Які саме реформи потрібні Україні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем OrangeSpring, 19 лис 2008.

1. Ома

Ома Дуже важлива персона

Сколько лет нормальным парламентам? А сколько нашему? Разницу чувствуете? Вырулят, обязательно вырулят. Может, прийдется выгнать всех в качестве акта очищения. Но, одобрямся уже не будет никогда. Мы прошли эту точку невозврата.

• Подобається Подобається x 1
  2. coolzak

coolzak Well-Known Member

на авось не вийде-шанси на еволюційний варіант змін вже близькі до нуля-жодна з існуючих політсил зараз вже не є здатна зробити те що треба бо втратила підтримку людей.Тільки абсолютно нова сила(типу таліби в Авганістані)може переламати той бардак що існує і це буде скоріше диктатура так чи інакше яка візьме за жабра всіх

3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Не будет этого. Народ уже не тот. Диктатуры не допустит.

4. coolzak

Ще трохи і народ підтримає любого хто РЕАЛЬНО наведе порядок

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

який "порядок"?
    вам потрібна поліцейська держава?..
    така, як в росії чи білорусі?..

6. coolzak

Порядок це дотримання законів громадянами на всіх рівнях-від голови держави до бомжа під мостом.Зараз те що говориться з трибун і те що маємо в житті як небо і земля.Чи існує тільки два варіанти для вас- гондурас або білорусія?

• Подобається Подобається x 2
  7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Никак не могу понять почему как только начинают говорить о выполнении законов всеми, сразу все начинают вспоминать о диктатуре. Чуствуется, что некоторые путают бардак с демократией.

А выполнение законов, это иногда и выполнение указаний министров, директоров, всех уровней менеджеров, если их указания не противоречат законодательству и происходят в рамках их полномочий, определенных законами и подзаконными актами.

Иначе "пей, гуляй, однова живем....." А это еще дороже стоит.

Ну, ну..... Опыт парламентарской деятельности в мире и схема сдержек и противовесов трех ветвей власти давно уж отработана в мире и не одну сотню лет. Знаете кто учится на своих ошибках ? Как же такое может быть у образованной нации ?

Мне тоже так иногда кажется, что точка невозврата уже пройдена. Под спор о демократии и парламентаризме, и с самолюбованием, критикуя все время "соседа" слили экономику.

Останнє редагування: 27 гру 2008
  8. duncan

для мене порядок -- демократія, буквально -- влада народу...

якщо людина хоче валятися під мостом -- її право, вчинив нетяжкий злочин -- відпрацюй, тяжкий -- до в’язниці і відпрацюй; тільки голосувати такі люди права не мають, бо не платять податки...

влада має бути максимально прозорою: кожна гривня, витрачена владою, має бути озвучена, кожна!

якщо когось побили поліцаї -- оштрафувати і вигнати з поліції, взяв хабаря -- штраф і випробний термін, купив палац або кам’яницю в місті -- спитатися "а звідки гроші"...

дозволене все, що незаборонене, додам: що не шкодить іншим людям, в тому числі: проституція, вживання наркотиків, гомосексуальні шлюби!..

я не фанат повій, геїв, не вживаю наркотики -- але це важелі тиску на людину, наркотики вживають усі від підліткового віку (~13) до досить зрілого (~30), проституція -- найліпший бізнес у великих містах, а належність до геїв -- пляма на репутації.

уся законодавча і судова влада має бути обраною, а не призначеною, більшість виконавчої -- також!

це я вважаю є порядком, а не заклики "піночета на вас немає"!

і не дай Бог Україні якогось піночета.

9. coolzak

Пупер порядок з неба не впаде.А існуючі політичні сили не є в стані його запровадити.З іншої сторони відсунути від корита свиней вмовляннями шансів 3 з 100.Тому Тільки нова сила може це зробити і по доброму тут не бачу можливостей.Демократії зараз в Україні нема а тільки охлократія.

10. duncan

пропонуєте постріляти?

