Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дядя Ваня, 29 січ 2007.

?

Який мовний мінімум Ви бачите достатнім для своїх дітей?

1. Тільки українська мова

1,9%
  2. Тільки російська

1,9%
  3. Українська і російська

1,5%
  4. Українська, російська і одна із європейських мов

72,6%
  5. Українська і ще одна із європейських мов

22,2%
  1. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Это понятно. А языка нету! :p

2. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

Как нету? Русский! Все наши пацаны. Кроме эстонцев. Эти неправильные. В семье не без... польской красавицы.

3. Mattilainen

Ага щас! Размечтались. Не примазывайтесь! :D

4. Відповідь: Якими мовами володіють (будуть володіти) Ваші діти?

"Москва". Как много в этом звуке для угро-финцев всех слилось... Да у нас даже столица называется по-угро-фински, вон, тут Вам любой докажет.

5. Mattilainen

Точно. Любой. :D :D :D

6. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=19886 (да простит меня г-жа Zet!)

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Во, нашел. Умные учат и в Прибалтике и обосновывают.

http://www.nr2.ru/101744.html

Дети премьер-министра Латвии Айгара Калвитиса учат русский язык с репетитором. Как сообщает корреспондент «Нового Региона», об этом в интервью газете «Телеграф» рассказал сам глава латвийского Кабинета, добавив, что «этот язык должны знать все живущие в Латвии».

«То, что мы знаем русский язык, является большим преимуществом нашей страны перед другими европейскими государствами», – подчеркнул премьер-министр Латвии.

«По соседству от нас находится огромная экономическая зона, где доминирует русский язык. И поэтому я считаю, что каждому жителю Латвии, помимо латышского, обязательно нужно знать английский и русский», – заявил глава Кабинета.

8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вот никак не могу найти выдержку из Ленина. Дедушка часто умные вещи писал. Там что-то про детей армянского купца было, что армянский купец будет и должен стремиться учит детей русскому для расширения своего рынка и потребителей. Т.е. он закладывал экономические капиталистические причины во главу угла. Потом когда появилась политэкономика социализма, придуманная последователями то во главу угла при изучении русского стали чисто карьерные и научно-технологические причины.
    А теперь экономика, как объективная причина стремления к капитализму и повышению уровня жизни опять верх берет.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Голосувала за 4 варіант.

10. Полковник

Полковник миється в бані

Ох, Ума, и почему я в Вас такой влюблённый????? :rolleyes:

11. Mattilainen

О! По многочисленным просьбам добавили недостающий пункт!
    В связи с этим, должен внести коррективы в постинг № 4 этой ветки - голосовал за четвертый сверху пункт. :)

12. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Теж проголосувала за 4 пункт.:)
    Як на мене, добре знати щонайбільше мов, щоякнайшвидше їх засвоївши у щонаймолодшому віці.:) Наш пан професор Марван (лінгвіст) з універу володіє щонайменше 14 мовами і він нам завжди каже, що дитина до 12 років сприймає всі іноземні мови природньо, але краще починати з мовами раніше, звісно.:)

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Басанець, я хотів би вас трохи поправити. Російська мова хоч є десь офіційно мова міжнародного спілкування, але на цій мові в світі абсолютно НІХТО не спілкується. І я не думаю, що в ООн хтось їде від Росії не знаючи англійської мови - реальної мови міжнародного спілкування.
    І мене зовсім не болить голова чи мої діти будуть знати російську чи ні.
    (Поки що в мене проблема, щоб вони знали українську). А живучи в Україні я рахую, що неохідно знати українську, англійську і бажано одну з романських мов хоч за їх красоту звучання.

• Подобається Подобається x 1
  14. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

:D

• Подобається Подобається x 1
  15. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Я проголосував за українську і російську мови. Сподіваюся, що ми розправимося з усіми цими "козлами які не дають нам нормально жити" і заборонимо в школах весь цей багатоголосий вавілон. Повинні вивчатися 2 мови - українська і російська. І все. Нема чого витрачати час на дурниці.

16. Mattilainen

Зато шведизмами засоряют. Особенно молодежь.

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:D :D :D Оцінив гумор! Особливо друге речення.:D :D :D

18. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Я также проголосовал за 4 пункт.

Сам владею русским, украинским и английским. Надеюсь мои дети также будут знать эти языки.
    Жена может дополнить знанием чувашского :)

19. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Та-ак.. Гм.. знати лише українську та російську - і все вирішено, правда?;) А навіщо їздити за кордон у світ - і так обійдемось. А якщо ні - у спілкуванні допоможе пантоміма.:D :D

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Голосувала, звісно, за четвертий пункт.

На мій погляд, російську потрібно вчити, і якраз тим в першу чергу, хто на ній розмовляє, як не дивно звучить. Бо стикалася з таким: приходять на практику дівчата, вчаться у київській школі (вже українській за викладанням). Спілкуються між собою винятково російською, українською розмовляють з акцентом і, я б сказала, далеко від ідеалу грамотності (хоч батьки - "несвідомі" українці, і могли б.. та не захотіли :)). Дала завдання дещо надрукувати: друкують російською і роблять стільки помилок, що я в розгубленості була.. Якщо вже розмовляєш на російській мові повсякдень, то треба ж її знати як слід. Не знаю хто там винен: шкільні програми, вчителі, самі дівчата?
    Не знаю, але в "мій" час спостерігалося таке: хто читав більше (понад шкільні програми) художньої літератури - той краще знав і граматику і мову, і стосувалося це як російської так і української. Як не соромно зізнатися, але граматичних (не синтаксичних) правил я в школі вчила дуже мало, бо стільки читала, що кожне слово карбувалося в пам'яті і я просто "знала" що воно саме так вірно пишеться. Тому тут справа, мабуть, не тільки в шкільній програмі.

Є ще один важливий момент: мова викладання у школі інших предметів (окрім мови). Все ж таки, найкраще (в граматичному плані і практичному) дитина знатиме ту мову, на якій викладатимуться предмети в школі. Не одне і те ж - вчити російську в школі з українською мовою викладання і українську - у школі з російською, або українську - у школі з ангійською мовою викладання.
    Ну, звісно, ще мова спілкування в сім'ї впливає, навколишнє мовне середовище.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)