Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Вы не ответили на мой вопрос, Мария. К русской культуре мы не будем приобщаться? Ладно вы! Как будущей гражданке США вам русский не к чему, вы уже личность сформировавшаяся. Дитина то при чем?

2. Полковник

Полковник миється в бані

Помню, не шла у меня немецкая мова в школе. После очередной 2-ки батя меня очень незамысловато "воспитывал". Я ему выдал последний аргумент - мол, не хочу фашистский язык учить:) , а он мне - "язык противника НАДО знать!!!" - и ремешком, ремешком - портупея называется!:eek: :eek: :eek:

Вот так русские разведчики воспитывались:D :D :D

3. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

А разве кто-то против? Я - нет! Это Ваше дело.

Москали лично Вашей семье что-то сделали плохое? Или это так, "за державу обидно"?

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Респект. Підписуюсь під кожним словом. Хоча я троха грішний - почитую деколи Толстого, Тургєнєва люблю... :o А Достоєвського ні ні!:eek:

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Москалі кількох родичів забили. При тому без причини. Підкинули моїм родичам труп забитого москалика, то його співбрати зразу розстріляли чоловіка і брата моєї тітки. А наступного дня прийшли перепрошувати, бо знайшли тих, хто дійсно вбив. Гроші пропонували як компенсацію.
    Це так, одне з...

6. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Кто подкинул, узнали? По национальности...

7. zet

zet Дуже важлива персона

Я думаю, что Путин погорячился и может достичь обратного эффекта...
    Лучше бы подождали и тогда было бы как в Польше

8. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Вряд ли. Разве что не погорячился, а "пог-гор-рячи-и-ился" ... (холодного и чуть тёплый обожжет). В Польше хуже не станет, т.к. там (и уже давно) и так всё решает экономика. В других странах (как следует из той же статьи) ситуация с изучением (включая тенденции) похуже, а значит, надо улучшать. Объявление "Годом языка" - это веский повод профинансировать и простимулировать изучение русского за рубежом. Стесняться тут нечего, это дело не просто понятное и правильное, а безусловно правильное, и оглядываться на фобии каждого сумасшедшего - не дело...

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

де гарантія, що тричі на тиждень в групі з 10 осіб дасть позитивний результат? А витрати грошей додаткові. Можливо ці гроші потратити на щось інше? Чому я піддаю сумніву ефективність вивчення іноз. мови в школі, причини такі:
    а) Як я вже писав є 10-20% людей які від природи нездатні вивчити іноз. мову.
    б) рівень кваліфікації учителів в школах є і буде низьким, бо всі випускники, які добре знають іноземні мови в школу не йдуть.
    в) школа не забезпечує мовного середовища, а практичне використання іноз. мови в житті дитини відсутнє (це дорослі можуть використовувати на роботі, а у дитини прямої потреби користуватися іноз. мовою немає).
    Загальний підсумок такий: Якщо ми нездатні якісно зробити якусь роботу, то краще не робити її взагалі. По крайній мірі, в цьому випадку ми зекономимо ресурси.
    Примусове вивчення іноз. мови в ВНЗ також слід припинити, і ніякі тисячі не здавати. Вивчення іноземних мов в ВНЗ це ще одна трагікомедія нашої освіти. Всі вчать 2 роки іноз. мову - і ніхто з тих хто її не знав, так її і не вивчає. З мого досвіду: у нас в універі в групі іноз. мову трохи знали ті студенти які вчилися в спецшколах. Всі інші які прийшли 0-ві, такі і пішли 0-ві.
    Ви очевидно щиро вірите в безкоштовну освіту? Безкоштовної освіти немає!!! Всі гроші в держбюджеті беруться з кишені наших громадян.
    Але питання не в тому. Питання в іншому: Я особисто хочу знати, чи поверне мені держава той час який вона заставила мене потратити на вивчення англ. мови, яку я так і не вивчив і здобув не зважаючи на це 2 вищих освіти, працюю, нормально заробляю і т.д.? У мене вкрали час!!! І зараз ця тенденція тільки посилюється - діти будуть вчити іноземні мови з 1-го класу - це ж жах!!! Уявляю скільки часу вони втратять!!! А нервів, здоровя?

10. Вергунка

Вергунка Well-Known Member

Українська і ще одна із європейських мов

Російська і одна із європейських мов - этого пункта не хватает.

11. piepie

piepie миється в бані

В пошуках украденого часу подекуди ніколи відсторонено замислитись над тим, що вивчення иноземної мови вимагає самостійної праці над її опануванням вдома. Програма середньої загальноосвітньої школи при належному її освоєнні повністю втамовує запити, принаймні, побутового спілкування. Якби ми вчились так, як треба...

12. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Политкорректнее "Другое" :)

Вообще, может, кто-то решил, что его ребёнок обязательно должен знать японский...

13. piepie

piepie миється в бані

Бейбік не в стані опанувати рідну мову при засиллі російської. Жваве побутове торохтіння лише спрощений лексичний відгомін мови. Зверніть увагу, якою невимушеністю виказуються україномовні дописувачі, кохаючись у флуді, і як пробі затинаються, пораючись зокола змістовніших дописів - ґеґнути можна у нетрях запозичених стилістичних кальок.

14. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

А Вы как смогли, piepie? :)

15. piepie

piepie миється в бані

Зміг що? Києво-полтавський диялект цурається мене, а мені відповісти взаємністю годі. Мо' перейти на ISO 639-2 ?.. :cool:

16. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Не надо :sad: Тогда мне даже не будет казаться, что я понимаю направление Ваших мыслей. :confused:

17. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Понимаю Вас, г-жа Романова. Но Вы постарайтесь все же свой гнев (а Вы имеете на него полное право!) направить не на какую-то национальность или просто общность людей, а на конкретных ублюдков, которые это сделали. Похоже что Ваши родные имели дело с какой-то бандитской группировкой. Крупной или мелкой, я не знаю. Но поверьте, украинские бандиты не лучше, не добрее и не гуманнее русских.

Вот мне когда-то в жизни евреи крупно насолили. Но слово "еврей" я скозь зубы не цедил тогда и не цежу сейчас.

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

От Чернобыльца.

Две руки даны тебе с детства- одна от бога, вторая от дьявола и сделали они тебя сильнее и могущественнее и расширили сферу твоего ареала на шестую часть суши.
    Зачем рубить одну руку, если у тебя уже две, может лучше развивать обе, так как двумя легче орудовать,
    Две даже нетренированные руки, все равно лучше, чем одна, ибо обе сгодятся в хозяйстве и будут помогать друг другу и твоим людям.
    Кто имеет две руки всегда имеет преимущество перед теми у кого только одна
    Ты всегда можешь помочь тем людям у кого есть либо правая, либо левая рука своими двумя и за это возблагодарят тебя соплеменники.
    Имеющаяся техника тренировки руки может уйти навсегда, а сейчас пользуйся и пользуй и люди есть, которые еще помогут и подскажут твоим соплеменникам, которым ты советуешь отрубить руку.
    Хорошо иметь три «правильные» руки и отрубить «неправильную», но подумай, всегда ли это возможно, и зачем отрубать одну из двух уже имеющихся, если ты не знаешь, как третья приживется
    Вселенская грусть о твоей основной руке не поможет всем включая тех, кто не видит необходимости и не хочет одну отрубить
    Можно конечно советовать своим соплеменникам саморазвиваться с одной рукой до необъятных высот, но поймут ли тебя они.
    И как угадать, что ты развиваешься и пытаешься ее (руку) развить в правильном направлении ибо маятник истории качается и врядли остановится.
    А вдруг на исходе жизни ты страшно разочаруешься, когда узнаешь, что твое направление было тупиковое, а может даже и вредное и ложное, несмотря на твое высокое и бескорыстное.
    Или современники твои исходя из ложного понимания твоей бескорыстности вдруг тебя осудят. Разве может нормальный человек советовать двуруким рубить одну
    Но, если вдруг ты их неразумных убедишь и возблагодарят они тебя, то только за технику тренировки одной руки.
    Но осудят, за совет рубить одну руку и забвение техники развития второй руки по причине ее (руки) отсутствия, т.к. человек с двумя руками всегда сильнее, чем с одной.
    И кто знает, что будет через 200 лет. Может и ничего уже. И людей твоих одноруких не будет. А будут все многорукие либо изобретут механизмы, чтобы понимать друг друга без желания чего то рубить, а только развивать:)

То выше мое. А вообще, читайте иногда Эклезиаста.

(Примечание. С пожеланием выколоть один глаз было бы более зрительно, но я ограничился рукой :) )

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Бачите, ті, що розстріляли моїх родичів, були вояками. І таке траплялося тоді часто. І не тільки в російській армії. Гітлер мав ті самі методи. :sad:

Стосовно проціджування слова "москаль", то це було радше образно. Проте тато мені колись однозначно сказав: "Якщо москаля в хату приведеш (тобто заміж за нього вийду) - виречусь!" То було викликане тим, що моя двоюрідна сестра зустрічалася з "москалем" із сусіднього двору.
    Дружити з російськомовними тато мені не забороняв, а от його суржик дозволяв мені трохи притишувати його шовінізм. :p

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я би обрала українська, російська, польська, англійська - так як мама :) Ну і ше одну в нагрузку можна в шкільній програмі.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)