Кожне бойове мистецтво має свої плюси і мінуси. Вибір залежить від того, яку функцію воно для вас мало би виконувати.
В последнее время в интернете появилось много видео уроков на тему "как ударнику вести себя в бою с борцом". На следующем видео предлагается эксклюзивный урок на тему "какие приемы применять борцу в противостоянии с ударником". http://www.youtube.com/watch?v=aba3knRUVHc
Імхо,бокс - просто і ефективно.Муай-тай теж сила,однак там забагато непотрібних елементів.Найефективніше в муай-таї - лікті і ловкік ( голеню по стегнам). А кікбокс - куча непотрібних вертушок.Головне - ефективність,а не ефектність.
Невірна відповідь Є ще айкідо. При відповідній кваліфікації дозволяє нейтралізувати противника нічого йому не зламавши і жодного разу не вдаривши.
Краще мати біля себе 20 або 50 гривень спокійно віддати, мовляв, що більше не маєте і попросити, щоб вас не чіпали. Навіщо калічити людей і створювати собі проблеми.
Пустити сльозу і пообіцяти, що зараз принесу ще, а що я зроблю, якщо не маю більше при собі. Якщо є бажання, то для надійності можна й помочитись. Штани висохнуть, а життя буде врятовано. Думаю, що в них не буде причини далі тримати, якщо людина перейшла на сльози та ще й помочилась.
Цікавий спосіб самооборони......Але як людині жити потім з тим що вона зі страху всцялася? І ще одне до теми "розплакатись", десь читав статтю, том психолог розказував про психологію гопників і про те чому вони тим займаються. Так от, гроші це тільки бонус, основне познущатися, подомінувати.... Порада в нього проста, якщо неможна втікти, бити першому і не сумніватись, бо бійка може продовжуватись максимум 1-2 хв. чисто з природніх причин, адреналін і все таке... і закінчується або втечею когось з конфліктуючих, або "братанням", а побиття може тривати кілька годин, і привести до дуже неприємних наслідків для жертви...
Краще всцятись і залишитись живим ніж загострити конфлікт і лежати в землі. Першому вдарити, значить стати затійником драки. Згідно теперішньо законодавства, якщо людина просто погрожувала зброєю, але фактично її не використала, кримінальної відповідальності за це не несе. А тут взагалі немає причин когось в чомусь звинувачувати. Ну пристали хлопці, а може вони вирішили пожартувати, а Ви зразу в писок.
Я думаю що в питанні самооборони треба чинити так як і в спілкуванні з даїшниками...Треба стати незручною жертвою, звичайно на кожного сильного знайдеться сильніший, або група сильніших Але якщо не входиться в принцип, а в гопника просто стоїть питання заробити грошей, або повипендрюватись, то він скоріше всього домахається до п'яного і переляканого, чим до тверезого і впевненого в собі...Ну а щоб впевненості було більше можна носити в кишені якісь предмети які не являються холодною зброєю по закону, але при нагоді легко можуть стати предметами самооборони... Наприклад газовий шланг Або гайку зашити в кашкЄта
З власного досвіду ...давно,колись,в минулім житті...:якщо я бачив перед собою сцикуна,котрой витрусив кишені,виникало бажання поставити на щотчик. І бажання втілювалось. Часто. А,якщо кидався до бійки...троха ся цофало взад. Здоровля дорожче,розумієш...
Ну от шо я казав 2 хв. Увага. Хлопчики спілкуються великим і могутнім російським матом.. http://youtu.be/YDsmUVFBk44
Коли бачиш, що сутички не минути, втекти неможливо, то треба починати першим. І бити потрібно без жалю, нещадно, на ураження, не думаючи про можливі юридичні наслідки. Краще нехай тебе судять дванадцять (присяжних), ніж несуть четверо (С). Бій повинен тривати 13 секунд: 2 секунди на зближення, 1 секунда на удар, 10 секунд на відлік рефері.