є геями, бо подам)

16. Liliyah Romanova

Та я вже вкотре зазираю й думаю, куди виносити ваші дописи та відповіді на них. ;) Але ви так файно загортаєте оффтоп у папірці... :tongue:
    Ну то й вирішила підтримати якось. :)))
    То собі подавайте. Чи хто боронить? ;)

17. mavka

mavka Well-Known Member

гомосексуалізм Вас цікавить. мене - ні. :tongue: , бо керуюсь "Бог є любов" і "не суди" :tongue:

18. Liliyah Romanova

Дай то Боже. ;)
    А про гомосексуалізм все чітко сказано. Тільки не цієї гілки це тема. :)
    whatever

19. mavka

mavka Well-Known Member

енівей, і Вам того ж . ;) але не оффтопте більше. нудно Вам просто без мене..... :empathy:

Останнє редагування: 18 гру 2008
  20. Liliyah Romanova

Добре, що не ви модератор. :)))
    А щодо теми. А як ви діток вчите?
    Бо про школи розповіли, а про себе й забули...

А без вас то певно, що нудно.
    Он пупер на форум перерву зробив, то взагалі нема що читати на релігії. :)
    А вас все цікаво читати. ;)
    Хоч якась розривка, а є.

Останнє редагування: 18 гру 2008
а де твій аватар? :)