Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нічого відносного тут немає, просто країна дебільна. Іспанські батьки - іспанські діти, німецькі батьки - німецькі діти, тільки в нас як завжди все відносно.

2. Кохана

Кохана LuBimaya

Я так само. Мої батьки російськомовні, я з чоловіком також. Але я вчилась в україномовній школі, бо російськомовної в нашому містечку не було - всі 5 з українською мовою викладання. І це при тому, що жила я на Півдні. Зараз для мне не складає ніякої різниці, якою мовою спілкуватися. Збатьками та чоловіком - російською, з родичами чоловіка українською, з друзями і так і так, із сторонніми на тій мові, якою до мене звертаються...
    Але моя 5 річна донька спілкується виключно українською, і ми з нею також, бо вона відвідує україномовний садок. В такій нашій різномовності я не бачу нічого поганого.

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

А що Ви хотіли? Коли люди 70 років були під впливом радянської влади і русифікувалися до мізків кісток, а стали незалежними і бац! всі говорять українською???? ще має пройти дууже багато років, щоб російська мова відійшла на задній план. Так, згідна з тим, що молодь має знати свою мову... А що робити з бабусями, яким по 70-80 років? нічого, чекати... самі знаєте чого..
    Ось моїм батьками по 50, спілкуються російською, ну спробуй їх перевчити, якщо вони все життя так спілкуються...

• Подобається Подобається x 3
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Львів...
    Батьки україномовні.
    Син україномовний.

посадили сина на пару років в тюрму. Вийшов - виключно російськомовний.

Висновок?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А шо, львівян теж саджають о_О?
    А їх за шо?
    То певно був москаль-манкурт...

5. Кохана

Кохана LuBimaya

яке середовище - така і мова...

• Подобається Подобається x 1
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вже 20 пройшло. Ще кілько має пройти? В Грузії вже ніхто й не знає російську.

У вас в голові ваше середовище. Я живу в російськомовному середовищі довгий час, на російську не збираюся переходити тільки для того, щоб не виділятися. Подумайте краще над менталітетом своїм, це тільки українці такі.

7. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Це Ви про свій менталітет (бо судять в першу чергу по собі)?, в кожній гілці Ваші "ура-патріотичні" дописи, що не мають нічого спільного з патріотизмом (патріот любить свій край, і не намагається внести розбрат), які викликають тільки подив (роздратування). Не треба узагальнювати, звинувачувати і приписувати іншим якісь негативні риси.
    Знати мову і користуватись нею в побуті - різні речі.

Останнє редагування: 21 лис 2010
    • Подобається Подобається x 4
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

9. Shlyak

Shlyak Well-Known Member

Научить сына мове - оказывается еще не все. Воспитать надо.

• Подобається Подобається x 5
  10. На городі бузина, а в Києві дядько. :wacko:
    Я мала на увазі, що часто, коли батьки україномовні, то у них дитина говорить суржиком, а у російськомовних - чистою українською. Я російськомовна. Я пишу на ЛФ суржиком? А країна не дебільна - то деякі люди такі.

---------- Додано в 17:20 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

А раніше всі поголовно добре знали? Може, у них не було такої сильної русифікації.

• Подобається Подобається x 7
  11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А ваші де дописи? Я шось не бачу вашої версії патріотизму. Напевно "давайте всі будемо жити дружно, говорити на всіх мовах, писати тести теж на всіх мовах, писати підручники разом з Кремлем, то нормально". В такому випадку це Свідки Єгови, а не патріотизм.

Молоді не знають взагалі, навіть в побуті, натомість англійська зняла місце російської, і я їм заздрю. А з вас малоросійство ніхто не виб'є, горбатого могила справить.

При чому тут бойки?

Висновок - яблуко від яблуні недалеко падає.

То я про них і створив тему.

12. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Коли зроблені такі висновки (пальцем в небо) - мені нема що пояснювати, бо то марна справа.

• Подобається Подобається x 6
  13. mastaras

mastaras New Member

Як можна побудувати нормальну українську державу з російським нахилом населення!О це маячня! Хто в Росії будує державу з українським нахилом? Є таке там?

14. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Навіщо ж посилатися на Росію? Це недорозпала імперія, тому таке порівняння некоректне.

15. nikolas

nikolas Well-Known Member

Теж спостерігаю таку картину.Свого малого товчу(умовно),розповідаю йому хто він такий,з якої фамілії,шоб знав і любив свій край,свою Батьківщину і не цурався.

• Подобається Подобається x 9
  16. mileelen1

mileelen1 Active Member

:haha::haha::haha: про тимощенко насмішили. це від коли вона стала патріоткою та ще й великою???
    политиков вобще не стоит учитывать, ибо за деньги кто угодно из себя великого патриота строить будет...

Останнє редагування: 13 гру 2010
    • Подобається Подобається x 2
  17. premium

premium Well-Known Member

От якраз серед 70-80-річних відсоток україномовних найвищий.

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Нема в опитуванні варіанту, який мені підходить:dntknw:
    Українська, польська, англійська, іспанська.
    Російська хіба розмовна, в школі не вчать

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І для мене нема.

Українська, чеська, англійська, французька - в старшої.
    Чеська, українська, російська, англійська - в середульшої.
    Чеська, українська - малий.

20. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

Будуть володіти, надіюсь:)
    Українською, російською, англійською або німецькою

а де твій аватар? :)