Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Lents

Lents Well-Known Member

А я це називаю свободою віросповідання. Традиційна церква не дуже-то щось робить, ці проблеми їй лише на користь. За себе можу сказати, що так би і залишилася атеїсткою і радію з того, що приїхали люди, які присвятили свій час і сили на таких темних, як я і багато хто.

2. mavka

mavka Well-Known Member

некоректна інфа. :pardon:
    вивчати Каббалу в наш час може будь-хто.
    колись досліджувати її міг тільки мужчина старше сорока років, не обов"язково раввин. вивчати бажано вночі. треба мати вчителя, адже це містичне вчення, що потребує грамотних тлумачень. проблема мови стоїть, але вона вирішується. Каббала сама відштовхне того, хто до неї недоріс. :crazy:

Американські актори нічого не рекламують - журналісти самі чіпляються за будь-що.
    Цікаві паралелі можна провести аналізуючи червоний шнурочок на руці каббаліста й українського немовляти (зараз , правда, вже не таке поширене явище, як колись).
    соррі - пишу телеграфічним стилем - часу зараз мало.

:)
    отож гілка про дітей та віру.

Франце-Йосипе, не знаю чи є у Вас дітлашки, але припустимо якась знайома бейба у Вас запитає:" Дядьку!... А що то за Маги прийшли шукати Ісуса ???... По якій Зірці , а головне, ЯК (!!!) вони вираховували місце? Чому це є в Біблії ?" (мова про Єванг. від Матвія 2-6)
    Як Ви з"їдете з теми? Продемонструйте :)))

• Подобається Подобається x 1
  3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Де там у вас правильніше ра..., Мавко?

Якщо йдеться про малу дитину то
    так як Біблія рекомендує,не годувати відразу твердою їжею,отже без всяких з"їздів з теми скажу допитливій дитині-Це Чудо,дитино.

Останнє редагування модератором: 22 гру 2008
  4. JaguaR

JaguaR щасливий

Я перепрошую, що зачіпаю перші сторінки, але хочеться прокоментувати..

Незавжди так.

Дивна точка зору (для мене).
    Виглядає так, ніби Ви не вірите в те, в що Ви вірите.
    Тобто, що Ви невпевнені.

Безперечно.
    Це найперше право людини- свобідна воля.

Так то воно так, але трішки не так : )
    Є ще така цитата: "По вірі батьків ваших дасться вам"..

5. mavka

mavka Well-Known Member

:mocking:
    Франце-Йосипе, Вельмишановний ;) Ви не елегантно, - на паралельних, - а плугом з"Їхали з теми й гепнулися мені на голову чомусь :tongue:(на Тростяні вже відкрили сезон ?) в мене думка правильна згідно моєї точки зору в обох дописах й не суперечить сама собі - уважно перечитавши Ви помітите "для пересічного". :)
    Ми ж вже погодились, - люди є різного рівня розвитку. але загальний поступ вперід є й дітей треба вважати потенційно мудрішими.
    вони раніше починають читати, об"єм інформації, доступ до неї в них інший. (правда, часом вони лінивіші, цивілізація їх часом тупить, тих мудриків...але я не про те. й крім того, вважаю, цивілізація розвивається нерівно, взяти до порівняння 20 років Відродження й кількість геніїв, які залишили відбиток про це й сотні років чумного чорного хворого Середньовіччя).

енівей... :scratch_one-s_head:

"яке чудо ??", - скаже Вам те дитятко.. "хто такі маги?", "якщо Ісусик робив чуда, то він був магом теж ?"
    ................................ дитятко подорослішає, добре подорослішає...:blush:
    стане йому 19 років, пошуки себе... почитування Біблії в тому числі, чи 30 років.. яка різниця? запитає воно :
    - а чого це в пророка Єзекіїля в 37 розділі, 26 стовпчику є такі слова:
    "26 І складу з нимим заповіта миру, - це буде вічний заповіт із ними."
    й це не перші такі слова й нігде не сказано, що має бути ще один, новий Заповіт !.... "

а потім (44, 6-9)

5 І сказав мені Господь: Сину людський, зверни своє серце, і побач своїми очима, а своїми вухами послухай усе, що Я говоритиму з тобою щодо всіх постанов Господнього дому, і щодо всяких законів його...

