Який передвиборчий лозунг найпривабливіший

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Andzhej, 10 лис 2009.

1. Letunka

Letunka Well-Known Member

Але що зараз можемо зробити? Хіба тільки обирати, дослухаючись до голосу розуму

2. Kalinka

Kalinka Active Member

Дивлячись на нашу передвиборчу агітацію, здається, що лозунги зараз - це вже не наука (наука була на попередніх виборах). В них не те, що душі немає, в них навіть сенсу іноді бракує!

3. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

сучасні лозунги клепають здебільшого неуки... Моє твердження ґрунтується на простому аналізі цих лозунгів. Вдумайтесь самі, адже більшисть тих гасел декларують ОЧЕВИДНІ РЕЧІ:
    Піднімемо село! (а хто його буде "опускати"? воно і так занепадає)
    Україна для людей! (ну не для мавп же...)
    зрештою, навіть гасло "Бандитам тюрми" також є очевидним, не палати їм будувати і 5зіркові готелі.
    Візьмемо інші рекламні "фішки":
    "ВОНА працює..." - це просто констатація факту (розповідне речення, хоча більшість гасел використовують спонукальне із можливістю пожднання з питальним). Взагалі для рекламної кампанії такий принцип є провальним, оскільки не відомо, що ж кандидат хоче донести до виборців: сам факт наявності діяльності зараз? а чим він буде далі займатися?
    аналізувати можна і далі, але сенсу в цьому не вбачаю.

Хоча можна просто поприколюватися, наприклад, відштовзнувшись від тези "нове - це добре забуте старе":
    Отож, пропоную лозунги для деяких наших кандидатів:
    O tempora! o mores! - "О часи! О звичаї!" - відомий вислів Ціцерона, підійде для Литвина :)
    Homo homini lupus est - Людина людині вовк - непоганий варіант для Янека.
    Per aspera ad astra - Через терни до зірок - підійде будь-якому кандидату, особливо з так званої непрохідної частини, як мінімум є 2-3 тлумачення :)
    Можна активізувати і нашу народну мудрість, оскільки вона найкраще "хавається" старшим поколінням... Так що роботи є ціла купа, було б бажання творчо працювати, а не "креативити". (даруйте за мій скепсис щодо новомодних слів)

• Подобається Подобається x 2
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

А для нас, виборців найбільше підходить лозунг.
    Contra spem spero - без надії сподіваюся.
    Вже багато років ми, хоча втратили всяку надію, але все ж на щось продовжуємо сподіватися.

P.S. А для кандидатів істинно правдивими лозунгами, які показують їхню сутність пропоную лозунги:
    Divide et impera - Разділяй и володарюй
    Manus manum lavat - Рука руку миє.

Останнє редагування: 24 лис 2009
    • Подобається Подобається x 4
  5. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

Для Ющенка, Януковича і Тимошенко підходить ще таке:

Quod licet Jovi, non licet bovi - Що личить (дозволено) Юпітеру, не личить (не дозволено) бику :)

• Подобається Подобається x 1
  6. - не забудьте вкусное выражение Dura lex, sed lex - закон суров, но это закон, или вот неплохо: Ubi ius, ibi remedium - где есть право, там есть его защита - Или про семейные ценности:
    Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia - даже не знаю, кому подойдёт... :)))

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Геть усіх! то же неплохо

8. - пустой лозунг ИМХО.
    "Геть усiх, оберiть мене (имярек), тому що (далее список преимуществ и программа)" - совсем другое дело.

9. MargoRitka

MargoRitka миється в бані

Мені здається, що якщо людина визначилася, то почувши гасло "я обіцяю усім те, що кому треба", і оком не моргне.
    І навіщо тоді напружуватися?:pardon:

10. Мікі

Мікі Well-Known Member

Дєвушка! Та це ж вам при складі на роздачі вже при комунізьмі стояти треба буде!
    Бо, як відомо, головний принцип комунізму такий: від кожного по способності - кожному по потрєбності!:good:

11. Andzhej

Andzhej Well-Known Member

Сьогодні почув висновки одного політолога. Так він сказав, що кандидати в президенти навіть не знають своїх виборчих програм. Залишилося звіритися, чи вони памятають лозунги, які на біг бордах написані.

12. Kalinka

Kalinka Active Member

Я думаю, що не всі згадають :) Є такі, що вже стільки всього наобіцяли, що важко пригадати, кого оминули :) Мене більш приваблюють кандидати, в яких одна ключова ідея, що проходить крізь всю програму

13. - теоретически могут не только не помнить, но даже не знать. Лозунги разрабатывают пиарщики, штатные или наёмные, а у самого кандидата в избранные времени на всё не хватает... :)

14. Locke

Locke невиправний реаліст

Всі обіцяють, обіцяють... А коли доходить до справи, то як у анекдоті:
    - Но ты же обещал на мне жениться?!
    - Мало ли что я на тебе обещал...

15. Interferon

Interferon Well-Known Member

Для мене найпривабливішим був би такий: пустий плакат, з написом-
    тут могла бути моя агітація, але я пошкодував ваші нерви. кандитат Х :cools::cools::cools:

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Это - болезнь любой власти. Там нет безгрешных. Народ сам должен приводить власть в чувство. Лучшая власть - это та, которая находится в паническом страхе, в который ее народ должен вводить регулярно. Иначе никак, соблазну "оскотиниться" во власти редко кто противостоит.

17. Tash

Tash Member

О, такий лозунг мені вже подобається :))

18. Andzhej

Andzhej Well-Known Member

А ще Вона купує українське. Візуалізацію кожен собі придумує сам.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Не надо ничего придумывать. ОНА одета в одежду известного украинского дизайнера Луи Витоненко... :preved:

а де твій аватар? :)