Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вопрос еще и в том имеют ли родители достаточно воли, желания и денег учить своих детей языкам. И объяснить детям, что это важно.

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так, Ви праві. Але не є обов'язковим поєднання всіх цих факторів.

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Просто фрази:
    ...думаю відповідає на питання щодо ставлення саме до російської мови! Бо все ж російську в Світі знають майже 300 млн., польску десь 40 млн. та й у Львові, як склалося враження в мене, російську ще не зовсім забули з совєтських часів, але людина не хоче щоб дитина його знала російську, хоч за логікою користи від неї більше, ніж з польської - ось про це я й писав! А англійську знати вже обов'язково, і чим краще знаєш, тим ліпше - це ж мова глоболізації!

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

С точки зрения того, что на форуме граждане Украины, вы наверное в чём-то правы, но опять же я не вижу проблемы в том, что кто-то не будет знать русский или какой-другой язык. Жизнь сама заставит учить нужный язык, мне тут друзья из Польши говорили, что русский у них в этом году оказался на втором место по популярности среди изучающих языки. Казалось бы нафиг он им там нужен в ЕС? Так что бизнес сам дорогу языкам пробъёт, не будем забывать о том, что главная их цель - коммуникация, а не политика. :)

Вот именно об этом я и говорил. Я бы наложил мнения людей из темы "Насколько полезным является изучение языков" на результаты этого опроса и посмотрел бы как зависит мнение о языках от того, которыми владеет сам родитель. Ведь мечтать можно о многом, особенно если сам этого не достиг и надеешься, что дети будут умнее. :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Польська близька практично до всіх слов'янських мов. Якщо вивчиш польську, буде легше вчити чи розуміти інші слов'янські мови. А російська близька тільки до української та білоруської.

300 млн. - це, мабуть, завищена цифра. Це приблизно населення Радянського союзу на момент його розпаду. Тоді - на початку 90-х дійсно, як мінімум 300 млн. чоловік знали російську мову. Але зараз ситуація змінилася. З колишніх союзних республік російська мова вживається в Росії, Білорусі, Україні, можливо, Казахстані. В інших країнах СНД переважає місцева мова.

• Подобається Подобається x 4
  6. borkhes

+ Узбекистан, Киргизия, Таджикистан, Армения и другие республики, жители которых работают в России.

---------- Додано в 00:20 ---------- Попередній допис був написаний в 00:18 ----------

Опять ведь неточности! Если польский близок всем славянским языкам, то и русскому тоже, а значит русский близок польскому. :)

• Подобається Подобається x 2
  7. gvorn

gvorn Well-Known Member

"Насайнік" на рівні "Наша Раша" - якщо вони так володіють, то не заздрю майбутньому російської мови

8. borkhes

Если вы судите о таджиках по уровню языка из "Нашей Раши", то я не завидую вашему уровню, да и будущему тоже. :pardon:

Вполне нормально языком владеет население, которое умеет не только землю рыть. Инфа 100%.

9. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ну Вам в Москві видніше з Манежної площі...:dntknw:

10. borkhes

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

13. -Erebus-

Ця ціфра показує скільки людей володіє російською - може не на рівні Розенталя, але щоб домовитись на побутовому рівні вистачить! І це приблизно!
    І я теж тільки ЗА, щоб вивчати польску - просто не бачу логіки: людина хоче, щоб його динина знала польску, але радикально проти російської! Добре би було, якщо розмова йшла про те, що корисно знати обидві мови: як й є насправді!
    Але тут про інше...:naci:

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тут написано, що російською мовою володіють 167 млн. :)

А домовитися на побутовому рівні не з носіями російської мови можна і англійською :)

• Подобається Подобається x 4
  15. Agaton

Agaton Well-Known Member

На другому чи ні - точно це важко сказати і не уж так важливо, статистикі різні (ІМХО друга - німецька), але факт що від декількох років користується російською знову в Польщі все більше.
    Залежить звичайно від галузі промишленності, але факт помітний.

Як не крути - якраз в бізнесі в Польщі російська повернулася теж завдяки ЄС. ;)

Але справа далеко не тільки в бізнесі.
    Діти (гм...діти...) не вміють росіською розмовляти, але принаймій що там на вокзалі написано - прочитають і тексти пісень розуміють, якщо їм троха підказати :)

• Подобається Подобається x 5
  16. mileelen1

mileelen1 Active Member

+ эмигранты

17. -Erebus-

Це помилково однозначно, бо населення Росії, України і Білорусії разом, де російську принаймні знають на розмовному рівні, десь близько 200 млн, а ще інші країни колишнього СССР тощо!

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тут моє покоління буде з трудом згадувати "азбуку". А діти взагалі не прочитають нічого...

Але в старшої при виборі другої іноземної пропонували росіійську...

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Цвірінь-цвірінь? :)

20. -Erebus-

Нє........

а де твій аватар? :)