Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Я буду до дитини говорити по-українськи. Якщо попадеться Українська нянька то тим бiльше дитина буде знати Українську. А от чоловiк сказав що своєї мови вчити не буде, буде говорити тiльки по-англiйськи i все. На рахунок Росiйської... я вчити так щоб сiдати i вчити не буду, якщо дитина сама пiдхопить мову чуючи моє спiлкування з моїми росiйськомовними товаришами, то буде знати, а нi ... ну то нi. Дiдусевi, мому батьковi, прийдеться старатись вже по-українськи з внучком(внучкою) У нас в школах тут вчать Iспанської мови, нехай вчить, я не проти. I щодо 12-рiчного навчання у школi, то я теж проти. Тут i приблизно не вивчать за 12 рокiв стiльки скiльки в Українi викладуть за 10 рокiв. Ви б бачили яка тут математика...

• Подобається Подобається x 1
  2. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Наверное все же в советской? ;)

3. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Очень разумный подход в Вашей ситуации ИМХО.

4. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Может, попросите еще переправить "Гитлер",
    на "гансы" (фрицы, немчура или как там ещё) чтобы по справедливости, "те самые", что и "москали", методы использовали...:confused:

5. piepie

piepie миється в бані

Відповідь: Ваші діти?

Звісно, вчинити так, як вимагає чоловік, зусебіч слушно. :cool:

Знайомий, -дцятилітній еміґрант, одружений із голандкою, спілкуються у побуті американською - настирливе прагнення навчити двох хлопчисьок української. І це попри дратівливу надсадність у пошуку слушних відповідників навіть побутової тематики. Себто затинається надміру, не мовлячи про жахливий акцент. Один із хлопчисьок в стані вимовити лиш " дякую" та " добридень", иньший і на те не здатен, зате, буцімто, все розуміють. Запитуєш: а який сенс чинити наругу над бейбіками? Усправедливлення: а мо' у майбутньому заманеться здійснити туристичну мандрівку на Україну, то згодиться. :sad:

6. Koza-Dereza

Це до чого? До того що мiй чоловiк не буде вчити своєї мови i я з тим погоджуюсь? Якщо так... то я вам скажу менi всеодно знають вони його мову чи нi. Якщо його мама навчить їх щось то добре, якщо нi, то менi i лiпше, бо я їхньої мови не знаю (хоба що кiлька слiв) отже менi лiпше щоб мої дiти розмовляли тiєю мовою що я розумiю.

7. Koza-Dereza

Дякую :)

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А яка його рідна мова і якою мовою вдома спілкуєтеся, якщо можна спитати?

9. Koza-Dereza

Його мова - вiрменська. Дома, ми спiлкуємось англiйською.

10. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Починати завжди важко, [потім звикаєш]? ;)

11. ГРоманюк

Ні, недопоможе! Навіть у Італії недопоможе. У Азіатському регіоні міжнародною мовою стає китайська, навіщо їм здалася англійська? Але прагматичні китайці вважають так: скільки мов знаєш, стільки раз можна продати підроблений Rolex.

12. Forpost

Forpost Стоїк

оть ісконіє росіяни швидко виучуть і не будуть говорити про другой государственій язик ,бо китайці той язик зразу ножичком і не больно (по горлішку)

13. Forpost

Forpost Стоїк

оть їхала студентка сьоні ві Львів,на екскурсію з Данбаса,мама ісконная руская ,тато фінн,дівчина розмовляє вільно українською,чуть з полки не впав.То хто роздуває проблеме з російською мовою,га? шовіністи,то що ми їм поможемо..в Китай,слава Богу дорогу побудували залізничну ,БАМ зветься ,а я то думав нащо вони ту дорогу будували

• Подобається Подобається x 2
  14. bora

bora Well-Known Member

Лиш би не безглуздо-снобісько-глямурною...

15. ГРоманюк

"Білоруська діалектна основа актової мови Великого князівства Литовського, яка була визначена X. Стангом 40 років тому, не зустріла заперечення в лінгвістичної літератури і до нашого часу залишається останним словом науки щодо цього питання. Пізніше Ю. Шерехом було внесено поправка, що основою канцелярського мови Великого князівства Литовського були передусім центральні білоруські говори, сутнісно лише в деталях доповнює міркування X. Станга і не змінює становища, якщо пам"ятати співвідношення білоруських і церковнослов"янськіх елементів у канцелярської мові..."

http://www.philology.ru/linguistics3/zhuravsky-78.htm

16. ГРоманюк

А моя учениця (див. розділ "Діти-квіти") чомусь проти поширення використання рідної мови. Я почав iз нею українською мовою говорити, а вона: "Навіщо Вам українська мова?" Напевно вона сприйняла це як "втручання у її внутрішні справи?" Чи те ревнощі до рідної мови? Мовляв, мама з татком мають право цією мовою говорити, а вчитель немає. Спробуй зрозумій! Тепер, немає з ким спілкуватися. Радять: Є інші учні, навчайте їх! Мають бути об"єктивні умови для навчання мови.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

що за ненависть до німецької нації?
    чим вона викликана?
    що вам зробили люди німецької національності?

18. Полковник

Полковник миється в бані

:cowboy: Прикольно....
    А Вам люди русской национальности что зробили?

19. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я б хотіла щоб дитина знала українську, польську, російську ну і якусь єропейську мову. "[SIZE=-1]Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина"

[/SIZE]Wie viel Sprachen du spricht, sooft mal bist du Mensch. (Goethe)

20. Princess

Princess Well-Known Member

маю знайомих, росіяни які живуть у Швеції. тато вільно англійською, шведською, вроді ше французьку знає, у мами складніше з мовами - але на рівні побуту шведську знає. так от - думали дитину вчити російській (що природно) і шведській чи англійській - не змогли! дитина відчувала, що то не рідна мова для батьків і не хотіла з ними на шведській говорити. в садочку - помаленьку вчить, але вдома лиш російська. вони й самі казали, що складно на чужій мові розмовляти на такому дитячо-побутовому рівні - то надто штучно получається, а мала це відчуває :)
    так тішилась коли я з нею віршиками Барто бавилась :) хоч то вже для мене чужа мова була :)))
    а абстракно свою дитину - хочу щоб знала українську, російську, англійську, і як получиться :), не задумувалась. мабуть розумно іспанську вчити. або китайську :haha:

а де твій аватар? :)