якби я був при владі...

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем duncan, 2 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: якби я був при владі...

Це вже "тепліше" в плані заробітку.
    Молоді інженери та фізики (мого покоління), "лабаючи весілля" 1-2 рази на тиждень, заробляли більше, ніж в державних НІІ.
    Один пан (тоді - простий економіст + бас-гітара / акордеон / вокал) так на це діло підсів, що зараз, маючи власну турагенцію, прямий фрахт кількох лайнерів, він іноді відривається по суботах як конферансьє.
    І хоч 20 гривень мусить принести додому. Ностальжі...

2. Natalia

Natalia Well-Known Member

Щось не в"яжуться ваші ці всі висловлювання з тими, що ви писали на гілці про весілля: "хочу весілля в українському стилі! Я Українка!"
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
    Люди, які таке говорять не покидають Україну.
    Вибачте за оффтоп.

• Подобається Подобається x 3
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А у профілі у Вас написано, що альт... :ninja: :)

4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Пане, а чому у Вашому анекдоті росіянин й українець розмовляють української, а євреюшко російською, це якийсь натяк, чи що? ;)

А я не розумію, що поганого коли людина виїде в Швейцарію, коли отам їй пропонують роботу з зарплатою, яка значно більше, ніж у рідної країні? Якщо, наприклад, людина змалку мріє проектувати літаки й її зовуть робити це за кордон, то чому вона повинна відмовлятися від цього? :no:

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1.Анекдот не мій, а старий, совєцький.
    2. Єврей російською - для точного відтворення.
    3. Євреї в Союзі спілкувалися саме російською. :)
    Коли втікають з території, де життю існує загроза - нормально. ТАКим надають статус біженця.
    А втікати в момент, коли пора "віддавати синовній борг" (потомство, податки, праця) - не гарно.

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я живу в Австралії, маю велику хату, маємо три машини (ще одної бракує, бо сини часто сваряться, хто має право перший поїхати), холодильник набитий і є більш ніж в що одягнутися.
    Але ще десь півроку я б Вас осудив за бажання покинути Україну, бо сам мав одне тільки бажання повернутися.
    На жаль (чи на щастя), знайшов багато місць, включаючи і цей форум, які вилікували мою ностальґію. Тепер я бачу, що від України лишилася тільки одна назва (і прапор). Але українського там нема нічого. І я не здивуюсь, коли збудеться мрія Степаньіча і Україна стане областю (в кращому разі автономною) в складі РФ. Де слово "українська нація" стане забороненим.

7. nastinka

nastinka відсутня

з вами згодна.....
    держава занепадає,
    тільки гімн, про славу та міжність, а насправді...

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Достеменно знаю: наші - здатніші та розумніші.

Додано через 7 хвилин
    До речі - ідея, це шанс для України! Через шалену силу прихватизованого бабла сьогоднішні можновладці мріють залишитись назавжди, але наша молодь може так добре стати на ноги за кордоном (та й ще набратись досвіду, як люди живуть), що буде спроможна навести лад для себе отут, вдома.

Додано через 10 хвилин
    P.S. Боже борони від нових силових ррреволюційних варіантів! Пригадайте з історії будь-якої країни, кожного разу після переворотів йшли десятиліття розгардіяшу.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я так и делаю. По крайней мере - я с Украины не уеду. Мои дети так-же не собираются куда-то уезжать, они выучились и работают тут. Вообще замечу - рядом есть ветка о совке - так если лежать на диване - и ностальгировать, или ночь через две ходить сторожить складик - то можно ругать нынешнее время. А если работать - то на достойную жизнь вполне заработаешь. Кончно - на три машины не заработать - но ради такого я не уеду :)
    И еще - если мы немного "скубемся" на форуме - то это совершенно не значит, что Украина станет "областью"... Должен огорчить всех так думающих - "не дождетесь!".
    Говорю это - как гражданин Украины - и как русский по происхождению.

• Подобається Подобається x 2
  10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ото ж бо й воно.... [​IMG]

11. viltis

viltis Well-Known Member

От читаю я Настіньку ....Не знаю, я б не поїхала жити, навіть в преславуту Швейцарію .Жила я там, півроку, може й замало ..але останній місяць хрестики до літака, як до дембеля ставила....

І не скажу, що мені там було погано ..але якось не так....як не в своїй тарілці...

А хата, машина, повний холодильник. Я себе вважаю середньостатистичною українкою, в мене є багато друзів і знайомих. Середній вік приблизно 25-28 років. І знаєте, більше половина з них живе окремо від батьків, їздять на машинах, мають повний холодильник і дозволяють собі поїхати раз-два в році закордон на відпочинок. При тому, батьки в них не можновладці, лише відсотків 15 з батьків є на заробітках.

Є знайомі, які після 2-3 років спільного проживання з батьками в Італіях, Португаліях, Америках повертались на Україну.

Тому, не так вже й погано нам тут жити ......просто треба згадати, що здавна українці славились працелюбністю....а не лежанням на канапах...

