Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

я си так мислю, що якої віри батьки, то й такої віри й дітки будуть. є випадки. коли діти дуріют і йдуть у різні секти (то з відповідної гілки тема), але при належному вихованні діточки таки виростают нормальними католиками чи православними. хоча, я си так мислю, що в майбутньому своїм чадам вибору якоїсь релігії категорично не дам. якщо я католик той діти католики. крапка)

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А як щодо протестантів? А інші релігії? Там ненормальні? о_О
    А по смерті як контролювати будете? :mocking:

• Подобається Подобається x 5
  3. Wild gucul

гмм.. нє не хочу вдаватися у розмови на кшталт нормальні/ненормальні, бо ми так ні до чого не прийдемо. просто я, як затятий галичанин, є католиком. і внутрішньо не можу сприйняти іншої релігії. визнаю що вони мають право на існування. хіба окрім тих, що вулицями ходять і проповідують там. але і то тема іншої гілки. а контролювати? треба мабуть виховувати так, аби не контролювати. в атмосфері довіри і любові один до одного, до Бога, до Церкви.

4. Liliyah Romanova

Тоді ви ближчі до мусульманства за суттю ніж до християнства. :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  5. Wild gucul

нє-нє-нє!!! я просто консерватор.:) і свої погляди майже ніколи не міняю)

6. Liliyah Romanova

Гм... Консерватор? Звучить тривожно.
    А Біблію як часто читаєте?

7. Wild gucul

а чому тривожно??? Біблію по правді кажучи давненько читав, але до Церкви ходжу справно) але чому тривожно - не можу зрозуміти?

8. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Гелена, Ви зайдіть у храм, помоліться, як вмієте, і залишіться наодинці зі своїми думками...
    Все стане на свої місця, повірте...

9. Liliyah Romanova

Шкода, що звідси дописи позникали, не маю натхнення писати повторно... Може, завтра.

10. Divcha

Divcha Well-Known Member

Традиційно вся моя родина - православні християни, тому мене було охрещено після народження. Зараз я спокійно можу зайти помолитися і до католицького храму, і до греко-католицького, і поспілкуватися з протестантами, бо це все християнство. Не розумію людей (і боляче сприймаю критику старших родичів), які стверджують, що це інша віра і ходити до їх храму - гріх. Особливо не розумію батюшок православної церкви МП, які проклинають УПЦ КП та інші християнські церкви. Як може допускатися і закладатися в голови людей така обмеженість? Чи міняє віру легенька відмінність обряду, традиції, визнання Ватиканом чи Константинополем? - це ж усе земний наліт церкви, бо сформовано людьми за їх обмеженими поглядами.
    Я хочу відвідувати ту християнську церкву, де звучить Слово мені зрозуміле і близьке, хочу долучатися до священного дійства головне серцем, але й розумом також. Такого ж вибору бажаю і своїм майбутнім дітям - бути християнином у серці і зміцнювати свою віру у сучасній християнській церкві.

• Подобається Подобається x 7
  11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Маю надіюю, що християни. Принаймні, роблю для цього те, що залежить від мене. А на решту - воля Божа.

• Подобається Подобається x 5
  12. Wild gucul

ага. дуже шкода, що зникли останні дописи - така цікава дискусія уночі почалася. думав зрання продовжити. але вже - лиш би форум жив нормально і не падав більше)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий обовязок батьків - навчити віри і християнству. То моя думка.

14. Вы имели в виду греко-католиком? Так что, вы меня не воспринимаете внутренне?о_О
    Исторически Украина - православное государство. Католицизм был навязан Польшей. Так что я буду рада, если мои дети будут православными - это продолжит традиции моей страны. Скажу честно, я не воспринимаю в Украине те религии, которые ей исторически не свойственны, в том числе и католицизм. Я не говорю про национальные меньшины, но у украинцев историческая вера - православное христианство.

15. Марусино

Марусино Well-Known Member

православні християни. Як діди, прадіди, батьки, як усі тут.

16. Где тут? На ЛФ?

17. Wild gucul

заспокійтеся я Вас дуже добре сприймаю - не ображайтеся)
    як і всіх православних та греко- чи римокатоликів). всі ж ми християни і у нас є багато спільного, незважаючи на ті розбіжності у теологічній теорії, а саме у розумінні сутності походження Духа Святого і сущності Божого Сина і так далі. але то вже окрема тема. зрештою все можна прочитати в неті, знайти хоча б тут

18. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ні не стане... я точно не християнка, бо не вірю в Ісуса Христа
    молитися я вмію, того навчили, а вірити не навчили :dntknw:

19. Марусино

Марусино Well-Known Member

тут, де я живу.

20. Ааа! А то я испугалась, что на ЛФ все православными стали!

а де твій аватар? :)