Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

З кожним століттям релігії втрачають свій вплив (раніше єритиків спалювали а зараз церкву можна вільно критикувати), напротивагу цьому процесу відбувається розвиток езотеричних вчень.

Друге питання, в своїй основі, містить трактування Бога релігіями. Ви на нього повинні самі для себе відповісти.

2. Lents

Lents Well-Known Member

Створити свого індивідуального бога?

3. smbds

smbds Well-Known Member

Яку собі оберуть, якщо взагалі захочуть якусь обрати - бо вільні люди у вільній країні. Підозрюю, втім, що як і татко, будуть агностиками з повагою до УГКЦ і водночас шанувальниками дзену :)

4. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Створити Бога Ви не зможите.

Головне не бігати по релігіям і по людям в пошуках керівництва та відповідей.
    Шукайте і керуйте собою самі.

"Хочеш щось знати? Пробуй!" Карлос Кастанеда.

5. Lents

Lents Well-Known Member

Мало хто визнає, що йде вслід керівників релігії. Ви таких бачили?
    Усі - католики, православні, протестанти йдуть за Богом. Принаймні їх ще треба переконати в зворотньому.

6. Bodya

Bodya Member

Ваша думка мені важлива

Я сам Каталолик, дружина Православна... Коли ми одружувалися я всетаки переконав на мою церкву, але я згідний дитинку охрестити в Православній церкві... але коли дружина пішла в "свою" церкву їй Священник сказав, що ми зробило неправельно!!! Тобто треба було думати зразу якої Віри триматися... а тепер ще треба брати благословіння в православній церкві. Скажіть мені будь-ласка хіба в цих течіях різні Боги? Я думав що немає значення в яку Церкву іти... говне що я в Християнській вірі?

Скажіть будь-ласка свою думку...:dntknw:

7. nastinka

nastinka відсутня

я взагалі не шарю там різниці..
    вам дуже важливо в якій церкві хрестити??
    полюбе гроші вони беруть за то....взагалі мені ці церкви...
    перепрошую..не визнаю..
    взагалі христини..для мене це всього лиш обряд.

Пи.Си. будь ласка не злитись, не хотіла нікого зачепити чим

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Православна РПЦ?

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Типовий церковний релігійно-обрядовий мазохізм.

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Хрещення - символ присвячення Богові. Згідно Нрвого Завіту до хрещення допускались люди, які мали вже певні знання. хрещення відбуалось - шляхом зануреня у воду, що по суті виклбчало хрещення новонароджених.

В описаній вами ситуації окрім хрещення, можуьь винукнути і нші проблеми - як виховувати дитину, яку церкву вона відвідуватиме з батьками.

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Гроші давайте до католицької церкви, а на молитву ходіть до православної. Православним гроші не потрібні, вони працюють з Богом.

12. Bodya

Bodya Member

скажу Вам по секрету, це єдина Церква(православна), на якій на дверях висить прейскурант цін... тобто шлюб- .... грн, шлюб для бідних- ... грн, похорон- ... грн і т.д.

Вибачте, я не розумію що означає РПЦ, ну я думаю відповідь Російського Патріархату

І ще, люди, вибачте за те що скажу, але зараз дуже багато в Україні Священників-бізнесменів... адже сімю кормити треба, дітей вчити в потужних універститетах треба... якщо Священик целібат, в мене викликає більше довіри... вибачте всі за такі слова...

зрозумійте мене правильно, мені немає різниці в яку церкву іти... я вірю в Бога, просто хочу знати чи правий Священник в своїх словах...

Останнє редагування модератором: 22 лип 2009
  13. консультант

Якщо суто по темі, то наші діти нічого не змінять стосовно віри. В основному в Кого вірили батьки, в Того віритимуть й діти, або взагалі не будуть ні в що вірити, якщо так далі піде науково-технічний прогрес. Вистояти кілька годин в церкві їм просто не дозволять нерви. Кругом все гуде, кипить, міняється, а тут потрібно постояти, заспокоїтись, подумати про духовне. Куди стояти та думати, якщо в мобільнику сотні мелодій та дзвінків чекає...:)

• Подобається Подобається x 1
  14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Згоден з вами. Але в будь якому випадку діти повинні мати право вибору

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

практика показує інше. молоде покоління значно глибше і грунтовніше приходить до Бога.

