якби я був при владі...

Discussion in 'Політика і політики' started by duncan, Mar 2, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: якби я був при владі...

А в нас вона безкоштовна?А,може за союзу була безкоштовна?

• Подобається Подобається x 1
  2. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

я ж написала, шо контрольний пакет акцій має бути у держави

у Франції була. але ті пункти один до одного не відносяться. третій про економіку а сьомий про освіту.

Додано через 42 секунди
    П.С. і взагалі я не казала, шо в нас все має бути таке саме. дещо може бути і краще.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Натрапив на цікаві роздуми

• Подобається Подобається x 4
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Безкоштовного нема ніде нічого. Як гласить англійське прислівя: there is no such thing as a free lunch.
    Я маю інформацію, що безкоштовна (для студентів) освіта є в Швеції. Але після закінчення працівники платять податок 57%!
    Памятайте, за все хтось мусить платити. Чи студенти чи платники податків. Нас вчили за совка що держава чи партія піклується і буде піклуватись про нас. А хтось подумав - яким чином і на чиї гроші? Так, ми вчились безкоштовно (відносно:shutup: ). Але скільки людей мусіло працювати з ранку до ночі. Теж безкоштовно.
    Щодо Швеції... Я знав одного стоматолога - грека і безліч іранців, які приїхали до Швеції дістати освіту. Після закінчення поїхали на постійне проживання до Англії. Там податки менші. Таким чином шведські платники податків лишились обкрадені.

• Подобається Подобається x 2
  5. natkanetka

не знаю як щодо інших країн, але всеодно зараз треба багато платити за освіту. якшо вже не безплатна освіта, то хай буде хоча б менша.

6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

моє питання було риторичним
    але дякую за таку детальну відповідь ;) :)

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Була. Я "за союзу" закінчив школу, училище, інститут і ніде за навчання не платив.

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пригадав старий анекдот в тему.

-Куме, продав корову?
    -Продав, але на базарі за мною циган слідкував...
    -То, що, вкрав гроші?!
    -Та погодь! Я на базар прийшов тільки, став...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Я стою, і він стоїть...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Я крову продав...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Продав, і рушив додому...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Сів у автобус, і він сів...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Вийшов з автобусу, і він виходить...
    -То, що, вкрав?!
    -Та погодь! Я приходжу додому...
    -То, що, вкрав?!
    -Та вкрав! Но коли..?

ТАК і та "безкоштовна" освіта...
    Та проплачена вона, дорого проплачена... :)

• Подобається Подобається x 4
  9. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Проплачена, но не совсем.. Образование то в Скандинавии практически бесплатно, но и за учебники платить надо, и за квартиру платить и жить на что-то. Стипендий, как правило - нет. Росители, если и помогают, то редко, да стденты и сами стремятся жить самостоятельно. Банки выдают дешёвый долгосрочный кредит - opinttolaina, который потом приходится выплачивать обратно.

10. Patrick

Patrick Well-Known Member

В бухгалтерії це називається - Reconciliation.
    Це все передбачено.І тому подати такі високі.
    Це так , як при будівництві мосту - коли знак при вїзді на нього стоїть 5т.,а насправді він може витримати десь 12-15т.
    В Канаді державне мед.страхування , або іншими словами - для резидентів і громадян держави медицина безплатна.
    Одні люди взагалі не звертються до лікаря , інші ходять майже кожний день.От тому податки в Канаді більші чим в США , де медицина справа приватна.

11. Гелена

ви називаєте державою кількох людей, які реально мають владу і вирішують всі питання
    добровільно їм віддавати все і повністю нерозумно
    з ваших слів - половина майна має належати державі, половина німецьким інвесторам
    ви нікого не забули?
    всі пункти пов’язані
    і суперечити один одному не повинні

12. Pedro

Степанич, Ви платили, та ще й добре платили! Пригадуєте наш оклад після інституту? Я памятаю добре - після сплати податку 93 руб. 94 коп!
    А скільки лікар отримував і отримує в цивілізованих (і не тільки) країнах?

13. Гелена

до речі, про податки в "цивілізованих" країнах
    вчора дивилася фільм "Дух времени"
    так казали, що закон про прибутковий податок так ніколи і не був затверджений
    а всі американці платять цей податок
    цікаво. треба терміново брати приклад з цивілізованих, нє? :)

Додано через 11 хвилин
    поставила вам мінус, аби ви подумали ще раз ;)

14. Pedro

О, податки - це святая-святих західного суспільства! Взалежності від економічного стану або партії яка прийшла до влади податки збільшуються чи зменшуються. За несплату податків несамовито карають.
    Інші злочини можуть пробачити. Тільки не несплату податку.
    До речі, Аль Капоне зловили саме за несплату податку.

15. Степаныч

Це інша справа. Я отримував 137:50 як психіатр. Але ж за навчання не платив!

А шо думать, шо думать? Трусити треба!:)

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І на сільгосп-роботи не їздили? :)

17. Myshka

Myshka Active Member

Можливо , за "союзу" вона і не була зовсім безкоштовна, але і не на стільки "коштовна", як зараз ( хоча я і не є прихильницею "союзу", але там були деякі непогані моменти, потрібно було тільки підійти до цього з розумом):no:

18. Степаныч

Їздили. Із задоволенням. Ще й гроші платили за роботу які-неякі. Але головне - будзагони!

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Їхали другого вересня,верталися 6 листопада,перед парадом,бувало що з снігу викопували буряк.За цей час заплатили нам по 23крб.І це правда.Тоді взагалі розцінки були ідіотські.Я розвантажував цілу ніч ваго з графітними заготовками(сировина для штучних алмазів).Розгрузили ми з товаришем цілий ваго,при цьому вручну.Від важкої праці нам носом пускалася кров.І заплатили нам за це аж по 7 крб.Коли ми пробували поскаржитися то нам показали якісь розцінки згідно яких виходило,що розвантажувати пусті ящики,дорожче чим повні.Ми так і пішли з нічим.А будзагони тоже дивлячись які.Якщо в Тюмень,то звідси привозили добрі гроші.А в тій же області де вчилися,то нераз ще приходилось доплачувати за їду.Дурили нашого брата студента як самі хотіли.

Додано через 3 години 15 хвилин
    Ви платили тими грошима які Вам не доплачували за роботу.Ваші батьки платили тими грошима які їм не доплачували за роботу.Платили в основному всі зразу за вступ,чорним налом в карман.А держава брала своє.Тоді у Льві в медінститут поступити було без грошей неможливо.В 1976 році за мед у Львові була такса 8000рублів.Щей хтось посміявся,що на дошці оголошень повісив об"яву-документи можна не здавати з зими всі місця вже зайняті.А тепер Львівський мед тоже один з найдорожчих в Україні,хоча подивіться за рейтингом(існує рейтинг вузів України)він майже на одному з останніх місць.А взагалі питання платить не платить краще порівнювати з учить не учить.Якщо не учить тоді платить,якщо учить тоді не дуже.Правда бувають і виключення з правил.В Києві в приватному медичному вузі один викладач брав "не взирая на лица"
    100 доларів за трійку,200 за четвірку,300 за п"ятірку.І казав прямо-я вчу дочку в США і мені потрбні гроші.Кажуть закладали його ловили але нічого не помагає.

20. natkanetka

я не кажу, що половина має бути німецьким інвесторам, просто вигідніше їм продавати акції, бо чим кращі технології, тим більше прибутків. чи як?
    а державою я називаю державу, а не кількох людей. кількома людьми можна назвати фізичних осіб.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)