Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ми тут бували ще й коптів, мелхітів, греків, антіохійців...
    Усіх не перерахувати, бо вже й не пригадаю...
    Даркові подобалося всюди і в кожній з цих церков дуже багато дітей. Щоправда, там, де богослужіння триває 4-6 годин, церква трошки скидається на театр із кількома одночасними сценами. Але теж цікаво. :)

Ісуса обрізали в якому віці?
    А міг би він у синагогах проповідував, якби не був одним із юдеїв? Мав би право до Тори торкнутися?

Останнє редагування: 14 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  2. egoistka

egoistka Well-Known Member

Про те і мова, що за людину в дитинстві вибрали одну релігію, а вже в свідомому віці він хрестився... для чого?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

щоб збулося пророцтво, а ви як думали?

4. Lents

Lents Well-Known Member

Я думаю - він дав приклад нам - спочатку віра, а потім - хрещення. Чому ж було просто не залишити обрізання?

Проте, думаю, питання чи вчити дитину змалку істин Божих чи залишити хай світ її вчить, набагото важливіше, чим хрестити її чи ні.

Останнє редагування модератором: 15 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  5. egoistka

egoistka Well-Known Member

Пане Мих, питання було не:"Для чого Христос хрестився", а "для чого батьки його, несвідомого, штовхнули в ту віру, яку він врешті-решт змінив,чи не краще було дати йому підрости та самому обрати"

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден, але ж не я розпочав про хрещення.

7. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Православна, греко-котолицька, римо-котолицька, московський патрірхат, київський...

А як же тоді:
    символ Віри:
    ....Вірую в єдину, святу, соборну й апостольську Церкву....

про молитву:

А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно.

А як молитеся, не проказуйте зайвого, як ті погани, бо думають, ніби вони будуть вислухані за своє велемовство.
    Отож, не вподобляйтеся їм, бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше за ваше прохання!
    Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє,
    нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.
    Хліба нашого насущного дай нам сьогодні.
    І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим.
    І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. Амінь.

Я своїх дітей навчав бути найперше ЛЮДЬМИ! А це на 100% сходиться з вченням ХРИСТА, БУДДИ, АЛЛАХА. Корені в них однакові. Віра в Людину ми створені по "ОБРАЗУ И ПОДОБИЮ". І в кожного частина Бога в душі.

Останнє редагування: 15 гру 2008
  8. Lents

Lents Well-Known Member

о_О Христос не змінював Своєї віри.
    Мт. 5:17 Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати.

9. Liliyah Romanova

Ви як на це дивитися? Христос релігію поміняв? ЧОМУ він хрестився?
    От що значить брак релігійного виховання, люди елементарних речей не знають. Зате в дискусію "шагом марш"... :nea:

10. mavka

mavka Well-Known Member

і у що ж, Ви думаєте, вірив біблійний Христос будучи обрізаним правовірним юдеєм ?
    в юдейський символ віри (тоді який цей символ ?) чи в свій (вірив сам в себе й молився частково (на одну трєтю) сам собі ?) ? :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, привіт!
    отож, символом є сім свічок.
    З повагою, сер Мих.

12. mavka

mavka Well-Known Member

привіт, Миху!!! хоч це й не символ віри, але дуже важлива річ, чи знаєте Ви, чому саме сім ? :)

13. Чтобы иметь ВЕРУ, воспитание иметь не обязательно. Есть люди, которые серьёзно занимаются изучением религии, но ВЕРЫ у них нет. Я практически не читала Библию. Но это не мешает мне верить в Бога.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну починається... Мавко, інколи мені здається, що ви у мене фізрук.

15. Liliyah Romanova

Та вірити - будь ласка. Нащо в дискусії про богословські нюанси входити? Який сенс?

16. mavka

mavka Well-Known Member

:) бо Ви потребуєте мого дбайливого та чутливого керівництва. я , Миху, мала на увазі головну молитву юдеїв, якою молився біблійний Христос „Шма Ізраель“(Дварім 6, 4) . „Слухай Ізраїль, Господь, Бог наш, Господь один“ - так мав казати біблійний Христос. :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не юдей, не знаю.

18. И правда, какой смысл? Это не изменит ВЕРУ. Мне например всё равно, в какой день, час и минуту распяли Христа. Как верила, так и буду верить. :pardon:

19. mavka

mavka Well-Known Member

так, Ви згідно тої віри - гой й апостол Павло постійно казав, що гої збагачують числом віруючих в Бога й нехай прибувають до церкви - від того Ізраїль тільки виграє.

"Евреем рождаются. Для этого вполне достаточно того, что мать новорожденного - еврейка. Однако, без специального религиозного обучения абсолютно невозможно вести еврейскую жизнь. Особому образу жизни, который называют еврейским, необходимо методично, шаг за шагом учиться. Передача традиции, которая накладывает определенный отпечаток на все стороны жизни, не отдается в еврействе на волю случая. Изучение Торы, любовно называемое „Учением“, играет в жизни сознательного еврея чрезвычайно важную роль.

Библейская заповедь изучать Тору гласит:

„И тверди их детям твоим, и говори о них, сидя в доме твоем, и идя дорогою, и когда ты ложишься, и когда ты встаешь (Дварим 6, 7).[1]

В соответствии с раввинской интерпретацией принято считать что в приведенном отрывке детьми названы ученики, а под отцом подразумевается учитель. Цитируемую строфу, из которой непосредственно следует заповедь - предписание изучать Тору и обучать Торе, евреи ежедневно произносят дважды: во время утреннего и вечернего Богослужений при чтении центральной молитвы „Кериат Шма“.[3] Едва ли возможно подчеркнуть обязательность учебы более ясно и действенно. Религиозное обучение обязательно не только для детей. Каждый взрослый человек может (и должен) получить религиозное образование и продолжать постоянно учиться. В Талмуде, который является главным произведением раввинского иудаизма, сказано:

„Найди себе наставника“ (Изречения отцов 1.16)."

але Ви правильним шляхом йдете Миху! ;) :good:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_Оо_Оо_О
    добре, що не гей.

а де твій аватар? :)