Сашко -а може ти не українець і не живеш не в Україні бо я живучи в Канаді маю повно дисків в машині і дома з хорошою сучасною українською музикою? За своє життя я виробив простий тест на те чи людині ПОТРІБНА українська музика мова чи література-як кличуть хохлом сприймаєш нормально чи ні?Якщо нічого страшного в такому звертанні не бачиш то не мучайся -ти не українець і все вище перечислене тобі не потрібно.
Кулзак, а Ви не могли б привести мінімум з десять сучасних українських виконавців, дисків котрих повно у Вас в машині і вдома? Сказано як відрізано. Суворо й справедливо. Та нє, радше тупо й вузьколобо. Не стосовно реакції на хохла, а стосовно "не мучайся — ти не єврейукраїнець".
Я не кулзак, але для мене це не проблема. Мертвий півень, ОЕ, БГ, Очеретяний кіт, Воанергес, Перкалаба, Дримбададзига, The ВЙО, Даха Браха, англомовний Animal Session, Димна Суміш, вже неіснуюча Інкунабула... Це гурти, у котрих мені подобається все, а ще є такі, у котрих не все - Моторолла там, наприклад, Бумбокс, Тартак...
Практично всі перераховані мною і вами - це вже без 5 хв старпьори, пенсіонери. Вони в 90-х чи на початку 00-х стали відомими. А де молоді? Хто прийде їм на зміну? Це велика проблема
п.Олю, дякую за приклад. Ви привели досить різножанровий список. З половиною лише сьогодні стикнувся. Оці мені тільки що сподобались, тільки зараз про них дізнав:
Тре слідкувати за відбірковими турами фестивалів. Звісно, якщо розвиток української музики настільки цікавить. Цього року на Славське Рок було подано коло 160 заявок від молодих чи починаючих гуртів.
От як може бути якісний твір нецікавим, талановиті професіонали невідомими??? Чи вони всі прославляться через сто років по своїй смерті?
Чи не хоче знати? В кожного є доступ до нету, знайти українські пісні/радіо неважко. Особисто я часто слухаю радіо-онлайн напрямок Український рок. Далеко не всі виконавці там записані високо професійно чи чисто співають, але я в курсі новинок українського року. Мій чоловік навіть в курсі, хоча в нього трохи інші смаки. Але кільком пісням, наприклад, Скрябіна він приспіває
З радіо та ТБ геть халепа щодо української музики. З кожним днем все менше і гірше. Єдине, що залишається - це справді інтернет і онлайн...
Пообедать зашли на Московском угол Благодатной. Там играло. View: https://www.youtube.com/watch?v=FDUNlFyVJtQ