11. coolzak

Я проти але в Києві просто вже настільки відійшли від реалій життя народу що фінал невідомий і варіант постріляти стає все більш реальним.Румунія і Чаушеску на горизонті

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, я починаю бути трохи іншої думки. Але... Була Польща, кожне село (як і інші населені пункти) вибирали голів (старост) чи як там називалось керівництво. Польське керівництво особливо не тиснуло кого треба було обирати. Так як в селах всі знали всіх, ця задача не була дуже важкою бо люди знали хто надається на такі посади.
    Прийшли москалі. І вже партія назначала прєдсєдатєлєй сєльсовєта. Ви знаєте КОГО призначали.
    Питання, чому навіть така базова форма демократії яка була при Польщі не діє в Україні? На 18 році незалежності!?
    Хто винен - керівництво? Чи все-таки... люди?

13. coolzak

солтис посада називалась

14. duncan

я пропоную чинити інакше: не йти на вибори доти, доки всі ці "кандидати" не порозумнішають.

хіба не війт?..

15. coolzak

під Польщею солтис-в них досі так називається

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Так это известно тысячи лет и под это дело у нас было куча разнообразных вариантов. Гитлера привела демократия, власть народа и этот народ его же и поддерживал, пока он все не разрушил. Он поднял уровень жизни и на короткое время уважение к немцам в своей же стране и сам же и разрушил в конце концов.

Вопрос, первый должен стоять не в красивом лозунге, а результате и долговременном. А что результат ? Результат - это - уровень жизни народа, и уважение и доверие (массовое) своей власти, даже не совсем понимая ее деятельности (просто все не смогут понять). И тут я думаю ни у кого разногласий нет.

Вопрос второй, а как прийти к этому результату ? И ответа на Украине нет от политической элиты.

Но я задам вопрос исходя из предметов ожесточенных споров на этом форуме. Что полный переход на украинский язык, признание УПА, и вступление в НАТО (ЕЭС) решает вопросы уровня экономических стандартов, и качества жизни ? Или это элементарное отвлечение от простых и понятных целей развития экономики ?

Можно конечно говорить о национализме, интернационализме, социализме, капитализме, диктатуре, либеральной демократии в разных формах, но критерии их жизнеспособности только те, что я описал выше - высокий (по сравнению с другими странами) уровень жизни народа, и уважение и доверие (массовое) своей власти. И долговременный высокий экономический уровень, ибо это и есть критерий жизнеспособности политической системы страны и идеологии, как бы ее не назвали. И не счет других стран, а за счет своих ресурсов.

• Подобається Подобається x 4
  17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Сидю і думаю: Чернобилєц, а Ви ж до ресурсу "друґіх стран" належите...о_О
    Нє?

Доречі, про "ресурси друґіх стран"...
    Скільки разів говорено! Для процвітання України важливо здешевити (односторонній!!!) проїзд\виїзд з вокзалу!
    із одним чемоданом!
    В одному напрямку.

18. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Сумнівно,для українського менталітету -"нікак" така модель придатна для наших сусідів(так вже історично склалося).А для України-візантійська модель з "мудрим правителем" не буде працювати.
    А це-вже наше і до европи ближче там теж гризуться і не завжди вирулюють.Просто в Европі вище ефективність тої гризні,і шкоди для власного народу менше.Так що нам треба "окультурівать"гризню,а не приміряти костюмчики піночетів.

Так вже і так мінус 6 міліонів? і ще не всі хто заважає виїхали?

Останнє редагування модератором: 27 гру 2008
  19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Надішліть запит у Пенсійний фонд, кіко в них на балансі числиться "рождьонних рєволюциєй". Потім порахуйте видатки. ;) Не виключаю, що Ваші "мінус 6 млн." трансформуються у "больший бюджетний плюс".
    Нагадаю, що на звільнені (нарешті) робочі місця і крісла зможе повернутися частина "тех, кто нужней".
    Якщо транспортну акцію провести одночасно з реформуваням МВС, МНС ( :) ) і армії - позитив буде!

Наспівуючи:
    А в комнатах наших
    сідят каміссари... [​IMG]

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

+1000
    Ось і чекаємо коли деякі крісла (в моєму випадку - стоматологічне) звільняться... Ось тільки питання, чи такі як я "нужни" там.
    Адже ж наука "камісарав" як не як дає ефект.

а де твій аватар? :)