6 І скажеш до ворохобників, до Ізраїлевого дому: Так говорить Господь Бог: Досить вам усіх ваших гидот, Ізраїлів доме,

7 що ви вводили чужинців, необрізаносердих та необрізанотілих, щоб були в Моїй святині, щоб зневажити його, Мій храм, коли приносили Мій хліб, лій та кров, і, крім усіх ваших гидот, зламали Мого заповіта.

9 Так говорить Господь Бог: Кожен чужинець, необрізаносердий та необрізанотілий не ввійде до Моєї святині; це і про всякого чужинця, що живе серед Ізраїлевих синів."[/I]

й подивиться той дитятко на себе й скаже: " Що ж це, я й може покірний та обрізаносердий... але цілий всюди решта !.... то я тепер не маю права входити в Храм Божий ? "

а Ви дитяткові про яке чудо будете знову розповідати ?

:tongue:

6. Окультист

Окультист Well-Known Member

Таке пояснення може задовольнити дорослу людину, але не дитину, в якої у голові ще немає жодних всатонвлених суспільством і Церквою догматичних упереджень, вона все - одно буде Вас розпитувати "чому так і чому так?", знаю це по дітях моїх знайомих, вони задають сотні питань і їх не задовльнить відповідь про чудо:) Звичайно, якщо батьки сповідують християнство, то і діти будуть християнами, але якщо дитина підростає, починає задавати собі питання, аналізувати те, що їй кажуть в Церкві, то починають виникати сумніви, а тут ще й до того всього на сповіді її питають "чи сумнівалася вона в правдах віри і чи творила такі сумніви перед іншими". Після цього віра багатьох, на жаль, холоне, бо людина не може знайти якогось пояснення і ще до того всього їй говорять, що намагатися щось пояснити з альтернативної точки зору є гріхом. Не потрібно боятися розповісти дитині іншу точку зору, краще це зробити батькам, ніж потім змучену питаннями до самої себе, їй про це будуть розповідати члени тоталітарних сект на свій манер.

7. франц-йосип

помилка за Фройдом???

8. Окультист

Не придирайтеся до слів, бо ви мені тут про екстраполяції некоректні пишете, а самі замість контраргументів опечатки шукаєте.

9. франц-йосип

Тут взагалі про віру гіпотетичних дітей. Так от факт що на них буде посилюватися
    вплив різних магічних,окультних ,езотеричних вчень- безсумнівний.Тому я вважаю необхідність активного впливу християнства на суспільство саме на часі.
    А до вас у мене жодних контраргументів нема Jedem das Seine як писав один шанувальник Заратустри. хіба що от така притча (навіть не християнська)
    Будда остановился в одной деревне и толпа привела к нему слепого. Один человек из толпы обратился к Будде:

- Мы привели к тебе этого слепого потому, что он не верит в существование света. Он доказывает всем, что свет не существует. У него острый интеллект и логический ум. Все мы знаем, что свет есть, но не можем убедить его в этом. Наоборот, его аргументы настолько сильны, что некоторые из нас уже начали сомневаться. Он говорит: «Если свет существует, дайте мне потрогать его, я узнаю вещи через осязание. Или дайте мне попробовать его на вкус, или понюхать. По крайней мере, вы можете ударить по нему, как вы бьете в барабан, тогда я услышу, как он звучит». Мы устали от этого человека, помоги нам убедить его в том, что свет существует. Будда сказал:
    — Слепой прав. Для него свет не существует. Почему он должен верить в него? Истина в том, что ему нужен врач, а не проповедник. Вы должны были отвести его к врачу, а не убеждать. Будда позвал своего личного врача, который всегда сопровождал его. Слепой спросил:
    — А как же спор? И Будда ответил:
    — Подожди немного, пусть врач осмотрит твои глаза.
    Врач осмотрел его глаза и сказал:
    — Ничего особенного. Понадобится самое большее полгода, чтобы вылечить его.
    Будда попросил врача:
    - Оставайся в этой деревне до тех пор, пока не вылечишь этого человека. Когда он увидит свет, приведи его ко мне.
    Через полгода бывший слепой пришел со слезами радости на глазах, танцуя. Он припал к ногам Будды.
    Будда сказал:
    — Теперь можно поспорить. Раньше мы жили в разных измерениях, и спор был невозможен.

