Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Басанець

Басанець Well-Known Member

Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

1. Російська мова - мова міжнародного спілкування. Варто прочитати статут ООН. Ви здаєься казали, що живете в Україні ( але AU у профілі - Австралійський Союз? То де живете?), тож раджу завітати на офіційний сайт цієї організації. Якщо живете, в англомовній країні, пошукайте the Charter of the United Nations Organization (Organization, якщо США, Organisation - якщо Австралія)
    2.
    Принаймні, їде купа перекладачів-синхроністів, яким платять грубі грошенята. Співставне з тим, що заробляють дантисти.
    3.
    Це справа батьків. Але, наприклад, чи штучно б я забороняв сину вчитися такої чудової мови, як фарсі? І чи варто штучно забороняти російську, якщо не треба докладати зусиль і кудись їхати, щоб її вчити.

2. Басанець

Басанець Well-Known Member

Хіба Росія - не закордон? Чим більше знати мов - тим краще. Англійська - штука добра, але чи допоможе в КНР?

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

:D :D :D

4. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

У кожному жарті лише доля жарту (це я про свій попередній допис).

А якщо зовсім серйозно, то ми (у тому числі МОН України) ніяк не можемо дозріти до розуміння того, що вивчення мов потрібно чітко розділити на дві частини:
    1) обовязкове вивчення мов, яке повинне забезпечуватися організаційно і фінансово державою (вивчення мов в обовязковому порядку в державних школах і ВНЗ). І тут я є прихильником вивчення лише 2-х мов: української і російської.
    2) необовязкове вивчення мов, тобто вивчення їх в приватному порядку і за кошти приватних осіб, які хочуть ці мови вивчати і готові потратити для цього час і гроші. Це вивчення мов повинне бути виведене з курсу державних шкіл і ВНЗ (за виключенням тих випадків коли інозмна мова є фахом). В приватному порядку і за свої гроші всі громадяни незалежно від віку мають право вивчати ті мови які вважають за потрібне, але це повинна бути їх ініціатива і відповідальність. Держава не повинна підтримувати таке вивчення мов ні організаційно, ні матеріально.

Як тільки ми зрозуміємо цю банальну істину, ми відразу зекономимо море часу тим, хто не хоче вчити іноземні мови (чи хоче вивчати мови за своїм уподобанням, а не залежно від того яка мова вивчається в школі куди ходить дитина), а також зекономимо немало грошей держбюджету.

5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ну так.. За такою логікою, може, і хімію не вивчати в загальноосвітній школі, а лише додатково - за бажанням дитини/батьків..
    З часів домашнього виховання (років 300 тому) знання дитиною хоча б однієї іноземної мови хоча б на базовому рівні є ознакою освіченості, а в ширшому розумінні - основою для подальшого освоєння мов. На мою думку, діти повинні бодай мати уявлення про те що таке іноземна мова, мати хоч мінімальний словниковий запас, незалежно від того чи є у їх батьків кошти на додаткові курси чи немає.
    Ну і ще отаке питання. У такій схемі навчання, яку Ви запропонували, програми навчання для дітей з дитбудинків повинні відрізнятися від загальноосвітніх шкільних чи як? Бо ж тим діткам відсутні в їх житті батьки не забезпечать можливість вивчення ані бажаної (яка там дитина знає яку іноземну вона хоче вчити у 7-річному віці? :eek: ) ані тієї ж англійської мови, яка і в програмуванні і скрізь у житті зустрінеться.

• Подобається Подобається x 1
  6. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Это как раз не вопрос. Государство должно заменять детям из детдомов родителей во ВСЕХ сферах, в которых это теоретически возможно.

7. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Не думаю, що економити треба якраз на освіті. А то справді тоді створимо "полє чудєс" в "Странє дураков". Буратіно теж вчитися не хотів. ;)

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"і дри" — це росіяни?

9. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Пупер!
    !и др." - это финны и венгры.

10. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Всё правильно! Россияне - это не "и др." Вот финны и венгры - "и др." И эстонцев к ним до кучи.

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Сами вы "и др"!!! Я вам покажу "и др"!!! Неприличными словами не выражаться!!! :ireful1: :D

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А как увидеть кто и как проголосовал ?

13. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

хм громадяни знати хтять, що інші думають:D

14. piepie

piepie миється в бані

Годі пригадати хоча б одне коректно сформульоване опитування на форумі. :ireful1: Якби там не було, я - за востатний: українська та дві неросійські мови.

15. Чернобылец

Иначе как вам с племянницей разговаривать ?

А можно помочь с идентификацией голосующих ?

16. Viktoria Jichova

Чорнобильцю, от коли проголосуєте (якщо Ви ще не голосували), тоді і Сім-сім відчиниться. ;)

17. Чернобылец

Віка,

А я перший проголосував, але нічого не бачу. :sad:
    Нету мне Сім-сім

18. Viktoria Jichova

А Ви натисніть на цифру, що означає кількість голосів. От і побачите.:)

19. Чернобылец

Дякую. Напевно вже від нових технологій відстав. :)

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Питали за те, чому українська-російська шовінізм. Ви знаєте, я не проти, щоб було інакше, але друга сторона щось ніяк не втамує свої амбіції. А в мене шовінізму взагалі ніколи не було, поки сюди не приїхала. Тут він в мене розвинувся і щодня посилюється. Є на те причини, зумовлені власне другою стороною. Самозахист, коротше.

а де твій аватар? :)