Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

та то просто тре спеціаліста, а не вчителя, який у релігії на рівні ОБС.

2. А на самом деле почему? Я, если честно, тоже так думала. :scratch_one-s_head:

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, і я так думав...:blush: То справді, чому?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що не варто придавати увагу до страв, до їх кількості... то не має жодного значення для віри. ЗАБОБОНИ!!!! Можна взагалі нічого не вечеряти. Не придавайте обрядам значення!!!! Ну а хочете 12 страв - вперед. Це також не є гріхом.

• Подобається Подобається x 6
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Підримую !

• Подобається Подобається x 2
  6. Окультист

Окультист Well-Known Member

Таку вчительку - гнати в шию. Ніхто ніколи не заставить дитину вірити в те чи інше твердження, кожна дитина буде сприймати певні постулати по - іншому. І навіть виховання дитини в дусі християнства не гарантує того, що ставши дорослою, вона не стане буддистом чи буде сповідувати іслам. Дитина росте, вчиться аналізувати, а авторитарне нав'язування якоїсь точки зору ні до чого доброго не призводить, навпаки, ця точка зору стає ненависною, бо її нав'язували насильно.

7. Lents

Lents Well-Known Member

Я не захищаю цю вчительку, але і дитину теж. Чому вона не слухала, що кажуть на уроці?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

та при чому тут..... то було питання на засипку....

9. Lents

Lents Well-Known Member

Ну, якщо так, то вчителька неправа однозначно. Якщо питає те, що не пояснювала, то аж ніяк не мала би принижувати дитину.
    А сказала то я до того, що якщо воно викладається, то мусить вчитися. Припустимо я проти того, щоб моя дитина вчила напам"ять вірші Шевченка - бо це людські домисли, суто його суб"єктивна думка і т.д. І як бути школі з такми батьками?
    Але вчити дітей марновірствам і подавати це як достоїнство української культури я теж того не розумію.

• Подобається Подобається x 1
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Все простіше. 12 страв - 12 місяців. Ви ж не забувайте, що традиції з народу йдуть. :)

11. Вибір можна зробити у свідомому дорослому віці, не обов'язково в підлітковому. І взагалі, ніхто не в праві нав'язувати дитині віру, навіть батьки. Може, вона захоче ходити в церкву іншої конфесії, чи прийняти іншу віру. І я не вправі їй це забороняти. Тому я вважаю, що вибір віри треба робити вже у свідомому віці.

12. Liliyah Romanova

Рибцю, адже про це вже говорили. Поки дитина мала, вона є там, де є я.
    Мені цитувати дописи з цієї теми наново?
    Я вибираю для дитини школу, садок, університет, те саме я роблю й у плані релігії, бо на мені лежить відповідальність за мою дитину.
    От коли дитина підросте й матиме кризу, я її насилу не тягнутиму, а доти - сидиш на моїй шиї, то й рахуйся з моїми переконаннями. :)

Та й оці всі "дати дитині вибір" - пусті балачки. У багато чому батьки не дають вибору дитині, але в релігії раптом кажуть про "вибір". Я вважаю, що це пустослів'я і звичайне прикривання власної ліні, більше ніц.

• Подобається Подобається x 3
  13. Ну, там діти часто обирають самі.

Все залежить від віку дитини. Звичайно, у 15 років вибору дають більше, ніж у 3.

Ліні щодо чого?

14. Liliyah Romanova

Зважаючи таки на можливості батьків, а ще на основі того, наскільки добре батьки попрацювали над розвитком дитини, особливо якщо він багатосторонній. :) Так що вибір ніби самостійний, але базу багато в чому й так дають батьки, хіба вони дитиною взагалі не займаються, але тоді й решта речей не має значення.
    Ліні самих батьків ходити до церкви. Або займатися дитиною в церкві. Лишають її на час богослужінь удома, аби дитина "молитися не заважала".
    Коли такі мами приходять потім до священика з питанням "а як заставити сина-доньку ходити до церкви?" (це коли вони вже дорослі, власні сім'ї мають), то хочеться спитати таку "а ти раніше де була?"

15. Яро

Яро Well-Known Member

Таки недовиховав князь Святослав сина Володимира...

16. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

В опитуванні ставиться питання про віру а у варіантах відповідей пропонуються релігії

Думаю, що молоде покоління буде вільне від релігій і почне вірити.

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В що вірити, в Пепсі-Колу? о_О

18. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

В моєму розумінні віра - це звязок з Богом. Наступні покоління повинні його відновити.

Релігія - форма поклоніння та суспільної свідомості. Релігія бере контроль над свідомістю і волею людини, віддаляючи її від Бога, сіючи поділення між людьми.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    А я думав, що "на все воля Божа" (с)...

20. Lents

Lents Well-Known Member

Звідки такий оптимізм?
    З яким саме "Богом"?

а де твій аватар? :)