10. Окультист

Кожна людина живе у своєму вимірі, своєму тунелі реальності, все залежить від точки зору, тому і не потрібно щось універсуалізувати, навіть те, що говрить священик на проповіді кожен сприймає по - різному, не кажучи вже про певні засади світоглядів.

11. Razi

Razi Member

2франц-йосип Є таке поняття як подвійні стандарти. Коли ви говорите про езотерику ви все згадуєте в негативному руслі. Ви шукаєте тульки негативні факти і не шукаєте позитивні моменти. Далі окремі негативні факти ви узагальнюєте на все явище.

Коли ви говорите про християнство ви чомусь не помічаєте зла яке зробила ця релігія. Може давайте таким самим негативним чином подивимося на християнство?

По перше ця релігія не має ніякого відношення до власне засновника, оскільки всі тексти було відредаговано, сучана біблія написана на якомусь із синодів причому відбирали тексти до неї люди яким важлива була тільки влада. Теологічні дискусії в церкі переважно закінчувались спаленнями тих хто програв. Далі отримавши влоаду церква почала експансію, причому переважно вогнем і мечем. Християнство відповідальне за знищення десятків і сотень язичницьких культів. В середньовіччі християнська інквізиція спалила купу людей які мали просто інші погляди на світ. Серйозних втрат зазнала європейська магічна традиція. Також церва придушувала науку і прогрес. Свята інквізиція розробила цілу науку тортур для знущань з людей. Людей спалювали живцем, з них здирали шкіру, роздроблювали кості, виривали нігті, оце називається справжня любов до ближнього. Людство змогло розвивати науку і змогло побудувати більш менш вільне суспільство тількт тоді коли церква нарешті втратила свій вплив. Але навіть зараз ця організація пробує впливати на суспільство пробує проникнути в школи, бореться з інакодумціями... на скільки може.

А на тему свідків єгови і інших організацій. В Україні є свобода совісті, відповідно кожен може вірити у те у що хоче. Також люди можуть утворювати організації єдинодумців. І не якомусь чиновкнику вирішувати чи дозволена моя віра чи ні.

Свідки єгови це приклад релігійного маркетингу, де за гроші людина дістає відчуття причетності до чого великого. Християнство по суті те ж саме тільки людина тут розплачується не тільки грошима а й відвідинами цекви по неділях. По суті те ж саме. Реально це означає що переважній більшості людей цього досить і їм треба просто виглядати релігійними людьми, а істина їх по суті не цікавить.

На тему постраждалих від сект, думаю ви перебільшуєте небезпеку. Так напевно такі постраждалі дійсно є, але вони є всюди, в християнстві також люди сходять з розуму на грінті релігійного фанатизму, також є наркотики алкоголь, які не менш вірно знищують людей. Так що по суті життя є небезпечним і з цим нічого не вдієш.

12. JaguaR

JaguaR щасливий

Пшез вєлє-вєлє лят (через багато-багато років) яйця стануть мудріші ніж кури :scratch_one-s_head:

19? 30? о_О
    а як же акселерація? :dntknw:

Ну, тут 50 на 50 :pardon:
    То може бути дівчинка :mocking:

Останнє слово з малої літери, бо інакше перекладається як сіно
    ("кожному своє" - німецьке)

Дивні Ви, Razi. Хочете сказати, що я повинен перестати називати себе українцем тільки тому, що в минулому столітті влада в Україні творила жахливі поступки?

