Яка мета дискусій у розділі "фільософія та релігія"?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 лют 2011.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

О, зразу позгадуємо назви вин. Шепіт монаха. Сповідь монашки. :wacko:

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Келія..................

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ніззя! Всю екологію попсує кіптява! о_О

Останнє редагування: 3 лют 2011
    • Подобається Подобається x 1
  4. Кохана

Кохана LuBimaya

:haha::haha::haha:
    розсмішили на ніч глядячи... чесне слово...

• Подобається Подобається x 2
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

А як ви встановите істину, якщо читаєте тільки катехизис чи вартову вежу?

І взагалі. Дискусії між церквами лише зближують їх. А тих хто не йде на об'єднання в Христі - я про таких писав:

---------- Додано в 02:29 ---------- Попередній допис був написаний в 02:25 ----------

Таємна вечеря... :)

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гм... катехизис я читала востаннє 5 років тому. А от Біблію - нині.
    Вартову вежу не читала.
    А щодо нашої тут балачки... Просто хочеться традиційним християнам свого закутку, оази. Мають на це повне право. ;)

7. levandivka

Каплииця? :)

• Подобається Подобається x 1
  8. Василь

Василь Well-Known Member

А інші не мають права чи як?

9. levandivka

Якщо не діставатимуть - не вишибуть їх, тільки прилипал.

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

То може тоді переіменувати розділ на "Релігія" або "Теологія і релігія"?
    Потрібно дійсно якось відокремити його від власне "Філософії".
    Бо будь-яке філософське питання в цьому розділі неминуче перетворюється на теологічне.. виходить що атеїсти-філософи, традиційні християни і ті хто належать до інших конфесій заважають одне одному в неплідній дискусії, оскільки спираються на різні бази.

• Подобається Подобається x 5
  11. Василь

Василь Well-Known Member

Просто, філософія та релігія - це різні розділи! Не розумію, чому їх не бажають розділити?! Не потрібно все в одну кучу згрібати...

12. Bambook

Bambook Persona non grata

А що таке, згрубша, форум? Форум - це майданчик для дискусії. Якщо на форумі немає дискусій - він повільно вмре або перетвориться на дошку оголошень.
    Тому обмеження дискусій у відкритому для всіх форумі - це перший крок до його самогубства.

Це вирішується створенням спільнот. Не знаю, правда, як на цьому форумі, але на інших - ви створюєте спільноту і у вас зявляється своя гілка, яку бачать тільки учасники спільноти. В межах спільноти ви заводите певні правила (які не суперечать правилам форуму, просто додаєте ще кілька пунктів), і якщо хтось їх порушує - скасовуєте членство в спільноті...

• Подобається Подобається x 4
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Я, особисто, завжди довго вагаюся перш ніж натиснути кнопку "опублікувати". Стараюся пильнувати за тим: 1- чи мій допис прославляє Христа, і 2- чи несе моя писанина для когось підтримку і підбадьорення. Не завжди виходить так, але намагаюся...

• Подобається Подобається x 7
  14. ovod

ovod Well-Known Member

хотів подібну тему відкрити...
    тільки я стверджую, що довести комусь щось неможливо(філософського і релігійного плану, а не 2+2=4 хоча не завжди), можна тільки підтвердити своє бачення самому собі і нові докази тільки для себе... чому? це зміст тієї невідкритої теми...
    якщо сотий раз по колу то так, але є і нові цікаві вострі теми...

просто треба відділити релігію і філософію хоть трохи і пропоную створити розділ психологія...

коли немає спільної основи, то дискутувати немає з ким...

15. Василь

Василь Well-Known Member

На філософські теми можу дискутувати з ким завгодно і скільки завгодно. Немає проблеми...

16. Locke

Locke невиправний реаліст

А чого, все в дусі часу. Он на телебаченні вже скоро не буде дискусій, в пресі не буде. Політіка партії в жизнь. А якщо форум і вмре, то можливо, що: "Если на небе зажигают звезды, значит это кому нибудь нужно".

А оце дійсно було б на мою думку правильне рішення і вирішення всіх проблем.
    Хоча...... Якщо там всі будуть лише підтакувати один-одному, це теж ніби недобре, але це є право і воля тої спільноти, як і право форумлян вступати в цю спільноту чи ні.

17. vov66

vov66 Well-Known Member

Одобрямс... Це ми вже проходили... І це не буде рухом вперед, а застій!

18. Bambook

Bambook Persona non grata

так, але я цілком погоджуюся з Локе - якщо люди того хочуть, варто дати їм можливість вибору.
    Тим більше, що є вже "Дівочі посиденьки", де в основному обмін інфою та сюсі-пусі, а не дискусія, чому б не бути й "Християнським посиденькам"?

• Подобається Подобається x 3
  19. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо хтось любить, коли йому співають дифірамби і ллють мед за пазуху - най собі має. Кожному - своє.
    Мене принаймі в такій спільноті не буде, і Вас думаю також.

• Подобається Подобається x 4
  20. ovod

ovod Well-Known Member

згідний, тільки в результаті кожен лишиться біля свого корита...

а де твій аватар? :)