Яка робота (комп'ютерна)найбільш перспективна?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем www, 21 тра 2009.

1. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

А у мене такі знайомі є.
    Сам працюю в IT.
    Штат нашої фірми дещо скоротився за останні пів року і не лише нашої.
    Особисто мені чуток зменшили зарплату які приблизно половині наших працівників.

2. mxa

mxa Well-Known Member

Зараз це ще так, дріб`язок. А от що буде наступним літом... На носі вибори президента, криза так нікуди і не пропала, гривня впевнено падає вниз...

Коли я залишався без роботи, то все рівно залишався з своїми клієнтами, все рівно мав якусь халтурку. Так що або ваші знайомі мають дуже вузько спеціалізовані професії або ж ...

3. egoistka

egoistka Well-Known Member

хороший комп"ютерний фахівець будь-якого напрямку буде потрібним та перспективним у найближчий час. з точки зору зручності здається що програмістом бути краще, адже зп висока і є можливість фрілансу

4. rayan

rayan Member

Добавлю свої пять копійок.
    1. Є чуть різниця між поняттями програміст і кодер. Для розуміння кодер це людина , яка просто пише якісь код на певній мові. Тобто основна його робота це "забивати молотком цвяхи де скажуть". Програміст - це типу архітектора або прораба, який або "малює " всю картину або керує всім процесом. Тобто програміст - більш потужна постать, і він не обмежений мовою, технологією чи сферою (хоча якісь межі й є, важко бути системним програмером і красиво "малювати дизайн" веб сервіса). Звичайно це грубе пояснення, але достатнє.
    Різниця в освіті тоже значна: компютерні факультети і інститути випускають здебільшого кодерів, прикладна математика - стараєтся дати базу і виховати програмістів. Тоже є винятки, але нахили такі (принаймі практика показує).
    Можете заперечити щодо математики і її впливу на програмування і на ІТ світ загалом, але це факт.
    2. Все це дуже поверхнево (по суті заперечую вище сказане). Тобто будемо серйозні: ви учитеся по двох причинах - самореалізація і гроші. Тобто я хочу щось досягти і при тому заробити непоганий статок. Тому нема "золотої" відповіді про "яка робота сама переспективна?". (якщо з гумором то сама перспективна, яка дає великі гроші за малі зусилля, або навіть за її відсутність =) )

Я згідний з думкою сказаною напередодні: основне отримати базову освіту з математичним нахилом (немає значення що це, компютерні науки політеху чи прикладна математика у Франка), а далі залежить від людини.

PS Щодо компютери і гроші. Дядька Білі не отримав вищої освіти і Джобс тоже не ахті програмер :) ну їм це не помішало. Думка моя проста: все залежить від людини.

5. AnShLv

AnShLv Member

На мою думку, на сьогодні у світі цінуються два види комп'ютерних робіт:
    1) Коли людина вміє те, чого не вміє більшість, і до того ж - у перфекті. Вочевидь, це і айті-безпека, і керування проектами (стратегічне осмислення великих проектів) (скорочено - мислення)
    2) Людина, котра здатна використовувати свої навики, вміння, досвід, освіту у комп'ютерній сфері для непрямого досягнення фінансового статку, тобто непрямий спосіб. Коли вміння виступають інструментом у будь-якій галузі.

Прямий підхід "сапи" - візьми книжку, вивчи, кодуй роками - не бачу перспективи, хоча сам так робив, але з цікавості і вважаю, що це правильно як для загального розвитку, а також для збагачення засобами і вміннями для непрямого користування у другому методі.

Те, що можуть всі, яким би складним воно не було, ніколи як слід не цінуватиметься.

Щодо фахівців від заліза, адмінів - я поважаю цих людей за перфектне знання лінуксів, вміння адміністрування мереж, захоплююсь цим як хоббі, але на жаль перспективи тут теж немає, бо будь-хто бажаючий може скористатись літературою, і робити це уже за якийсь рік, а далі вдосконалюватись. Це не складно.

Хто вміє мислити, і вийде за межі рутинного, той досягне більшого, ніж має виконавець.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)