Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Сподіваюсь, мої діти самі зроблять свій вибір. Не буду їм нічого нав"язувати.
    Яку б собі віру не вибрали - це справа їхньої совісті.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

сподівання - то надійний союзник....

3. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ну добре, тоді так: "Впевнена, що не буду їм нав"язувати якусь певну віру чи атеїзм"
    Впевненість - кращий союзник?
    А "сподіваюсь" - бо в мене дітей поки нема, то спершу ще треба їх висподіватись, а тоді аж... :)

4. egoistka

egoistka Well-Known Member

Ми вирішили, що наша дитина зробить вибір віри сама, коли зможе самостійно вирішувати.
    А ми, з свого боку, будемо намагатися виховати порядну,чесну, добру дитинку

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо говорити про добро. То всяке добро є від Бога. Тому, на мій погляд, дитину зразу тре виховувати у Бозі, тоді й буде правдиве добро, яким дитина сама піде далі у житті. То не варто відкладати на пізніше, не варто покладатися на самостійне рішення дитини, рішення тре формувати вже. Така моя думка.

• Подобається Подобається x 3
  6. egoistka

В Україні більшість людей - християни...звідки тоді вбивці, маньяки, злодії, якщо все добро від Бога?
    І що, по-вашому, серед атеїстів нема добрих хороших людей?
    Тому в питанні віри, хай людинка виросте, стане свідомою і тоді сама обирає віру, а не нав"язувати їй з пеленок те ,що є загальноприйнятим стереотипом.
    P.S. Ісус Христос хрестився, між іншим, в 30 років.
    P.P.S. Щоби хрещення було дієвим, то необхідно щоб в ньому були задіяні Бог і людина, тобто потрібна свідома віра людини, якої відповідно у немовляти нема.

• Подобається Подобається x 4
  7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

поправка: в Україні більшість людей називає себе християнами....

• Подобається Подобається x 4
  8. egoistka

та отож... батьки в дитинстві хрестили, от і вся віра... а ще гірше коли дітей змушують ходити до церкви щонеділі, а вона того терпіти не може... ненавидить неділі, і не відчуває ніякої спорідненості з Богом... для чого людині нав"язувати віру? Кожен має право вибору... і від того що людина не хрещена, вона не стає гіршою... і навпаки хрещена людина не завжди праведна...

9. duncan

висновок: христитися тре у зрілому віці....

10. mavka

mavka Well-Known Member

яка цікава, все ж таки, людська психологія - як прагнемо ми урочистої ритуальності.
    семиденне дитинчатко втаємничують обрізанням звертаючись до Бога "Ось перед Тобою новий юдей", воно ще нічого не розуміє, а вже йому визначили місце.

в зрілому віці в охрещується віруючий сам для себе визначаючи що? вже знаючи свою суть та природу він розуміє, що грішити й так буде. то що ж йому дає та церемонія-таїнство?

11. duncan

хрищення -- це присвята...

для порівняння: ви можете просто кохати людину, але якщо ви їй скажете "я тебе кохаю" -- то це вже певна відповідальність.. ;)

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ось ми плавно перейшли від виховання дитини у християнському дусі - до хрещення.

13. mavka

mavka Well-Known Member

мені видається, що в совісної людини відповідальність є за кожне слово :)
    й до присвяти (вживаю Ваше слово) людина проходить якийсь шлях, це градація. але це не стабільний стан - нема нігде нічого стабільного.
    про це багато говориться у східних релігіях.
    в християнстві про це сказано "не клянись!".

що з того, що Оля, мабуть, в зрілому віці охрещувалась, коли вона не згідна з канонами й нормами моралі своєї церкви, згідно яких живе у гріху свідомо (маю на увазі приватне життя й небезвідому дискусію на ту тему на іншій гілці).
    я не проти церемоній та містерій. я не проти символів та знаків, - навпаки. мій попередній пост був про людську психологію, про те, що левити чудово її знали.

мене цікавило, чи всі достатньо це розуміють. чи достатньо всі розуміють вплив музики на психіку, вплив пахощів під час ритуалів. чому вони присутні, як це все записується на підсвідомий рівень.
    я це вивчаю. в деякі речі я не вірю, я їх знаю.
    :pardon:

14. duncan

так і я ж про це... :)
    хрищення -- це знак, певний символ (хоч я і не прихильник символів у релігії), це ніби слова "я присвячую себе (Богові)"...
    що стосується порушень правил, яких тре дотримуватися, то:
    - ми недосконалі
    - є недосконалі релігії

15. mavka

mavka Well-Known Member

а для чого цей знак, чи для кого ?
    в 10 годині ранку хтось охрестився, яка різниця між ним дев"ятиранковим й пополудневим. внутрішнє самовдосконалення, процес вивчення самого себе й самоволодіння безперервний процес у випадку, коли він запустився з певних причин, частіше, невеселих.

коли мова йде про присвяту, то значить й шлюб, інше таїнство, де є обітниця, люди мають приймати у більш ніж зрілому віці.... ;)

16. duncan

пані мавко, ви надаєте перевагу буддизму? :)
    пошук істини без Бога?..

17. mavka

mavka Well-Known Member

:) "істина має бути пережита, а не викладена вчителем. готуйся до бою..." так сказав Magister Ludi своєму улюбленому учневі.
    погоджуюсь.

18. duncan

сказав хто? :dntknw:

19. mavka

mavka Well-Known Member

Ви праві, це не має значення. але має значення те, що тлумачення віри, релігії, бога є різноманітні, вони існують, мають право на існування, вони впливають на духовне життя людей й спробуйте заперечте , що поривання в них нечисті.

Останнє редагування: 13 гру 2008
а де твій аватар? :)