16. консультант

Перебуваю в постійному спілкуванні з молоддю і щось такого не помічав. Навпаки, начитавшись різної макулатури, вони починають шукати компромат на Бога, якщо так можна сказати. Про те, як прискіпливо придираються до цитат з Біблії, наголошуючи на своїх негативних висносках, взагалі мовчу. Думаю, що до цього найбільше долучились свідки Єгови, які завжди шукають не то, що пише і тлумачуть так, як встрілить в голову. Скільки свідків. стільки й пояснень. Там в них кожен може бути єпископом в будь-який час, лиш би виявив бажання. Це все я чув особисто від свідків. То що доброго та мудрого може подумати молодь, якщо різні невігласи перехоплюють їх на вулиці, вламуються до хат і вішають на вуха лапшу різного роду...:sad:
    Правда є ще й та істина. що риба гниє від голови. В даному випадку маю на увазі різних горе-отців, які випадково потрапили до церкви і замість того, щоб дбати для неї і віддавати їй, дбають лише про себе і забирають що тільки можна з церкви. Співчуваю таким пройдисвітам, тому що видно не знають або просто не хочуть знати, що їх чекає...
    Найболючіше те, що молодь зі сторони аналізує і вважає, що всі решта нічим не кращі від них...

17. Ука

значить, мені просто таланить на середовище :)

18. Окультист

Окультист Well-Known Member

Інколи, вони не хочуть стояти ще й тому, що те, що вони чують під час читання Євангелії священик не може пояснити або так закрутить, що кінця не можна вивести. Один священик свого часу казав - "під час Літургії не можна користуватися молитовниками, молитися на вервичці, потрібно лише стояти і слухати", інший по - іншому вже каже. Виникає питання - навіщо тоді ті молитовники продають? Та справа не в цьому, а в тому, що кожен із священиків трактує Писання інакше. Один каже, що Бог є любов, а інший, що лиш ми щось подумале зле, одразу в пекло підем, за одну думку (!), якщо не підем до сповіді, правда, забув сказати, що всі свої думки пригадати не можна. Та, навіть, особистий приклад наведу. Був колись у сповіді, перед цим вичитав у молитовнику, що переїдання є гріхом, сказав про це під час сповіді, священик спитав, чи з великою охотою я це смачне їв, чи поспіхом, я сказав, що так, тоді він сказав, що у мене є ще гріх - лакімство. Іншого разу говорив про це із іншим священиком, більш прогресивним, він сказав, що під обжорством мається на увазі не переїдання, а коли людина, вибачте на слові хапає руками, пхає в себе, пацькає все, як тварина, вертає і далі їсть. Слабкість Церкви у відсутності єдиної позиції і єдиних трактувань багатох важливих речей. Людина починає думати, "якщо вже вони по - різному говорять, то що мені казати". Потрібно покладатися на себе у справі вивчення Біблії, якщо хтось це хоче серйозно робити.

19. Ука

не стояти і слухати, а
    . А це взаємовиключно з приватною молитвою чи вервичкою. Цей священик був абсолютно правий.
    дозволю собі засумніватися, радше, Ви не так щось зрозуміли. Тут позиція є цілком ясною.
    У справді важливих речах якраз позиція є виробленою і чіткою, як мені здається, а, даруйте, трактування лакімства і переїдання (може Вам ще десяток близьких синонімів навести?) - то не ті речі, які можна вважати визначальними :)

20. Окультист

Окультист Well-Known Member

Мова не про приватну молитву, а про використання молитовників, в яких є сама Літургія. Не всі ж люди знають на пам'ять, що за чими йде. Ті, хто регулярно ходить до Церкви можуть без молитовника обійтися, а іншим це важко, особливо тропарі і кондаки. Відносно сповіді я все чітко зрозумів - йшлося про переїдання, яке один назвав гріхом, а інший - ні.

а де твій аватар? :)