Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. D.M.

D.M. Well-Known Member

0.

Я писав про можливих майбутніх дітей.

P.S. До речі, відповідь на Ваше питання є у профілі.

Останнє редагування модератором: 20 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Это - смотря КАКУЮ цель ВЫ ставите.
    ИМХО.

Панове!
    Меня искренне пугают результаты опроса (пункт №4)!
    Может, наконец, эмиграция скажет своё определяющее слово?

Останнє редагування модератором: 22 лис 2008
  3. Lord_Faust_UNK

Lord_Faust_UNK миється в бані

Тут явно щось не те...Українська і одна з європейських...Вчити мову ворогів української нації мої діти не будуть!ганьба тим хто пропагує русифікаторські ідеї!

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви запитайте тих 154 які зібралися вчити своїх дітей російської, для чого їх дітям потрібна ця мова. Особливо на ЗУ. Думаю, є багато мов і не тільки європейських, які набагато більш потрібні для теперішнього життя ніж російська.
    Але що ж поробите - постколоніальний синдром...

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не знаєте ви ЗУ, Полковнику, не знаєте...

Нагадайте собі Франкове
    "не пора, не пора, не пора..."
    Мову спілкування - без сумніву...

Е ні, мову ворогів треба знати. Однозначно треба. І то краще за них. ;)

Останнє редагування: 22 лис 2008
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Типовий приклад. Переконала себе людина, що у її нації є ворог - інша нація, - своїх дітей у цьому переконає. Вже легше жити. Вже не сам винен у своїх бідах, а вороги життя не дають. Так свою нестелепність і виправдовують. Ще й пишаються цим.

• Подобається Подобається x 7
  7. левиця

левиця Well-Known Member

Просто дуже наболіло. Але треба жити і по-новому сприймати світ. А знання мов ще нікому не нашкодило. В Україні - це перш за все українська.

8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Останнє редагування: 22 лис 2008
  9. Полковник

Полковник миється в бані

Давайте Я про себя?
    НИКОГДА не запрещал своим сыновьям!!!!
    НО, откуда ОНИ ЭТИ слова узнать могут????
    Педро, как погода у Вас там? Как самочуствие Ваше?

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Крім Божої правди є гуральская і уланская,інші правди (комсомольська або українська) то брехня.:)

Останнє редагування: 26 лис 2008
  11. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Що до російської, то як кажуть "из песни слов не выкинеш", у нас зараз важкувато буде дитині яка не знатиме російську.

А стосовно кількості мов, то дитина саме обере. Ось, наприклад, в нас дуже цікаво вийшло. Поки мама спілкувалася на форумі в темі http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=43470, донька була в школі (вчить укр., рос., нім., англ.(ще й по за школою займається)). Прийшла до дому в такому гарному настрої, тільки-но переступила поріг:"Мамо!:preved: Я буду ходити на польску мову ". От вам і зв'язки на вищому рівні:scratch_one-s_head:. Головне щоб то все дитині подобалося, була тяга до мов.

Останнє редагування: 27 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  12. Lord_Faust_UNK

Lord_Faust_UNK миється в бані

Істота Степаныч має явно проросійські погляди...Таких у Львові щодня більшає... То типу - всі барани, то чому я маю бути інакшим...Прикро. Та то не страшно - дуже скоро ми це виправимо і ваші діти навіть не знатимуть де та Росія знаходиться. Мову ворога знаю я, а я є в політиці...Покищо молодіжній(Лідер МГО),але це питання часу. От я і зроблю все, щоб моїм дітям вчити російську не довелось як мені. А ті, куму бракує сміливості і розуму робити аналогічне колись дуже пошкодують, як тепер шкодують батьки тих дітей, які проміняли рідну мову і культуру на хамські мати росіян

13. Степаныч

От такі "політики" і є найбільшими ворогами України. Їх взагалі потрібно ізолювати від суспільства. Дякувати Богу, НОРМАЛЬНИХ, АДЕКВАТНИХ людей більше. І ніколи "лорди" не будуть робити погоду в Україні. НІ-КО-ЛИ! Є хороше українське прислів"я: "Дурень думкою багатіє".

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Йой!
    А що, інших іграшок немає? Та Ви посигнальте, ми всім форумом позбираємо Тетріси-стрілялки.

15. Pedro

Це які розмовляють російською? Степанич, лишіть його. Він має право не чути мови нашого ворога в нашому місті.
    Ось і я думаю... Якщо в Львові на протязі дня не почую апщєпанятнава, відразу подумаю про репатріацію...

• Подобається Подобається x 2
  16. Степаныч

Ні, це малодиференційовані особистості, хами, які чомусь уявили, що вони є світочами нації.

17. levandivka

Є пропозиція.
    Пост 574 залишений "даби дурь била відна", але...
    Не мусово влізати в оффтоп.

18. Pedro

Інфузорії-туфельки? (біологія, І-й курс мед. інституту)

19. Степаныч

Так от про мови.:)Вже неодноразово писалося, що чим більше людина знає мов, тим краще. Дехто цього не розуміє. Люди, які багато чого не розуміють, є людьми малодиференційованими. У мене дочка володіє російською, українською, англійською, трохи іспанською. Син - російською, українською, трохи англійською. Я - російською і українською. Тобто, якщо виходити із знання мов, я менш диференційований у порівнянні із своїми дітьми. Маю надію, що онук буде ще більш диференційованою особистістю, буде знати мінімум 4-5 мов досконало.

• Подобається Подобається x 5
  20. levandivka

Нє!
    Чув, що інфузорії зубами не клацають.

а де твій аватар? :)