А влада..... справжня Україна почнеться тоді, коли помре остання людина, яка зрілою дила при совєтах...

• Подобається Подобається x 4
  12. duncan

[​IMG] саме так!....
    наприклад, читаєш про когось, хто щось досягнув...
    що там написано?..
    багато працював, мало спав, думав.
    складно?..
    так, складно...

найпрошстіше -- втекти закордон.

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

я точно так подумала , прочитавши допис Настеньки.
    Ніколи не мріяла ы не хочу за кордон.Я не буду розмахувати руками і кричати про те, як я люблю Україну, яка я патріотка.Я просто хочу працювати у своїй державі, одержувати гідну зарплату.Хочу щоб наш народ(а він не дурний і не ледачий) міг нормально працювати, вдягатись, відпочивати і не думати , з чого завтра щось приготувати поїсти.Я хочу щоб моя країна стала цивілізованною країною.Тому я звідси нікуди не поїду .

• Подобається Подобається x 5
  14. Вадюшка

:cowboy:

Вибачте, не втримався. Бо до чого ото було зайвий раз шпиняти радянський перiод iсторiї, не розумiю. Адже у радянськи часи народилися наши батьки, а без них не було б i нас -- таких нинi вiльних, розкутих у думках i словах, та й взагалi майже-європейських. Та й взагалi, оцi "iсторичнi" комплекси -- як на мене, дитяча хвороба, яка личить хiба що зовсiм юним та нерозвиненим нацiям ;)

А от з рештою допису згоден :) Якщо є час та натхнення, можна пристойно жити i у нас. А друге-третє авто -- то не є нагально для 99% населення, а кому таки нагально -- то й напружаться, щоб на нього заробити. Охота пущє нєволi ;)

15. duncan

мабуть, юдеї -- дуже юна нація.... [​IMG]
    не дарма їх моісей водив пустелею, щоб змінилося покоління....

16. viltis

viltis Well-Known Member

Та борони Боже мене від образ людей....Так, мої батьки виросли при совітах, і виросли гідними людьми. Правда, мама не змогла поступити на юридичний, бо півродини була на засланні, шлюб брали вдома, і нас дітей хрестив старенький священник....теж вдома. Але я не до того.
    Просто люди, які вирости в цю епоху і в ній стали особистостями, хто свідомо, а хто й не дуже порівнює сьогодення і ті часи. Я розумію, що на помилках ми вчимося....Але, наші люди подекуди опускають руки ...Ой, дитина не поступила.....а за союзу поступали всі (це останнє почуте мною нарікання, і не важливо, що та дитина замість ходити до школи шлялась по нічних клубах і т.д....але це буде допис з іншої теми).
    Я теж народилась ще за СРСР, але часи, коли в школах , УКРАЇНСЬКИХ школах, російська мова була повноправною, коли люди боялись йти до Церкви, а одружитись з іноземцем було табу ...ці часи для мене існують хіба з розповідей мами.
    так само і часи, коли мама за 2 відмінних стипендії їздила відпочивати на море, а назад летіла літаком. Це для мене своєрідні казки наніч....було краще, можливо ....але зараз я можу відкласти декілька стипендій, трошки підзаробити і поїхати в прагу чи Відень...

не знаю, чи буде зрозумілою Вам моя теорія ...але це моя думка....можливо, хибна....але всі ми люди:)))

17. Вадюшка

Ну так у часи, коли водив, здається, якраз були дуже юною нацiєю :)

Додано через 8 хвилин
    А чи це не так для будь-якої епохи? Та й взагалi, оцi порiвняння (що час iз часом, що мiсце iз мiсцем) -- у натурi людини. ;)

Так, наразi зрозумiв :) Просто Ви з абсолютно вiрної посилки (кожному часу притаманнi i вади, и переваги) чомусь зробили висновок, що певний перiод часу разом з тими, хто мав [не]щастя в ньому проживати, треба геть викреслити. Проте хто знає, чи iснувала б наразi незалежна Україна взагалi, якщо не було б радянського перiоду? (NB: я не кажу, що пiсля радянського перiоду -- це обов'язково внаслiдок нього, то хай iсторики розбираються).

Хоча Вас розумiю в тому вiдношеннi, що цей перiод ще не вiддалився досить для того, щоб стати "справжньою", абстрактною iсторiєю, до якої вже вiдносишься здебiльшого академiчно. :)

18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

А в мене дома пральна машина, набита брудними лахами... і посудомийка, теж повна.
    А як я виросту, то куплю собі 2 машини... нє! чотири!!!
    Отак... :beee:

• Подобається Подобається x 4
  19. Вадюшка

I парову машину! Мрiю Карлсона! :crazy:

20. nastinka

nastinka відсутня

згодна з вами жила у Франції пів року....не дуже добре..приїжаєш починаєш з нуля, нікого незнаєш, ціла купа негрів ( а я расистка)) фу кака((
    але можливо там життя наше буде безтурботним....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)