Останнє редагування модератором: 24 гру 2008
  13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я то вірю, але ж не вкладу я в дитину свою віру. Та і розчарування можливе, криза також... Я цього всього не виключаю. Я все-таки сподіваюся, що дитина буде в християнстві, от щодо конфесії я певності не маю.
    Та і подивлюся, як тут... Дуже важко йому те все розділяти, хоч я й повторюю все постійно. Він ще не каже мені "щасливої хануки" чи "щасливого рамадану", але в шкільному місячному календарикові, який ми щомісяця отримуємо, завжди пише, яке коли свято. Я половини з них взагалі ніколи не чула. Відповідно, якщо дитині у школі вкладають у голову мультикультурну точку зору (якщо таке взагалі можливе, бо як на мене, це звичайна каша), то і я залишаю тут якийсь процент для своєї непевності. Мало що...
    Хоча, маю друзів, які перепробували багато що, але вернулися до християнства. Я теж колись ходила на якесь тай-джі-кван-і-ші (навіть не пригадую, як пишеться і що то таке, мала була). Ну цікаво, ну незвично... Своє і так ближче. :)
    От і все. :)
    Мої батьки багато не зробили, але багато й зробили. Сподіваюся, мені теж вдасться, хоча б так. :)
    Що саме дасться?
    Я вважаю, що кожен має свій шлях до Бога. Я того шляху дитині не дам, тільки Бог.
    Але я вас розумію, нащо ви тут крапки над "і" порозставляли: чоловіки стараються бути більше авторитарними, тільки, як на мене, це через меншу певність. А жінка дає більшу свободу саме через впевненість, що і так буде так, як бути має. ;)

Останнє редагування: 23 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  14. Lents

Lents Well-Known Member

Не маги, а мудреці.
    Бога можна пізнавати з Його Слова і з творива - природи. Ті люди не маючи першого, досліджували зорі. Бог використав це і проговорив до них через зорю. А до пастухів просто на арамейській :) Тих, що шукають Бога, Він не залишає, і відкривається їм, кожен раз по-різному.
    Іс. 55:9 Бо наскільки небо вище за землю, настільки вищі дороги Мої за ваші дороги, а думки Мої за ваші думки.

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

шо?
    "за гроші"?
    ще один казкар на форумі!...

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То залежить від перекладу. ;)
    Англійською - Magi.
    http://www.newadvent.org/cathen/09527a.htm
    Я отак подумала, чому то про свідків стільки оффтопу вічно...
    Якби так я на кожну бздуру, сказану про мою церкву, реагувала, певно би теж було купа оффтопу. Чого бздурами перейматися? Нащо на них так реагувати? Нащо їх підкреслювати?

Останнє редагування: 23 гру 2008
  17. zet

zet Дуже важлива персона

:) Просто в точку! Дело в том, что приказным порядком ничего не добиться особенно в деле воспитания детей. Чаще получается обратный результат в таком случае. Идеальный вариант - это свобода выбора, но аккуратно и нежно корректируемая. А иногда приходится на время и отступить. Важнее научить ребенка плавать самостоятельно, чем заставить заучить на память карту со всеми бродами и глубокими местами...
    Приказывать гораздо легче, но результат, как правило, плачевный...

• Подобається Подобається x 6
  18. JaguaR

JaguaR щасливий

Легко бути впевненому в тому," що і так буде так, як бути має".

А чоловіки менш впевнені, бо їхня впевненість зачіпає не лише те, " що і так бути має".

Хоча, ця думка цілком може бути відносною. Є також і "страшно-певні" чоловіки, і "зовсім-непевні" жінки ;)
    Але то все глобальні думки, а локально може бути і так і так -в кожному конкретному випадку.. І Ви тут праві для багатьох випадків.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

вчора у школі, у класі, де вчиться моя менша цікавий випадок відбувся. Вчителька збештала дівчинку, яка не знала чому на святвечір подається 12 страв. Виявилося, що 12 страв (з розуміння вчительки) тому, що було 12 апостолів.....(предмет "я і суспільство").

От звідки й беруться забобони.....

• Подобається Подобається x 3
  20. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ось тому я і проти викладання таких речей в школі...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)